Káva
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Káva
4 espressa denne počas voľna (pracujem krátky dlhý týždeň). donedávna sme mali kapsulový nespresso kávovar, teraz automatický, takže k nejakej obľúbenej káve sa ešte nemôžem vyjadriť.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dlho som kavu nepil vobec, potom som mal obdobie, ked som pil kazdy pracovny den v praci, tam mame kavovar co namelie kavu zo zrniek, znacku kavy ani neviem, to ma kolegyna na starosti, ale vzdy bola dobra. Silu kavicky som si dal tak na polovicu, a dolial som mliekom - viem, pre fajnsmekrov hotovy hriech, kava s mliekom zabija 
Potom som podvecer zacal mavat take palenie v zaludku a pocit plnosti, tak som s kavou prestal a odvtedy mam pokoj. Holt, kazdy sme iny... Ja sa bez kavicky zaobidem, nie je to az taka chutovka, ze by som ju musel mat.
Potom som podvecer zacal mavat take palenie v zaludku a pocit plnosti, tak som s kavou prestal a odvtedy mam pokoj. Holt, kazdy sme iny... Ja sa bez kavicky zaobidem, nie je to az taka chutovka, ze by som ju musel mat.
-
starysomar
Hardcore addict
Zrnkovú popradskú a veľa. Káva, sójové mlieko, med. Roky som pil instantnú, no sprotivila sa mi.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pijem pri kazdej prilezotosti inu.
- bezne instanu s mliekom (instanu inak ani nevypijem)
- cez vykendy zalievanu popradsku bez mlieka (s rodicmi)
- obcas si robim v kotogo s cervo pomletej kávy a to je uzplne daco ine
- a ked je prliezitost skocim do kaviarne na espresso lungo, zial v malo kaviarnach ho vedia spravit tak aby mi chutil
- bezne instanu s mliekom (instanu inak ani nevypijem)
- cez vykendy zalievanu popradsku bez mlieka (s rodicmi)
- obcas si robim v kotogo s cervo pomletej kávy a to je uzplne daco ine
- a ked je prliezitost skocim do kaviarne na espresso lungo, zial v malo kaviarnach ho vedia spravit tak aby mi chutil
kedysi to trapilo aj mna. Na to mi pomohlo si dat od kavy na mesiac pauzu a nikdy ju nepit nalacno. Proste vzdy mat daco v zaludku, ked si idem dat kavu.Mek napísal: 06 nov 2022, 20:54 Potom som podvecer zacal mavat take palenie v zaludku a pocit plnosti, tak som s kavou prestal a odvtedy mam pokoj. Holt, kazdy sme iny... Ja sa bez kavicky zaobidem, nie je to az taka chutovka, ze by som ju musel mat.
robím si doma Cold Brew, alebo si filtrujem podľa toho na čo mám chuť. Zásadne od kvalitných slovenských / českých pražiarov. Podobne vyhľadávam aj v kaviarňach. A tak aj pol litra kávy denne dokážem vypiť. Komerčné kávy a nehovoriac o mletých, velvetkách a Nescafe, to je zlo Satanovo z rôznych hľadísk a dám si to maximálne u babky zo slušnosti 
Urcita kava moze chutit vyborne, ale pri skusani novej je sanca, ze ta bude chutit este lepsie. A ak chces objavovat siroke spektrum chuti a voni kavy ako takej, tak ako inak ako vyskusanim inej, novej? Tym si rozsiris kavove obzory... 
-
starysomar
Hardcore addict
Vždy som sa vrátil k svojej obľúbenej.
Nie malý vplyv má aj voda, ktorou sa zalieva - ináč chutí doma, ináč chutila v inom meste na týždňovkách.
Nie malý vplyv má aj voda, ktorou sa zalieva - ináč chutí doma, ináč chutila v inom meste na týždňovkách.
-
starysomar
Hardcore addict
Ďakujem za lichôtku 
V niečom rád skúšam a objavujem nové. Káva to nieje.
Na týždňovkách som pil kadeakú kávu - instantné, laté, zalievané na ubytovniach, v jedálňach atd, ľuďia nám neraz uvarili po dedinách.
Aj doma sme mnohokrát mali aj iné, posledný rok (možno viac) pijem "tú svoju" zalievanú, moja pani tú jej instantnú. Dcéra pije inú instantnú.
Každý podľa chuti.
V niečom rád skúšam a objavujem nové. Káva to nieje.
Na týždňovkách som pil kadeakú kávu - instantné, laté, zalievané na ubytovniach, v jedálňach atd, ľuďia nám neraz uvarili po dedinách.
Aj doma sme mnohokrát mali aj iné, posledný rok (možno viac) pijem "tú svoju" zalievanú, moja pani tú jej instantnú. Dcéra pije inú instantnú.
Každý podľa chuti.
-
starysomar
Hardcore addict
Popradská extra špeciál mi "sedí" najlepšie. S medom a sójovým nápojom v prášku.
Apropo - pozor na "výhodné ceny". Tu v jednom obchode som si odfpotil 4 varianty balení - od 12 po 16 eur za kilogram. "Výhodné" dvojbalenie aj +25% gratis mali kilogramovú cenu vyššiu než "obyčajné" 500 gramové

Apropo - pozor na "výhodné ceny". Tu v jednom obchode som si odfpotil 4 varianty balení - od 12 po 16 eur za kilogram. "Výhodné" dvojbalenie aj +25% gratis mali kilogramovú cenu vyššiu než "obyčajné" 500 gramové
Čudujem sa že to vôbec nazývaš kávoustarysomar napísal: 14 jún 2024, 18:30 Popradská extra špeciál mi "sedí" najlepšie. S medom a sójovým nápojom v prášku.
Ja mám svoje oblúbené ale aj rád skúšam nové. Keďže jeden z ľudí, ktorých poznám sa dal na blogovanie o káve, tak aj vďaka nemu sa mi trochu viac otovril kávový svet. Možno poznáte Blog o káve a slovenské pražiarne kávy, ktoré sa snaží propagovať, ak nie tak odporúčam.
Poslené roky pijem len tieto kávy a keď mi niekto niekde spraví nejakú supermarketovú, tak cítiť ten rozdiel.
Poslené roky pijem len tieto kávy a keď mi niekto niekde spraví nejakú supermarketovú, tak cítiť ten rozdiel.
Nepoznas uz troska starsiu reklamu na Popradsku? "Neries kavu inych"
mLuks - Blog o kave poznam, sem tam daco precitam ale moc ma nebavi taketo citanie. Skor videjka a potom uz len skusat a hrat sa. Pred par mesiacmi som zacal pit V60 a to je uplne ina dimenzia oproti espressu. Akurat kava nanho je uz cenovo riadna palka.
Supermarketove kavy nepijem (len lokalne praziarne). To si dam radsej cistu vodu.