Drivers pre ntb Acer Aspire 3
Drivers pre ntb Acer Aspire 3
Zdravim, kupil som ntb https://www.alza.sk/acer-aspire-3-pure- ... 320594.htm
ale mam problem hodit tam drivers, z oficialnej stranky nefunguje skoro nic asi preto ze je tam vsetko na win11 a ja mam prave win10...
ide hlavne o touchpad kedze nefunguje... mohol by niekto poradit ?
musel som pouzit usb wifi + program na hladanie ovladacov ale uz aj v nom pise ze vsetko je aktualizovane, hoc v spravcovi mam toho este kopec nenainstalovaneho...
ale mam problem hodit tam drivers, z oficialnej stranky nefunguje skoro nic asi preto ze je tam vsetko na win11 a ja mam prave win10...
ide hlavne o touchpad kedze nefunguje... mohol by niekto poradit ?
musel som pouzit usb wifi + program na hladanie ovladacov ale uz aj v nom pise ze vsetko je aktualizovane, hoc v spravcovi mam toho este kopec nenainstalovaneho...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Drivers pre ntb Acer Aspire 3
updajtuj na 11. alebo nechceš?
je to zdarma ? pokial mam key na win10 ? alebo budem musiet kupit este na win11
Autoeditácia príspevku po 4 min 42 sek:
toto stale chyba
Autoeditácia príspevku po 4 min 42 sek:
toto stale chyba
Ano, ak mas legalne aktivovany Win10 validnym klucom, tak update na Win11 je zadarmo, Win11 pouzije tento kluc na svoje aktivovanie, resp. W10 kluc ma byt validny pre Win11. Co sa tyka tych ovladacov co pises, vyskusaj si dat priamo windows update na vyhladanie ovladacov, to ti mozno pomoze s najdenim a naistalovanim tychto chybajucich ovladacov pre Win10.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
raz som niekomu objednával notebook bez os a viem, že som musel nainštalovať win 10, aj keď bola žiadosť na 7čku. lenže na 7čku neboli drivery, čiže som mal rovnaký problém.
windows update som dal to naslo aspon ovladace na wifi... keby ze nemam usb wifi som stratenyPepo79 napísal: 27 júl 2024, 13:02 Ano, ak mas legalne aktivovany Win10 validnym klucom, tak update na Win11 je zadarmo, Win11 pouzije tento kluc na svoje aktivovanie, resp. W10 kluc ma byt validny pre Win11. Co sa tyka tych ovladacov co pises, vyskusaj si dat priamo windows update na vyhladanie ovladacov, to ti mozno pomoze s najdenim a naistalovanim tychto chybajucich ovladacov pre Win10.
Ak rozklikneš sieťové adaptéry?
hodil som tam teda win11 a vsetko je uz ok... snad pojde aj touchpad
tak uz ide bolo to bloknute, trebalo stlacit fn + F10
osobne asi neodporucam kupit ntb bez winu lebo pokial ntb nema ani Lan port tak jedina moznost je usb wifi...
a radsej asi dat tych 20-30e viac jak sa s tym potom trapit
diky za pomoc
tak uz ide bolo to bloknute, trebalo stlacit fn + F10
osobne asi neodporucam kupit ntb bez winu lebo pokial ntb nema ani Lan port tak jedina moznost je usb wifi...
a radsej asi dat tych 20-30e viac jak sa s tym potom trapit
diky za pomoc
V principe, tazko povedat, preco uz na Acer stranke nie su komplet Win10 ovladace pre tento model notebooku, mozno chcu novych uzivatelov takto vlastne tlacit k tomu, aby isli rovno na Win11. Asi by sa dalo na tomto laptope aj na Win10 rozchodit vsetky zariadenia v device managerovi, ale bolo by to pracnejsie to vsetko na internete dohladavat.
Ak by bol rozdiel medzi rovnakou verziou laptopu s W10/W11 a verziou bez W10/W11 bol tych 20 Eur, tak to je z mojho pohladu pre neznalejsich ok cena a maju rovno naistalovany windows. Ale co si pamatam ked som to davnejsie porovnaval, tak to casto bolo minimalne 50 Eur a viac a to uz pre znalejsich mozno stoji zato usetrit a kupit si zato nieco ine.
Ak by bol rozdiel medzi rovnakou verziou laptopu s W10/W11 a verziou bez W10/W11 bol tych 20 Eur, tak to je z mojho pohladu pre neznalejsich ok cena a maju rovno naistalovany windows. Ale co si pamatam ked som to davnejsie porovnaval, tak to casto bolo minimalne 50 Eur a viac a to uz pre znalejsich mozno stoji zato usetrit a kupit si zato nieco ine.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Lebo vývoj tych ovládačov niečo stojí. A aj celý support k tomu. Načo by výrobca podporoval starý systém, ktorý bude za chvíľu EOL. Navyše keď update na win 11 je zdarma. Netreba za tým hľadať konšpiráciu.
Ak je ten model starší, predával sa s win 10 a oni tie drivre zo stránky stiahli, tak v takom prípade je to zvláštne
Ak je ten model starší, predával sa s win 10 a oni tie drivre zo stránky stiahli, tak v takom prípade je to zvláštne
Prave ze na par ntb/pc som win uz instaloval ale na tento ntb a asi celkovo s ACER je vzdy nejaky problem...Pepo79 napísal: 27 júl 2024, 17:07 V principe, tazko povedat, preco uz na Acer stranke nie su komplet Win10 ovladace pre tento model notebooku, mozno chcu novych uzivatelov takto vlastne tlacit k tomu, aby isli rovno na Win11. Asi by sa dalo na tomto laptope aj na Win10 rozchodit vsetky zariadenia v device managerovi, ale bolo by to pracnejsie to vsetko na internete dohladavat.
Lutujem ze som radsej nepriplatil lebo teraz som nadtym stravil 1 den casu a bez 2 pc alebo usb wifi nemozne...
Neviem jak by to bolo keby ze rovno instalujem win11 ale pri win10 bolo potreba stiahnut ovladace z netu aby mi vobec naslo hdd na ktory som potom mohol win10 nainstaloval.. ale ntb slape paradne
Myslim si, ze podobny problem by si mal aj s inymi vyrobcami laptopov, kedze tu skor ide o to, ze cca 9-rocny OS Win10 chces instalovat na laptop, ktory obsahuje niektory HW, ktory sa zacal vyrabat mozno 2-3-4 roky dozadu, takze Win10 ma problem ho spravne rozoznat a nainstalovat nan ovladace, ktore vacsinou nepozna a nema ich tym padom v zozname znamych zariadeni. A ked vyrobca nema tie Win10 ovladace priamo u seba na stranke na stiahnutie, tak je o "zabavu" postarane. Acer laptopy som viacero instaloval a okrem toho co pisem vyssie, lebo tam chceli Win10 silno mat, tak ficia jedna radost. Za podobnu cenu by si pravdepodobne mal laptop s i3 s nainstalovanym W10/W11, takto si dostal za tu cenu i5 a trosku si sa musel vyhrat s W10/W11. Ked uz to mas rozchodene, tak mas uz nastalo i5 laptop, takto by ti ostal "bez namahy s W10/W11" iba i3 laptop nastalo.
Staci si na svojom pocitaci stiahnut ovladace pre ten notebook, najma chipset a wifi. A pekne z usb ich potom nainstalovat na notebooku.kzS^ napísal: 27 júl 2024, 14:55 osobne asi neodporucam kupit ntb bez winu lebo pokial ntb nema ani Lan port tak jedina moznost je usb wifi...