Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa mLuks »

curta napísal: 15 aug 2024, 18:03 Každý má právo sa polepšiť, len niektorí "ateisti" sú nepolepšiteľní :)
A "polepšil sa"? Či pre teba je polepšenie začať veriť a teda kradnúť môže ďalej? Nepolepšil sa, klamal a klamať je hriech a klame doteraz.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ruhania sa ministerky kultu vlastnej osobnosti Šminkovičovej, ked nazvala Božie prikazanie slovenskym, katolibanu nevadi, ale ku "stvarneniu Poslednej vecere", diela homosexulaneho lavaka, sa musel vyjadrit kazdy. Aj tu pochybela konzistencia.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

curta
Ano komunistický režim. No je ale pravda, že liberálny ateisti sú oproti komunistom čo sa týka prípadnej kriminálnej roviny velmi slabý odvar.
Ale hej pokial chce niekto páchať zločiny tak nezáleží na tom či je veriaci alebo neveriaci, no treba rozlišovať na základe konkrétnych situácii.

Fuha tak potom pravicová, alebo centrálna politika je to pravé lebo tam závisť, nenávisť, kradnutie, lenivosť nie je, tak určite.
Stvárnenie poslednej večere na Olympiade bolo dehonestovanie náboženstva, ked rešpekt, tak sa nemajú diať situácie za ktoré sa kritizuje.
mLuks
Addict
Addict

blastbitko, to nebolo stvarnenie poslednej večere a už to bolo x krát všde vysvetlené, dokonca aj tu
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuksko (krátke objasnenie bez siahodlhej potreby o tom viac písať).
Tak potrebovali aj priamo na LOH zachrániť situáciu, keď už sa objavilo toľko nevôle zo sveta.
Je jasné aj tu na fóre, že to tiež chceli uhrať do outu, na koľko to má súvis s ďalšími dvomi vetami ktoré napíšem pod túto.
Aj predtým tvrdili, že nerobia na LOH propagandu LGBT+ (pre ktorú mnoho ľudí nechce mať pochopenie) ale vie sa, že draq queens s transgenderovou modelkou + ďalšie zábery značia úplne pravý opak ich tvrdenia. Chceli si to obhájiť ako toleranciu v spoločnosti.
Ani prezentovanie náboženstiev na LOH tiež nie je ideálne riešenie (to zase môže vadiť ateistom, alebo veriacim iných náboženstiev).
Pointa mojej reakcie ale bola, že iný user potrebuje písať do tejto témy o Simkovičovej, olympiade, katolibane a iné, neriešiť tému ako takú.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit - v ktorej casti Biblie sa pise, ze bol Jezis modry? Lebo na to si akosi nespominam. navyse nestacil ten fail francuzkych biskupov, ze oznacili metalove vystupenie za satanisticke? Hoci Gorija a operna spevacka spievali francuzku revolucnu zludovenu piesen, kde sa spieva, ze zajtra bude lepsie a prichadzaju dobre casy bez placu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

To bola chyba uznávam. Nemali to brať fanaticky a overiť si kapelu aj speváčku.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 16 aug 2024, 8:03 mLuksko (krátke objasnenie bez siahodlhej potreby o tom viac písať).
Tak potrebovali aj priamo na LOH zachrániť situáciu, keď už sa objavilo toľko nevôle zo sveta.
Je jasné aj tu na fóre, že to tiež chceli uhrať do outu, na koľko to má súvis s ďalšími dvomi vetami ktoré napíšem pod túto.
Aj predtým tvrdili, že nerobia na LOH propagandu LGBT+ (pre ktorú mnoho ľudí nechce mať pochopenie) ale vie sa, že draq queens s transgenderovou modelkou + ďalšie zábery značia úplne pravý opak ich tvrdenia. Chceli si to obhájiť ako toleranciu v spoločnosti.
Ani prezentovanie náboženstiev na LOH tiež nie je ideálne riešenie (to zase môže vadiť ateistom, alebo veriacim iných náboženstiev).
Pointa mojej reakcie ale bola, že iný user potrebuje písať do tejto témy o Simkovičovej, olympiade, katolibane a iné, neriešiť tému ako takú.
zase mas vlastnu pravdu? Zase vies vsetko najlepsie a len ty si ten, kto vie ako sa veci maju a ako to presne oni mysleli?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Offtopic (posledný príspevok na túto tému, potom si už fakt vypisuj čo chceš)
Kto videl pochopil. Navyše aj oni sami povedali, o tolerancii v spoločnosti a čo to obnáša vieme.
https://sportweb.pravda.sk/oh-2024/clan ... olympiada/ " Otvárací ceremoniál sa snažil osláviť toleranciu v spoločnosti."
Ked sa v téme Olympiada riešili ideologie a propagandy, aj tam od liberálnych userov bolo potvrdené, že Olympiady sú aj o tom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ani slovu "propaganda" nechapes... :(
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Rozširovanie myšlienok s cielom získať nových prívržencov. Začína to propagáciou, ešte niečo ? Ci tiež u teba potreba zasvinovat hlavnú tému.
Ono tá vaša taktika ako odpálkovať oponenta tým, že má vlastnú pravdu, že niečo nevie alebo až k osobným narážkam a invektívam je prekuknutá, kedže jeden opakuje po druhom len s inými výrazmi.
:wink: Edit - takže ako inak potreba a videli to ludia po celom svete to predvádzanie sa a propagáciu. Preto LOH hovorilo o tolerancii v spoločnosti.
Privrženci sú aj čisto podporovatelia a orientácia sa nezmení. Pozrel som ceremonial mne to bolo jedno, iným to vadí a LOH malo svoje škandály.
Dobre stačilo tomuto OT na takúto tému začatú písaním úplne hore iným userom. :minus:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no a kde tam na olympiade bola ta propaganda? ci podla teba uz len to ze sa tam objavil niekto z LGBTI komunity je propaganda?
propaganda by to nebola iba keby tam nikto z nich ani len neukazal. akonahle tam vidno niekoho kto nie je zjavne heterosexual tak je to propaganda?

Autoeditácia príspevku po 4 min 23 sek:
mimochodom kolko novych privrzencov podla teba za olympiadu LGBTI komunita ziskala? myslis ze vela ludi co boli heterosexuali sa po pozreti zmenilo na homosexualov alebo dokonca transexualov?
ty si dufam imunny voci takejto propagande, lebo inak si dost riskoval pozeranim olympiady.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 16 aug 2024, 8:51 To bola chyba uznávam. Nemali to brať fanaticky a overiť si kapelu aj speváčku.
Tak ono sa im to akosi stava pomaly kazdy tyzden a pri vstekom co nezapada do presnej skatulky.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 16 aug 2024, 8:59 Offtopic (posledný príspevok na túto tému, potom si už fakt vypisuj čo chceš)
Kto videl pochopil. Navyše aj oni sami povedali, o tolerancii v spoločnosti a čo to obnáša vieme.
https://sportweb.pravda.sk/oh-2024/clan ... olympiada/ " Otvárací ceremoniál sa snažil osláviť toleranciu v spoločnosti."
Ked sa v téme Olympiada riešili ideologie a propagandy, aj tam od liberálnych userov bolo potvrdené, že Olympiady sú aj o tom.
Ako vravím, vlastný svet a vlastná pravda a nikto ťa nepresvčí o opaku. Pretože o spájaní, tolerancii, boli aj staroveké grécke hry.

O tolerancii rozrpáva aj tvoje náboženstvo a potom tú vašu kresťanskú toleranciu vidíme v pastierských listoch, v referende proti homosexuálom, pred kostolom a aj všade na internete ako kresťania obdarúvajú svoje okolie "láskou" a "toleranciou".

A ty nie si ani moderator, ani admin tohto fore, takže nerozkazuj či môžme debatovať na tuto temu. Ak nechceš nikto ti nekáže reagovať na mňa ale ja reagovať budem, ak budeme OT vyriešia to modi/admin, nie ty.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ty si riadne zakomplexovaný v tejto téme a skludni sa, to ti môžem kludne napísať a nehraj sa na velkeho uzjapaneho frajera. :wink:
Ja som ti nerozkazoval, ja som písal o sebe že nechcem reagovať na offtopic, ked si slepý a nedokážeš citat s porozumenim tvoj problém.
K téme - homosexuáli sú aj v Cirkvi ak ti to nie je známe. Tou "láskou" aj "toleranciou" obdaruvávajú okolie aj ateisti včetne teba vidno aj tu.
mLuks
Addict
Addict

ďakujem za tvoj odborný psychologický posudok na moju osobu (bol zadarmo či mám aj platiť za neho?). Absolútne nemám koplexy z tejto témy ale keď raz nemáš pravdu, tak ti oponovať budem.

OT nie sme, pretože staroveké olympijske hry mali aj náboženský podton, resp. boli aj oslavou boha Dia.

Len rozdiel je ten, že ateisti nemajú nejakú všeobecnú knihu/organizáciu/atď, ktorou sa majú riadiť, narozdiel od kresťanstva, ktoré vodu káže a minimálne polovica kresťanov víno pije.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Blastbit - niekde máš vcelku zmysluplné príspevky alebo ich časť no v téme náboženstva alebo marihuany rozhodne nie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal: 16 aug 2024, 18:32 ďakujem za tvoj odborný psychologický posudok na moju osobu (bol zadarmo či mám aj platiť za neho?). Absolútne nemám koplexy z tejto témy ale keď raz nemáš pravdu, tak ti oponovať budem.

OT nie sme, pretože staroveké olympijske hry mali aj náboženský podton, resp. boli aj oslavou boha Dia.

Len rozdiel je ten, že ateisti nemajú nejakú všeobecnú knihu/organizáciu/atď, ktorou sa majú riadiť, narozdiel od kresťanstva, ktoré vodu káže a minimálne polovica kresťanov víno pije.
Ja som ale písal ako to brali ludia ohladom Olympiady. Ohladom seba som písal, že mne to bolo jedno čo sa dialo na ceremoniali.
Ved oponuj, ale až vtedy ked si poriadne prečitaš/prečítate (aj dole starysomar) čo ohladom niečoho píšem a ako to brali ludia a ako ja.
Ale ved áno aj nedávno a aj v minulosti som sa vyjadroval, že sú kresťania ktorí sa neriadia tým a ešte aj páchajú zločiny, si to opakovane citaj.
Offtopic bolo to ohladom LGBT a nie olympiada a oslavy bohov.

Autoeditácia príspevku po 3 min 27 sek:
starysomar napísal: 16 aug 2024, 18:33 Blastbit - niekde máš vcelku zmysluplné príspevky alebo ich časť no v téme náboženstva alebo marihuany rozhodne nie.
Stažuj sa odbornikom ktorí v linkoch tvrdili o smrti vdaka marihuane a čo všetko sposobuje.
Ohladom nabozenstva/ateizmu to je komplexná tema, tam neexistuje jednoliaty názor na situácie.
mLuks
Addict
Addict

Ale ako to brali ľudia je úplne jedno, ak sú tí ľudia hlúpi je to ich problém. Je ich problém, že nepoznajú historiu. Organizátori to mysleli a chceli, tak ako to píšem ja a iní, nie tak ako si to a tebe podobní videli. Vy ste tí, ktorí spravili chybu, pretože ste nepochopili zámer oraganizátorov, vy ste tí, čo tam videli niečo čo tam ani nebolo. A na základe toho, že ty si nepochopil čo tým organizátori mysleli si napísal, že dehonestovali náboženstvo.

Nemáš pravdu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Očividne to nie je jedno, kedže sa nad tým pohoršovali a áno sú hlúpi, pretože si mali všetko overiť nielen v Cirkvi ale aj veriaci.
No ohladom propagandy LGBT to bolo a to je tá tolerancia v spoločnosti o ktorej bolo aj zmienené, sme v roku 2024 a nie tisícky rokov pred letopočtom/ pred Kristom. Bola tam transexuálna modelka a draq queens ? boli. A bolo to aj v článku písané o ich účasti.
Dehonestovali náboženstvo podla názoru iných + ved som dodal aj link hore. Aj harrisonovi som uznal pravdu o čom som sním písal.
Ešte k tomu že ateisti nemajú knihu - tá satanistická časť ateistov má satanskú Bibliu, jedno hnutie Realiáni majú tiež svoje diela čo prednášajú.
Napísať odpoveď