BREXIT - Britské referendum

Diskusie na politické témy...

Mala by Veľká Británia vystúpiť z EU?

VB by mala ostať v EU
41
58%
VB by mala opustiť EU
25
35%
Je mi to jedno
5
7%

Celkom hlasov: 71

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: BREXIT - Britské referendum

Príspevok od používateľa retkvic »

Zdá sa, že Briti sa tiež vynašli v pripade ako transportovať migrantov z tretích krajín nie ani tak do Rwandy ale spet do EU, proste lišiacke ako vždy. Migrant nechce odísť do Rwandy, tak utecie do Severneho Irska a odtial ich uz Briti neprimu lebo vraj odteraz su uz probemom EU. Takze nakoniec mozno aj usetria na tych letoch do Rwandy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ano ano, vcera bol o tom podcast na Guardiane. A ako Iri, tak za narast rasizmu, v krajine ktorej obyvatelia boli a stale su predmetom "rasizmu", vinia Anglicanov
https://www.theguardian.com/news/audio/ ... in-ireland
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kto by uz len cakal, ze ked sa do relativne homogennej krajiny dovalia desattisice ilegalnych migrantov z kulturne nekompatibilnych oblasti, tak to vacsinove domace obyvatelstvo naserie

este sa to nikdy nikde nestalo, preto je to opat pre vsetkych strasnym prekvapenim /sarcasm off
jackb
Redeemer
Redeemer

pred 17 rokmi tam ti rusky hovoriaci Balti boli tiez prudko komptabilini :)
no aj tak najvacsi vtip su "ilegalni migranti". ked Madari a Greci nestrazia Schongen a na Slovensku su potom ludia so smarphonmi, tak dobre. ale ked sa hranica ani nestrazi, ani nekontroluje, tak ako tam moze vznikat ilegalna migrcia je asi len v tvojich predstavach. ale to, ze tebe realita nevadi, vieme uz styri roky. tak sa maj aj nadalej pekne a zi vo svojom imaginarnom svete. ahoj.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Možno som mimo, ale nebudú vo VB náhodou voľby? A nevyzerá to podľa prieskumov tak, že toryovci tie voľby prehrajú? O tom pláne s Rwandou hovoril John Oliver v relácii a mne to tak prišlo, ako keby britský PM mal nejakých poradcov z SNS :D :D To bude vtipné, keď nejakého nelegálneho Poliaka deportujú do Rwandy.
retkvic
Addict
Addict

Nie je nahodou kazdy kto sa legalnym sposobom dostane do VB iba migrant, to boz ak je to krajina Schengenu a je v EU. By ma zaujimalo z akeho dovodu by sa Poliak nelegalne dostaval do VB, povedzme na gumenom clne, v podvozku kamiona, vlaku, na rogale :) S vynimkou mozno 2 svetovej to lejbristi mali v casoch ked sa ekonomike moc nedarilo vo VB vzdy iste, hlavne ak si presli Brexitom avsetkym tymto co prislo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 15 máj 2024, 20:08 Nie je nahodou kazdy kto sa legalnym sposobom dostane do VB iba migrant, to boz ak je to krajina Schengenu a je v EU. By ma zaujimalo z akeho dovodu by sa Poliak nelegalne dostaval do VB, povedzme na gumenom clne, v podvozku kamiona, vlaku, na rogale :) S vynimkou mozno 2 svetovej to lejbristi mali v casoch ked sa ekonomike moc nedarilo vo VB vzdy iste, hlavne ak si presli Brexitom avsetkym tymto co prislo.
Nemám šajnu o ich imigračných zákonoch po Brexite a opustení Schengenu. Ale čiste teoreticky tam môžu mať nejakých zabudnutých polských robošov, čo proste robia na čierno a o nejaké papiere sa nezaujímajú. Ja kebyže legálne prídem napr. do USA, vykašlem sa na papiere a zostanem tam proste robiť...tak je tiež zo mňa nelegálny migrant v momente ako mi vypršalo vízum, nie?
jackb
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 15 máj 2024, 19:49 Možno som mimo, ale nebudú vo VB náhodou voľby? A nevyzerá to podľa prieskumov tak, že toryovci tie voľby prehrajú?
Ku koncu roka by sa tak malo stat. Torries maju od refrenda na male. Povedal by som, ze aj nedavne miestne volby ukazali, ze skoncia a dost nepekne. Zo vsade len staznosti na ich vladu, najma generacia ludia ako ja, ktori chcu zit samostatne, ale cost of living crisis nedovoluje si dovolit tolko ako pred nou. Takze konzervativci to maju spocitane. Ja sa ale bojim toho ako velmi rad budu Labour. Moji Lib-Dem nemaju vytlak.
ephramko napísal: 15 máj 2024, 20:13 Ale čiste teoreticky tam môžu mať nejakých zabudnutých polských robošov, čo proste robia na čierno a o nejaké papiere sa nezaujímajú.
Mozno na dakej farme, ale sledujuc Clarkson's farm, tam by ich vycmuchali aj okolo krav. Na stavbe clovek potrebuje tony certifikatov, to by sa tiez nezabudlo. Zamestnavatelia riskovat velmi nechcu.
retkvic napísal: 15 máj 2024, 20:08 By ma zaujimalo z akeho dovodu by sa Poliak nelegalne dostaval do VB
Teoreticky mu o rok expiruje moznost ostat tu docasne a pocas toho si rozsirit povolenie zostat ci vratit sa na neobmedzene. Tiez je potrebne ten status dokazovat pri roznych prilezitostiach. Takze cudzinec na neho nemohol stratit.
If an individual failed to make a subsequent application for leave prior to expiry of their pre-settled status, they would automatically lose their right to work, study and rent a property in the UK, and to access benefits and services.
V La Manche su migranti na nafukovackach, uz dlho neboli videa zo skokanov do kaminov na francuzskej strane... UK ani Irska republika nikdy v Schengene neboli, takze je potrebne prejst pasovkou ci uz z vlaku, trajektu, alebo z lietadla. Na trajekte do NI som este nebol, nemozem povedat ci a ake kontroly sa robia. Na tych medzi skotskou pevninou a ostrovmi kontroluju len listky a nedivil by som sa, ak by tento rezim bol aj do NI a preto sa do Republiku dostanu ludia bez problemu.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 máj 2024, 15:36ale ked sa hranica ani nestrazi, ani nekontroluje, tak ako tam moze vznikat ilegalna migrcia je asi len v tvojich predstavach.
ako teda nazves tento migracny status, ak teda podľa tebe nie je ilegal?
jackb
Redeemer
Redeemer

To je opat ten priklad s neobsadenym budkami na hranici na kontinente. Ty tvrdis, ze by si cakal. Kam si siel na hranici medzi Irskami, ked tam nie su ani len tie budky? Na policiu/gardu?
retkvic
Addict
Addict

ephramko napísal: 15 máj 2024, 20:13 Ja kebyže legálne prídem napr. do USA, vykašlem sa na papiere a zostanem tam proste robiť...tak je tiež zo mňa nelegálny migrant v momente ako mi vypršalo vízum, nie?
Nie som si isty, ci by ta ale posielali prave do Rwandy aj ked si ten ilegalny imigrant :) Neviem ako to je so zdravotnym poistenim ak niekto pracuje na cierno ale tipujem ze by si ho asi neplatil, ja osobne by som taky stav konkretne v US asi nerozdychal. Ale tak prinajhorsom by som s priestrelom alebo zlomenou rukou nasadol na prve lietadlo smer sk.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 máj 2024, 21:35 To je opat ten priklad s neobsadenym budkami na hranici na kontinente. Ty tvrdis, ze by si cakal. Kam si siel na hranici medzi Irskami, ked tam nie su ani len tie budky? Na policiu/gardu?
Základ je neopustit krajinu v ktorej som legálne a nebudem sa presúvať do inej, do ktorej nemám oficiálne prístup

Takže sa znova pýtam, ako nazves takého človeka?
jackb
Redeemer
Redeemer

Kedze osoba, ktora priplavala do Anglicka na nafukovacke neporusila odchodom do Irskej Republiky ziadne zakony limitujuce pohyb osob, nie je mozne ju v Republike povazovat za ilegalneho migranta.
beardie
Redeemer
Redeemer

Sú tí migranti v UK legálne?
Ak sa dostanú do tretej krajiny, v tomto prípade Írska, stanú sa v Írsku legálnymi migrantami?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ako velmi nutne je opakovat co som napisal? Do UK prisli ilegalne. Kedze sa medzi Irskom a UK nekontroluje a nelimituje pohyb osob, tak sa nemozu stat ilegalnymi, lebo neporusili ziadne z irskych zakonov. Irsko nie je sucast Schengenskeho priestoru, nie je sucast Spojeneho kralovstva, preto sa legalnost nemoze prenasat.
Asylum seekers cannot be illegal as everyone has a recognised human right to seek asylum. Asylum seekers have a right to be in Ireland while their case is being decided.
https://www.youth.ie/articles/asylum-se ... n-systems/
beardie
Redeemer
Redeemer

CTA hovorí dosť jasne v súvislosti o prekračovaní hraníc o britských a írskych občanoch, prípadne o občanoch EÚ, nie o ilegáloch z tretích krajín
jackb
Redeemer
Redeemer

Indeed. Kto a kde skontroluje, ci su ludia prechadzajuci hranicu Iri, Briti ci obciana EU?
beardie
Redeemer
Redeemer

Ak CTA považujeme za podobný typ územia ako Schengen, je jedno ako sa ilegál na dané územie dostane, stále bude ilegálom
jackb
Redeemer
Redeemer

Som ja zodpovedny za tvoju nevedomost a neschopnost prace s informaciami? Aj ked sa ti to nepaci, tak medzi Republikou a Severnym Irskom nikdy neboli hranicne kontroly ani hranicne budky. Takze kazdy kto tu hranicu prechadza legalne. Ak by platili obmedzenia na hranici, tak by si o.i. zrusil dopravu v casti ostrova. Napriklad cesta z Dundalku do Castleblayney v co. Monaghan, kde som zil, prechadza cez Severne. Ak by sa prechod odmedzil, tak na by bolo nutne sa nadist zbytocne desiatky kilometrov. Preto je proti logike nazyvat hranicu v Irsku za Schengen. Ak ju moze, mnohokrat musi, niekto prekrocit nemoze byt povazovany za ilegala.
beardie
Redeemer
Redeemer

Znova ta odkážem na pravidlá CTA a podmienky vstupu do celého CTA
Napísať odpoveď