Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Samsung Galaxy s24+ vs. Iphone 15 plus
mám 120hz. kvôli baterke som prešiel na 60hz. po týždni si zvykneš. tak isto na novej tv sú zapnuté motion vylepšenia. vypneš to obraz seká. ale po pár dňoci oči zvyknú na "prirodzený obraz".
Aký vplyv to má na batériu?
-
starysomar
Hardcore addict
To značne závisí od používateľa čo robí.
Pri čítaní textov, brovsovaní, prezeraní obrázkov bude veľmi malý rozdiel výdrže.
Pri pohyblivých obrazoch niekoľko percent, píšu čo testovali niektorí do 15.
Pri čítaní textov, brovsovaní, prezeraní obrázkov bude veľmi malý rozdiel výdrže.
Pri pohyblivých obrazoch niekoľko percent, píšu čo testovali niektorí do 15.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
mám fixne bud 60 alebo 120. nemám novodobé prepínanie od 1 alebo 20 do 120hz. rozdiel SOT okolo 1hod?
-
starysomar
Hardcore addict
Tiež mám len tie dve možnosti. Mám nastavené 60 a v ničom ma to neruší.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
osobne nechapem ako moze niekto povedat, ze nevidi rozdiel medzi 60hz a vyssim, pre mna je to must have vec, to nema nic spolocne s hranim ani videom, ide o plynulost rozhrania, scrollovania, webu, menu atd. , pri 60hz mi doslova placu oci, ano zvyknes si, no je to aspon u mna neporovnatelny rozdiel
na 15 pro max sa da obmedzit na 60hz tj. ide ako 15 plus, standardne ide od 1hz do 120hz podla potreby, rozdiel v baterke je viacmenej zanedbatelny
na 15 pro max sa da obmedzit na 60hz tj. ide ako 15 plus, standardne ide od 1hz do 120hz podla potreby, rozdiel v baterke je viacmenej zanedbatelny
-
starysomar
Hardcore addict
Nehľadám problémy, kde nie sú.
Verím mobilu, že scroluje teda ho nestrážim, či naozaj. Čítam stojací text, nie scrolujúci.
Ja zas nechápem, aký problém má kto s "iba" 60 Hz. Na PC mám PODSTATNE väčší monitor a tiež nevidím problém v 60 Hz obrazovky.
Hry nehrám.
Verím mobilu, že scroluje teda ho nestrážim, či naozaj. Čítam stojací text, nie scrolujúci.
Ja zas nechápem, aký problém má kto s "iba" 60 Hz. Na PC mám PODSTATNE väčší monitor a tiež nevidím problém v 60 Hz obrazovky.
Hry nehrám.
potvrdzujem čo píše starysomar:
doteraz som mal iba jeden monitor 144Hz. Nedávno som k nemu pridal nový ktorý je 4K ale má iba 60Hz.
Trochu som sa toho obával, ale v praxi nevidím žiadne viditelne zhoršenie oproti tomu ktory ma 144Hz.
Dokonca aj pri scrolovani ten rozdiel je minimálny a hlavne, pri scrolovani clovek text nečíta, takže je to jedno.
doteraz som mal iba jeden monitor 144Hz. Nedávno som k nemu pridal nový ktorý je 4K ale má iba 60Hz.
Trochu som sa toho obával, ale v praxi nevidím žiadne viditelne zhoršenie oproti tomu ktory ma 144Hz.
Dokonca aj pri scrolovani ten rozdiel je minimálny a hlavne, pri scrolovani clovek text nečíta, takže je to jedno.
Ja som tiez na strane ludi nadomnou, pre ktorych je 120Hz must have. Moderne LTPO displeje znizuju tu frekvenciu az na 1Hz podla potreby, nemusis sa bat o vydrz baterie vobec. Vypinate aj wi-fi na telefone ked odchadzate z domu a vypinate aj Bluetooth ked neni na telefon nic pripojene, aby ste usetrili bateriu? Mne ovela viac zerie bateriu, ked som pripojeny do 5G siete, ale nikdy sa mi este nestalo, ze by som dosiel domov s vybitym telefonom a to ho pouzivam poriadne(insta reels, spotify, youtube, whatsapp hovory, browsovanie po nete).
Rovnake ako ked niekomu vyhovuje fabia v zakladnej vybave, lebo vsak dovezie z bodu A do bodu B rovnako ako napriklad taka octavia vo vyssej vybave.
Rovnake ako ked niekomu vyhovuje fabia v zakladnej vybave, lebo vsak dovezie z bodu A do bodu B rovnako ako napriklad taka octavia vo vyssej vybave.
-
starysomar
Hardcore addict
K frekvencii - môže byť rozdiel podľa typu (konštrukcie) displeja medzi klasikou a amoled ako to človek vníma.
BT ani NFC zapnuté nenechávam (z iných dôvodov), WiFi a DATA trvale.
Akumulátor mobilov vybíja, čo "pracuje". Teda displej (u nás najviac) - aj browsovanie zaťažuje procesor, aj videá, hľadanie sietí menej a najmä, ak je slabší signál.
WiFi ani DATA nemajú dôvod ak nekomunikujú, len sú zapnuté.
BT ani NFC zapnuté nenechávam (z iných dôvodov), WiFi a DATA trvale.
Akumulátor mobilov vybíja, čo "pracuje". Teda displej (u nás najviac) - aj browsovanie zaťažuje procesor, aj videá, hľadanie sietí menej a najmä, ak je slabší signál.
WiFi ani DATA nemajú dôvod ak nekomunikujú, len sú zapnuté.
Deszka3
nemam zapnutu wifinu na mobile, na to existuju dáta v ramci paušalu.
Ja skutocne nevidim viditelny rozdiel medzi monitorom s 60Hz alebo 144Hz a to mam obidva vedla seba zapnute. Trochu som sa obaval ze sice rozdiel nevedim ale ze mozog mozno nizsiu frekv.registruje a ze sa to prejavi väcsou unavou oci. Ale nic tale som zatial nezaregistroval.
Jasné, pokial niekto hrá rychle strielačky tam ten rozdiel vidiet asi bude.
Dokonca som testoval aj jednu strategicku hru v rozlise 4K 60Hz a uplne v pohode ziaden problem.
Ja skutocne nevidim viditelny rozdiel medzi monitorom s 60Hz alebo 144Hz a to mam obidva vedla seba zapnute. Trochu som sa obaval ze sice rozdiel nevedim ale ze mozog mozno nizsiu frekv.registruje a ze sa to prejavi väcsou unavou oci. Ale nic tale som zatial nezaregistroval.
Dokonca som testoval aj jednu strategicku hru v rozlise 4K 60Hz a uplne v pohode ziaden problem.
my sa tu bavíme o mobile nie o monitore
Wifi sa mi vypina sama ked je mimo dosahu znamych sieti (samsung, neviem ako konkurencia) a bluetooth pokial viem tak zerie absolutne minimum ked sa raz za 10 sekund (odhadom) na pol sekundy zapne aby checkol ci je nejake zariadenie v dosahu. Ale ano, napriklad gps nevypinam, to mi pride uzitocna funkcionalita. Naopak 120hz je viac o pocite ako o uzitocnosti. Nemam nic proti, aj som ho mal zapnute 2 a pol roka len teraz som to vypol a nechyba.deszka3 napísal: 25 aug 2024, 10:22 Vypinate aj wi-fi na telefone ked odchadzate z domu a vypinate aj Bluetooth ked neni na telefon nic pripojene, aby ste usetrili bateriu?
Celkovo mam pocit ze toto je debata "ludia co to maju zapnute a zvykli si" vs "ludia co to vypli a zvykli si"...
Vysledok je ze je to o zvyku o nicom inom.
A samozrejme pokial si nieco mozme dovolit tak to vyuzivajme, len sa netvarme ze je to nutnost ked nie je.
-
cORP.
Addict
ak mas oba monitory vedla seba a mysou chystis dajme tomu otvorene okno prehliadaca alebo cohokolvek a presuvas ho po ploche tak naozaj nevidis rozdiel ? ved na 60hz to presuvanie je podstatne trhanejsie a hlavne deformuje aj tvar toho okna pri rychlejsom presuvani, to iste plati ked mysou a "kolieskom" posuvas web stranky hore dole, je to proste pre oci uplne nieco ine, jasne, da sa zit aj na 60hz no preco by to niekto dobrovolne robilgogo956 napísal: 25 aug 2024, 11:12 Deszka3
pravda, ale je, ze to je mozno o cloveku a jeho ociach, moja manzelka napriklad tiez extra nevidi rozdiel medzi 60hz a 120hz pricom mne to trha oci, zvlastne
neevidujem ziaden problem pri presuvani okna prehliadača a ani nemam pocit že by sa niečo deformovalo/ale hlavne ked presuvam okno tak nečítam text a pravdupovediac ani nezyknem presuvat okna lebo rad mam text na celej ploche/cORP. napísal: 27 aug 2024, 8:23 ak mas oba monitory vedla seba a mysou chystis dajme tomu otvorene okno prehliadaca alebo cohokolvek a presuvas ho po ploche tak naozaj nevidis rozdiel ? ved na 60hz to presuvanie je podstatne trhanejsie a hlavne deformuje aj tvar toho okna pri rychlejsom presuvani, to iste plati ked mysou a "kolieskom" posuvas web stranky hore dole, je to proste pre oci uplne nieco ine, jasne, da sa zit aj na 60hz no preco by to niekto dobrovolne robil
pravda, ale je, ze to je mozno o cloveku a jeho ociach, moja manzelka napriklad tiez extra nevidi rozdiel medzi 60hz a 120hz pricom mne to trha oci, zvlastne
Ono to možno bude aj o ostatnych parametroch daneho monitora.
Samozrejme že napr pri velmi rýchlych videách v 4K napr
vtedy je vidno že ten 144Hz ma plynulejší obraz.
Ale pri bežných videach rozdiel nevidno a hry nehrávam /aj ked ako som uz spomenul, vyskusal som aj jednu strategiu v 4K a bolo hratelna bezproblemov/.
Ak by ťa to viacej zaujimalo, je to konkretne tento model ASUS TUF VG289Q1A
https://www.tomshardware.com/reviews/as ... 4k-monitor
Na to že je to budget 4K monitor je na bežnú prácu vynikajuci.
Tu je aj video priamo z hry:
-
cORP.
Addict
uz len pohyb vo windowse je citelny rozdiiel, nuz asi to ma kazdy inak, ku mne domov nic so 60hz uz nesmie,
PS: videa su posledna vec kde to je vidiet kedze casto idu max na 60fps/hz cize tam sa to neprejavuje viacmenej nijako
PS: videa su posledna vec kde to je vidiet kedze casto idu max na 60fps/hz cize tam sa to neprejavuje viacmenej nijako
Taktiež sa pripájam k ľuďom, čo je pre nich 120 Hz must have.
Zo Samsungu S21 som prešiel na Iphone 13 a nevedel som si na to zvyknúť ani za rok. Po roku som prešiel na 14 Pro a jeden z dôvodov bol práve 120 Hz.
Zo Samsungu S21 som prešiel na Iphone 13 a nevedel som si na to zvyknúť ani za rok. Po roku som prešiel na 14 Pro a jeden z dôvodov bol práve 120 Hz.
no ak je 120hz "must" tak prečo sa tak dobre predava Iphone16 za 1000€ ktory ma iba 60hz?
Lebo drvivá väčšina zákazníkov, ktorí ho kupujú, mali predtým iphone 15, 14,13..
nie, lebo je to cisto o zvyku. budes 2 tyzdne pouzivat 60hz a pride ti to uplne prirodzene. skratka je to fajn blbost ktora nikomu realne nechyba.
(to samozrejme neospravedlnuje preco 800+ eurovy telefon tych 120hz nema ked to ma dnes kazdy telefon 300+)
(to samozrejme neospravedlnuje preco 800+ eurovy telefon tych 120hz nema ked to ma dnes kazdy telefon 300+)