Dovolenka 2010 až 2025
Re: Dovolenka 2010 až 2024
my sme boli prave tyzden v new yorku a co sme predtym pozerali videa tak vsetci upozornovali na poulicne stanky s hotdogmi ktore nemaju cenniky. ze je celkom bezne ze si vypytas hotdog a az ked ti ho da do ruky tak ti povie ze chce za neho 20-30 dolarov.
zaujimave bolo ale napriklad ze aj zname retazce takychto stankov na niektorych cenniky mali a na niektorych nie...
pre istotu ale vzdy ked sme niekde nevideli cenu tak sme sa spytali najprv.
zaujimave bolo ale napriklad ze aj zname retazce takychto stankov na niektorych cenniky mali a na niektorych nie...
pre istotu ale vzdy ked sme niekde nevideli cenu tak sme sa spytali najprv.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
aacid: Co ja viem, aj ked som bol v New Yorku, tusim v maji 2019, tak cenniky boli vzdy a vsade. Normalne v uliciach to bolo tak okolo 2 dolarov, okolo Central parku 3 dolare, ale na Times Square som platil 6 dolarov. No vzdy boli ceny jasne dane. Kto vie, mozno sa to zmenilo medzitym.
asi hej, asi sa to zmenilo. nerobil som ziadne prieskumy, ale co sme obcas pozreli ked sme isli okolo tak to bolo celkom bezne ze tam boli iba obrazky bez cien. keby na to neupozornovalo viacero videii tak ma to ani nenapadne.
No pasca funguje tak, ze ides po plazi a vidis fajne lehatka pod slnecnikom a vedla cedulka aj s casnikom, zadarmo posedenie ak si objednate drink. Tak si sadnete, objednate drink a nikto vam ale nedonesie menu kartu, co je zvlastne, lebo ako by si ty ludia objednavali jedlo, ale dobre, no a potom pride nemile prekvapenie. Pivecko za 50€, dokonca si este vedia zauctovat aj 25% sprepitne, jedny pisali, ze si dali 4 pivka a platili 250€.gogo956 napísal: 24 máj 2024, 12:44 Tak ist do podniku bez toho aby si clovek najprv pozrel cennik, je značný risk.
Ale su aj pozitivne recenzie
The Best Oysters Ever
Jul 2023 • Couples
We had 10 oysters and the bill for them came to a little more than €500. I queried the amount with the waiter, and he insisted this was the price. The oysters were so good they were easily worth €95 each. I tipped €400 which they thought was generous, but it was us who got the bargain. Highly recommended
používate v zahraničí "eSIM" ? skúsenosti? napr v Turecku? iba teraz som sa dozvedel ze nieco take existuje..
-
javatar
Hardcore addict
Pouzil som YO! (globalyo) na Sri Lanke v marci. Fungovala. Recenzie ma zmiesane ale ja som potreboval len mobilne data a na to fungovala - nic uzasne, ziadne super rychlosti ale co by si chcel ked mas 10GB za 12.50 USD.
teraz je dost propagovane airalo, maju globalne esim za zaujimave ceny, celkovo maju zmiesane recenziejavatar napísal: 02 júl 2024, 11:40 Pouzil som YO! (globalyo) na Sri Lanke v marci. Fungovala. Recenzie ma zmiesane ale ja som potreboval len mobilne data a na to fungovala - nic uzasne, ziadne super rychlosti ale co by si chcel ked mas 10GB za 12.50 USD.
https://www.airalo.com/cs/global-esim
Dva krát som použil airalo v Thajsku a bez problémov.
-
hojko
Site Admin
Na jesen som mal na Filipinach eSIM cez Airalo a v pohode. Tu mas kupon na 3 dolare ku registracii: https://ref.airalo.com/eqYY
avatar: To nema nic spolocne s tym ci si mal eSIM alebo nie. Sri Lanka ma sama o sebe biedne pokrytie signalom a tak net v niektorych lokalitach ani nesiel. Je jedno ci je to eSIM alebo normalna SIM, ten signal bude proste rovnaky. Skor zalezi od providera, ved aj u nas ma 4ka ine pokrytie ako Telekom ci Orange.
avatar: To nema nic spolocne s tym ci si mal eSIM alebo nie. Sri Lanka ma sama o sebe biedne pokrytie signalom a tak net v niektorych lokalitach ani nesiel. Je jedno ci je to eSIM alebo normalna SIM, ten signal bude proste rovnaky. Skor zalezi od providera, ved aj u nas ma 4ka ine pokrytie ako Telekom ci Orange.
-
javatar
Hardcore addict
hojko: ale ja som nic nehadzal na to, ze je to eSim (ja mam eSimku aj normalne a premyslam nad tym, ze aj druhu simku co pouzivam zmenim na eSim).
Ja len hovorim, ze to bolo na svoj ucel postacujuce aj ked su celkovo recenzie zmiesane. A to sme tam boli dvaja, kamarat potom cestoval na rovnaku simku aj dalej a taktiez sa nestazoval.
Ja len hovorim, ze to bolo na svoj ucel postacujuce aj ked su celkovo recenzie zmiesane. A to sme tam boli dvaja, kamarat potom cestoval na rovnaku simku aj dalej a taktiez sa nestazoval.
A ešte aj mobil musí podporovať funkciu eSIM a podporujú to len niektoré...
-
hojko
Site Admin
Tych telefonov je uz viac ako dost, ale je pravda, ze zakladne rady to nepodporuju (napr. seria A od Samsungu): https://esim.holafly.com/how-to/esim-phones/
V Maroku su mal ich Orange, na Islande tiez planujem miestnu. Skusal som "svetovu neobmedzenu" doma v Anglicku a nakoniec bol velmi pomaly 1GB denne, co som musel zistit sam.
Mozno blba otazka ale ako najjednoduchsie si pozriem kam vsade sa pravidelne lieta z Viedne a BA ? Na spolocnosti nezalezi.
Lebo pozerat jednotlive spolocnosti mi pride komplikovane.
Pelikan.sk , kiwi.com ?wladas napísal: 06 júl 2024, 8:34 Mozno blba otazka ale ako najjednoduchsie si pozriem kam vsade sa pravidelne lieta z Viedne a BA ? Na spolocnosti nezalezi.
Tam si vyhladam konkretne spojenie. Ja chcem ale zoznam kam vsade sa lieta.
Google flight alebo Skyscanner či kiwi ako bolo spomenuté.
Bratislavske letisko ma zoznam destinacii kam sa leti aktualnu sezonu, akurat tam uvidis aj chartrove lety. Pre vieden som nasiel stranku, ktoru uvadzam pod textom. Kazdopadne som prekvapeny, ze to nemaju spracovane , kopa letisk ma peknu mapku s destinaciami kam vsade lietaju.
https://www.flightsfrom.com/
https://www.flightsfrom.com/
Peknú mapku máš na Google flights. Zadáš odkiaľ chceš letieť, nastavíš si direct trasy a vidíš na celej zemeguli kam to letí.
Google flights je super. Ani som necakal ze je takato intuitivna moznost.