alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
baldorex
Addict
Addict

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa baldorex »

Kúpil som notebook, ktorý mal mať podľa popisu aj bluetooth. Doma som zistil, že nemá, potvrdené aj na stránke výrobcu. Kontaktoval som e-shop, či mi môžu dodať nejaký najlacnejší bt dongle (9€), odpoveď bola, že ich chyba v popise mrzí a notebook môžem do 14 dní vrátiť.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna nemusia ani odpisat pokial si nepodal oficialne reklamaciu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Podal som reklamaciu online, pri objednavke je taka moznost, pridal som aj screenshot popisu. Mozno este skusim napisat.
heker
Redeemer
Redeemer

Aha, ak si podal reklamaciu, tak je to ine. Vyjadrit sa musia do 30 dni.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak snat to nebudu natahovat, predsa to moze ovplyvnit aj spravanie zakaznikov, kvoli chybajucej nabijacke si mozno kupim novu telku, pocitac, mobil v inom eshope, toto by som im mohol napisat, uvidime.

Skoda ze nemam vhodnu nabijacku s vhodnym konektorom, nemusela by byt rychlonabijacka, iba obycajna, kym to vyriesia, ked si teraz kupim rychlonabijacku, potom mi nejaku poslu, budem mat 2. Mozno nejaky bazar vyskusam, nechcem davat vela penazi na nahradnu a nechcem este kupovat tu rychlu.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ak si to len zalozil online v backoffice - tam si dal vytvorit reklamaciu a cakas ze sa ti niekto ozve, tak na to zabudni a poriadne si precitaj co ti tam pise. Na tento problem napis cez kontaktny formular.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz mi odpisali, ale taku odpoved som necakal, upravili parametre na strane, ze mobil neobsahuje nabijacku a este poslali screenshot na upravenu stranku, vobec si nepriznali chybu, ani ziadne ospravedlnenie, poslal som im screenshot celej stranky, kde je aj nabijacka, vela od toho necakam, ale uz zacinam chapat nazov tejto temy. Len sa cudujem, ze sa im to vyplati, ked si nespokojni zakaznici nabuduce nakupia inde.

Ked sa mi davnejsie objednavka oneskorila o par dni, tak mi poslali 4€ poukazku a stalo sa to 2x, takze 8€ prakticky za nic a teraz im to nestalo za nejaku lacnu nabijacku za 9€?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak nie je to len u alzy. Stalo sa mi to aj v inom eshope kde som kupoval tovar, a v popise bolo ze obsahuje aj pevny disk. Pritom som na 99% vedel ze to tak urcite nie je. Nie si spokojny? Staci vratit tovar. A alza to este relativne jednoducho umoznuje, ked to napriklad hodis do hociktoreho alzaboxu.
Urcite si nejaki zakaznici nabuduce nakupia inde, no musim povedat ze u mna je alza uz takmer vyhradne vzdy 1. volba prave kvoli servisu okolo (doprava, alza boxy, vratenie tovaru, a to nehovorim o sluzbe "do polnoci objednas, na druhy den mas").

K tym kuponom - zda sa ze toto uz prestali robit. Uz sa mi omeskali mozno 3 zasielky, a ano, kedysi automaticky dali kupon ako ospravedlnenie, dnes uz nie. Tusim par znamym ponukli napr. Alza+ na mesiac zdarma.
heker
Redeemer
Redeemer

Alza mala chybu v popise a ty si o tom zrejme vedel, ze ta nabijacka tam nema byt. Teraz mas ako dokaz screen proti screenu, ale to ti je prd platne. Ak ide o princip, tak si v prave. Ak ide o pohlad obchodnika, tak to vyriesili po svojom, aby neboli v strate a ty mas navyse stale moznost tovar vratit.

To, ze ty tovar kupis inde len preto, ze Alza mala v popise nabijacku, ktoru tam vyrobca ani nedava a ty si o tom zrejme vedel, tak sa nemozes hnevat na Alzu. Alebo vlastne hnevat sa mozes a nabuduce si to kupis inde. Ako sa pise vyssie, ja v Alze nakupujem z dovodu AlzaBoxov, servisu, pristupu k reklamaciam.
baldorex
Addict
Addict

Takže si dopadol rovnako ja v inom obchode.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

celkovo nechapem o co ludom ide v tychto pripadoch. respektive ci niekomu ide aj o nieco ine ako spekulantstvo v style "maju tam chybu, naschval to objednam a vyskusam z nich vytiahnut aspon zlavicku"...
ty si spotrebitel a pokial si nieco objednas a s cimkolvek nie si spokojny tak to mozes do 14 dni vratit, len tak pre nic za nic, bez udania dovodu. tak pokial si objednam notebook co ma v popise bluetooth ale v realite ho nema tak tovar posielam naspat a vyberam nieco ine. rovnako telefon bez nabijacky.
treba sa na to pozriet z pohladu predajcu. mam chybny popis tovaru (stane sa, mam desiatky tisic produktov na eshope, obcas nastane chyba), tovar som vsak predal (za cenu za ktoru sa bezne predava) a zakaznik nie je spokojny. moznost 1. je minut peniaze a poslat mu nabijacku, 2. minut peniaze a dat mu zlavu alebo 3. nech mi posle tovar naspat, ja opravim popis a predam ho znova. stratim zakaznika? mozno ale skor nie, realne co som spravil zle? pokial jediny dovod preco ten clovek nakupuje u mna je ze sa mu mozno podari obabrat mna tak takeho zakaznika asi ani nechcem. stale ponukam lepsie sluzby nez konkurencia, lepsiu logistiku, vacsi vyber tovaru a casto aj lepsie ceny, nejak hadam prezijem aj bez neho.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Alza je stale dobrá v tom, ze ma obrovský výber. Potom fajn su aj tie alzaboxy. A nakoniec aj to, ze nezvyknu robit problemy pri reklamaciach.
baldorex
Addict
Addict

aacid napísal: 04 júl 2024, 20:34 celkovo nechapem o co ludom ide v tychto pripadoch. respektive ci niekomu ide aj o nieco ine ako spekulantstvo v style "maju tam chybu, naschval to objednam a vyskusam z nich vytiahnut aspon zlavicku"...
Ja teda neviem čím som si zaslúžil pomenovanie špekulant :).
Normálne si ako zákazník objednám notebook s parametrami ktoré mi vyhovujú, doma zistím po pár dňoch že tam nie je funkcia ktorá tam mala byť, tak som logicky kontaktoval predajcu. Ten mi dal jedinú možnosť riešenia, vrátiť tovar v 14 dňovej lehote.
Ja som si ten notebook nakoniec nechal, kúpil som si BT dongle sám a ďalej neriešil... Ale teda prišlo mi normálne kontaktovať predajcu. Len som teda nevedel že som vlastne špekulant :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som si myslel, ze ten mobil nabijacku ma, tiez som napisal, ze mi vadila hlavne ta odpoved, ze mi odpisali po 3 dnoch, po tom, co si to opravili na stranke a snazili sa zo mna spravit klamara. Keby napisali, ze sa ospravedlnuju za chybu na stranke, ale zial tam nabijacka nie je a nemozu mi poskytnut ziadnu kompenzaciu, tak OK, ale ten pristup sa mi nepacil.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

sorry baldorex, nebolo to myslene konkretne na teba ci Dreamera. ale tak sam vidis ze ten predajca ti nepovedal nic co by si nevedel predtym. ze pokial nie si spokojny s tovarom tak ho mozes vratit do 14 dni.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ahojte, len informativne sa chcem spytat ci uz niekto absolvoval naprikla "vymenu" "podla mojho popisu zleho" ntb v ramci reklamacie kde bola doplatena okamzita vymena ? poviem to narovinu, po 2 rokoch je cas na vymenu, bezne to ludia absolvuju, tak som len chcel vediet ci ste si na predajni mohli vybrat iny produkt z ponuky alebo ako to prebiehalo, jedna sa o vyber "nahradneho" zariadenia, dakujem
Napísať odpoveď