Parkovanie na dvore bytovky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
šimik
Light Expert
Light Expert

Parkovanie na dvore bytovky

Príspevok od používateľa šimik »

Ahojte,

chcel by som vás poprosiť o názor. Za bytovkou máme ohradený dvor, ale nie celý patrí k bytovke. Podstatná časť patrí mestu. Je to v podstaté rozdelené menším obrúbnikom, kde na mestskom pozemku je tráva a na pozemku patriacemu k bytovke je betón. Dvor sa nijak nevyužíva, ta trávnatá (metská časť) len zarastá plevelom, občas to pokosí syn predsedu spoločenstva (ktorý je zároveň jeden z majiteľov).

Na tej trávnatej ploche som chcel parkovať auto, kvôli tomu, že pred bytovkou sa mi občas stáva, že nie je miesto, a takisto sú tu umelci, ktorí nevedia parkovať a obíjajú mi dvere. Pýtal som sa teda predsedu, či by mu to vadilo, ak by som tam parkoval, že sa to aj tak nijak nevyužíva a kľudne by som to aj kosil. Odpoveď nebola pozitívna, že čo ak by to niekomu vadilo, a potom by ho s tým otravovali atď. Povedal som mu, že ak to niekomu vadiť bude, dám to preč, ak by mu náhodou niekto volal, tak nech mu dá moje číslo a ja to s ním vybavím. Hoci si myslím, že by to nikomu nevadilo, pretože som tam parkoval pri rekonštrukcii auto asi 3 mesiace vkuse aj s vozíkom, a nikto mi nič nepovedal. Napriek tomu sme sa nezhodli.

Jeho syn si navyše na časti, ktorá patrí nám, parkuje dve motorky, na ktoré ma ešte spravenú takú akoby prenosnú mini garáž. Dokopy to zaberá možno aj o čosi viac miesta, akoby som tam ja rovno postavil auto. Nikto sa ma nikdy ako majiteľa bytu nepýtal, či mi to náhodou nebude vadiť. Preto som asi naivne čakal odpoveď, že si tam môžem robiť, čo chcem, keďže časť, kde chcem postaviť auto je aj tak je mestská, a kým tam nebudem robiť nejaký bordel, tak to bude ok.

Ja som sa pôvodne nechcel vôbec pýtať a rovno to tam postaviť, ale moje okolie mi radilo, že sa mám najprv spýtať a nechal som sa ovplyvniť. Teraz mi to príde trochu dementné to tam postaviť hneď, ale ja osobne by som to tam za nejakú dobu zaparkoval a neriešil. Avšak znova moje okolie, že nie, nech si nerobím rozbroje, aby má náhodou niekto nemal rád atď.

Čo si o tom myslíte? Parkovali by ste tam napriek nesúhlasu?
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Parkovanie na dvore bytovky

Príspevok od používateľa cinges »

hej, mestu bude trvat strasne dlho, kym by vobec nieco spravilo. Na druhej strane mozu stale volat mestkatocov a dat ti papucu, ze parkujes na trave. Ak to chces mat nejak oficialne, musis to riesit priamo s mestom.
šimik
Light Expert
Light Expert

Papuču mi nedajú, pretože je to za bránou, ktorá je zamknutá. Musel by im otvoriť buď ten predseda alebo jeho syn. Ostatní podľa mňa nemajú kľúč od brány, pretože aj mne trvalo, kým som sa k nemu dostal.

Chcel som pozemok odkupit, z mesta mi napisali, ze to nepredavaju. Za najom chceli astronomicku sumu. Neviem, ci by mi oficialne dovolili tam parkovat bez toho aby som to mal aspon v najme.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No ak na teba mestskacov zavola ten predseda, ktory ti povedal ze tam parkovat nemas, tak ver tomu ze ten im rad otvori.
Osobne by som tam neparkoval, ale tak ja by som neparkoval na trave vobec, bez ohladu ci to je v uzavretom dvore alebo na verejnom priestranstve. Nemam to rad, mne by to vadilo, a preto to ani ja nerobim.
šimik
Light Expert
Light Expert

Tak nech zavola, potom by som povedal, ze si ja neprajem aby parkoval jeho syn tie motorky na nasom pozemku. Potom tam uz rovno mozem vedla nich postavit svoje auto aj ja. Na trave som tam uplne parkovat nechcel. Chcel som si tam na ten kusok pre auto polozit nejaku dlazbu alebo nejake kocky. Kedze ani pre auto to nie je najlepsie.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

A takto sa zacinaju susedske spory. Akoze moja skusenost je taka ze skor ci neskor to niekomu zacne prekazat. A to je jedno ci ten dotycny ma auto, nema auto, ci ma kde parkovat, alebo nie. Ja osobne nerad vyvolavam spory, hlavne ak je vo veci to ci zaparkujem pod oknom alebo o par (desiatok) metrov dalej. Nevravim ze je to tvoj pripad.
šimik
Light Expert
Light Expert

Ja by som to respektoval a neparkoval tam, pokial by tam neparkoval nikto. Mozno by ma to ani nenapadlo. Ale ked tam moze parkovat jeden, tak preco nie aj druhy?

Nejde mi ani o tu vzdialenost, skor ma stvu blbci, ktori sa nevedia trafit do stredu parkovacieho miesta. Natlaci sa to uplne na jednu stranu, ledva vystupi, ale na druhej strane ma miesta a miesta. A vysledok su odrbane dvere.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ved je to na tebe. Ale tak to je taky princip...no...kradne on - tak mozem aj ja, nie? A preto sa tu na SK mame tak ako sa mame :roll:
šimik
Light Expert
Light Expert

Akoze prepac, ale asi nebudeme parkovanie porovnovat s kradnutim, nie?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Porovnavam princip. Parkovat tam predsa nemas, nepovolil ti to ani spravca (hoci to nie je na nom, je to obecny majetok), je to travnata plocha, dokonca zvazujes si tam umiestnit nejaku dlazbu (podotykam nie na tvoj pozemok). Tak aku radu tu cakas?
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

U nas si povodny vlastnici na takom dvore vybudovali parkovacie miesta. Ale nie vsetci (3/6) + 1 miesto malo byt spolocne. Pozemok sa dal od mesta odkupit (niektori tak spravili) + sme vsetci vlastnici bytov mali v katastri na neho vecne bremeno prava stavby.

Pozemok sa da od mesta odkupit (spolu s pozemkom pod bytovkou ako tzv. pridruzeny pozemok) ale len ako podiel na pozemku, teda nie je konkretne urcene komu ktora cast patri.

Celkovo su tam parkovacie miesta taka seda zona. Oficialne neexistuju, to kto ich vyuziva a ze ich moze vyuzivat, je u nas stale len vramci dobrych vztahov obyvatelov bytovky a na dohode.

Z tohto popisu nie je jasne aky velky je ten pozemok a ci by sa tam napr. zmestilo parkovisko pre vsetkych v bytovke. Najlepsie by sa bolo dohodnut a nechat parkovisko postavit spolocne pre vsetkych, napr. zo zatravnovacich tvarnic. S tym, ze by si najprv vsetci odkupili pozemky od mesta. Teoreticky by na to stacila nadpolovicna vacsina vlastnikov, ostatni kludne mozu aj nesuhlasit, kedze o vyuziti pozemku rozhoduje jednoducha vacsina spoluvlastnikov.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Domovnik ci spravca nema hlavne slovo predsa. Slovo ma nadpolovicna vacsina obyvatelov. Takze si dajte domovu schodzu a tam otvor otazku tvojho parkovania a aj parkovania motoriek.

Pokial ide o pokutu alebo papucu, tak dnes sa uplatnuje objektivna zodpovednost a tuto kompetenciu ma nie len statna policia, ale v tomto pripade aj obec a obecna policia. Takze nemusia ti osadit papucu, ale kludne to len odfotia cez plot a poslu pokutu postou.
Napísať odpoveď