Alarm

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Alarm

Príspevok od používateľa Pheonix »

Potreboval by som poradiť pri výbere alarmu do domácnosti. Môže byť aj káblový aj bezdrátový to mi je prakticky jedno. Hlavne by som chcel aby ho bolo možné ovládať cez GSM. Aby to len nevytočilo číslo pri zapnutí.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Alarm

Príspevok od používateľa heker »

Treba pozriet Jablotron, Paradox, Satel, DCS. Maju aj rozsirenia, pripadne sa to da naprogramovat a spojit so smart riesenim ako je Loxone, Fibaro a ine. Len pamataj na to, aby ti pri vlamani poistovna uznala zabezpecenie alarmom, tak ten alarm musi montovat odborna obsluha a musi byt k tomu pravidelna revizia. Preto radsej odporucam zaplatit niekomu 150 eur za odbornu montaz s reviziou.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Potrebujem zabezpecit jedno mensie okno, krore sa otvara na vetracku. Je nejaku senzor, ktory by reagoval na to, ze sa okno otvori uplne az dole? Je to take male vyklapacie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vacsinou to funguje tak, ze magneticky kontakt hlasi alarm vtedy, ked dojde k preruseniu obvodu (po otvoreni okna). Ty chces nieco opacne, aby to hlasilo alarm, ked sa okno otvori az dole a magnety sa spoja. Normalne by som ku oknu pouzil pohybovy senzor so sirenou, nieco taketo: https://www.alza.sk/solight-bezdrotovy-hlasic-pohybu-gong-d7784849.htm alebo https://www.conrad.sk/sk/p/sygonix-hlas ... 22638.html
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dik, len ono je to taka drevena pristavba k domu, kde mam bicykle a podobne a bezne tam chodim niekolkokrat za den. Nebude sa toto aktivovat aj ked len sa suchnem okolo okna?
Napísať odpoveď