Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus

Príspevok od používateľa JCM01 »

Súhlasím, ak porovnávame ekvivalenty (teda napr. vlajka od samsungu; xiaomi..) s iphone tak sú tam minimálne rozdiely.
Skôr ide len o preferencie užívateľa.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Android ma hadam 5 rokov funkciu, ktora automaticky zatvara, uspava a prepina na hlbokeho spanku aplikacie, ktore su v mobile. Nie je potrebne ziadne precistovanie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ale pisane bolo o cisteni nepotrebnych suborov ktore vytvaraju appky /napr zbytocne subory prehliadacov/, nie o uspavani ani zatvarani
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V androide ostáva veľké množstvo balastu aj po čistení.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 22 aug 2024, 10:43 V androide ostáva veľké množstvo balastu aj po čistení.
preto je lepšie pouzit napr dva rozne cleanery. Ja mam skusenost ze pokial to clovek cisti tak system funguje aj po rokoch velmi dobre. Otec ma napr Samsung druhý rok, neviem aky typ ale bol to taký základnejší a ten nic este necistil nikdy a funguje mobil velmi svižne.
heker
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 22 aug 2024, 10:43 V androide ostáva veľké množstvo balastu aj po čistení.
Akeho a kde? Konkretizuj.

Autoeditácia príspevku po 1 min 29 sek:
gogo956 napísal: 22 aug 2024, 10:17 ale pisane bolo o cisteni nepotrebnych suborov ktore vytvaraju appky /napr zbytocne subory prehliadacov/, nie o uspavani ani zatvarani
Mas na mysli cache? Aj to si Android cisti. Mas na mysli cache kazdej aplikacie? To si vies urobit hoci aj manualne, ze si v aplikaciach das napr. Google Maps, vyberies vycistenie dat a vymazes cache, takze vynazes tym postahovane mapy, ktore aplikacia mapa. To iste v prehliadaci. To iste v Galerii, ze vymazes nahlady.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker
ale preco by clovek rucne cistil cache kazdej aplikacie ked jeden cleaner to precisti vsetko rychlo naraz?

**
Akeho a kde? Konkretizuj.
no mne tie cleanery toho najdu vždy pomerne hodne.
/skryte vyrovnavacie pamäte, viditelne vyrovnavacie pamäte, udaje prehliadaca, pozostatky appiek, subory APK, docasne subory reklam, miniatury obrazkov atd/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - nechceš aj podrobný výpis toho balastu?
Pri zálohovaní mobilov vidím množstvo zbytočných súborov, premazávam to ručne.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

mám momentálne Samsung A52s. 2.5 roka bez záseku. nemažem ram, nemažem súbory. mobil slúži mne, nie ja jemu. na predošlých androidoch som tiež žiadne čistenia nerobil.
heker
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 22 aug 2024, 11:58 heker - nechceš aj podrobný výpis toho balastu?
Pri zálohovaní mobilov vidím množstvo zbytočných súborov, premazávam to ručne.
Ano, chcem. Poprosim teda vypis, nech mozme konstruktivne diskutovat.

Autoeditácia príspevku po 2 min 6 sek:
gogo956 napísal: 22 aug 2024, 11:18no mne tie cleanery toho najdu vždy pomerne hodne.
/skryte vyrovnavacie pamäte, viditelne vyrovnavacie pamäte, udaje prehliadaca, pozostatky appiek, subory APK, docasne subory reklam, miniatury obrazkov atd/
Skryta vyrovnavacia pamat alias temp, tak ako ovplyvnuje rychlost telefonu? Alebo udaje prehliadac? No a co instalacne .apk subory, aky maju vplyv na pomalost? Podla mna ziadny. A miniatury obrazkov ti ako spomaluju mobil? Pretoze mobil spomaluje to, ze musi nacitat obrazok, vytvorit miniaturu a tak subor po subore.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker
ja nie som odbornik na mobily ani pocitace. Vychadzam z toho co sa uvadza na internete:
You should regularly delete temporary files to free up space, speed up your computer, and reduce performance issues.
Skúsenost mám takú, že keď mne alebo niekomu blizkemu sa zacal vyrazne spomalovat mobil, tak sa spustil napr Avast cleanup a problem to vyriešilo. Takže zjavne to pomáha. Mne je uplne jedno co ta appka realne konkretne robí, podstatne je že to system jednoznacne zrychli.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - neviem zdôvodniť prečo no ak to vyhádžem a ak/alebo v prostredí twrp vyčistím cache alebo ako bolo napísané cache/dáta niektorých aplikácií - spúšťajú sa rýchlejšie a majú rýchlejšiu odozvu. Typicky napríklad Opera browser no aj iné (ovládanie klimatizácie, osvetlenia).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Viem ze toto je asi dost okrajovy pripad ale aktualne mam dalsi dovod preco android vyhrava pre mna.
Pouzivam pravidelne aplikaciu socialnej siete, obcas si chcem nejake video stiahnut aby som ho sharol. Aplikacia neumoznuje nastavit miesto kde sa videa ukladaju a natvrdo ich uklada do rovnakeho adresara ako fotky/videa z kamery. Takze ked pozeram starsie fotky tak tam vidim random funny videa...
Teraz som na dovolenke, nemam notebook so sebou tak som sa hral s telefonom, mam tam appku Termux co je vlastne emulator linuxu, z neho viem pristupovat na do filesystemu, tak som si napisal skript co vsetky videa z tej appky presunie do ineho adresara a vdaka scheduleru som si to nastavil nech sa pusta kazdy den...
Toto by som proste na iphone nespravil 😂
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Na PC (notebooku) nieje problém pristupovať do filesystému androidového mobilu viac spôsobmi.
V Androidových mobiloch keďže som s Windowsami väčší kamarát, než s Linuxami roky používam apku X-plore File Manager.
"Malé" súbory ťahávam do PC cez MPE (MyPhoneExplorer), veľké po kábli.
Čo som mal možnosť osahať si i-niečo, sú to používateľsky premakané veci perfektne odladené s príjemným ovládaním no ostávam na Androide z mnohých dôvodov. Tam viem viac ovplyvniť podľa seba.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ani jeden nebude uplne zavazna chyba pri vybere,
kazdopadne proti ip 15 by mohla byt absencia 90/120hz displeja, niektore obmedzenia IOS ktore mozu niektorych uzivatelov frustrovat,
plusy mas dane - spolahlivost, na dlhe roky viacmenej rovnaka funkcnost systemu, skvela vydrz baterie, konstantne fotky bez nejakych
specialnych nastaveni - myslim beznu fotku zo zivota, ziadne nastavovanie expozicie atd. , je tam uz aj usb-c cize netreba nosit slahnuty lighhting, super repraky - niekto moze vyzadovat,

pri samsungu - osobne by som nikdy nevzal nic od samsungu kde maju pouzity exynos procesor, android a jeho funkcne mozu byt pre vela ludi prinosom, no mozu ich aj pekne dopliest, vidim to aj na rodicoch, kde ios pouzivaju uplne bez problemov, na androidoch som bol pravidelnym navstevnikom chyby - zas nefunguje toto, hento, na androidochh mi hlavne vadi nekonzistentne vybijanie baterie v necinnosti, skratka tu je co sa tyka hybernacie ios uplne niekde inde
gogo956
Redeemer
Redeemer

chápem zmysel displeja s vysokou obnovovacou frekvenciou u velkých plôch ako je napr notebook, Pc monitor. Ale aky to ma zmysel pri malom displeji mobilu, ak neratame herných fanatikov.?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

To isté som si vravel ja, keď som prechádzal zo 60hz na nový xiaomi 13T so 120hz displejom, ten rozdiel je neporovnateľný, už nikdy nebudeš chcieť 60hz
gogo956
Redeemer
Redeemer

tyler91 napísal: 24 aug 2024, 11:50 To isté som si vravel ja, keď som prechádzal zo 60hz na nový xiaomi 13T so 120hz displejom, ten rozdiel je neporovnateľný, už nikdy nebudeš chcieť 60hz
a v čom presne si zaznamenal ten rozdiel?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Vzdy je to len o zvyku. Jasne ze ked si zvyknuty na 120hz tak na prvy pohlad na 60hz bude otras. Ale po dvoch tyzdnoch by si si uplne zvykol a ani by ta nenapadlo ze je to zle.
(Vlastna skusenost, kedze mobil uz dosluhuje, snazim sa co najviac zlepsit vydrz tak som vypol 120hz nekaly cas dozadu a keby necitam tuto temu tak si na to ani nespomeniem)
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ten rozdiel v plynulosti pri scrollovaní, animácií. Keď som to prepol na 60hz, tak ma boleli oči z toho trhaného pohybu 😀
Tu vážne platí kto raz skúsi 120hz už sa nikdy nevráti na 60hz
Napísať odpoveď