Kúpa TV
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Kúpa TV
nazor na ten druhý by ma zaujímal. na môj nový hisense e7kq pro som už volal servis 
-
Ryan Giggs
VIP
LCD od LG je najhoršia možna voľba.zimbo96 napísal: 16 júl 2024, 9:37 Známa si vyberá nový televízor do bytu a rozhoduje sa medzi dvomi modelmi od LG. Ide konkrétne o LG 65NANO81 https://www.alza.sk/65-lg-65nano81-d12323423.htm
a LG 65QNED813 https://www.alza.sk/65-lg-65qned813-d7719687.htm
Iný ako LG veľmi nechce a bude to mať na klasické používanie čiže pozeranie telky, youtube a netflix. Ktorý z týchto dvoch? Alebo niečo iné v cene cca 750€?
TCL 65C745 je podstatne lepši.
Bohužiaľ zrejme nebude chcieť nič iné a nakoniec aj tak pôjde do toho LG. Ryan, ak by si si mal vybrať z týchto dvoch to menšie zlo, ktorý by to bol? Inak to TCL som jej hneď posielal ako protinávrh.
-
Ryan Giggs
VIP
Tu sa nie je o čom baviť. Rozhodne Qned, to je o kategoriu vyššie.
Vďaka za radu, uvidíme pre ktorý sa nakoniec rozhodne.
Zdravím, chcem sa opýtať, či je možné v nových Samsung TV (napr. QE65QN85CA) inštalovať Kodi, alebo len oficiálne app ako Netflix, YT a pod. Ďakujem
KODI nepodporuje Tizen OS.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Na Kodi je potrebny Andorid TV.
-
PhYs0c
King
Ahoj Ryan, strýko zháňa nový TV do 400€. Hovorí, že mu stačí 43" ja hovorím, že na 4 metrovú vzdialenosť by bola dobrá 65". Budget je nízky, takže by som išiel asi po čo najlepšej kvalite a pomere cena/výkon bez ohľadu na uhlopriečku, ak bude v rozmedzí 43 - 65.
Edit/ narýchlo mi padlo do oka za 480€
55" LG 55QNED813
Snáď by som ho ukecal aby 100€ prihodil, ak by bolo niečo extra lepšie.
Edit/ narýchlo mi padlo do oka za 480€
55" LG 55QNED813
Snáď by som ho ukecal aby 100€ prihodil, ak by bolo niečo extra lepšie.
-
Ryan Giggs
VIP
Hisense 55E7KQ PRO za rovnaku cenu je lepši.
-
PhYs0c
King
Hisense si kúpili dvaja kolegovia po tvojom odporúčaní a obaja ho vrátili, ale kvôli softvéru. Strýko by sa tiež radšej vyhol Androidu, ani mne to nesadlo na Sony, o tom že tam vypršala licencia na niektoré android aplikácie po 2 rokoch a nešli spustiť (youtube) ani nehovorím, to ma dorazilo.
-
Ryan Giggs
VIP
Hisense nema android.
Vracat TV kvoli SW je...(poviem to diplomaticky), velmi zvlastne, kedze toto sa da vzdy vyriesit.
Licencie na aplikacie koncia na vsetkych systemoch.
Lg ja odporucat istotne nebudem (s vynimkou oled). Davaju tam tie najhorsie mozne panely ake existuju. Takze toto nie je dobra kupa.
Najblizsi konkurent pre ten Hisense je az TCL745, ale to uz sme na inej cifre.
Inak android, tam ak nie je dostupna nejaka apka oficialnou cestou, vies to do TV dostat ako apk. Ak skonci licencia nejakej apky, napr. youtube, takmer vzdy existuje alternativa, smarttube atd.
Ak sa ti nieco z toho stane na hociktorom inom systeme, tak si skoncil. To len na margo androidu.
Vracat TV kvoli SW je...(poviem to diplomaticky), velmi zvlastne, kedze toto sa da vzdy vyriesit.
Licencie na aplikacie koncia na vsetkych systemoch.
Lg ja odporucat istotne nebudem (s vynimkou oled). Davaju tam tie najhorsie mozne panely ake existuju. Takze toto nie je dobra kupa.
Najblizsi konkurent pre ten Hisense je az TCL745, ale to uz sme na inej cifre.
Inak android, tam ak nie je dostupna nejaka apka oficialnou cestou, vies to do TV dostat ako apk. Ak skonci licencia nejakej apky, napr. youtube, takmer vzdy existuje alternativa, smarttube atd.
Ak sa ti nieco z toho stane na hociktorom inom systeme, tak si skoncil. To len na margo androidu.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
osobne mám xiaomi tv box a systém tv má vôbec nezaujíma.
nechapem aka licencia akoze mala vyprsat... jedine co sa realne mohlo stat je ze vyrobca tv (sony) prestal aktualizovat system, ostala tam nejaka starsia verzia androidu a ako vychadzali nove verzie aplikacii tak stare androidy prestali byt podporovane tou aplikaciou. ale to sa ti po 2 rokoch nemoze stat.PhYs0c napísal: 20 júl 2024, 21:27 o tom že tam vypršala licencia na niektoré android aplikácie po 2 rokoch a nešli spustiť (youtube) ani nehovorím, to ma dorazilo.
toto ale nie je problem androidu, to je problem vyrobcu a moze to spravit ktorykolvek.
urcite radsej android ktory je najrozsirenejsi, pouziva ho najviac vyrobcov TV, je na neho najviac aplikacii. lepsie ako nejaky tizen/webos alebo este nieco obskurnejsie co si nejaky vyrobca televizorov spravil sam, dava to len do svojich televizorov, nove updaty vydava iba on a mas tam tak 10 aplikacii na vyber ktore tiez uz povacsine nebudu fungovat cim je starsi televizor pretoze sa vyvojarom nechce supportovat appku ktora je celosvetovo nainstalovana na 150 televizoroch...
a pridam sa tuto ku kolegom co odporucaju externu krabicku, vacsinou su lepsie podporovane, vykonnejsie a nie si zavysly od vyrobcu televizoru, ci uz pri vybere televizoru (kupujes ten co ma najlepsi hardware, nie software) alebo do buducnosti kvoli updatom. ja mam shield TV uz 6 rokov a stale slape bez problemov, vychadzaju na neho updaty a vsetky aplikacie funguju.
Tiez neviviem aka licencia mohla skoncit. Akurat ma napadlo, ze AndoidTV mal daku verziu YouTube, vyrobca telky nespravil update systemu a Google blokol neaktualizovanu verziu YouTube na AndroidTV.
-
Ryan Giggs
VIP
System neaktualizuje vyrobca TV ale samotny google. U android TV to funguje trochu inak ako pri mobilnych zariadeniach.aacid napísal: 21 júl 2024, 14:15 nechapem aka licencia akoze mala vyprsat... jedine co sa realne mohlo stat je ze vyrobca tv (sony) prestal aktualizovat system,
je to urcite tak? lebo to by znamenalo ze na vsetkych telkach/krabickach co maju androidtv bude system aktualizovany v rovnakom case.
myslim ze vacsina komponentov je updatovana priamo googlom cez play store ale jadro a systemove updaty tak to musi pushnut vyrobca tv.
aktualne uz napriklad je vonku AndroidTV 13 ale v mojom nvidia shielde je stale iba 11. upgrade mi neponuka.
myslim ze vacsina komponentov je updatovana priamo googlom cez play store ale jadro a systemove updaty tak to musi pushnut vyrobca tv.
aktualne uz napriklad je vonku AndroidTV 13 ale v mojom nvidia shielde je stale iba 11. upgrade mi neponuka.
-
Ryan Giggs
VIP
Je to určite tak. Resp. či je to tak aj dnes neviem, ale 2 či 3 roky a ďalej naspäť do minulosti, to tak určite bolo. Je to info priamo od technikov Philipsu, z oči do oči (bol som na predstavovačke novych modelov), že oni do systemu nijako nemôžu zasahovať, len pošlu požiadavky googlu a ten to zapracuje do systemu.
Podobne info sa objavilo aj na fore Sony. Nejaky model mal systemovu vadu a majitelia sa sťažovali Sony, prečo nevydaju opravu. Odpoved bola, že sa posnažia posuriť google.
Ale opakujem, to bolo par rokov nazad, možno sa to už zmenilo.
Podobne info sa objavilo aj na fore Sony. Nejaky model mal systemovu vadu a majitelia sa sťažovali Sony, prečo nevydaju opravu. Odpoved bola, že sa posnažia posuriť google.
Ale opakujem, to bolo par rokov nazad, možno sa to už zmenilo.
tak minimalne musia poslat tu poziadavku googlu. pokial to nespravia tak update nebude. takze je celkom mozne ze nejaka starsia telka skysne na starej verzii android tv a novsie appky jej nepojdu...
ale vdaka tejto diskusii som si vsimol ze posledny security patch na shield tv je uz skoro 2 roky stary... to neznie moc dobre. toto by som dufal ze google ozaj nuti updaty vsetkym android tv zariadeniam. moc sa mi to nepaci... ale zase minat peniaze na novsi shield napriek tomu ze tento funguje bez problemov?
ale vdaka tejto diskusii som si vsimol ze posledny security patch na shield tv je uz skoro 2 roky stary... to neznie moc dobre. toto by som dufal ze google ozaj nuti updaty vsetkym android tv zariadeniam. moc sa mi to nepaci... ale zase minat peniaze na novsi shield napriek tomu ze tento funguje bez problemov?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
moja 55e7kq pro to má po mesiaci zasebou. dnes vystavený dobropis. ryan viem poriešiť niečo zaujímavé? dal som za ňu 437€. teraz ide za 499€. prípadne viem 100vku doložiť.