Pásy v hornej časti obrazovky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ja_som
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pásy v hornej časti obrazovky

Príspevok od používateľa ja_som »

Ahojte, otec má Asus Vivobook 15 (i5 1135G7, Intel Iris XE), v poslednom čase, cca týždeň, sa mu v hornej časti obrazovky zobrazujú pásy po spustení noťasu. Po pár minútach zmiznú. Sú viditeľné na uzamknutej obrazovke, na ploche, keď sú programy spustené v režime okna. Vraj ak spustí Kodi, ktoré beží v režime celej obrazovky, tam viditeľné nie sú.
Včera som zaktualizoval grafické ovládače na najnovšiu verziu 31.0.101.5518, nepomohlo.
Myslel som aj či to nie je po otvorení noťasu, ale vraj keď ho nechá otvorený a vypne ho na nejaký čas, po spustení sú tam znova.
Nejaké nápady?
Prílohy
IMG-20240514-WA0000.jpg
IMG-20240514-WA0001.jpg
IMG-20240514-WA0002~2.jpg
Paťko
King
King

Re: Pásy v hornej časti obrazovky

Príspevok od používateľa Paťko »

Skús ísť do Biosu, či to robí aj tam, aby sme vedeli či je to Windowsom alebo hardvérom.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Je to len vo Windowse, nerobí to po každom spustení, preto to tak trvalo. Spustil som noťas, na uzamknutej obrazovke to nebolo, po prihlásení to robilo, reštartol som ho fo biosu, nebolo to tam, späť do Windowsu a zas to tam bolo. Prestalo to ale celkom rýchlo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna je to sposobene chybnou pamatou na grafike. Neviem ci ten Iris je priamo v procesore alebo samostatne na doske, ale rozhodne by som to dal reklamovat, ak je to este v zaruke.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ak sa da, tak by mozno stalo za zvazenie tam nahodit Win10 namiesto Win11, relativne nove Win11 mozu mat nejake "musky" co tyka ovladacov. Ak by to prestalo robit vo Win10, tak to je ovladacmi pre Win11, ak by to robilo aj vo Win10, tak to potom vyzera byt nejaky HW problem a to je potom na reklamaciu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kedze ide o novsi notebook, ktory ma plnu podporu Win11, tak je zbytocne podla mna spekulovat s Win10, kedze Asus, procesor Intel ci graficky cip Iris nie je na trhu 3 mesiace, aby mohli byt popisane problemy a teda nepojde o softwarovy problem.
Napísať odpoveď