Ako byt sebavedomejsi?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
elektrik
Novice
Novice

Ako byt sebavedomejsi?

Príspevok od používateľa elektrik »

Zdravim, hladam nejake rady ako riesit moj problem a zlepsit svoje nastavenie mysle. Uprimne, citim sa byt trochu priposraty pri rieseni nejakych problemov, alebo ked nieco potrebujem zariadit a dostavam sa tym do nie velmi prijemnej situacie.

Uvediem priklad, ak idem riesit nejaky problem, tak mam presne v hlave pripravene, co poviem, co chcem dosiahnut. Lenze pri priamej konfrontacii s danym clovekom zacinam byt dost nervozny, tep mi stupa :D, a vacsinou dost zmaknem a nestojim si za svojim tak, ako by som chcel. Casto ma nenapadnu v tom momente argumenty, aj ked po skonceni tejto situacii ma napadne mnozstvo veci, co som mohol povedat a ako reagovat. Nasledne som sklamany sam zo seba, ze sice mam hrdinske myslienky, ale ked pride na lamanie chleba tak som skoncil a odchadzam niekedy aj porazeny.

Ano viem, ze som mozno blby, ale chcem s tym nieco spravit a podstatne sa v tom zlepsit. Problem je, ze neviem, kde zacat.

Viete mi niekto poradit? Dakujem.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako byt sebavedomejsi?

Príspevok od používateľa beardie »

vitaj na fore

je to len vecou treningu a skusenosti, cim viac sa dostanes do takych situacii, tym viac na to budes pripraveny
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nie si blbý, prešiel som si niečim podobným. Môžeš meniť seba, nie svet. Ako píše beardie - trénovať. JA doplním - skús sa naučiť vizualizovať si sitácie v hlave - variatne. Predsavovať deje, rozhovory.
Púšťať sa do rozhovorov s mnohými ľuďmi keď "o nič nejde". Naučíš sa, neboj.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Aj mne napadne zvycajne az po danej situacii, co som mohol lepsie povedat a ako argumentovat. Nie si sam, podla mna je to bezne. Pri samotnom rozhovore hovorim prve co mi napadne, a niekedy je to aj na skodu. Ano, ani ja sa necitim prijemne ked mam nieco vybavovat a riesit, ale uz to nie je take zle ako kedysi. Samostatny zivot pracujuceho cloveka ma naucil. No v kazdej situacii mozes tiez mat na pamati, ze sme vsetci predsa len ludia, ako ty, tak aj protistrana, ktora sa moze citit este aj neprijemnejsie ako ty. Tak preco nemat k sebe blizsie a snazit sa dohodnut? :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mek áno. Každému z nás.
elektrik - to ide zlepšiť iba tréningom ako napísal beardie.
.
.
.
Niet moc čo iné dodať, než čo napísali beardie a Mek, myslím si - akékoľvek iné "múdra" to len zamotajú.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

elektrik napísal: 11 sep 2024, 10:18 Zdravim, hladam nejake rady ako riesit moj problem a zlepsit svoje nastavenie mysle. Uprimne, citim sa byt trochu priposraty pri rieseni nejakych problemov, alebo ked nieco potrebujem zariadit a dostavam sa tym do nie velmi prijemnej situacie.

Uvediem priklad, ak idem riesit nejaky problem, tak mam presne v hlave pripravene, co poviem, co chcem dosiahnut. Lenze pri priamej konfrontacii s danym clovekom zacinam byt dost nervozny, tep mi stupa :D, a vacsinou dost zmaknem a nestojim si za svojim tak, ako by som chcel. Casto ma nenapadnu v tom momente argumenty, aj ked po skonceni tejto situacii ma napadne mnozstvo veci, co som mohol povedat a ako reagovat. Nasledne som sklamany sam zo seba, ze sice mam hrdinske myslienky, ale ked pride na lamanie chleba tak som skoncil a odchadzam niekedy aj porazeny.

Ano viem, ze som mozno blby, ale chcem s tym nieco spravit a podstatne sa v tom zlepsit. Problem je, ze neviem, kde zacat.

Viete mi niekto poradit? Dakujem.
Koľko máš rokov? Lebo ako ti už aj ostatní napísali, sebavedomie sa dá získať hlavne skúsenosťami (pokiaľ ich prirodezene nezdedíš; sú ľudia, ktorí ho majú až prehnane veľa). Čím viac takýchto sitúacii zažiješ tým sa budeš čítiť komfortnejšie v takýchto situáciach a časom sa z toho stane rutina.
Napísať odpoveď