Ako prepojiť Mac, PC a 2x monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako prepojiť Mac, PC a 2x monitor

Príspevok od používateľa maiikY »

Ahojte,

pracujem z domu a na prácu využívam MacBook. Zvyknem pracovať tak že ho pripojím cez HDMI k jednému monitoru a ešte cez tunderbolt k druhému.

Nedávno som si však poskladal herný PC, ktorý som pripojil k týmto dvom monitorom. Na stole mám teda PC, dva monitory, myšku a klávesnicu.
Aktuálne už MacBook radšej ani nepripájam k monitorom lebo by som musel mať na stole 2 klávesnice 2 myšky a proste mi to príde otravné stále si meniť všetko podľa toho čo chcem používať.

Existuje niečo, (viem že áno len potrebujem poradiť od niekoho, kto ma skúsenosti) čo mi umožní pripojiť 2x monitor (HDMI), myš a klávesnicu (USB 3.2) a na to čo zapnem tam pripojí všetko? Že povedzme idem robiť, tak sa to pripojí k macu, idem hrať tak sa to pripojí k PC.

Ideálne nech to aj nejako vyzerá a nie že tam bude 50 káblov :D

Ďakujem za odpovede
Paťko
King
King

Re: Ako prepojiť Mac, PC a 2x monitor

Príspevok od používateľa Paťko »

Použi KVM Switch.
Alebo použi iba switch na HDMI a klávesnicu a myš kúp prepínaciu medzi zariadeniami.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Klávesnicu a myš som kupoval dosť drahé a vyhovujú mi, klávesnica ma BT pripojenie ale myš nie, ale myš je herná čiže si ju chcem nechať. Skúsim pozrieť ten KVM switch, ďakujem
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Prvá vec čo ma napadla je nejaký USB-C dongle.

Ale grafické karty nemajú céčko, že? :D

Jedine USB-C na doske, čo by už moderné dosky asi mohli mať, ale pri tomto zas neviem či to bude fungovať keď v grafickej karte by mal byť primárne zapojený monitor.

Asi len premýšľam nahlas.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

USB-C na doske tiez uplne nepomoze ak ma herny PC a teda dedikovanu grafiku, v tom pripade to musi byt USB-C na grafike.

ja som toto riesil davnejsie, existuje PCI-E karta ktoru vies prepojit s grafikou a ako vystup ma USB-C, nepamatam si uz presne ale kde som to nasiel. vecer mozno skusim pohladat.

druha, drahsia moznost su nove monitory ktore maju v sebe USB-C a vedia fungovat ako docking station.

Autoeditácia príspevku po 31 min 20 sek:
https://www.delock.com/produkt/89582/te ... tails.html

toto je ono, neviem ako je to zohnatelne u nas.

Autoeditácia príspevku po 1 min 50 sek:
aj ked ten displayport je tam iba jeden. to uz ozaj tie monitory ktore maju aj dock v sebe a vedia sa daisy chainovat (iba jeden monitor je zapojeny do PC a druhy je zapojeny priamo do prveho).
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem za odpovede.

Prehľadal som celý byt a aj dom rodičov, kde som predtým býval a našiel som tam toto:

https://www.alza.sk/baseus-working-station-multifunctional-type-c-hub-adapter-levne-d12336780.htm

Jeden z monitorov má USB C a vie fungovať ako dokovacia stanica:

https://www.alza.sk/27-dell-u2724de-ultrasharp-d10820198.htm

Takže jediné čo ma napadá je, že pripojím nové HDMI do toho Baseusu a druhého monitoru. Do toho Baseusu pojde aj myš a klávesnica a Baseus pojde do PC.

Keď budem chcieť robiť na macu, tak pripojím USB C z monitoru a USB C z dokovacej.

Teoreticky by to takto mohlo fungovať.
Paťko
King
King

Druhý monitor je aký? Ak má tiež USB-C alebo DisplayPort, tak môžeš tie monitory priamo prepojiť k sebe.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

To je nejaký HP Omen 240Hz. Má HDMI, DP a nejaké USB A. Akurát ja nemám doma DisplayPort, malo by fungovať aj s HDMI keď prepojím do druhého monitoru?

https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-omen-27qs-780j4aa
Paťko
King
King

Najprv potrebujete dva alebo viac monitorov, ktoré podporujú aspoň DisplayPort 1.2. Monitory, ktoré budú fungovať ako stredný článok reťazca, musia obsahovať výstupné aj vstupné porty DisplayPort. Potrebujete aj káble DisplayPort, najlepšie kvalitné, hoci môžu byť 1.2, 1.3 alebo 1.4, generácie, sú úplne zameniteľné. Ak chcete, môžete použiť aj novší kábel DisplayPort 2.0/2.1, hoci existuje len niekoľko zariadení a grafických kariet, ktoré podporujú tento novší štandard s vyššou šírkou pásma.

Prípadne môžete použiť káble USB-C, ale káble HDMI nepodporujú reťazenie monitorov.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem za tip, objednal som z Alzy 2x DisplayPort, tak zajtra to zbúcham a dám vedieť

Autoeditácia príspevku po 2 dni 13 hod 37 min 51 sek:
Nakoniec som to teda vyriešil tak, že som pripojil jeden monitor do toho Baseusu.. ak idem robiť na macu, prehodím klávesnicu na BT, myš dám do baseusu a fungujem.. do macu mi idú dva káble, ten switch a tunderbold z monitoru..
potom keď idem na Windows, prehodím myš do PC a klávesnicu prepnem na dongle. Je to asi jedine možné riešenie keďže môj monitor má len 1 DP. Ale tak funguje to, takže som šťastný
Napísať odpoveď