emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa gogo956 »

z ineho zdroja: Švédsko
Prílohy
kjkjkj.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 24 máj 2024, 8:45 jop, doštudovať
Dostudovat to, co sa zazdalo niekomu, kto bol maximalne v tak v tube medzi letiskom a hotelom v Londyne? Na to treba dobry sypany caj.
beardie napísal: 24 máj 2024, 12:35 uz sa tesim na protiargument voci sexualnym utokom vo Svedsku
takze napriek vsetkemu Svedi ten sposob vedenia statistiky nezmenili. dobre vediet :smt006
gogo956 napísal: 24 máj 2024, 9:19 Number of police recorded violence against the person offences in England and Wales from 2002/03 to 2022/23
https://www.statista.com/statistics/288 ... and-wales/
-rapídny nárast
Prosim ta, co ma toto s imigraciou? Tak isto ako tie dalsie statistiky.
Na uzemi Britanie su cudzinci od nepamati. Ti neeuropski od 18. storocia. Prisli obnovi Britaniu po tom co sa ju nacisti snazili vybombardovat do doby kamennej. A nic. Ziadne rapidne narasty. No teraz spojis nespojitelne a vidis co chces vidiet, ako v Peliskoch pri liati olova.
Dokonca aj ten Sved podla Novy povedal, ze ti prichadzajuci su slusni ludia. Tak neviem preco sa aj napriek svoju zdroju snazis generalizovat a kriminalizovat ludi.

Tak isto ludia blbnu, lebo existuje Malmö. Cez Öresundsky most to je naskok do Kodane. A tam vikend ako vsade inde - ziadny des z toho, ze miesnych pride pobrat shakira kvoli tomu, ze sa opiti vracaju vlakom domov, ci preto, ze zeny nie su oblecene v zavese.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackb
a teda ake je vysvetlenie narastu kriminality vo Svedsku ked podla teba s tym nic imigranti nemaju.
jackb
Redeemer
Redeemer

Pre Novu to predsa napisal ich svedsky zdroj. Who am I to judge? :)

Pozerajuc sa na rozbor dat z Anglicka a Walesu na temu nasilnej kriminality, tak ma prirodzene zaujima zdroj, lebo toto nie je tak katastroficke:
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... cember2023

Na statista som si vyklikol krajiny podla homicide rate. Svedsko 1.11. Slovensko 0.7. 0.4 vrazdy na 100 000 obyvatelov rozdiel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nasilna trestna cinnost to predsa nie su len vrazdy.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Zakryvanim si oci pred jasnou kauzalitou ani tebe ani UK a ostatnym statom nepomoze, prave naopak

I preto sa do vlad dostavaju krajne pravicove strany
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 24 máj 2024, 18:55 Nasilna trestna cinnost to predsa nie su len vrazdy.
To bol len priklad.
beardie napísal: 24 máj 2024, 19:06 Zakryvanim si oci pred jasnou kauzalitou ani tebe ani UK a ostatnym statom nepomoze, prave naopak

I preto sa do vlad dostavaju krajne pravicove strany
Je celkom trapnucke, ako sa sa mi uz 8-9 rokov snazis nahovorit, ze ma na dennej baze okradaju, znasilnuju a odrezevaju mi hlavu rozbitou flasou, len moja "lavicka hlava" mi nechce dovolit to priznat. Najskor boli o mne lzi, ze som zil v slonovinovej vezi campusu, teraz ani neviem aka o mne panuje predstava, ale ja kontakt s realitou mam.
Krajne pravicove strany sa dostavaju do vlad preto, lebo ludi veria manipulatorom ako si napriklad ty. Ak by si mal pravdu v tom, ako je to tu zle, tak by aspon niekto z mojho okolia musel mat negativnu skusenost.
beardie
Redeemer
Redeemer

Pretože zo subjektívnych skúseností tá objektivita úplne strieka, že áno

Ak štatistiky priamo ukazujú zhoršujúce sa prostredie a ty nič nebadáš, chyba bude u teba
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
keby si napisal niečo v zmysle: "áno, imigrácia zvyšuje síce o niečo kriminalitu, ale prináša do daneho štátu benefity v tom zmysle, že väčšina imigrantov sa do spolocnosti začlení a následne skôr či neskôr začne ekonomicky byť aktívna" tak takyto argument by som bral, lebo by naznacoval snahu o objektivnejsi pohlad na problematiku. Ale tvrdiť že nie je žiadna korelácia medzi vyraznou imigraciou a naslednym narastom kriminality je popieranie reality.
Vo vzdialenejšej rodine máme príbuzného, ktorý emigroval do Švedska ešte niekedy v 70tych rokoch minuleho storocia. A on potvrdil ze za tu dobu sa vela zmenilo, odkedy zacalo Svedsko prijimat velke mnozstvo imigrantov hlavne z Afriky a Blizkeho vychodu. Predtym vraj bolo tak bezpečno, že ludia si nezamykali domy,byty ani auta lebo sa v podstate nekradlo. Dnes sa ale subjektivne tak bezpečne už necíti.
Este poznamka, ze on vo Svedsku cely zivot poctivo pracoval: najprv ako taxikar a potom ako robotnik v továrni.

Autoeditácia príspevku po 6 min 35 sek:
How gang violence took hold of Sweden – in five charts | Sweden | The Guardian
https://www.theguardian.com/world/2023/ ... ive-charts
The gun-murder rate in the Swedish capital was roughly 30 times that of London on a per capita basis in 2022.
**
Spread of gang violence wrecks Sweden's peaceful image
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-67342368
Swedish police do not currently map gang members' nationalities, but research for the Swedish National Council for Crime Prevention in 2021 showed young people born in Sweden to two parents from abroad were overrepresented as suspects in murder cases and robberies.
**
Ja osobne nie som proti imigracii ako takej, je to normálny jav. Ale je vhodnejsie, ked imigranti pochadzaju z krajin s podobnou kulturou ako je kultura krajiny do ktorej prichadzaju. To v praxi znamena, ze clovek ktorí vyrastal napr v rovníkovej Afrike, bude mat s vysokou pravdepodobnostou znacny problem zapadnut do skandinavskej spolocnosti, ktora je pomerne atypicka dokonca aj pre bezneho stredoeuropana.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

" ale prináša do daneho štátu benefity v tom zmysle, že väčšina imigrantov sa do spolocnosti začlení a následne skôr či neskôr začne ekonomicky byť aktívna" ... nemusíme ísť ani mimo SR, kedze v SR sú Romovia tiež migranti - kočovníci ako nepôvodné obyvatelstvo SR.
Táto citovaná zvýraznená veta ale na nich neplatí. Ale platí kto z nich chcel tak urobil si školy, šiel do práce a nezvyšuje ich kriminalitu v SR.

Kultúrne blízke krajiny ľudom z rovníkovej Afriky sú opäť len chudobné krajiny z Afriky. Po koloniálnych zločinoch bol narušený ich spôsob života.
Západné a severné vyspelé krajiny EU si chcu zobrať určitý počet migrantov, ale takých z ktorých budú mať osoh pre svoje ekonomiky.
Tích z ktorých nebudú mať osoh chcú prerozdeliť medzi menej vyspelé krajiny EU včetne SR, hoci každá krajina si má svojich ludí udržať doma.
Zoberme si napr futbal vo Francuzsku, ak je nejaký Arab alebo černoch preferovaný, tak získa miesto v repre aj na úkor pôvodného Francúza.
Ale aj tak celá vina migrácie,imigrácie ide na vrub západoeuropskych štátov, bolo to vidno aj počas 1 svetovej vojny ked FRA násilne bralo do armády senegalských vojakov ktorí ako inak nechceli mať niečo spoločné s vojnami v Europe, ale boli donútení svojimi kolonialistami.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 25 máj 2024, 7:04 Pretože zo subjektívnych skúseností tá objektivita úplne strieka, že áno

Ak štatistiky priamo ukazujú zhoršujúce sa prostredie a ty nič nebadáš, chyba bude u teba
Ano, tie anglicke statistiky ukazuju, ze mi kazdy rok imigracie odrezu hlavu aspon raz. :smt006
2.Overall estimates of crime
According to Crime Survey for England and Wales (CSEW) estimates for the year ending September 2023, people aged 16 years and over experienced 8.5 million offences, no significant change compared with the year ending September 2022 (9.1 million offences). However, this follows a long-term downward trend and more recent falls since the beginning of the coronavirus (COVID-19) pandemic, with total crime 17% lower than the year ending March 2020 (10.2 million offences).
gogo956,
pred 11 rokmi mi bolo povedane, ze hned ako vyjdem z letiska na britskej pode, tak ma zbiju a okradnu. nic take sa mi (este) nestalo. ak som videl bitku ludi fajciacich pred boli to ludia, ktori si v scitani zaklikli White British. ked ludia z dediny zdielaju zabery zo smart zvoncekov, ze im niekto nieco ukradol, ci skusal ci su dvere zamknute, na zaberoch su White British. hej, byvam na dedine. ale ani v skotskych mestach nebol problem s POC. ked som tu vtedy pisal o tom kto zil v no-go zone tak na mna chcel uzivatel, ktory sa clenke mojej rodiny vyhrazal znasilenim, podat trestko za rasisticke vyjadrenia.

clenovia mojho najblizsieho okolia maju Londyn na skok a desiatky rokov tam dochadzaju. nehovoria, ze tam poslednych X rokov prestali chodit, lebo sa boja o zivot.

mame tu javatara. zije v Londyne, alebo jeho okoli. nech sa on vyjadri ako ten "obrovsky narast kriminality" vnima on. mozno musi kazdy tyzden kupovat nove auto, lebo mu ho stale ukradnu, a kym ho ma, tak z domu do auta chodi uz len v najlacnejsom obleceni, lebo by mu vsetko hned ukradli a zbili by ho.
gogo956 napísal: 25 máj 2024, 7:42 Ale je vhodnejsie, ked imigranti pochadzaju z krajin s podobnou kulturou ako je kultura krajiny do ktorej prichadzaju. To v praxi znamena, ze clovek ktorí vyrastal napr v rovníkovej Afrike, bude mat s vysokou pravdepodobnostou znacny problem zapadnut do skandinavskej spolocnosti
Tak budeme ignorovat krajanov, ktori aktivne nezapadaju do inych europskych kultur a potom ich z lietadla musi tahat policia, tak co je lepsie pre cloveka z rovnikovej Afriky: urobit vsetko pre jeho integraciu, alebo urobit z neho existenciu najnizsej kategorie a sikanovat ho?

Tu si mozte zadavat adresy v Anglicku a za poslednych 12 mesiacov sledovat kriminalitu
https://www.police.uk/pu/your-area/
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
fajn prispevok, len som sem postoval clanky a statistiky hlavne o Svedsku.. :)
Nikde som netvrdil ze by situacia v UK bola kvoli imigrantom nejaka vážna, aj ked život v UK osobne nepoznam.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, dal si. Ja som ich este necital. Precitam, vyjadrim sa. Prosim zohladnit ze: je sobota rano, prvy den predlzeneho vikendu, opat svieti slnko. Takze mam trochu ine plany :) To vyssie a tweety ku Ukrajine sa daju aj pri rannej kave.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 25 máj 2024, 10:09 Ano, tie anglicke statistiky ukazuju, ze mi kazdy rok imigracie odrezu hlavu aspon raz. :smt006
zase máš problém s písaným textom, ktorý sám pridáš?
Populácia England + Wales je 60,2 milióna

Tvoj zdroj píše o ~10 miliónoch útokov

Si opäť nejaký pomýlený alebo je to dlhodobý stav?
jackb
Redeemer
Redeemer

10M utokov? Mozes citovat? :)

Myslis prvu vetu?
The latest estimates from the Crime Survey for England and Wales (CSEW) for the year ending December 2023 showed that there were an estimated 8.4 million incidents of CSEW headline crime.
Prosim, rob si srandu z plasteliny a najskor sa pozri do zrkadla kym niekoho zacnes napadat a urazat. Dakujem

Moj zdroj pokracuje
Compared with the year ending December 2022 survey, there was some variation for individual crime types:

fraud decreased by 16%, with reductions in bank and credit account fraud (13%), advance fee fraud (34%), and other fraud (50%)

computer misuse increased by 29%, mainly because of a 32% rise in unauthorised access to personal information

criminal damage decreased by 18%, including a 25% fall in criminal damage to a vehicle
a ako z tohoto naratal 10M, tiez neviem
Although police recorded crime does not tend to be a good indicator of general trends in crime, it can give more insight into lower-volume, but higher-harm offences reported to the police, including those that the survey does not cover or capture well. Data for the year ending December 2023 showed:

the number of homicides decreased by 6% (to 577 offences) compared with the year ending December 2022 (616 offences)

offences involving firearms (excluding Devon and Cornwall Police) increased by 9% (to 6,367 offences) compared with the year ending December 2022 (5,850 offences), attributed to the 27% increase in imitation weapons; the increase in offences involving firearms follows a downward trend seen in previous years, and remains 43% less than it was at its peak in the year ending March 2006

offences involving knives or sharp instruments (excluding Greater Manchester Police and Devon and Cornwall Police) increased by 7% (to 49,489 offences) compared with the year ending December 2022 (46,153 offences), but remain 3% lower compared with the year ending March 2020 (51,206 offences)

police recorded robbery offences increased by 13% (to 81,094 offences) compared with the year ending December 2022 (71,983 offences), but is 26% lower than the year ending March 2003 (110,271 offences), when current recording practices began

police recorded theft from the person increased 18% (to 125,563 offences) compared with the year ending December 2022 (106,606 offences), the highest level since the year ending March 2004 (137,154 offences)

shoplifting offences increased by 37% (to 430,104 offences) compared with the year ending December 2022 (315,040 offences), and is the highest figure since current police recording practices began for the year ending March 2003
A tym sa dostavame ku Svedsku
gogo956 napísal: 24 máj 2024, 12:51 z ineho zdroja: Švédsko
Zdroj: https://bra.se/bra-in-english/home/crim ... urvey.html
Az na mierny narast toho co Svedsko posudzuje ako sexualny utok, ja vidim klesajuce trendy. Pan doktor matematiky ma isto rad opravi a vysvetli, preco sa jedna o narast :)

Zaujimava je cast "Concern about crime in society". Tam bez pochyby narasta.
No ak sa prescrollujeme na to, coho sa Svedi boja tak
2024-05-25 12_34_33-Swedish Crime Survey - Brottsförebyggande rådet.png
Podla mojho skromneho nazoru kriminalita na internete nema ani z bla nic splocne s imigraciou.
How gang violence took hold of Sweden – in five charts | Sweden | The Guardian

While these areas do have high proportions of residents born outside Europe and second- and third-generation immigrants, they have been shaped by socioeconomic circumstances over a long period of time, a factor which experts say is of far greater significance to the current situation.
Vidia experti dovody v nasilnych hotpsotoch len v imigracii?

clanok na BBC sa mi pacil este viac. hlavne, ked sa na imigraciu pytali Klari Hradilovej :) Pre protiimigranskych citatelov mohli najst niekoho kto je Sved :D
gogo956 napísal: 25 máj 2024, 7:42 Spread of gang violence wrecks Sweden's peaceful image

At the state-funded Swedish National Council for Crime Prevention, researcher Klara Hradilova-Selin believes tackling gang crime "should have been a more important issue earlier" for previous coalitions on both the right and left of the political spectrum.

"There are colleagues of mine who were actually warning like decades ago [about] this kind of development of growing marginalisation in the deprived areas."
Hovori pani Hradilova-Selin, ze ludia v zonach su plne integrovani, alebo je problem desatrocia trvajuca marginalizacia?
At Framtidens Hus youth centre, teenagers are being offered the chance to drive, dance and make podcasts. Former criminal Libaan says he would like a job that involves writing, or helping others, but he believes his future is also dependent on how he is treated by other Swedes.

"I don't feel included in the culture even though I'm born here. They kind of see me as this ghetto kid who has no future."
Je aj z toho zjavne, ze aj ked sa Libaan narodil vo Svedsku (beardie prida nieco o potkanoch) tak ho Svedi nevnimaju ako Sveda a tam je problem?
beardie
Redeemer
Redeemer

Takže je v Anglicku a Walese 60 miliónov incidentov (od priestupkov až po trestné činy) ročne alebo nie?
jackb
Redeemer
Redeemer

Najskor ich bolo 10, teraz je 60M. Ja som uz pred 3,5 rokom pisal, ze tie zamena v urazkach pouzivas nespravne. Mala by to byt prva a nie tretia osoba.

Na zaciatku maja sa stal utok mecom v Londyne. Zomrel pri nom chlapec africkeho povodu. Cela stvrt ho oplakala. Kto ho zabil? Iny POC?
Muz so spaniensko-brazilskym obcianstvom, ktory by sa nemusel zdrahat zakliknut "White British".
https://www.bbc.co.uk/news/uk-68927702
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 25 máj 2024, 14:33 Najskor ich bolo 10, teraz je 60M.
zdroj?

Úprimne, vôbec neviem o čom točíš
Plieskaš milióny sem a tam, ale nevidím súvis s témou, len vyplakávanie
jackb
Redeemer
Redeemer

Tu si prvy krat klamal o 10M utokoch a odmietol si citovat
beardie napísal: 25 máj 2024, 13:13 zase máš problém s písaným textom, ktorý sám pridáš?
Populácia England + Wales je 60,2 milióna

Tvoj zdroj píše o ~10 miliónoch útokov

Si opäť nejaký pomýlený alebo je to dlhodobý stav?
Tu klames, ze nie 10, ale dokonca 60 a stale nic necitujes
beardie napísal: 25 máj 2024, 13:51 Takže je v Anglicku a Walese 60 miliónov incidentov (od priestupkov až po trestné činy) ročne alebo nie?
beardie napísal: 25 máj 2024, 15:43 zdroj?

Úprimne, vôbec neviem o čom točíš
Plieskaš milióny sem a tam, ale nevidím súvis s témou, len vyplakávanie
A tu, po serii tvojich klamstiev zase klames a vulgarne ma napadas.
Taky chudak si: vymyslis si loz a potom si dovolujes ma kvoli nej vulgarne napadat. Tak ako na jesen a v celej teme o SARS2.

Bud cituj, kde si vyhalucinoval 10 a potom dokonca 60 milionov utokov v Anglicku a Walese, alebo sa ospravedln za lzi a urazky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tieto vaše neustávajúce diskusné války to je ako boj medzi Velkou Britániou (jackb) a Nemeckom (beardie).
60 milionov obyvatelov Anglicko a Wales dohromady a niečo cez 8 milionov prípadov kriminality za rok 2023.
Žiadnych 60 milionov trestných činov vo VB nebolo, čítať tie kontexty vašich správ riadne, inak sa nechápete.
"klames a vulgarne ma napadas." :arrow: " Taky chudak si " tak bud ty ten inteligentnejší a diplomatickejší ako on.
Slovo vyplakávanie nie je vulgárne napádanie, narozdiel od slova chudák, riešiš tupiny, rieš podstatu problému.
Napísať odpoveď