Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa gogo956 »

intenzívna chôdza ked je vonku cez 30stupnov hore kopcom?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak chod skoro rano alebo neskoro vecer a odbehaj si hodinu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

on sa sabotuje schvalne
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Terepin napísal: 11 júl 2024, 17:54A výsledok? 217 kalórií. Pol hodiny ignorovania bolesti v nohách a nedokázal som spáliť ani len svoje raňajky. Cvičenie je lož. :x
cvicenie nie je loz, cvicenie je skor zbytocnost. podstatne dolezitejsi je kaloricky prijem ako vydaj. musis sa na to pozerat z opacnej strany. ozaj si chcem dat cokoladovu tycinku ked viem ze je v nej tolko energie ze potrebujem pol hodinu rychlo chodit do kopca aby som to vyrovnal?
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

gogo956 napísal: 11 júl 2024, 19:01 intenzívna chôdza ked je vonku cez 30stupnov hore kopcom?
Obrázok

Už keď mám cvičiť, tak na plné gule.

Autoeditácia príspevku po 31 sek:
heker napísal: 11 júl 2024, 19:41 Vsak chod skoro rano alebo neskoro vecer a odbehaj si hodinu.
Bežať nevládzem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin
vieš čo si úprimne myslím? A nevyčítam ti to. Že si z nás celú dobu, celé tie roky, robíš iba srandu. Lebo vždy keď ti niečo dobré a funkčné poradíme, tak ty urobíš presný opak, alebo to odmietneš úplne. Proste pre teba je to taka zábava, robiť veci ktoré k ničomu nevedú, tym padom si môžeš naďalej žit v tej svojej ulite v ktorej nemusis na svojom živote nič meniť /na čo máš samozrejme právo a je to tvoja vec/.
Chudnutie vôbec nie je o nutnosti behať ani chodení do posilovne aj ked samozrejme tieto cinnosti metabolizmus mierne zrýchlujú. Je to v skutocnosti iba o vytvorení deficitu medzi kalorickym prijmom a kalorickym výdajom.
A to sa rieši v prvom rade jedlom. Lebo ak má človek velmi vysoký kalorický príjem, tak neschudne ani keby behaval maraton každý týždeň alebo chodil na cyklisticke preteky do vrchu.
Je teraz tiež dietujem, nie preto že by som mal vysoku vahu, ale preto aby som redukoval tuk okolo organov čo je prozapalovy faktor.
A výsledky sú aj viditelne, pritom to nijako extremne nehrotim.
Napr toto su moje ranajky v diete:

1-2 celé vajcia natvrdo /bielkoviny, mineraly, vitaminy/
trochu paradajok /vitaminy, mineraly, vláknina/
vanička nizkotučneho tvarohu /bielkoviny/ zmiešaná s čučoriedkami /vitamíny/ ak to človek chce mať sladšie môže pridať sladidlo z rastliny stévia ktoré ma 0kalorii a nemá vedlajsie ucinky ako umele sladidla-da sa kupit v kazdych vacsich potravinach napr v oddeleni pre diabetikov a pod.

Z toho sa parádne naješ. Ako objemom jedla, aj chuťovo tak, aj po výživovej stránke. Pritom kaloricky prijem je velmi nízky naviac zo značnej časti tvorený bielkovinami ktoré maju najväčší sýtiaci efekt. Takže niekolko hodín nebudeš mať hlad, pritom tvoje telo bude nutene páliť vela tuku pretože z energetickeho hladiska su taketo ranajky slabota.
To je celé. Podobne si vieš zostavit obed aj večeru. Ide o to aby obsahovala vela bielkovin, málo tuku, sacharidy musia byť ale nie vela a vela vlákniny /zelenina/ ktorá spomaluje trávenie takže udržiava dlhšie pocit nasýtenia.

Keď si naproti tomu pozrieš zloženie nejakej sladkej tyčinky tak je to len kopec rychlych sacharidov, vela tuku/naviac nezdraveho typu/, žiadne bielkoviny, žiadna vlaknina, žiadne vitaminy ani mineraly, rôzne emulgatory, stabilizatory, predlžovače trvanlivosti a pod. Rýchle sacharidy vyženú krvný cukor do nebies čo je pre telo z dlhodobeho hladiska nebezpečný stav, preto ho musi inzulin zraziť a následne dostane človek iba chuť na dalšiu sladkosť a tak dokola.
Terepin
Addict
Addict

gogo956 napísal: 12 júl 2024, 7:46 vieš čo si úprimne myslím? A nevyčítam ti to. Že si z nás celú dobu, celé tie roky, robíš iba srandu.
Prisahám ti na zdravie svojej mamy, že nič z toho nie je vtip.
gogo956 napísal: 12 júl 2024, 7:46Lebo vždy keď ti niečo dobré a funkčné poradíme, tak ty urobíš presný opak, alebo to odmietneš úplne.
Vôbec to nie je o tom, že by som šiel robiť opak. Len moja mentalita je, že buď to urobím na 100%, alebo to neurobím vôbec. Inak je to pre mňa strata času.
gogo956 napísal: 12 júl 2024, 7:46Chudnutie vôbec nie je o nutnosti behať ani chodení do posilovne aj ked samozrejme tieto cinnosti metabolizmus mierne zrýchlujú. Je to v skutocnosti iba o vytvorení deficitu medzi kalorickym prijmom a kalorickym výdajom.
To ja viem, lenže aby som ja dosiahol badateľného chudnutia, musel by som obmedziť príjem kalórií na jeden banán denne, pretože aj po jedinom jogurte na raňajky cítim sýtosť až do podvečera. A keď ma chytí hlad o poiatej-šiestej, tak s ním môžem robiť maximálne ak tak veľké hovno.
gogo956 napísal: 12 júl 2024, 7:46A to sa rieši v prvom rade jedlom. Lebo ak má človek velmi vysoký kalorický príjem, tak neschudne ani keby behaval maraton každý týždeň alebo chodil na cyklisticke preteky do vrchu.
Je teraz tiež dietujem, nie preto že by som mal vysoku vahu, ale preto aby som redukoval tuk okolo organov čo je prozapalovy faktor.
A výsledky sú aj viditelne, pritom to nijako extremne nehrotim.
Napr toto su moje ranajky v diete:

1-2 celé vajcia natvrdo /bielkoviny, mineraly, vitaminy/
trochu paradajok /vitaminy, mineraly, vláknina/
vanička nizkotučneho tvarohu /bielkoviny/ zmiešaná s čučoriedkami /vitamíny/

Z toho sa parádne naješ. Ako objemom jedla tak aj po výživovej stránke. Pritom kaloricky prijem je velmi nízky naviac zo značnej časti tvorený bielkoviny ktoré maju najväčší sýtiaci efekt. Takže niekolko hodín nebudeš mať hlad, pritom tvoje telo bude nutene páliť vela tuku pretože z energetickeho hladiska su taketo ranajky slabota.
To je celé. Podobne si vieš zostavit obed aj večeru. Ide o to aby obsahovala vela bielkovin, málo tuku, sacharidy musia byť ale nie vela a vela vlákniny ktorá spomaluje trávenie takže udržiava dlhšie pocit nasýtenia.
Lenže ja ráno nepociťujem žiadny hlad. Nikdy. Ešte aj posratý jogurt sa musím nútiť zjesť. A úprimne, z predstavy, že by som mal jesť to isté jedlo na raňajky denno-denne, keď ani necítim hlad, sa mi zdvíha žalúdok. Aj pizzu mám rád, ale to neznamená, že ju chcem jesť každý deň.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin

1/lenže takto v realite veci ak si si nevšimol moc nefunguju. To je akokeby niekto kto v živote nehral šachy, alebo pozná iba základy, tak išiel na medzinarodný šachový turnaj a čakal že bude hrať ako veľmajster. Nemôže hrať ako veľmajster, pretože ten na to trenoval dennodenne hodiny aj desiatky rokov.

2/Banán je iba samý rýchly sacharid. A pre dlhodobe chudnutie je dolezite mať vysoký príjem bielkovín, potom trochu zložených sacharidov a pomerne málo tuku. Ďalšia vec: iba jeden banán denne a nič iné, je v podstate hladovanie. A hladovanie nie je cesta k dlhodobemu, udrzatelnemu chudnutiu. Kaloricky prijem môžeš znížiť iba mierne.

3/tie ranajky to bol príklad. Odkial si prisiel na to, že ich máš jest tak isto kazdy den? A nemusis jest ranajky ked nechces.

Nariekaš že potrebujes schudnut vela, lenže za tie roky si si musel vsimnut, že ta tvoja cesta nefunguje. Každý iný clovek by pochopil že musi ist na to inak.
Ty na kazdu radu si najdes vyhovorku prečo nie. Takto nepostupuju ludia ktorí sú v živote uspešní. Uspešní ludia idu dopredu, hladaju riesenia a aktivne ich implementuju do svojho zivota a nasledne dodrziavaju. Preto maju uspechy.

Autoeditácia príspevku po 14 min 18 sek:
To mi pripomenulo jedneho mladého kolegu.
Je obézny, vadí mu to a rozhodol sa že musi schudnut.
Zo začiatku to bral velmi vážne: nakupil bežiaci pás. Zistil si kaloricke hodnoty potravin a zacal jest tie s nizsim obsahom energie. Pil bielkovinove napoje pre zahnanie hladu. Na páse poctivo pravidelne behaval.

Co sa stalo po dvoch mesiacoch?
Bežiaci pás odložil do skrine a už ho nepoužíva. Je všetko a v podstate neobmedzenom množstve, vrátane tort, sladkosti a pod.
Ked si ideme sadnut na chvilu na drink, tak za ten kratky cas stihne vypit niekolko vysokokalorickych miesanych drinkov a ešte dopije aj ten po kolegyni. Keď môže ist pešo aby niečo spálil, tak si zoberie taxík, či v lepšom pripade sa vezie mhd.
Netreba sa pýtať, či niečo vyraznejšie schudol..
Terepin
Addict
Addict

1. a 2. Inými slovami nízkotučné mliečne výrobky: bielkoviny, minimálny tuk a skoro žiadne sacharidy.

3. Vážim 95 kíl a potrebujem ísť dole na 70, ale predstava, že by som mal permanentne v kalorickom deficite (keďže veľmi ľahko priberám) je úprimne povedané depressive as fuck. A vzhľadom na to, že som strašne vyberavý, tak môj jedálniček by sa scvrkol na jednociferné číslo. Inými slovami, čím zdravie chcem jesť, tým menšia variabilita jedla. Čo si vyžaduje neuveriteľné množstvo mentálnej energie, aby som sa dokázal donútiť v tom zotrvať.

Čím sa dostávam k tvojmu kolegovi. Nikto z vás si nedokáže predstaviť to obrovské množstvo sebazaprenia ktoré ľudia ako ja musia vynakladať 24 hodín denne, 7 dni v týždni, 365 dní v roku, aby sme nie len chudli, ale aj zostali chudí. Lebo pre nás je odopieranie si jedla ako pre alkoholikov odopieranie si chľastu: raz poľavíme a začíname od nuly.

A mojim osobným problémom je, že ja som motivovaný len vtedy, ak činnosť garantuje jasne definované výsledky (urob toto, takto a vtedy, a presne po takomto čase sa presne toto dostaví presne v takejto forme). A pre človeka, ktorý má nulovú kondíciu a aj nadváhu, cvičenie garantuje len jednu vec: bolesť. Plnú riť bolesti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin
1. a 2. Inými slovami nízkotučné mliečne výrobky: bielkoviny, minimálny tuk a skoro žiadne sacharidy.
mäso je tiež vyborny zdroj bielkovin. Chudé mäso a ak je už tučnejšie, tak vyvariť z toho maximum tuku a ten zliať preč.
S tými sacharidmi je to tak, že nejake treba prijímať, napr aj preto aby človek mal aspon aku taku energiu do cvičenia.
Ale neprehanat to s nimi a zamerať sa hlavne na tie ktoré su komplexné /celozrnne obilniny, zelenina/. S ovocím opatrne.
Treba pozriet podla tabuliek ktore ma kolko energie. Ale zase je to hlavne o mnozstve a o tom aby ti to sedelo v celodennom prijme kalorii.
Nizkotučne mliecne vyrobky su dobre v tom ze je u nich dobrý pomer cena/bielkoviny a maju aj vela dobre vstrebatelneoh vapnika.
Da sa zostavit aj dieta bez mliecnych vyrobkov, len potom treba tieto latky dostat z inych zdrojov co moze byt zloztejsie aj drahsie.

Čím sa dostávam k tvojmu kolegovi. Nikto z vás si nedokáže predstaviť to obrovské množstvo sebazaprenia ktoré ľudia ako ja musia vynakladať 24 hodín denne, 7 dni v týždni, 365 dní v roku, aby sme nie len chudli, ale aj zostali chudí. Lebo pre nás je odopieranie si jedla ako pre alkoholikov odopieranie si chľastu: raz poľavíme a začíname od nuly.
jesť treba, ale je rozdiel tlačiť sa tortami, mastnymi klobásami a je rozdiel zjesť niečo čo ma malu energeticku hodnotu.
Napr ovsene vločky v nizkotučnom mlieku nabobtnaju lebo maju velmi vela vlakniny a nasledne sa budu vdaka tomu velmi dlho travit.
To znamená že zasýtia na dlhu dobu, pritom nemaju vela kalorii. Takisto zelenina.
A mojim osobným problémom je, že ja som motivovaní len vtedy, ak činnosť garantuje jasne definované výsledky (urob toto, takto a vtedy, a presne po takomto čase sa presne toto dostaví presne v takejto forme)
inými slovami, ty hladáš absolútnu istotu. A preto aj ta neistota v nadväzovaní vzťahov so ženami.
Pretože život sám o sebe je neistota. Z dlhodobeho hladiska sa môže stať v podstate čokoľvek a nikto nevie kedy.
V každom pripade v chudnuti istota je: ak bude organizmus prijimat menej kalorii ako vydáva, bude vždy chudnut, je to fyzikalny zakon zachovania energie.
Terepin
Addict
Addict

Toto nie je sarkazmus, ale som dojatý, že konečne niekto pochopil prečo (okrem iného) som to vzdal zo ženami. Neistota len kŕmi moju paranoju, a to fakt nepotrebujem. V žiadnom vzťahu by som si nikdy nebol ničím istý a skôr či neskôr by z toho ruplo v bedni.

Síce schudnem, ale to je jediná istota. Ako dlho mi to bude trvať? Ako veľmi budem pri tom trpieť? Do akej miery musím obmedziť jedlo? O koľko schudnem? Vydržím pri tom vôbec zotrvať? A tak ďalej, a tak ďalej.

Na túto tému som videl videá od psychiatra, ktorý sa venuje ľuďom akom som ja, a pekne tam vysvetlil prečo náš mozog takto funguje. Počkaj, pohľadám ich.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin napísal: 12 júl 2024, 10:04 Toto nie je sarkazmus, ale som dojatý, že konečne niekto pochopil prečo (okrem iného) som to vzdal zo ženami. Neistota len kŕmi moju paranoju, a to fakt nepotrebujem. V žiadnom vzťahu by som si nikdy nebol ničím istý a skôr či neskôr by z toho ruplo v bedni.

Síce schudnem, ale to je jediná istota. Ako dlho mi to bude trvať? Ako veľmi budem pri tom trpieť? Do akej miery musím obmedziť jedlo? O koľko schudnem? Vydržím pri tom vôbec zotrvať? A tak ďalej, a tak ďalej.

Na túto tému som videl videá od psychiatra, ktorý sa venuje ľuďom akom som ja, a pekne tam vysvetlil prečo náš mozog takto funguje. Počkaj, pohľadám ich.
pre teba je dôležite si kalorický deficit nastavit iba velmi mierny. Práve preto aby ťa to príliš nefrustrovalo a dokázal si diétu udržiavať dlhodobo. To či pritom vydržíš, je iba o tvojej vôli. Pamätaj, že niečo dokazál iba ten, ktorý vydržal, nie ten čo sa vzdal.
Ale aj keby si vydržal menej ako si na začiatku planoval, tak je to aspon niečo a máš šancu sa pokusit znovu a vydrzat zase o niečo dlhšie. Vlastne taký tréning. A možno nakoniec si ten jedalnicek a vsetko dokazes tak zmanažovať že ho udrzis dlhodobo. Skus si napr pozriet že jedla ktore pravidelne jes, kolko maju tuku a najst za tie najtucnejsie nejaku chudsiu alternativu. Ale aj z tych chudších alternatív jesť iba primerane. Lebo sa stava že ludia sice zacnu jest menej kaloricke jedla ale zjedia ich 2x tolko, takže to potom cele straca zmysel.
Radšej miesto vyhladavani videí si choď začať pripravovať svoj nový obed tak aby mal menej kalorii ako si zvyknutý jest bežne :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ja mam pocit, ze pod pojmom kaloricky deficit rozumies malo jedla
ale to nie je pravda, mozes byt nasyteny, mat doslova plne brucho a pritom mat o polovicu nizsi prijem kalorii ako ked si das nejaky fastfood alebo pizzu
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Terepin napísal: 11 júl 2024, 17:54Cvičenie je lož. :x
Si na pol ceste k pokroku. Cvicenie nie je loz, kaloricky obsah modernych potravin/pochutin a rozsirenost pasivneho zivotneho stylu ako nieco normalne je loz ktorej si uveril. Ty si si prave uvedomil kolko cvicenia by si potreboval aby si kaloricky skompenzoval svoj zivotny styl a zistil, ze je to nemozne. Ak sa ti podari to v hlave otocit na to, ze tvoj zivotny styl je loz tak mas za sebou prvy win.
Terepin napísal: 12 júl 2024, 9:04Vážim 95 kíl a potrebujem ísť dole na 70, ale predstava, že by som mal permanentne v kalorickom deficite (keďže veľmi ľahko priberám) je úprimne povedané depressive as fuck.
A kolko merias? Preco potrebujes ist dole na 70? A preco si myslis, ze potrebujes byt v permanentnom kalorickom deficite? To je velmi tazka uloha na tvoj momentalny aj dlhodoby mentalny stav (podla toho ako to popisujes).
Terepin napísal: 12 júl 2024, 9:04Nikto z vás si nedokáže predstaviť to obrovské množstvo sebazaprenia ktoré ľudia ako ja musia vynakladať...
Viem si to velmi dobre predstavit, ba priam si to predstavovat ani nemusim, mam to rovnako :D
Terepin napísal: 12 júl 2024, 9:04...ja som motivovaní len vtedy, ak činnosť garantuje jasne definované výsledky...
gogo to vystihol, hladas istotu, ty sa musis zamerat na proces nie na vysledky

Kazda zmena v tvojom zivote musi byt:
1. Jednoducha z technickeho hladiska (je jednoduche ju urobit)
2. Jednoducha z mentalneho hladiska (dokopavat sa k nej sposobuje mimimalne mnozstvo nepohodlia - aj ked kazda zmena nejake nepohodlie prinesie, na to nezabudaj)
3. Konzistentna
4. Minimalne ovplyvnujuca zivotny styl (tzn. ziadna drasticka zmena ale ani ziadne velke odmeny za uspech)

Si schopny udrzat jemny poklus po rovine po dobu 1 minuty? Ak ano tak Fitness22 ma appku 10k runner ktora ta dostane z toho stadia na 10km beh.
Pouzivas mobil ako budik? Nedaj si ho k posteli a po jeho vypnuti urob 2 drepy.
Pijes sladene napoje? Zried ich vodou.

Nieco kde mas istotu, ze to dokazes dlhodobo.
Terepin
Addict
Addict

Napríklad sladké nápoje nepotrebujem. Mne ide o chuť, nie o sladkosť. Už som tak vysadil sirupy, vysadil som cukor v káve, a preferujem neprisladené radlery. Nehovorím, občas mám sladký zub, ale veľmi rýchlo sa sladkého prejem. U mňa nie je problém to, že jedlo je sladké, mastné, slané, alebo kyslé. U mňa je problém to, že jedlo vyhľadávam kvôli dobrému pocitu ktorý mám z jeho jedenia.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Bud som sa zle vyjadril alebo si ma nepochopil. To bolo len priklady.

Ty nemozes riesit pravidelny sport a planovanu stavu vo svojom momentalnom psychickom rozpolozeni.
Radsej zvol taktiku baby steps ale konzistentne. Lebo ak sa mas k chudnutiu a udrzaniu sa vo forme dostat silou vole tak skoncis ako gogov kolega, jednoducho to vzdas. Ak zmenis zivotny styl a vytvoris si zvyky tak bude pre teba jednoduchsie sa drzat toho co poznas - tzn. ako sa ti teraz nechce ist behat tak ta bude vlastne telo nutkat, ako teraz praktizujes comfort eating tak ho budes praktizovat so zdravsim jedlom.

Chapeme sa?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ešte jeden malý "hack" ktorý sa mi skvelo osvedčil: keď je človek dlhšie v diéte, tak sa zvykne v noci alebo nad ránom budiť, kvôli tomu že je hladný. V takomto čase nie je vhodné ani praktické niečo jesť, zároveň ale človek nevie ďalej spať. Keď si ale na to dá bisglycinát horečnaty tak vyrieši hneď niekoľko problémov:

1/bisglycinát horečnaty je zásaditý tým pádom ihneď zneutralizuje tráviace šťavy tj výrazne zníži pocit hladu
2/bisglycinát horečnaty je chelátová forma horčíka ktorá sa výborne na rozdiel od iných foriem horčíka v tele vstrebáva.
To znamená efektívne doplnenie horčíka ktorý v diéte často v organizme chýba
3/ horčík aj glycín pôsobia upokojujúco, takže človek ľahšie zase zaspí :)
Terepin
Addict
Addict

javatar napísal: 12 júl 2024, 15:42 Bud som sa zle vyjadril alebo si ma nepochopil. To bolo len priklady.

Ty nemozes riesit pravidelny sport a planovanu stavu vo svojom momentalnom psychickom rozpolozeni.
Radsej zvol taktiku baby steps ale konzistentne. Lebo ak sa mas k chudnutiu a udrzaniu sa vo forme dostat silou vole tak skoncis ako gogov kolega, jednoducho to vzdas. Ak zmenis zivotny styl a vytvoris si zvyky tak bude pre teba jednoduchsie sa drzat toho co poznas - tzn. ako sa ti teraz nechce ist behat tak ta bude vlastne telo nutkat, ako teraz praktizujes comfort eating tak ho budes praktizovat so zdravsim jedlom.

Chapeme sa?
Aj baby steps sú ťažké. Prečo? Pozri foto. To bolo po obyčajnej prechádzke. Ako dokáže ktokoľvek vyvíjať akúkoľvek fyzickú aktivitu v takýchto teplotách je nad moje chápanie. Som permanentne spotený, permanentne unavený, permanentne podráždený a aj keď si chcem dopriať aspoň nejaký pohyb, tak "odmenou" mi je pot stekajúci do očí. Dnes ráno som pozmýval byt a bol som mokrejší ako tá podlaha. Som domotivovaný ako hovädo.

je*ať celé leto. je*ať, je*ať, je*ať, je*ať.
Prílohy
PXL_20240711_151139356.jpg
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Terepin napísal: 16 júl 2024, 14:55je*ať celé leto. je*ať, je*ať, je*ať, je*ať.
A tu v Londyne som potreboval rano lahku bundu ked som siel do prace (na to, ze je Jul je dobra zima) a to nehovorim o tom, ze vcera som zmokol cestou do posilky viac ako si sa ty spotil :D

Ista miera utrpenia patri k ludskej existencii nech je zivot jednotlivca akykolkek dobry.

Cvicit sa da aj doma, kolega mi poslal toto aj ked v intezivnej forme by ma to zabilo
Mas niekde v okoli plavaren?

//edit: leto ma jednu velku vyhodu, v tom teple nechuti tak jest a ked ano tak lahke veci
Terepin
Addict
Addict

V byte mám cez 30 stupňov. Ako, môžem to skúsiť, ale budem mať po ruke mobil, aby som si mohol zavolať záchranku v prípade kolapsu. :D

Čo sa jedla týka, leto na mňa takmer žiadny vplyv. Ja jem hlavne kvôli dobrému pocitu, nie hladu.
Napísať odpoveď