Budget Rotoped do 300eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Budget Rotoped do 300eur

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ahojte, ma zmysel budgetovy rotoped do nejakych 300eur ? V zmysle, ze sa to nerozpadne ?

Nechcem za to davat vela penazi lebo je otazne ako dlho ma to bude bavit, no hladam nieco s cim mozem obcasny cas pri TV travit trochu produktivnejsie a zdravsie, nez lezanim.

Mam 190cm a cca 100-105kg a hladam nieco s vyssou nosnostou lebo od toho ocakavam trochu vyssiu zivotnost, ale netusim ako velmi su tioto zariadenia nachylne na poskodenie. Celkom fajn recenzie ma toto: https://www.alza.sk/sport/zipro-nitro-d6198990.htm .
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Budget Rotoped do 300eur

Príspevok od používateľa wladas »

So svojich slabsich skusenosti je zaklad celkova vaha trenazera. Cim tazsi tym je stabilnejsi a pevnejsi. Lepsi lowend bude tych 28-32Kg. Z toho vychadza aj vaha zotrvacnika. Cim vacsia tym je zataz prirodzenejsia a maximalna vacsia.
Dalej si priplacas za ovladaci panel. Na rotopede co si postol je uplny lowend. Casom ti urcite bude liezt na nervy. Kvoli nemu mas aj malo stupnov zataze. To je tiez velke minus.

Skus ale popremyslat nad eliptickym trenazerom. Tiez som davnejsie chcel rotoped ale elipticky zvitazil. A to som zaryty nebezec. Len bike.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Určite chceš toto? Mal som doma rotoped aj orbitrek, ale po chvíli som to prestal používať a bol z toho iba drahý vešiak na oblečenie, ktorý navyše zavadzal.
Teraz mám doma už niekoľko rokov pás na chodenie (nie behanie, maximálna rýchlosť je 6kmh) a používam to niekoľkokrát do týždňa, pustím netflix alebo YouTube a pozerám a zároveň chodím. Keď to nepoužívam, jedným pohybom to zložím a zasuniem pod gauč.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Vdaka :)

wladas: Je pravda, ze vahe som tak velku pozornost nevenoval a stacila mi ta nosnost. Ten co som postol je asi tak na hrane. 8kg zotrvacnik mi ale pride pomerne slusny, nie asi plnohodny trening, ale ako som pisal, ucel u mna je trochu iny. Aj ten displej mi popravde este prisiel z tych trochu lepsich ak vezmem do uvahu konkurenciu s podobnou cenovkou. Ale ani neviem co od toho cakat. Chcem merat tep, ale to mi odmeraju hodiny, alebo hrudny pas, takze toto vylozene nepotrebujem.

Premyslal som aj nad eliptikalom. Priatelke sa paci viac, ze na tomto moze sediet a mna je to tak nejak asi jedno. Ale hlavne, zda sa mi, ze su o nieco drahsie.

baldorex: prave preto hladam nieco budgetove, pretoze je dost velka sanca, ze to u mna dopadne rovnako :-) Len ... aj teraz cumim na tenis a popri trochu facebookujem a asi by bolo pre mna lepsie na tom sediet a trochu krutit ... nemusim vypustit dusu, ale kazda aktivita sa pocita :)

Nad walkingpadom som premyslal a stale mi to tak nejak sroti na pozadi, ale v inom kontexte. Chcel som to k vyskovo nastavitelnemu stolu, ale zatial je to v stadiu uvah (nijak intenzivnych ak mam byt uprimny) a neviem ci by ma bavilo chodit pred TV. Vyhoda ale je, ze sa do lahsie odprace, takze by som nad tym mozno este mohol pouvazaovat.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Walkingpad je budgetový, dá sa pri tom v pohode pozerať film, je to tiché aj voči susedom pod tebou.
Pracovať počas chôdze si neviem predstaviť, videl som na YouTube nejaké videá s takými vyššími stolmi a na tom mali notebook... Ale ja by som z toho pásu asi spadol. :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja mam o tom tiez pochybnosti, aj preto som to chcel skusit, ale zaroven mam obavy, ze to nebude fungovat :)

V principe na kardio mi na tom vadi len to, ze ten objem spalenych kalorii bude asi s prehladom najnizsi.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Johnnny napísal: 28 júl 2024, 12:418kg zotrvacnik mi ale pride pomerne slusny, nie asi plnohodny trening, ale ako som pisal, ucel u mna je trochu iny. Aj ten displej mi popravde este prisiel z tych trochu lepsich ak vezmem do uvahu konkurenciu s podobnou cenovkou. Ale ani neviem co od toho cakat.
Ano, 8Kg je uz pouzitelny zotrvak. Moj elipticky ma 10Kg a je to uplne dostatocne.

Chcem merat tep, ale to mi odmeraju hodiny, alebo hrudny pas, takze toto vylozene nepotrebujem.
Schopny merak maju len vyssie triedy. Moj elipticky strednej triedy ma merak ale je to nepouzitelne. Aj tak ak uz clovek ma fitnes hodinky tak je to lepsie s nimi uz len kvoli spolocnemu zaznamenavaniu vsetkych aktivit.

Priatelke sa paci viac, ze na tomto moze sediet a mna je to tak nejak asi jedno.
Elipticky zatazuje cele telo. Lepsie sa s nim formuje zadok :)

prave preto hladam nieco budgetove, pretoze je dost velka sanca, ze to u mna dopadne rovnako :-)
Ja sa stale riadim heslom ze nie som taky bohaty aby som kupoval lacne veci. Ak ta to chyti tak budes zas pindat ze si nekupil lepsi. Neraz sa mi to stalo u roznych veciach. Co tak skusit elipticky vo fitku?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No, ok, argument so zadkom zabral, takze ma trapi uz len cena. Tvoju filozofiu schvalujem, pri veciach o ktorych viem ze chcem/vyuzijem to mam rovnako, ale toto naozaj dost mozno skonci ako vesiak. Mas nejaky konkretny typ na "reakreacne" cvicenie pre osobu cca 100kg s rozumnou cenovkou ?
Napísať odpoveď