Možno to tu už bolo preberané u niekoho iného. Ale keďže u známych nemám s týmto problémom žiadne porozumenie tak píšem sem.
Mám 28, v minulosti som hrával športy (futbal, stolny tenis, volejbal atď), bol som pomerne aktívny. Mám vystudovanu vš, a som cca 3 roky pracujúci čisto v kancelárskej pozícii.
Pred 4 rokmi som mal zranenie, ktoré sa už asi v živote nedá do stavu, že by som mohol fungovať ako predtým. Každopádne od toho momentu keď som mal to zranenie tak som začal pociťovať aj problémy z psychickej oblasti a kvôli tomu tu píšem.
Akonáhle som si začal uvedomovať tie problémy, tak sa mi čiastočne zmenilo myslenie, od toho bodu som stratil aj tú malinku špitku nádeje ktorú som mal že si niekoho nájdem (myslené ako životný partner, keďže doteraz som ešte nikoho nemal). Stratil som záujem aj stretávať a zoznamovať sa s cudzími ľuďmi. Po skúsenostiach ktoré mám.
Napíšem stručný popis toho čo som z partnerskej stránky zažil. 1x sex s úplne náhodnou babou, ktorá mi klamala o veku, mala podstatne menej, a ja bol potom ešte mesiac vynervovany kvôli tomu či neostane tehotná, keďže klamala aj o ovulácii. Čo mi povedala po sexe. 2x fajka, od platených pracovníčok, ale odtiaľ som vždy odchádzal s výčitkami.
A z normálnych stretnutí som to dotiahol maximálne na 2 rande resp prechádzky s 1 dievčaťom. Cez viac ako 2 stretnutia sa neviem prehupnut. Pritom štatistika je taká že sa dostanem na rande raz za rok. Momentálne túto šnúru úspešne predlžujem dnes na skoro 15 mesiacov
Každopádne tieto problémy som nepocitoval keď som športoval, a keď som aj niečo pociťoval, tak som šiel napr na bike, a hlava sa mi na istý čas vyventilovala.
A to momentálne nejde spraviť.
V hlave mi idú rôzne myšlienky, napr, aký má zmysel moje fungovanie na svete, stále sa porovnávam s kamarátmi rovesníkmi, ktorí majú dlhoročné známosti, a niektorí už aj rodiny.
Mne momentálne ani nepripadá že by som bol pripravený na vzťah, aj keď po ňom túžim. Ale keď sa nad tým zamyslím, že čo by som mohol dať druhej strane vo vzťahu, tak ani sám neviem, keďže mám problémy sám so sebou, aj bez vzťahu.
Moja otázka znie, ak to je vôbec otázka. Ako by ste postupovali v takejto situácii?
K psychológovi na terapie chodím už asi 2 roky, ale jediné čo so mnou spravil je že som ku veciam viac flegmaticky, a nehám veci plynúť, bez toho aby som sa nad nimi zaoberal.