4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa starysomar »

Slabo trafený ide do Handlovej. Medzičasom tvrdil, že sa chystá ďaľšie niečo. Počkáme, uvidíme.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prave v zaujme Fica bolo, je a bude stihat ludi z opacnej strany. To iste sa tyka Galka, ktory isiel proti nemu, proti biznisu na Ministerstve obrany. Predpokladam, ze ked si si precital clanok, ktory som sem dal a v ktorom bol citovany prokurator Centes, tak ti dosli argumenty, vsak?

Teraz k tej nemocnici. Ides pisat o nemocnici v Presove ako o senzacii, ze mas perlicku co si pocul od kamaratovho kamarata? Tak ta vyvediem z omylu, kedze k tejto teme mam co povedat a na stole mam podklady k tejto nemocnici. A ty pises akurat tak klamstva! Nemocnica v Presove sa ma stavat nova a to tak, ze terajsia nemocnica uz presla pod Ministerstvo obrany niekedy na zaciatku leta. Klames, ze je to na Ministerstvo vnutra. Je to na obranu a to z dvoch dovodov - ze to ma robit rovnaky tim ako Nemocnicu sv. Michala v Bratislave (v tom case za Kalinaka pod Ministertstvom vnutra), teraz tiez aktualne Vojensku nemocnicu v Ruzomberku a rovnaky tim ma stat aj za nemocnicou v Presove. Plus je doplneny o ludi podielajucich sa na nemocnici v Martine. Alokacia penazi je urcena pre Ministerstvo obrany a preto presla nemocnica pod obranu, aby bolo mozne peniaze vyuzit. Na poli za sucasnou nemocnicou sa ma stavat uplne nova nemocnica (je to mierne do svahu) kde maju byt CTcka (tusim 4 kusy), MRka (tusim 2 kusy), ma tam byt nova neurologicka klinika, laboratoria, velka lozkova cast a vlastne vsetky dalsie oddelenia. Vsetko pod jednou strechou v jednej budove na 8 nadzemnych podlaziach, nieco pod zemou. Cely komplex bude pod potom ako Vojenska nemocnica Presov. Nieco sa zo starej nemocnice uz zacalo burat, lebo je to potrebne kvoli prekladke sieti a budovaniu novych sieti.

K ostatnemu co pises o Dolinkovej ci lekaroch ako ta poslu domov, tak to su dristy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

To je reakcia na harrisona ? nejaká ostrá reakcia. 8)

K téme - link z predchádzajucej strany ohladom generálnej, špecialnej prokuratury a Fica bez reakcie ? :roll: V minulosti celé strany o tom.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ako nechcel som sa zapajat do tvojej vojny co si si tu rozbehol v poslednych dnoch s polovicou fora (obrazne povedane)

Ale nie je ti trapne sa dozadovat reakcie? Postol si tu nejaky clanok, ok, ludia si to precitali, nikto na to nereagoval, a?

Gogo dava tolko linkov v teme o vojne a na vacsinu nikto nereaguje a neplace tak, ako teraz ty, ze tvoj prispevok ostal nepovsimnuty a ludia si tu idu svoju debatu k teme.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal: 06 sep 2024, 11:26 Ako nechcel som sa zapajat do tvojej vojny co si si tu rozbehol v poslednych dnoch s polovicou fora (obrazne povedane)

Ale nie je ti trapne sa dozadovat reakcie? Postol si tu nejaky clanok, ok, ludia si to precitali, nikto na to nereagoval, a?

Gogo dava tolko linkov v teme o vojne a na vacsinu nikto nereaguje a neplace tak, ako teraz ty, ze tvoj prispevok ostal nepovsimnuty a ludia si tu idu svoju debatu k teme.
Inokedy ste mali plné usta o generálnej, špecialnej prokuratúre. K tej téme nič. Nečakané od teba.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

heker napísal: 06 sep 2024, 9:31 Prave v zaujme Fica bolo, je a bude stihat ludi z opacnej strany. To iste sa tyka Galka, ktory isiel proti nemu, proti biznisu na Ministerstve obrany. Predpokladam, ze ked si si precital clanok, ktory som sem dal a v ktorom bol citovany prokurator Centes, tak ti dosli argumenty, vsak?
Ok, tak zoberme stale, ze Galko nema nic spolocne z danou kauzou. Stale tu mame jeho otocnie o 180 stupnov a podporu Ficovej volebnej korupcie v case, ked sa cela opozicia snazila tomu zabranit.

heker napísal: 06 sep 2024, 9:31 Teraz k tej nemocnici. Ides pisat o nemocnici v Presove ako o senzacii, ze mas perlicku co si pocul od kamaratovho kamarata? Tak ta vyvediem z omylu, kedze k tejto teme mam co povedat a na stole mam podklady k tejto nemocnici. A ty pises akurat tak klamstva! Nemocnica v Presove sa ma stavat nova a to tak, ze terajsia nemocnica uz presla pod Ministerstvo obrany niekedy na zaciatku leta. Klames, ze je to na Ministerstvo vnutra. Je to na obranu a to z dvoch dovodov - ze to ma robit rovnaky tim ako Nemocnicu sv. Michala v Bratislave (v tom case za Kalinaka pod Ministertstvom vnutra), teraz tiez aktualne Vojensku nemocnicu v Ruzomberku a rovnaky tim ma stat aj za nemocnicou v Presove. Plus je doplneny o ludi podielajucich sa na nemocnici v Martine. Alokacia penazi je urcena pre Ministerstvo obrany a preto presla nemocnica pod obranu, aby bolo mozne peniaze vyuzit. Na poli za sucasnou nemocnicou sa ma stavat uplne nova nemocnica (je to mierne do svahu) kde maju byt CTcka (tusim 4 kusy), MRka (tusim 2 kusy), ma tam byt nova neurologicka klinika, laboratoria, velka lozkova cast a vlastne vsetky dalsie oddelenia. Vsetko pod jednou strechou v jednej budove na 8 nadzemnych podlaziach, nieco pod zemou. Cely komplex bude pod potom ako Vojenska nemocnica Presov. Nieco sa zo starej nemocnice uz zacalo burat, lebo je to potrebne kvoli prekladke sieti a budovaniu novych sieti.

K ostatnemu co pises o Dolinkovej ci lekaroch ako ta poslu domov, tak to su dristy.
Mam to od personalu pracujuceho priamo v nemocnici, ziadne internety ani hop na 3-krat.
heker
Redeemer
Redeemer

Blastbit - Ano, na harrisona.

mLuks - Gogo dava linky o vojne, kde viem, ze linkuje nieco zaujimave. Otvorim, precitam, castokrat neni na co zareagovat. Ale som rad, ze linkuje a dava zaujimave clanky.
harrison314 napísal: 06 sep 2024, 12:16 Ok, tak zoberme stale, ze Galko nema nic spolocne z danou kauzou. Stale tu mame jeho otocnie o 180 stupnov a podporu Ficovej volebnej korupcie v case, ked sa cela opozicia snazila tomu zabranit.
Skus mi pripomenut tu otocku a podporu volebnej korupcie, lebo si nespominam. Hod daky clanok prosim ta, nech si to pozriem.
harrison314 napísal: 06 sep 2024, 12:16Mam to od personalu pracujuceho priamo v nemocnici, ziadne internety ani hop na 3-krat.
Personal vie o tom prd makovy. To ti povedal personal, ze nemocnica ma prejst pod Ministerstvo vnutra? Ale je teda evidentne z toho co si napisal, ze personal o tom prd vie, pretoze sa stavia uplne nova nemocnica a momentalne stavebne prace idu v rezii cisto ministerstva. Mozes si byt tiez isty, ze nemocnica v Presove bude skor postavena ako nemocnica v Martine, pretoze jedine ten tim, ktory ma nemocnicu v Presove to dokaze spravit za tri roky. Ludia v Martine a stavebna firma Adifex to do roku 2026 nestihnu ani nahodou. Kludne si tento moj prispevok odfot, uloz a potom o tri roky sa mi pripomen.

Aby som vyvratil tvoje nezmysli, tak si treba pozriet list vlastnictva, konkretne je to k.u.Presov, napriklad parc. c.4893/1 alebo 4891/1 a tam sa docitas to co je v prilohe ;) Pripadne link a mozes si to sam klikat - https://zbgis.skgeodesy.sk/mapka/sk/kat ... .257719,17 Vo vestniku Ministerstva zdravotnictva z 31.maja 2024, ktory prikladam - https://www.google.com/url?sa=t&source= ... F5QSjnus8k sa docitas, ze prevod nemocnice bol schvaleny vladou dna 7.aprila 2024 na Ministerstvo obrany s nadobudnutim ucinnosti od 10.maja 2024, vid. priloha.

Teraz som este pogooglil a docital som sa, ze v utorok tam boli ludia z vlady - https://tvnoviny.sk/domace/clanok/92368 ... j-ministri ;)

Este par linkov na danu temu - https://www.asb.sk/architektura/uhp-odp ... y-milionov
https://www.aktuality.sk/clanok/ZbVHPVk ... ivilistom/

Citacia z clanku na Aktualitach - "„Práce už prebiehajú približne mesiac. Do prvej polovice budúceho roka majú byť vybudované tri podzemné podlažia. V novej nemocnici pribudnú oddelenia, ktorými v súčasnosti prešovská nemocnica nedisponuje,“ poznamenal." Alebo spomeniem este tuto cast - "Aj Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove má podobne ako iné zdravotnícke zariadenia problémy so zadlženosťou. Keďže prešla pod rezort obrany, malo by ich riešiť toto ministerstvo. Minister Kaliňák by chcel, aby bola finančne neutrálna do presťahovania do novo vystavenej budovy."

Slovami klasika Vladimira M. - Si gagaj, taraj a pre mna prdus!
Prílohy
lvnemocnica.jpg
nemocnicaprevod.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

heker napísal: 06 sep 2024, 12:47 Skus mi pripomenut tu otocku a podporu volebnej korupcie, lebo si nespominam. Hod daky clanok prosim ta, nech si to pozriem.
pri hladani som si uz myslel, ze si to zle pametam, ale nasiel som to: https://domov.sme.sk/c/22328904/odidenc ... covat.html
heker napísal: 06 sep 2024, 12:47 To ti povedal personal, ze nemocnica ma prejst pod Ministerstvo vnutra?
Moja chyba, kedze sa z toho ma stat vojenska nemocnica, tak obrany. Tak potom som sa milil v tom, ze je to len premenovanie.

No to, ze je tam momentalne zdravotna startostilovost v dezolatnom stave si nevyvratil.
heker
Redeemer
Redeemer

Co je zle na tom s Galkom? Precital som si 2x clanok ale som z toho strateny. Ak som pochopil, tak Galko a spol. ako opozicni politici hlasovali za otvorenie schodze ohladom 800mil z Eurofondov a potom na schodzi blokovali schodzu?

Pisal si nieco o dezolatnom stave zdravotnej starostlivosti? Nic som si nevsimol, ale ak ano, tak sa ospravedlnujem. Vsimol som si len tie dristy ako nie su lozka a ked niekto zomrie lebo ho vzali do nemocnice, tak zazaluju nemocnicu a vyhraju sud - na toto som reagoval, ze su to dristy. Nic ine som ale o dezolatnej zdravotnej starostlivosti nevidel, takze som ani nemal na vo reagovat a ani nieco take vyvraciat, pretoze nepoznam kvalitu zdravotnej starostlivosti v nemocnici v Presove. O tom by skor mohli vediet napisat ludia z Presova.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Co teraz poviem, je z mojich spomienok. Ficova garnitura chcela nevysenie alebo mimoriadny 13-ty dochodok doslova par dni pred volbami. Takisto sa mi zda, ze na to v rozpocte nemali alokovane peniaze, repektive by to odcerpalo peniaze z buduceho rozpoctu inej vlady.

Opozicia sa snazila o to, aby nemohli ani otvorit schodzu. Tym by to nemohli schvalit. Potom si nezardaeni poslanci povedali, ze to pomozu Ficovi otvorit. Sice tam boli z tortou, ale nakoniec ten navrh aj tak presiel.
(Skusal som hladat a mal by to byt tento: https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... 7&CPT=1837 a o Eurofnodoch som nic nenasiel https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... 93#current ).
heker
Redeemer
Redeemer

Aha, uz som v obraze. Nuz, Galko vtedy pomohol Ficovi, ale volby aj tak vyhralo OLANO a vladu poskladal Matovic, to bolo na zaciatku covidu. Tazko mi to hodnotit, no Galko sa ma zrejme zachovat ako opozicny politik a najma nepodporit Ficov tah na dochodky, aby ziskal hlasy vo volbach.

Preco si sa nevyjadril k nemocnici? Uplne si to odignoroval a tak by som ta poprosil o reakciu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

heker napísal: 06 sep 2024, 18:20 Preco si sa nevyjadril k nemocnici? Uplne si to odignoroval a tak by som ta poprosil o reakciu.
lebo k tej nemocnici nemam viac co povedat, ani dalsie informacie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 06 sep 2024, 17:31 Co teraz poviem, je z mojich spomienok. Ficova garnitura chcela nevysenie alebo mimoriadny 13-ty dochodok doslova par dni pred volbami.
Jop, to bolo to obdobie fotiek svojich ponožiek pri rečníckom pulte...a keď vyšiel posledný prieskum pred voľbami, tak pár dní pred voľbami Fico schválil 13. dôchodok...po 12rokoch svojho bačovania, aj keď 13. dôchodky sľúbil už v 2010. A následne prišla legendárna tlačovečka:
Saková: Bude to drahé.
Pellegrini (premiér): No a čo, oni na to budú zhánať peniaze.

A včera Kamenický zadrel, že za sekeru v štátnom rozpočte môžu predchádzajúce vlády. Deň potom čo prišla správa, že idú nakupovať zbrane za pol miliardy. Dobre že nespomenul aj Radičovú. :D :D :D Zatiaľ čo v ČR štátny rozpočet na budúci rok rozoberali celé leto, u nás si niečo maľujú na ministerstve, zatiaľ čo rozhadzujú peniaze, kde sa dá...a my máme byť ticho a čakať, s čím jeho blahorodie príde a bude sa to pokúšať zase schváliť v skrátenom konaní.

Najchudobnejšia krajina EU s najnižšími platmi, ale za to s najvyšším daňovo-odvodovým zaťažením a najhoršími službami štátu. A to se vyplatí!
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 06 sep 2024, 12:11 Inokedy ste mali plné usta o generálnej, špecialnej prokuratúre. K tej téme nič. Nečakané od teba.
Inokedy bolo inokedy, dnes je dnes. Aj ty si bol inokedy normálnejší. Dnes len prskáš a kopeš na všetky strany. Plačeš tu, že sa ľudia nechcú vyjadriť k tvojmu článku, ako keby si ty bol stredom vesmíru a len okolo teba sa točil svet.

Nie som povinný sa vyjadrovať ku všetkému. A to či som/nie som OT nie je tvoja starosť. Sú tu na to modi/admin.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks - u teba to tak nikdy nebolo a však si. Vyjadrenie k članku témy nie je ku mne. :wink: Ale spomenul som si na jedno príslovie. :wink:

Za sekeru v štátnom rozpočte môžu všetky vlády čo doteraz vládli. S najnižšími platmi a životnou úrovňou EU sú niektoré balkánske krajiny.
To daňovo-odvodové zaťaženie určite patrí SR medzi vyššie, ale nie medzi najvyššie https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clano ... poistenie/
heker
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 06 sep 2024, 19:50A následne prišla legendárna tlačovečka:
Saková: Bude to drahé.
Ja si myslim, ze to bolo povedane v suvislosti s covidom. Vtedy prichadzal covid, volby vyhralo OLANO, tusim bola daka tlacovka vlady ci zasadanie vlady a tam to bolo povedane. Alebo sa mylim?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hej to bolo v suvislosti s coronavirusom. Ale rovnaky princip bol aj pri 13-tom dochodku.

Autoeditácia príspevku po 3 min 34 sek:
A takto tu dalej oslobodzujeme https://domov.sme.sk/c/23380102/jarosla ... senie.html
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

heker napísal: 06 sep 2024, 23:43 Ja si myslim, ze to bolo povedane v suvislosti s covidom. Vtedy prichadzal covid, volby vyhralo OLANO, tusim bola daka tlacovka vlady ci zasadanie vlady a tam to bolo povedane. Alebo sa mylim?
Môže byť.

Ale nemýlim sa, ak poviem, že Fico ten 13. dôchodok vtedy tesne pred voľbami schválil bez toho, aby to bolo v štátnom rozpočte, v tom zákone nebolo ani slovko o tom, z čoho to štát bude platiť a deficit okamžite vyskočil do neudržateľnej výšky...čo v podstate trvá doteraz.

Do toho covid, Putinove hranie sa s kohútikmi a energetická kríza a nakoniec tú Ukrajinu napadol...

A zároveň, že to bolo po rokoch, kedy naša ekonomika šlapala ako hodinky, napriek tomu Ficove a Pellegriniho vlády neušetrili nič a každý rok boli v mínuse. Zatiaľ čo ten zlý Babiš vtedy mal deficit v pluse a teda začal znižovať český štátny dlh.
heker
Redeemer
Redeemer

Fico aj Pelle zazracne stomilionove baliky a velke zahranicne investicie (z ktorej nic nebolo) ohlasovali zasadne tesne pred volbami.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

ephramko napísal: 06 sep 2024, 19:50 Saková: Bude to drahé.
Len pre korektnost dodam, ze tie vyjadrenia su priradene naopak ... :)
Napísať odpoveď