Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Čauko,
kamarát zháňa novú telku do MAX 400€, veľkosť okolo 50" a vpodstate jeho jediná požiadavka je nech to má AUX vstup.

V jednom elektre mu poradili "50" Sencor SLE 50Q870TCSB", čo ja osobne by som do tejto značky asi nešiel ale pozerali sme sa na "Hisense 50E7KQ" alebo "TCL 50P635".

Ktorú by ste poradili? Alebo je niečo lepšie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Aux vstup televizory bezne nemavaju. Neviem ci vobec nejaky, taky najde. Naco mu je taka zhovadilost?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pravda. Používať TV ako zosilňovač audiosignálu?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ryan Giggs napísal: 22 aug 2024, 6:39 Aux vstup televizory bezne nemavaju. Neviem ci vobec nejaky, taky najde. Naco mu je taka zhovadilost?
Počkať dobre som to napísal? AUX je vlastne vstup pre 3,5mm jack nie? Lebo napr tie čo som poslal ho majú, takisto aj náš Philips 50PUS7304 ho má.

Tak on to chce preto že má staršie repráky, ktoré by chcel zapojiť a je pomerne jednoduchý človek ktorý nepotrebuje vyslovene kupovať niečo nové keď nemusí. Jedine žeby bol nejaký adaptér z 3,5mm jacka na nejakú optiku alebo čím su zvukové techniky prepájané... Veľmi sa v tomto neorientujem.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tak tym padom chce vystup, vstup by prehraval zvuk zo zariadenia na tv a to je blbost,

otazka je ci teraz myslis 3,5mm jack alebo opticky - obe maju telky TCL, Samsung jack nedava uz peknych par rokov, ostatne znacky neviem posudit
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

To čo potrebuješ je 3,5mm výstup na slúchadlá nie AUX vstup.
Ryan Giggs
VIP
VIP

uNfEiL napísal: 22 aug 2024, 13:14 Počkať dobre som to napísal? AUX je vlastne vstup pre 3,5mm jack nie? Lebo napr tie čo som poslal ho majú, takisto aj náš Philips 50PUS7304 ho má.

Tak on to chce preto že má staršie repráky, ktoré by chcel zapojiť a je pomerne jednoduchý človek ktorý nepotrebuje vyslovene kupovať niečo nové keď nemusí. Jedine žeby bol nejaký adaptér z 3,5mm jacka na nejakú optiku alebo čím su zvukové techniky prepájané... Veľmi sa v tomto neorientujem.
Ako uz pisali kolegovia vyssie, v takom pripade hladas audio VYSTUP. Aux vstup by posielal zvuk DO televizora. Ty vsak chces zvuk Z televizora poslat von.
To sa vola line out. Preto som nevedel co presne chces. Tusil som, ale tak jeden nikdy nevie.

Line out (analogovy audio vystup) uz vacsina televizorov tiez nema. Jedine co maju (aj to tiez nie vsetci) je sluchadlovy vystup, odkial sa to da tahat tiez, ale nie je to zdaleka idealne riesenie (rusenie, vysoky odpor...), ale fungovat to bude.

"Adapter" v podobe nejakeho kabla z optiky neexistuje, kedze optika su digitalne data a line out (resp. sluchadlovy vystup) analogovy zvuk, tak to sa jednoducho "adapterom" prepojit neda. Ak chces pripojit stare repro (ktore nemaju opticky vstup) k optike, tam je potrebne pouzit prevodnik (DAC). A to je aktivny prvok, teda je to dalsia krabicka, ktora vyzaduje napajanie. Bud z usb alebo zo siete.

Kazdopadne, ak ma stare repro iba s analogovymi vstupmi, tam posluzi (aj ked nie idealne) aj ten sluchadlovy vystup. A ten niektore TV maju.

Sencor urcite nebrat. Bud ten Hisense alebo TCL co si postol. Sluchadlovy vystup maju obidva.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

K tomu prevodu optika-audio - je dosť možností a jednoduché prevodníky SPDIF-audio začínajú pod 10 eurami.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Áno moja chyba, zle som sa vyjadril. Ďakujem za opravu a vysvetlenie. Takže Hisense alebo TCL. Je medzi týmito dvomi nejaký markantný rozdiel? Či už softvérovo alebo obrazovo?

Autoeditácia príspevku po 2 hod 19 min 7 sek:
Tak nakoniec som mu poradil tú TCL kvôli Google TV. Vďaka každému za všetky rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Akurat som išiel pisať o google TV. Obrazovo tam až taky zasadny rozdiel nie je.
M1No
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M1No »

Paťko napísal: 08 máj 2024, 22:25 Za taký rozpočet si kúp OLED Samsung QE55S95C. Momentálne na Alza za 1 169,10 €
Ahojte takze este som sa nedostal ku tej kupe TV stale je toto najlepsie riesenie tv do 1200€ kde je momentalne najlacnejsia poradte 😋🙏
Ryan Giggs
VIP
VIP

M1No
Medium Star
Medium Star

Cim sa lisi od tej 95ky? Hmm kto sa vtom ma vyznat ked je aj 90 92 95 🤪
Ryan Giggs
VIP
VIP

90 a 92 je to iste, lisi sa to dizajnom. 95 ma potom lepsi panel s vyssim jasom, a ma one connect box.

Alternativu v tvojom rozpocte potom Philips 55oled718, alebo Panak 55MZ800E.
M1No
Medium Star
Medium Star

Ryan Giggs napísal: 11 sep 2024, 7:21 90 a 92 je to iste, lisi sa to dizajnom. 95 ma potom lepsi panel s vyssim jasom, a ma one connect box.

Alternativu v tvojom rozpocte potom Philips 55oled718, alebo Panak 55MZ800E.
95c ma aj zvuk lepsi 70w 5.2.2 pri om 90 a 92 ma len 40w a 5.2
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lepsi ako lepsi. Hlavne je lepsi papierovo. Pri tej placke vela nevycarujes aj ked tam napchas 300 reprakov. To nie je nieco co by rozhodovalo o kupe.

Watty nie su u reprakov podstatne, sam osebe je to nicnevypovedajuci udaj.
M1No
Medium Star
Medium Star

TERAZ POZERAM TEN TOHTOROCNY MODEL SAMSUNGU 95D ako je to z nastavenim cien kedy by sa mohol dostat na 1200eur ? teda ak vobec ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nema veľmi zmysel kupovať tohtoročne modely. Je to ešte predražene. Zlacnieť to zlacnie na jar-leto, keď budu prichadzať na trh nove modely.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Samsung 55S92C je teraz v Nayku v akcii za 850€, myslim si ze super kauf, ak to budu posledne vyrobene kusy, mal by sa v nich nachadzat gen 2 panel
M1No
Medium Star
Medium Star

Zaujal ma ten matny panel lebo mam telku pri trojitom okne takze asi pockam a necham zatial ten moj 10 Philips 🙄 aj ked rad by som isiel do novej ...
Napísať odpoveď