4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
curta
Light Professional
Light Professional

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa curta »

Vlaky sú najekologickejší dopravný prostriedok aj tie na naftu sú ekologickejšie ako lietadlo/bus/auto. A trať BA - KE je plne elektrifikovaná a práve tam cestuje najviac ľudí, takže vlaky zadarmo prispeli k ekologickejšej krajine. Neviem ten článok nájsť, ale bolo tam dobre vysvetlené, prečo bol tento Ficov krok ako z ľavicovej učebnice a pravičiari sa majú učiť.

A čo bolo na Ficovom prejave burcujúce? Odpustil atentátnikovi, kritizoval seba aj opozíciu. Úplne štandardný prejav.
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lukas9206 »

mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

curta
poprosím štúdiu v ktorej bude preukázané, že 30-40 ročné naftové lokomotívy sú ekologickejšie ako moderné auto/autobus s euro6 normou.

No to by sme boli už bangladeš, keby sme nemali elektrifikovanú trať medzi dvomi najväčšími mestami, teda my medzi nimi nemáme dialnicu, ktorú Fico sľuboval do roku 2010, potom 2013, potom 2015, potom 2020, teraz 2030 ...mešká len 20 rokov za svojím pôvodným sľubom. Ono je jasné, že vrchom cestuje najviac ľudí, keď juhom trvá BA - KE 8-9 hodín vlakom. Mimochodm dosť ľudí jazdí IC vlakom, tam vlaky zadarmo neplatia. Stále sme pritom, že je to antisociálne a antisystémové opatrenie. Prečo by mal študent milionarskych rodičov cestovať vlakom zadarmo? Prečo by mal dôchodca s vysokým dôchodkom cestovať vlakom zadarmo? Čo je na tom sociálne? Nič.

pokiaľ sa v ľavicovej učebnici píše, že najprv okradni svojich ľudí a potom im rozdaj, tak áno urobil to ako z učebnice.

A košpiroval o sprisahaní, západe, opozičnom atentátnikovi atď.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Predvcerom som pozeral nejaky dokument o Mao Ce-tung-ovi. Jeden princip, ktorym si upevnoval moc bola nesuatala revolucia, proste obyvatlestvo udrzoval v strachu a nesutalom boji proti vnutornemu nepriatelovi a hladal kontinaulnu ocistu od spolocnosti. Mam pocit, ze to az prilis pripomina politku Ficovej vlady. Velky kormidelnik Mao tiez prisiel s vizionarskymi projektami, ake tu oslavuje curta, no vieme ako dopadli.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

harrison314 napísal: 06 jún 2024, 21:58 Predvcerom som pozeral nejaky dokument o Mao Ce-tung-ovi. Jeden princip, ktorym si upevnoval moc bola nesuatala revolucia, proste obyvatlestvo udrzoval v strachu a nesutalom boji proti vnutornemu nepriatelovi a hladal kontinaulnu ocistu od spolocnosti. Mam pocit, ze to az prilis pripomina politku Ficovej vlady. Velky kormidelnik Mao tiez prisiel s vizionarskymi projektami, ake tu oslavuje curta, no vieme ako dopadli.
Vtip je v tom, že Mao Ce-tung mal nepriateľa v podobe Cankajšeka ktorého podporovali nacisti z Nemecka. Zlo vyháňalo zlo v podstate.
Podla wikipedie tieto znepriatelené strany, no učil som sa o tom aj z dokumentov https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3 ... v%C3%A1lka
Druhý vtip ktorý je mimoriadne zlý je ten, že premiér si podával ruku práve s Uhrikom. A ešte poburujúco bude tvrdiť o UA že je plná náckov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

V útrobách Telegramu sa rozpútal boj Bombica a Republiky. To čo doteraz boli len chýry z anonymných účtov dnes osobne vyslovil sám Uhrík. Keďže Reddit linky na Telegram banuje a nikde inde to video nie je, dávam len transkript relevantnej časti.

Uhrík sa prihovára Bombicovi: "Sám si mi písal, že ti Róbert Kaliňák pomáha na súde a poskytuje ti právnu pomoc za 30 tisíc EUR. Že bez smerákov by si už sedel, lebo by si nemal ani tých 15 tisíc libier na kauciu. My veľmi dobre vieme, že si na slobode len vďaka Smeru a že ťa majú úplne v moci. Lebo bez nich a bez ich pomoci by si bol už dávno vo väzbe."
https://www.reddit.com/r/Slovakia/s/lXfuZB9EmI
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

V Polomke, kde vyhrava Smer a hned po nich idu nackovia sa konala pripomienka obeti Americanov a Britov, ktori padli v okolitych horach pri pomoci SNP.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mi mame dost pokrivene vnimanie historeie komunizmom. Na jednej strane glorifikujeme partizanov a Rusko v SNP, hoci nas nechalo Rusko padnut aby nas mohlo "oslobodit" a chvilku po tom dalo najznamejsich partizanov bojujucih v SNP popravit. A sucasne zabudame na ceskoslovenskych letcov v RAF a Jakuba Gabcika, ktory sa zuacastnil operacie Antropoid.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

harrison314 napísal: 07 jún 2024, 8:41 hoci nas nechalo Rusko padnut aby nas mohlo "oslobodit"
Ako nás Rusko nechalo padnúť?
Ja viem len to, že vtedy existoval ZSSR, ktorý s nami nemal spoločnú hranicu.

Mne sa naopak paci ako sa Zuzka otŕča na výročí vylodenia v Normandii a ako nás Briti a Francúzi nenechali najprv padnúť a ešte im aj ďakujeme za následné oslobodenie 😂
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dalsi narodovec co neovlada historiu vlastneho naroda?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

beardie, zaujímavé, som zvedavý, čo na náckov vytiahne Bombic za výdatnej pomoci štátneho aparátu. Každopádne toto bolo asi každému aspoň ako tak príčetnému voličovi úplne jasné. SMER si veľmi inteligentne uvedomil, že keď chce vyhrať voľby v 2023, musí odniekiaľ vycucať voličov. Bolo by mrhaním peňazí, keby sa snažili osloviť liberálneho voliča. S kresťanským voličom to Ficovi nevyšlo už keď chcel byť prezident. O Matovičovi si môžeme myslieť všeličo, ale ľudia, ktorí ho aj po tom všetkom stále volia, to nikdy nehodia Ficovi. Takže si SMER ako z filmu "kurvahoši gutentag" kúpil proste všetkých. Od rusofilov a radikálnej lavice ako Chmelár, cez maďarských iredentistov ktorý Fica nenávideli lebo zaviedol zákaz dvojitého občianstva, skrz každého kto má na nete akýkoľvek dosah a doteraz nám radil, ako schudnúť z hlavy, až po niektorých kovaných neonacistov. Všetky tieto indivídua z alternatívnej scény celé roky kritizovali SMER a zrazu pred voľbami "ahojte priatelia, poďte voliť SMER" :D :D Pol percenta odtiaľ, ďalších polpercenta zase odtiaľ...keď sa to všetko sčíta, zrazu Fico predbieha PSko a može utvoriť veľmi tesnú parlamentnú väčšinu, ktorá drží len vďaka niekoľkým dezolátom, ktorých vyhrabal Danko.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Danko sa dostal do parlamentu vdaka 20k hlasom od dezolatov typu TV Slovan, bez neho by asi Fico vacsinu nezlozil
tam to bolo tesne, mozno by sa dostali nackovia
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

harrison314 napísal: 07 jún 2024, 9:26 Dalsi narodovec co neovlada historiu vlastneho naroda?
Čo som napísal zle?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ArkanoviTigrovi napísal: 07 jún 2024, 9:23 Ako nás Rusko nechalo padnúť?
Ja viem len to, že vtedy existoval ZSSR, ktorý s nami nemal spoločnú hranicu.

Mne sa naopak paci ako sa Zuzka otŕča na výročí vylodenia v Normandii a ako nás Briti a Francúzi nenechali najprv padnúť a ešte im aj ďakujeme za následné oslobodenie 😂
Odmyslím si tie tradičné komunistické rozprávočky v štýle, že keď Rusi spravia niečo zlé, tak to v žiadnom prípade neboli Rusi, ale ZSSR, prípadne rovno Ukrajinci či Gruzínci... Každopádne pár faktov.
1. Briti nemali s Československom vojenskú ani inú alianciu.
2. S Francúzskom sme alianciu mali. Lenže Francúzska republika bola krok od občianskej vojny. Ekonomiku mali pred bankrotom. A aj to málo, čo si mohli dovoliť na armádu, dávali do bunkrov a nemobilnej artilérie. Neboli schopní brániť ani svoje vlastné teritória, ktoré bez odporu prepustili Hitlerovi, preto bolo úplne nereálne, aby vojensky bránili Československo. A svoj dlh voči nám podľa mňa splatili krvou, keďže ich krátko na to Hitler prevalcoval aj so zbraňami z československých zbrojoviek.
3. Na mníchovskú konferenciu mal byť pozvaný aj Stalin. Pretože v tom čase už Hitler so Stalinom behal s pravítkom po mape a delili si Poľsko. Rovnaký scenár Hitler očakával aj pri Československu. Na jeho prekvapenie, chcel Stalin Československo brániť aj vojensky. Nerobil to z lásky "veľkého ruského brata k malému slovanskému národu", skôr chcel mať komunistické Československo hlboko vrazené do 3. ríše. Vyriešilo sa to jednoducho, Stalina do Mníchova proste nepozvali.
4. Američania oslobodili západ Čiech a zostali stáť v Plzni, aj keď mohli oslobodiť celé Československo. Sám Stalin neustále tlačil na otvorenie druhého frontu, lebo vedel, že bez dňa D to bude mať veľmi ťažké.
5. Američania pri dohodách so Stalinom akosi nepočítali s tým, že Stalin sa na Československo vykašle a všetko bude smerovať na Berlín. Červená armáda vstúpila do Prahy deň potom, čo nemecká posádka podpísala kapituláciu českým odbojárom. Bolo to až 9.5.1945.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ephramko napísal: 07 jún 2024, 10:09 Na jeho prekvapenie, chcel Stalin Československo brániť aj vojensky..
Dovolím si vytrhnúť túto vetu, ak by som ju napísal ja, tak ma tu zožerú 😀
Ja inak súhlasím s tým co píšeš, ja som len ironicky reagoval na harrisonove nepokrivene vnímanie a vetu:
harrison314 napísal: 07 jún 2024, 8:41 hoci nas nechalo Rusko padnut aby nas mohlo "oslobodit"
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ornazatori SPM mali slubenu pomoc soviestkych vojsk, ktore vtedy boli len 100km od hranic (aj exilova vlada, aj tunajsi generali). No tej sme sa nikdy nedockali, dane jednotky sa pohli az po skonceni SNP. Keby sa oslobodime sami, tak by si nas tak lahko nezardili do sfery vplivu. A netreba zabudat, ako si Rusko/ZSSR spolu s Hitlerom krajalo Polsko a zvysok europy, keby Hitler nenpadne Stalina tak to aj tak zostane.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

mLuks napísal: 06 jún 2024, 21:56 No to by sme boli už bangladeš, keby sme nemali elektrifikovanú trať medzi dvomi najväčšími mestami, teda my medzi nimi nemáme dialnicu, ktorú Fico sľuboval do roku 2010, potom 2013, potom 2015, potom 2020, teraz 2030 ...mešká len 20 rokov za svojím pôvodným sľubom.
Keď už sme pri tom, tak za pár dní, bude okrúhle jubileum (11.6.2014) podpisu výstavby nášho najdlhšieho tunela(zatial), hovorim zatial lebo Jožo Ráž už okukoval TBM stroje z Číny...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Harrison, existujú aj opačne názory, že SNP vypuklo predčasne a nie ze pomoc ZSSR prisla (zamerne) neskoro...
A vôbec 2 týždne (?) po vypuknutí povstania začala karpatsko duklianska operácia, ci aj to bolo málo?
A to, že ak by sa sovieti nezapojili do SNP tak vy sme neboli súčasťou ich sféry vplyvu je podľa mňa úplná fantazmagória.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

beardie napísal: 07 jún 2024, 7:36 Uhrík sa prihovára Bombicovi: "Sám si mi písal, že ti Róbert Kaliňák pomáha na súde a poskytuje ti právnu pomoc za 30 tisíc EUR. Že bez smerákov by si už sedel, lebo by si nemal ani tých 15 tisíc libier na kauciu. My veľmi dobre vieme, že si na slobode len vďaka Smeru a že ťa majú úplne v moci. Lebo bez nich a bez ich pomoci by si bol už dávno vo väzbe."
https://www.reddit.com/r/Slovakia/s/lXfuZB9EmI
pri písaní svojej konšpiračnej teorie o Bombicovi a Smere som o tomto nemal ani tušenia. Začínam byť ochotný sa aj staviť o to, že to dopadne tak ako som napísal. Nádherná ukážka ako sa antisystémový bojovník spojí so stranou, ktorá roky tento systém vytvárala, podoprovala, udržiavala a funguje v ňom len aby si zachránil prdel. Navyše s mafiánskou stranou, ktorá cez systém rozkráda štát.

AT by nás mohol informovať o takýchto pikoškách z Telegramu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ArkanoviTigrovi napísal: 07 jún 2024, 14:32 Harrison, existujú aj opačne názory, že SNP vypuklo predčasne a nie ze pomoc ZSSR prisla (zamerne) neskoro...
A vôbec 2 týždne (?) po vypuknutí povstania začala karpatsko duklianska operácia, ci aj to bolo málo?
A to, že ak by sa sovieti nezapojili do SNP tak vy sme neboli súčasťou ich sféry vplyvu je podľa mňa úplná fantazmagória.
pravda, ale treba si povedat aj to, preco zacalo priskoro. zvysena aktivita partizanskych skupin pritahovala pozornost, korunu tomu nasadilo postrielanie nemeckych vojakov a civilov, ktori prechadzali cez martin na rozkaz isteho dostojnika cervenej armady velicka. toho isteho velicka, ktory napriek dohode neobsadil so svojimi muzmi lavu stranu hor pri strecne, koli comu partizanska obrana na strecne rychlo padla. pritom ta bola klucova a zaistila by povstalcom minimalne dalsie dni k dobru. tak isto nechal vyhodit do vzduchu stubniansky tunel, aj ked vedel, ze je to hlavna zasobovacia tepna pre zbrane z vojenskeho skladu z handlovej. to je dost nahod. takze bud nam sem rusi zhodili nekompetentneho cloveka alebo tam bol nejaky kalkul.
Napísať odpoveď