Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus
Čaute, chcem si kúpiť jeden z týchto telefónov, ku ktorému sa viac prikláňame? Telefón využívam na telefonovanie, sms, YouTube, aplikácie, fotografie, navigácia proste klasika.
Dakujem
Dakujem
Re: Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus
za mna urcite Samsung Galaxy s24+
Hlavne kvoli tomu ze ma ovela lepší displej ako ten Iphone aj väčšiu RAM
Hlavne kvoli tomu ze ma ovela lepší displej ako ten Iphone aj väčšiu RAM
Tak skor podla toho, co si mal doteraz. Ak android a nemal si ziadne apple zariadenie, tak si iphonom nijak nepomozes. A teraz kupovat iphone 15 je skoda, kedze za 2 mesiace vyjde novy a 15tka bude lacnejsia a novy bude stat rovnako.
-
easton
Professional
Doteraz som mal Huawei p20 pro, kupuje mi ho firma čiže za neho platiť nebudem. Chcel by som vyskúšať iphone, ale parametrovo je s24 lepšia. Ale ja nie som nejaký náročný používateľ.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
parametrovo? papier znesie veľa. používam samsung, ale keby mi to cvaká firma tak beriem iphone.
skoda ze sa vo vybere nenachadza aj Pixel, lebo to je odpoved na to ako vyuzivas telefon 
-
easton
Professional
Čo si tým chcel povedať, že aj keď je papierovo s24 lepší ja nespozorujem rozdiel?K-u-b-i-a-k napísal: 17 júl 2024, 17:14 parametrovo? papier znesie veľa. používam samsung, ale keby mi to cvaká firma tak beriem iphone.
Ja som začiatkom roka tiež rozmýšľal či S23 alebo iPhone 15 pro, zobral som iphone a neľutujem. Už sa mi pýtala nejaká zmena, tiež som nikdy pred tým nemal apple. Sú tam nejaké srandy čo ma najprv prekvapili ale veľmi rýchlo som si zvykol.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
príklad. mám samsung a52s, manželka s23. kupovali sme ich nové za dobré ceny, ale dajme tomu - katalógová cena - 450€ vs 900€. ano s23 má všetko lepšie, ale pri normálnom používaní necítim rozdiel. chýba mi ten pocit prémiovosti. osobne by som nevysolil za android 900€. ďalšia vec, iphone si drží cenu. čize ho vieš strelit za dobrú cenu. preto by som osobne vzal iphone aspoň na skúšku.
-
easton
Professional
Presne tento pocit mám aj ja, chcem zmenu každý dookola chváli iPhony, ale chcem to zvážiť lebo zas budem mať 6rokov ten istý phone. Preto trošku spekulujem nad výbavou s23.Opak napísal: 17 júl 2024, 21:47 Ja som začiatkom roka tiež rozmýšľal či S23 alebo iPhone 15 pro, zobral som iphone a neľutujem. Už sa mi pýtala nejaká zmena, tiež som nikdy pred tým nemal apple. Sú tam nejaké srandy čo ma najprv prekvapili ale veľmi rýchlo som si zvykol.
Autoeditácia príspevku po 59 sek:
Áno aj mňa trošku láka ťa premiovost, síce nesom nejaký luzer čo sa bude chváliť telefónnom, skôr ma zaujíma či je to veľký rozdiel vo výkone, výbave medzi týmito dvoma, ja som priemerný užívateľK-u-b-i-a-k napísal: 17 júl 2024, 22:00 príklad. mám samsung a52s, manželka s23. kupovali sme ich nové za dobré ceny, ale dajme tomu - katalógová cena - 450€ vs 900€. ano s23 má všetko lepšie, ale pri normálnom používaní necítim rozdiel. chýba mi ten pocit prémiovosti. osobne by som nevysolil za android 900€. ďalšia vec, iphone si drží cenu. čize ho vieš strelit za dobrú cenu. preto by som osobne vzal iphone aspoň na skúšku.
Ak si priemerny uzivatel, tak nespravis chybu ani s jednym z tychto telefonov. Ak chces zmenu od Androidu, tak je volba tiez jasna. Ten Samsung ma oproti tomu iPhonu lepsi displej (amoled s 120Hz), no ak si vazne taky priemerny uzivatel, tak ti to aj moze byt jedno
Bateria na 15 Plus je brutalna, lepsia ako na 15 Pro Max.
Ja som inak tiez mal dlhe roky Androidy, vlajkove lode od Samsungu a potom som mal pocit, ze chcem nieco ine, tak som si pred takmer troma rokmi kupil iPhone a nelutujem, telefon bude mat pomaly 3 roky a nemam ten pocit, ze by som potreboval nieco novsie (pri androidoch som kvoli niecomu menil takmer po kazdom roku a roku aj pol), telefon je rovnako rychly ako ked som ho vybral zo skatulky.
Ja som inak tiez mal dlhe roky Androidy, vlajkove lode od Samsungu a potom som mal pocit, ze chcem nieco ine, tak som si pred takmer troma rokmi kupil iPhone a nelutujem, telefon bude mat pomaly 3 roky a nemam ten pocit, ze by som potreboval nieco novsie (pri androidoch som kvoli niecomu menil takmer po kazdom roku a roku aj pol), telefon je rovnako rychly ako ked som ho vybral zo skatulky.
Zober ten iPhone. Píšeš že si ho ešte nemal. Vyskúšaj a potom sa môžeš podeliť o skúsenosti.
Inak z toho tvojho prvého príspevku čo si napísal som mal chuť ti hneď odporúčiť bársjaký android do 300 €. Základné veci zvládne väčšina. Avšak čo ďalej, ak sa na tú investíciu pozeráme na viac rokov dopredu, aktualizácie, batéria, foťák .... atď.
Verím že s iPhone neurobíš chybu.
Inak z toho tvojho prvého príspevku čo si napísal som mal chuť ti hneď odporúčiť bársjaký android do 300 €. Základné veci zvládne väčšina. Avšak čo ďalej, ak sa na tú investíciu pozeráme na viac rokov dopredu, aktualizácie, batéria, foťák .... atď.
-
easton
Professional
Hahafildinko napísal: 18 júl 2024, 6:10 Zober ten iPhone. Píšeš že si ho ešte nemal. Vyskúšaj a potom sa môžeš podeliť o skúsenosti.
Je pre teba veľkosť displeja veľmi podstatná? Lebo cenový rozdiel medzi Iphone 15 + a Iphone 15 pro je zanedbateľný (1023 vs 948 na alze) a máš podstatne lepší telefón.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
veď mu ho kupuje firma nie?
Prehliadol som, ak má len tieto 2 na výber tak je to jasné.
-
easton
Professional
Áno dostanem ho ako firemný, vyberám z ponuky Orange.
tiez som zvazoval ci neprejst na iphone, tie posledne updaty co mali boli celkom zaujimave ale netrufnem si na to. mozno som trochu narocnejsi pouzivatel ale iphone ma na mna moc vela limitacii.
tazko to popisat nenosim tie nedostatky v hlave ale vzdy ked po mne manzelka (firemny iphone) alebo deti (stary iphone po manzelke a ipad) nieco chcu vyriesit tak mam tie zariadenia chut roztrieskat. primitivnosti ako "dostan subor z pocitaca do telefonu" alebo ked nieco nefunguje a telefon napise "Something went wrong" miesto toho aby napisal nejaku zmysluplnu errorovu hlasku.
a potom samozrejme take detaily ako ze nemas dedikovane tlacidlo "spat" alebo ze nevies vyhladavat ludi v kontaktoch cez T9 (aj ked to myslim teraz apple pridal alebo ide pridat).
ale hlavne je to asi o zvyku, pokial si vyberies firemny iphone tak asi nebudes mat moznost vymeny najblizsie 2-4 roky, za ten cas si 100% zvyknes a budes spokojny. to iste plati aj naopak.
(my uz mame teraz v robote v ponuke iba iphone a pixel, este par mesiacov tam bol galaxy s24 ale to som este nemal narok na vymenu, tak teraz netrpezlivo cakam kedy pride pixel 9, pride mi skoda teraz brat
tazko to popisat nenosim tie nedostatky v hlave ale vzdy ked po mne manzelka (firemny iphone) alebo deti (stary iphone po manzelke a ipad) nieco chcu vyriesit tak mam tie zariadenia chut roztrieskat. primitivnosti ako "dostan subor z pocitaca do telefonu" alebo ked nieco nefunguje a telefon napise "Something went wrong" miesto toho aby napisal nejaku zmysluplnu errorovu hlasku.
a potom samozrejme take detaily ako ze nemas dedikovane tlacidlo "spat" alebo ze nevies vyhladavat ludi v kontaktoch cez T9 (aj ked to myslim teraz apple pridal alebo ide pridat).
ale hlavne je to asi o zvyku, pokial si vyberies firemny iphone tak asi nebudes mat moznost vymeny najblizsie 2-4 roky, za ten cas si 100% zvyknes a budes spokojny. to iste plati aj naopak.
(my uz mame teraz v robote v ponuke iba iphone a pixel, este par mesiacov tam bol galaxy s24 ale to som este nemal narok na vymenu, tak teraz netrpezlivo cakam kedy pride pixel 9, pride mi skoda teraz brat
Ja by som už tiež v dnešnej dobe zvolil iPhone. A to som (aj stále súčasne, no však nie nadlho) dlhoročný používateľ Androidu. Väčšina našich známych a kamarátov používajú iPhony a drvivá väčšina z nich práve staršie modely a keď som sa ich opýtal, tak sú spokojní a vôbec nemajú nutkanie kupovať nový. Aj keď na to niektorí finančne majú. Manželka začiatkom roka prechádzala z Xiaomi 9 na iPhone 13 a pamätám si ako prvé dni nadávala čo vsetko je inak a nedobre. Teraz? Nedá naňho dopustiť a keď som si plánoval kúpiť S23 tak ma presviedčala nech už kúpim aj ja len iPhone
. Akože mám taký povedzme mini pracovný iPhone 8 a ten telefón ide naozaj veľmi dobre. Takže ja radím tiež iPhone 
Android je horsi od Iphonu len v tom, že si vyzaduje raz zacas spusit cistiace programy od nepotrebnych suborov a pod. To je cele. Ak sa to robi pravidelne, tak ziadne spomalenie systemu nenastava.
Ja cely zivot pouzivam Android /ale mam skusenost aj s pracovnym Iphone/ a nikdy som nejake zasadne problemy na ziadnom telefone nezaznamenal.
Problemy byvaju na mobiloch lacnejsich znaciek kde nebyva uplne doladena kompatibilita medzi HW a SW.
Iphone ma proste lepsie PR/a je s nim trochu menej starosti/, preto ludia zvyknu tvrdit ze je to lepsi system.
Ja cely zivot pouzivam Android /ale mam skusenost aj s pracovnym Iphone/ a nikdy som nejake zasadne problemy na ziadnom telefone nezaznamenal.
Problemy byvaju na mobiloch lacnejsich znaciek kde nebyva uplne doladena kompatibilita medzi HW a SW.
Iphone ma proste lepsie PR/a je s nim trochu menej starosti/, preto ludia zvyknu tvrdit ze je to lepsi system.