Neuspesny bios update (boot loop)
Re: Neuspesny bios update (boot loop)
Druhy port nepomohol, skusim zohnat este dalsi kluc ale nevidim to ruzovo
Verzia biosu je FQCN31WW cize ano vyzera ze sa aktualizoval
Verzia biosu je FQCN31WW cize ano vyzera ze sa aktualizoval
V biose v boot si daj na 1.miesto Windows boot manager.A samozrejme režim UEFI,na ktorom bežal NTB.
USB inštalačku spùšťaj cez boot menu,možno klávesa F10-F12 po zapnutí,nie zmenou boot v biose.
USB inštalačku spùšťaj cez boot menu,možno klávesa F10-F12 po zapnutí,nie zmenou boot v biose.
Ziadna zmena ani s boot managerom na prvom mieste, ani uefi miesto legacy, ani secure boot enabled miesto disabled, ani spustenie cez boot menu miesto boot priority
Ked vlozis usb kluc, vidis ho v biose? Pretoze by ti normalne malo ukazat nieco take, ze je tam napr. 16GB usb kluc znacky Kingston.
A si si isty ze bootujes z usb?
Manualne vyvolat boot menu (vacsinou f12) a pozriet ake tam mas moznosti.
Lebo pokial je na prvom mieste windows boot manager a je mozne ze on sa bude snazit stale nabootovat tvoj windows aj ked tam strcis usb.
Ja by som sa inak rovno vykaslal na nejake windows rescue disky a isiel rovno rescatux-u alebo niecoho podobneho.
Manualne vyvolat boot menu (vacsinou f12) a pozriet ake tam mas moznosti.
Lebo pokial je na prvom mieste windows boot manager a je mozne ze on sa bude snazit stale nabootovat tvoj windows aj ked tam strcis usb.
Ja by som sa inak rovno vykaslal na nejake windows rescue disky a isiel rovno rescatux-u alebo niecoho podobneho.
Ano usb kluc vidim ako USB HDD: Samsung ...
Boot priority je nastaveny na USB HDD, v boot manageri potom vidim Windows Boot Manager, USB HDD a este nieco asi NVME (prazdne) uz nepamatam
Jak to ale spustim?
Boot priority je nastaveny na USB HDD, v boot manageri potom vidim Windows Boot Manager, USB HDD a este nieco asi NVME (prazdne) uz nepamatam
Jak to ale spustim?
Už som napísal ,vôbec nemusíš nič meniť v biose.Inštalačku cez Boot menu.Spustíš to tak,že si v menu vyberieš z čoho sa má spustiť NTB.
Daj sem screen ,čo tam máš.
Stiahni si ISO OS a priprav inštalačku cez Rufus.Samozrejme v UEFI režime.
Daj sem screen ,čo tam máš.
Stiahni si ISO OS a priprav inštalačku cez Rufus.Samozrejme v UEFI režime.
v tomto mam vzdy chaos, defaulne tam mas usb hdd, usb cd a usb neviem co vsetko. niektore pojdu a niekto nie. nespoliehat sa na boot order ale ozaj rucne vybrat z coho sa ma bootovat.Sh4d0W napísal: 09 aug 2024, 21:11 Ano usb kluc vidim ako USB HDD: Samsung ...
popripade este mozes vyskusat fyzicky odpojit disk aby tam jednoducho nebolo nic ine okrem usb z coho sa da bootovat.
Je tam este tusim USB FDD ale pri USB HDD detekuje moj kluc a ukazuje jeho nazov
No ja som uz skusal rucne vybrat z coho ma bootovat ale nic sa nezmenilo
Disk neviem odpojit, je to emmc integrovane v doske
No ja som uz skusal rucne vybrat z coho ma bootovat ale nic sa nezmenilo
Disk neviem odpojit, je to emmc integrovane v doske
-
starysomar
Hardcore addict
Neide emmc zakázať v BIOSe?
skusil by som nabootovat nieco ine ako windows rescue, nejaky linux live alebo ten rescatux, hirensboot...
lebo ak sa dostanes cez boot na windows logo tak bootovanie funguje, problem je s windowsom samotnym. je mozne ze ak tam das window rescue image tak on zdetekuje windows particiu a pokusa sa ju nabootovat a zase to nejde.
lebo ak sa dostanes cez boot na windows logo tak bootovanie funguje, problem je s windowsom samotnym. je mozne ze ak tam das window rescue image tak on zdetekuje windows particiu a pokusa sa ju nabootovat a zase to nejde.
Si priamo z KE?
Ak chceš,robím v KE ,tak mi ho môžeš doniesť a skúsim to doma ja.Lebo tu v téme sa to zbytočne naťahuje.
Aj keď už som raz mal doma nový NTB Lenovo a tam po update biosu sa OS Windows tiež nedal nainštalovať.
Išiel nainštalovať Linux ale nešla nainštalovať žiadná verzia Windows.Išiel späť na výmenu.Ale akú chybu vyhadzoval,to si nepamätám.
Aj keď už som raz mal doma nový NTB Lenovo a tam po update biosu sa OS Windows tiež nedal nainštalovať.
Išiel nainštalovať Linux ale nešla nainštalovať žiadná verzia Windows.Išiel späť na výmenu.Ale akú chybu vyhadzoval,to si nepamätám.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Este je mozne, ze proste odisla doska a hotovo, nedavno som nieco take riesil - neslo bootovat, nesiel nainstalovat Windows, nesiel nabootovat Linux, nesli bootovat aplikacie ako Hirens boot CD a podobne... Vzdy po po boote zamrzlo, aj po vymene RAM, aj po vymene disku, aj po resete a update biosu, proste nic. Rovnaky pripad aj v pripade pripojenia externej DVD mechaniky.
@4040
Mozem ti ho doniest asi nic viac nevymyslim, kedy a kam?
@hojko
Ak by odisla doska tak z disku uz asi nic nevytiahnem co?
Mozem ti ho doniest asi nic viac nevymyslim, kedy a kam?
@hojko
Ak by odisla doska tak z disku uz asi nic nevytiahnem co?
Zajtra som do 16.00 v KE.Ak chceš ,tak sa dohodneme cez ss.