4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa starysomar »

Bolo by zaujímavé porovnať pomer ceny diaľničnej známky ku kilometrom diaľnic.
Blastbit - s tým Jánošíkom si sa moc netrafil.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Páchal aj zločiny, ako hrdinu ho neberiem...Jo práve preto SNS s ničím nepohne. Smer si presadí vyššie ceny dialničnej známky ked budú chcieť.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

starysomar
pomer cena a počet km je blbosť už len z princípu veľkosti krajín. Viac km neznamená hustejšiu a dostupnejšiu sieť, stačí len že krajina je rozľahlá a už ti km nabiehajú aj na obyčajnej spojnici východnej a západnej/severnej a južnej hranici.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zrejme by to neplatilo ani pri železničnej sieti a cenách lístkov, vzhľadom k veľkosti krajín ?
Ak sa mýlim opravte ma, najhustejšiu sieť v rámci EU má CR či ? Vo svete by to bola asi India ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Písal som porovnať - nie určiť.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

mLuks napísal: 04 aug 2024, 10:46 starysomar
pomer cena a počet km je blbosť už len z princípu veľkosti krajín. Viac km neznamená hustejšiu a dostupnejšiu sieť, stačí len že krajina je rozľahlá a už ti km nabiehajú aj na obyčajnej spojnici východnej a západnej/severnej a južnej hranici.
Tie peniaze by mali ale v prvom rade ísť na ich údržbu a teda čím viac km, tým viac potrebných penazí na ich údržbu. Či to sa vyneguje počtom používatelov? Okolité krajiny akože majú rovnako hustú sieť dialnic ako my?

A k tomu tunelu na peniaze do czechtolu, nemal nahodou Odór vymysliet nejakú lepsiu zmluvu? Co sa s tým stalo?

Autoeditácia príspevku po 2 min 27 sek:
Blastbit napísal: 04 aug 2024, 9:26 Tí z opozitu nie su o moc lepší. S nastavením líca ani ja nesúhlasím. Jánošik bral Rakúsko-uhorským otrokárom. H*vno vie prinášať šťastie.
Jánošík zomrel ako 25 ročný chalan/muž... určite to robil pre dobro, veď ako inač.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 04 aug 2024, 11:09 Zrejme by to neplatilo ani pri železničnej sieti a cenách lístkov, vzhľadom k veľkosti krajín ?
železnice sú minimálne na slovensku dotované štátom, keďže mnohé resp. všetky až na IC sú vypravované vo verejnom záujme
starysomar napísal: 04 aug 2024, 12:00 Písal som porovnať - nie určiť.
Maďarsko cez 1500km a cena ročnej celoštátnej eDZ je cca 150€ no a úsek medzi Miskolcom a Budapešťou je tak isto rozbitý ako naša D1 pri Liptove (teda aspoň minulý rok ešte bol, tento rok ti poviem v septembri). A to nehovorím o tom, že postavili M30 z Miskolca na SK hranice, pred dvomi rokmi otovorili a už časť pred Miskolcom je zavretá lebo sa im zosunula.

Chorváti cca 1300km a mytne brany. trasa z madarsko-chorvatskych hraníc do zadaru (380km) stojí 20€ tam, 20€ naspäť. Neviem si predstaviť, žeby slováci mali platiť 40€ za jednu jazdu KE - BA - KE. Raz za rok na dovolenke im to nevadí zaplatiť takú pálku (40, 60 atď) za viacmenej dve 400-500km cesty po dialnici ale doma frflú na drahé známky.

Poľsko tak isto mýtny systém.

Česko cez 1300km a cena ročnej cca 98€

Rakúsko cez 2000km a cena ročnej okolo 96€
retkvic napísal: 04 aug 2024, 15:17 Tie peniaze by mali ale v prvom rade ísť na ich údržbu a teda čím viac km, tým viac potrebných penazí na ich údržbu. Či to sa vyneguje počtom používatelov? Okolité krajiny akože majú rovnako hustú sieť dialnic ako my?

A k tomu tunelu na peniaze do czechtolu, nemal nahodou Odór vymysliet nejakú lepsiu zmluvu? Co sa s tým stalo?
takým štýlom po dostavaní slovenskej siete by sme mali mať cenu ročnej niekde na úrovni terajšieho maďarska alebo aj viac. Tých peňazí z mýta a eDZ by bolo dosť na údržbu aj výstavbu ak by tiekli správnym smerom. Potom by si štát mohol dovoliť aj veľkú výstavbu cez PPP kde v tomto prípade koncesionár zabezpečuje aj údržbu počas celej doby splácania. A peniaze na splátky by boli.

čo mal Odor vymyslieť to netuším, ale za taký krátky čas nezbúchaš takúto zmluvu, si myslím. Podstata je, že tento tunel do skytollu/czechtollu vznikol keď Pelle bol na min. dopravy a minister bol Vážny, smerák.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ludovy prezident nas vsetkych sa vyvaza lietadlom, lebo je tro ludove a socialne, potom Hlas nenapdne vyplati tazke prachy letisku. Predsa ked pojde pele domou alebo na chatu nepojde autom.

https://domov.sme.sk/c/23365503/pellegr ... ahlik.html
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

neviem ci som sa tymto uz chvalil ale ten Nahlikov dom do ktoreho obcas nas pan prezident zavita je na nasej ulici. odkedy je pelle prezidentom tak tam 24/7 stoji na ulici neoznacena dodavka a neoznaceni pani tam hliadkuju (to inak musi byt zabava cely den stat na ulici a nudit sa). zo zaciatku boli neoznaceni, ked som ich tam prvy krat videl som myslel ze nejaka partia ide na pansku jazdu, ked som ich tam videl aj poobede tak sa divim ze co sa nevedia pobalit. no a ked som ich tam videl aj o par dni tak uz mi bolo jasne.
teraz uz obcasne nosia pasky na ramene ze policia ale nie vzdy.
stazovat sa nemozem, nie su neprijemni, pozdravia, pohladkaju psa ked idem okolo, obcas je otrava ked prave prichadza pan prezident tak so samopalmi v rukach zablokuju ulicu a nemoze nikto prejst ani auta ani chodci ale tak casto sa to nedeje.

to len tak ze dom ktory pan prezident ani nevlastni ani tam nebyva je 24/7 strazeny minimalne dvoma policajtami. aj tam idu peniaze z nasich dani.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Samizdá si o Nahlikovi nepísal. Bohvie načo tam Pelle chodí, no o ňom je aj tu písané https://sk.wikipedia.org/wiki/Milan_N%C3%A1hlik
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aacid napísal: 05 aug 2024, 10:16 nie su neprijemni, pozdravia, pohladkaju psa ked idem okolo
Čo sa okúňaš? Však sa skamaráť, nech sa aj tvoj pes môže chodiť venčiť na tú parádnu záhradu k Náhlikovi a netrpí len doma v malom bytíku/domčeku. :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no ved ked niekedy uvidim pana prezidenta tak na neho pustim psa hned :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

aacid napísal: 05 aug 2024, 10:16 neviem ci som sa tymto uz chvalil ale ten Nahlikov dom do ktoreho obcas nas pan prezident zavita je na nasej ulici. odkedy je pelle prezidentom tak tam 24/7 stoji na ulici neoznacena dodavka a neoznaceni pani tam hliadkuju (to inak musi byt zabava cely den stat na ulici a nudit sa). zo zaciatku boli neoznaceni, ked som ich tam prvy krat videl som myslel ze nejaka partia ide na pansku jazdu, ked som ich tam videl aj poobede tak sa divim ze co sa nevedia pobalit. no a ked som ich tam videl aj o par dni tak uz mi bolo jasne.
teraz uz obcasne nosia pasky na ramene ze policia ale nie vzdy.
stazovat sa nemozem, nie su neprijemni, pozdravia, pohladkaju psa ked idem okolo, obcas je otrava ked prave prichadza pan prezident tak so samopalmi v rukach zablokuju ulicu a nemoze nikto prejst ani auta ani chodci ale tak casto sa to nedeje.

to len tak ze dom ktory pan prezident ani nevlastni ani tam nebyva je 24/7 strazeny minimalne dvoma policajtami. aj tam idu peniaze z nasich dani.
Segra tusim potrebovala auto spat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Normalizacia pokracuje.

https://domov.sme.sk/c/23366797/policia ... ltury.html
- policia zas prestruje vyzvu a peticiu na odstupenie Simkovicovej.

https://dennikn.sk/4126645/prezident-st ... v-statuse/
„Nakoľko Denník N a konkrétne aj vás osobne považujem za hybridnú hrozbu, nebudem sa vyjadrovať,“ odkázal cez hovorkyňu SIS na naše otázky Pavol Gašpar.

Takze to chapem spravne, ze hybridne hrozby su slobodne media a seriozne media su hybridne hrozby?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Elitná polícia NAKA končí, prichádza ÚBOK. Stovky policajtov presunú na kraje a okresy

https://www.aktuality.sk/clanok/mtPxXem ... -a-okresy/
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Aj Drlička končí. Slniečkári budú frflať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kto sú tí slniečkári?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

curta napísal: 06 aug 2024, 18:09 Aj Drlička končí. Slniečkári budú frflať.
Francúzi mu dajú štátne vyznamenanie, hlupaňa z Rakúska ho odvolá bez udania dôvodu. Od októbra sa s riaditeľom SND nestretla ani raz a odvolala ho štýlom, že nejakú úradníčku poslala s ochrankou k nemu domov. Hrdá slavjanka Šminkovičová nemala ani toľko chochmesu a odvahy, aby sa mu pozrela do očí na osobnom stretnutí...lebo však čo keby jej riaditeľ na tom stretnutí povedal, čo si o nej myslí. Takto nejako v praxi vyzerá ten zmier, sloboda názorov a diskusia v podaní 4. ficovej vlády.

Na ten flek sa už určite trase nejaký debil z SNS alebo nejaká neschopná, nevzdelaná kamarátka Šminkovičovej.

Pri čítaní (nielen) tvojich komentov už nemám len dojem, ale priamo si myslím, že Fica dnes môže voliť len:
1. Zločinec.
2. Nešťastný, skrachovaný, zákerný človek, ktorý v duchu hesla "keď mi skapala koza, nech susedovi skapú dve" bude voliť Fica, aby sme sa mali zle všetci.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Staršie no stále platné:
kto je slniečkar.jpg
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

No ak má niekto dobrú pamäť, tak vie, ako odvolával trebárs Krajčí jedného riaditeľa nemocnice za druhým. Tiež bez udania dôvodu, tiež bez osobného stretnutia. Vraj minister má právo si vybrať tím ľudí, ktorým dôveruje. Alebo čo robí liberálny fanatik Tusk v Poľsku - poslal políciu do verejnoprávnej TV a zo dňa na deň ju vypol aj s webovými stránkami, ale to je "liberál", tak je to v poriadku.

ephramko - všetci sú debili, zločinci, dezoláti, zatrpknutí a zákerní, lebo nechcú voliť tvoju stranu
Napísať odpoveď