Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
mLuks:
Ispravedlnujem sa, napisal som to aj ked som to tak asi nemyslel. Islo mi proste o to ze by to bol zakon ktory nikomu nepomoze (tych par eur z dani je ozaj nic), nikoho pred nicim nezachrani a jedine tak bude posobit zavist a bonzactvo medzi susedmi.
K ostatnemu, uz ti to tu napisali ini. Ja som od zaciatku pisal o pestovani pre osobnu potrebu. Urcite nie o predavani. Takze ano, kludne by to mohlo s travou fungovat tak ako s tabakom.
Ispravedlnujem sa, napisal som to aj ked som to tak asi nemyslel. Islo mi proste o to ze by to bol zakon ktory nikomu nepomoze (tych par eur z dani je ozaj nic), nikoho pred nicim nezachrani a jedine tak bude posobit zavist a bonzactvo medzi susedmi.
K ostatnemu, uz ti to tu napisali ini. Ja som od zaciatku pisal o pestovani pre osobnu potrebu. Urcite nie o predavani. Takze ano, kludne by to mohlo s travou fungovat tak ako s tabakom.
Napr. také pestovanie maku je vo väčšine sveta nelegálne. U nás úplne normálne. Cudzinci sa tomu čudujú, prečo si tu hromada ľudí nechodí po poliach vyrábať ópium. Alebo si myslia, že z makovníka budú mať stavy 
u nás sa síce pestuje mak ale su povolene len druhy ktoré maju nizky obsah opioidných látok. Zároven mak je pred uvedenim na trh tak dodatocne upraveny, že strati aj ten zbytok rizikovych latok ktore obsahoval. To znamena ze aj keby niekto zjedol 5makovníkov po sebe, takže žiaden "úlet" nezažije /resp "high" by bola jedine jeho hladina glukozy v krvi/.ephramko napísal: 20 aug 2024, 22:23 Napr. také pestovanie maku je vo väčšine sveta nelegálne. U nás úplne normálne. Cudzinci sa tomu čudujú, prečo si tu hromada ľudí nechodí po poliach vyrábať ópium. Alebo si myslia, že z makovníka budú mať stavy![]()
Aj keď niekedy sa vynimocne stane, že nejaká várka ma obsah tychto látok vyšší, ale vtedy sa produkty dodatocne stahuju z trhu.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Opium je narocnejsie na vyrobu. U nas skor leti vyvar z makovic.ephramko napísal: 20 aug 2024, 22:23 Cudzinci sa tomu čudujú, prečo si tu hromada ľudí nechodí po poliach vyrábať ópium.
Zaujimalo by ma ako sa ten mak upravuje.gogo956 napísal: 21 aug 2024, 7:01 Zároven mak je pred uvedenim na trh tak dodatocne upraveny, že strati aj ten zbytok rizikovych latok ktore obsahoval.
Co si pametam, tak stara mama si pestovala domaci mak na makovniky. Skoda, ze ako decko som mak neznasal.
harrison314
v tomto pripade sa to robí u mleteho maku: strčia to na nejaku dobu do horúcej pary čo zníži obsah opiovch alkaloidov.Zaujimalo by ma ako sa ten mak upravuje.
s aktualnymi mnoziacimi sa raziami v podnikoch, zaujala ma taka otazka ohladom slovenskej legislativy. ako su tam definovane drogy? predpokladam ze je to ako vo vacsine krajinach ze ak pride nejaka napodobenina nelegalnej drogy tak nie je automaticky nelegalna, treba ju najprv doplnit do zakona?
marihuanu je nelegalne predavat ale CBD, HHC, THP a dalsich 50 alternativ mozes predavat v obchode uplne v pohode.
viem ze som sa to tu uz raz pytal ze co sa stane ked mi policajt v podniku najde pytlik so susenym kvetom tak ma nemoze automaticky povazovat ze vinneho z drzania kontrolovanej omamnej latky, nie?
rovnako ked teraz nasli policajti pri razii "bielu krystalicku latku"... na internete si vies kupit hromadu "vyskumnych chemikalii" ktore maju byt nahradou roznych nelegalnych bielych praskov.
sakra ved ak by som velmi chcel tak tabletky ktore pravidelne beriem si mozem nadrvit a snupat, ved to je moja vec, nie?
takze bude razia, zoberu typka ktoremu najdu biely prasok vo vrecku a potom co? drzia ho vo vazbe pokial nebudu mat vysledky rozboru? cital som ze niektore z tych latok mozu byt beznymi testami na drogy identifikovane ako nelegalna droga. co potom? da sa to nejak napadnut na sude? ukaze fakturu z online obchodu a pojde domov?
ci nad tym len moc rozmyslam lebo realne ludi nechaju na pokoji kym ten pytlik s praskom je jeden a nie je ich 10?
marihuanu je nelegalne predavat ale CBD, HHC, THP a dalsich 50 alternativ mozes predavat v obchode uplne v pohode.
viem ze som sa to tu uz raz pytal ze co sa stane ked mi policajt v podniku najde pytlik so susenym kvetom tak ma nemoze automaticky povazovat ze vinneho z drzania kontrolovanej omamnej latky, nie?
rovnako ked teraz nasli policajti pri razii "bielu krystalicku latku"... na internete si vies kupit hromadu "vyskumnych chemikalii" ktore maju byt nahradou roznych nelegalnych bielych praskov.
sakra ved ak by som velmi chcel tak tabletky ktore pravidelne beriem si mozem nadrvit a snupat, ved to je moja vec, nie?
takze bude razia, zoberu typka ktoremu najdu biely prasok vo vrecku a potom co? drzia ho vo vazbe pokial nebudu mat vysledky rozboru? cital som ze niektore z tych latok mozu byt beznymi testami na drogy identifikovane ako nelegalna droga. co potom? da sa to nejak napadnut na sude? ukaze fakturu z online obchodu a pojde domov?
ci nad tym len moc rozmyslam lebo realne ludi nechaju na pokoji kym ten pytlik s praskom je jeden a nie je ich 10?
aacid
CBD nie je psychoaktivny, preto bol 05/2021 odstránený zo zoznamu psychotropných látok.
Čo sa tyka tych rôznych "vyskumnych chemikalii" tak vzdy aj zavisi ako to bude posudzovat konkrétny vyšetrovatel a aký je širší kontext tej ktorej situácie.
Osobne si laicky myslim, že tieto akcie maju mat hlavne "bu-bu-bu" efekt na široku verejnost ale ked u niekoho aj najdu male mnozstvo niecoho tak nic extra neprijemne z toho nebude.
Ine je samozrejme ak u niekoho najdu mnozstvo väčšie ktore sa da uz povazovat za distribuciu.
Osobne ale tieto protidrogove akcie v kluboch nevidim až tak čierne: radšej nech si "to" dajú ludia ešte pred vstupom do klubu ale nech to nenosia tam.
Policia proste len chce naznacit nieco v zmysle: "keď už, tak v súkromí, neťahajte to na verejné miesta".
Ono ide aj o to, že v kuboch sa tieto latky lahko zneuzivaju u ludi ktorym su podstrcene do pitia bez toho aby o tom vedeli a potom su napr znasilneni ci okradnuti.
CBD nie je psychoaktivny, preto bol 05/2021 odstránený zo zoznamu psychotropných látok.
Čo sa tyka tych rôznych "vyskumnych chemikalii" tak vzdy aj zavisi ako to bude posudzovat konkrétny vyšetrovatel a aký je širší kontext tej ktorej situácie.
Osobne si laicky myslim, že tieto akcie maju mat hlavne "bu-bu-bu" efekt na široku verejnost ale ked u niekoho aj najdu male mnozstvo niecoho tak nic extra neprijemne z toho nebude.
Ine je samozrejme ak u niekoho najdu mnozstvo väčšie ktore sa da uz povazovat za distribuciu.
Osobne ale tieto protidrogove akcie v kluboch nevidim až tak čierne: radšej nech si "to" dajú ludia ešte pred vstupom do klubu ale nech to nenosia tam.
Policia proste len chce naznacit nieco v zmysle: "keď už, tak v súkromí, neťahajte to na verejné miesta".
Ono ide aj o to, že v kuboch sa tieto latky lahko zneuzivaju u ludi ktorym su podstrcene do pitia bez toho aby o tom vedeli a potom su napr znasilneni ci okradnuti.
Radšej nech si to nedajú vôbec.
Skoro 2 mesiace stará info, no ak niekto nevedel https://www.trend.sk/spravy/holandske-c ... position=1
" Vládou schválení pestovatelia zatiaľ nespĺňajú podmienky týkajúce sa množstva, kvality a rozmanitosti produktov, čo spôsobuje problémy s dodávkami "
" pestovatelia musia splniť tri podmienky: zaručiť dostatočné množstvo, kvalitu a rozmanitosť. Zatiaľ uspokojivo nespĺňajú ani jednu z troch podmienok. " - kvalitu = no jo dovtedy biznis prvoradý a je im jedno aké vplyvy to môže mať na užívatelov.
Skoro 2 mesiace stará info, no ak niekto nevedel https://www.trend.sk/spravy/holandske-c ... position=1
" Vládou schválení pestovatelia zatiaľ nespĺňajú podmienky týkajúce sa množstva, kvality a rozmanitosti produktov, čo spôsobuje problémy s dodávkami "
" pestovatelia musia splniť tri podmienky: zaručiť dostatočné množstvo, kvalitu a rozmanitosť. Zatiaľ uspokojivo nespĺňajú ani jednu z troch podmienok. " - kvalitu = no jo dovtedy biznis prvoradý a je im jedno aké vplyvy to môže mať na užívatelov.
Aktualne razie su ale hlavne kvoli udajnemu nevydavaniu blockov.
to bola ta teraz ale tie predtym tiez?
aj ked su primarne o blockoch, prehladavaju a zadrziavaju zakaznikov.
aj ked su primarne o blockoch, prehladavaju a zadrziavaju zakaznikov.
Pokial viem tak kazda bola hlavne kvoli blockom a ano vzdy otravuju aj zakaznikov. Naposledy 2h opteti o stenu.
Začína to pripomínať 90ky, kedy si jedna mafiánska skupina proste u skorumpovaného okresného/krajského policajného riaditeľa objednala policajnú raziu v konkurenčnom podniku druhej skupiny.
To uz davno zacalo pripominat akurat dovod je iny.
A Sukaj Egres odkazuje ze bude pritvrdzovat
A Sukaj Egres odkazuje ze bude pritvrdzovat
Psychedelické látky dokáží obnovit schopnost mozku učit se novým dovednostem i v dospělosti – National Geographic
https://www.nationalgeographic.cz/veda/ ... d=35372947
https://www.nationalgeographic.cz/veda/ ... d=35372947
-
starysomar
Hardcore addict
Do zoznamu omamnych latok od dnes pribuda HHC
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000663 ... uda-aj-HHC
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000663 ... uda-aj-HHC
aj by som povedal ze je to smutne, ze ked clovek chcel nieco ine ako alkohol tak mohol prist do obchodu a legalne si kupit nieco co (pravdepodobne) malo aj nejaku garanciu zlozenia a kvality miesto toho aby musel niekde zhanat na ulici dilera co ti nelegalne predal bohvie co a oni to zakazu.
ze mozno keby sa nejaky "odbornik" zamyslel tak by zistili ze lepsie by bolo pozadovat od obchodov aby predavali tovar so znamym povodom a nepredavali ho neplnoletym (ako alkohol a cigarety). lepsie ako to len hlupo zakazovat, lebo je uplne jasne ze za par tyzdnov budu tie iste obchody a automaty predavat inu par pismenkovu skratku (uz dlhsie predavaju nieco co volaju THC-P a neviem ci som nevidel uz aj nejake GHC) ktora bude este divokejsia a pochybnejsia. a bude to trvat dalsie dva roky kym zakazu aj tu a dovtedy tu uz bude zase dalsie nieco.
vsetky tieto napodobeniny sa vyrabaju chemickym procesom a neexistuju na to ziadne regulacie ktore by sa starali o bezpecnost vyrobneho procesu a zlozenia.
miesto toho sa tu mohla legalne predavat (a danit kludne viac nez 23%) uplne bezne a jednoducho vypestovatelna rastlina ktorej vlastnosti a ucinky pozname desatrocia ak nie storocia.
a potom sa tu budeme tvarit ze to zakazujeme kvoli zdraviu a bezpeciu deti...
ze mozno keby sa nejaky "odbornik" zamyslel tak by zistili ze lepsie by bolo pozadovat od obchodov aby predavali tovar so znamym povodom a nepredavali ho neplnoletym (ako alkohol a cigarety). lepsie ako to len hlupo zakazovat, lebo je uplne jasne ze za par tyzdnov budu tie iste obchody a automaty predavat inu par pismenkovu skratku (uz dlhsie predavaju nieco co volaju THC-P a neviem ci som nevidel uz aj nejake GHC) ktora bude este divokejsia a pochybnejsia. a bude to trvat dalsie dva roky kym zakazu aj tu a dovtedy tu uz bude zase dalsie nieco.
vsetky tieto napodobeniny sa vyrabaju chemickym procesom a neexistuju na to ziadne regulacie ktore by sa starali o bezpecnost vyrobneho procesu a zlozenia.
miesto toho sa tu mohla legalne predavat (a danit kludne viac nez 23%) uplne bezne a jednoducho vypestovatelna rastlina ktorej vlastnosti a ucinky pozname desatrocia ak nie storocia.
a potom sa tu budeme tvarit ze to zakazujeme kvoli zdraviu a bezpeciu deti...
-
starysomar
Hardcore addict
Súhlasím. Ono sa ľahšie robia "opatrenia na oko" než riešia problémy.
keď som testoval HHC vždy pôsobilo iba mierne utlmujúco, človek sa stal mentalne aj fyzicky na nejaku dobu spomalený, necítil som žiadnu eufóriu ani nič podobné. Potenciál vzniku závislosti na tuto látku je podla mna velmi malý. Čo ale môže byť problém je, ak sa to dostane do rúk deťom, prípadne to niekto vo väčšom množstve užije pred šoférovaním a pod.
Samozrejme že zakazovanie predaja je problematické, lebo čo som pozeral tak už teraz existuju nejake ine verzie HHC na ktore sa pravdepodobne terajsi ban nevztahuje.
Je to všetko len tak "pro-forma": Zákonodárci a politici vykážu činnosť /zakážu/ ale situacia sa realne defacto nijako nemení, pretože vzápätí je na trhu niečo podobné, čo ale je ešte menej preskumane ako to predchadzajuce.
Samozrejme že zakazovanie predaja je problematické, lebo čo som pozeral tak už teraz existuju nejake ine verzie HHC na ktore sa pravdepodobne terajsi ban nevztahuje.
Je to všetko len tak "pro-forma": Zákonodárci a politici vykážu činnosť /zakážu/ ale situacia sa realne defacto nijako nemení, pretože vzápätí je na trhu niečo podobné, čo ale je ešte menej preskumane ako to predchadzajuce.
-
starysomar
Hardcore addict
Chlast je a ostane voľne dostupný a to považujem za podstatne väčší problém. (Niesom abstinent)
Toto je tiež čoraz väčší problém, stop dekriminalizácii.
https://www.topky.sk/cl/10/2760687/Vodi ... ezol-drogy
Vodič mal v sebe marihuanu a metamfetamín, zistili vyšetrenia.
https://www.topky.sk/cl/10/2760687/Vodi ... ezol-drogy
Vodič mal v sebe marihuanu a metamfetamín, zistili vyšetrenia.