Prepínač PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Prepínač PC

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.
Viete mi, prosím, poradiť, nejaký vhodný a výhodný prepínač medzi dvoma PC, pričom jeden je notebook, druhý desktop a potrebujem tam mať pripojené dva monitory, klávesnicu a myš.
Ďakujem.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prepínač PC

Príspevok od používateľa starysomar »

Niečo takéto?
https://www.alza.sk/prepinace-kvm/18843237.htm
Skúsenosť s tým nemám.

Klávesnica/myš by šli prepínať prepínačom USB, monitor ak má viac vstupov by šiel pripojiť na dva kompy dvoma káblami a prepínať na ňom no ani to som netestoval.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

starysomar skôr by som mu asi odporučil nejakú dockovaciu stanicu v ktorej bude mať zapojebnú myš, klávesnicu a monitory a z nej pôjde napríklad usb c kábel do notebooku/desktopu. To by mohlo fungovať? Verím že niekto z hojkáčov bude mať odskúšaný aj konkrétny model.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to sa tu riesilo nedavno niekde. nie je to take easy.
zatial co u notebooku je to v pohode, lebo je tak narhnuty, v desktope je to trochu inak.
USB-C vystupy idu zo zakladnej dosky. video vystup vsak ide z grafiky (ak je dedikovana, mozno integrovana ma video out cez usb-c). takze ked zapojis desktop cez usb-c do dockovacej stanice tak ti pojde mys/klavesnica a ethernet ale obraz nie.
myslim ze nejake high-end radeony maju usb-c vystup alebo som nasiel pci-e kartu ktoru das na zakladnu dosku, kablom do nej zapojis vystup z grafiky a potom uz z tej karty moze ist vsetko cez usb-c, lenze to nie je nieco uplne bezne dostupne.
https://www.sunix.com/en/product_detail ... 1&pid=2146

inak ten rezim kedy usb-c posiela aj video sa vola Alt Mode, treba hladat podla toho.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Preto bude asi potrebovať dve "krabičky" - prepínač DP alebo HDMI a prepínač USB
Napísať odpoveď