Aku pouzivate vonavku?
Re: Aku pouzivate vonavku?
Nejaky update chalani, co nosite tento rok? Mne pribudol Chanel Egoiste (nie uplne moj styl, ale za 50€ sa nedalo odolat
), Yves Saint Laurent MYSLF (mega nova vona, v parfumerii nahodou objavena, musel som si ju dalsi den kupit), Armani Code Profumo(asi taka moja signature vona, tento rok som uz druhu flasku musel kupovat) ku ktorej som dostal tester Jean Paul Gaultier Le Male Elixir(medovo tabakova vona, tiez tohtorocna extremne vyhajpovana novinka), ktoru som si o 2 dni hned objednaval 
Chanel - Egoiste Platinum, Dior - Sauvage a z tych starsich klasiky co tu v teme padlo a to Versace - Pour Homme (zeny ho chvalia) a Hugo Boss - Infinite.
Kupim som na slepo alebo podla dakeho odporucania na nete nieco od Lagerfelda - neviem nazov, nevonia to zle, ale strasne tazka vona.
To co spominas dzeska3, mal som klasicky JPG - Le male, podla mna vyborna vona, ale niekedy mi az vadila, prisla mi tazka, taka vyrazna. Samemu mi ta vona vadila, neviem preco. Pocitam, ze ta tvoja bude podobna.
Nic nove a zaujimave som neobjavil. No a o novinky za dvojnasobnu cenu nemam zaujem, ked o pol roka ta cena padne na polovicu. Ak ma niekto zaujimavy tip na nieco novsie a zaujimave,tak sem s nim.
Kupim som na slepo alebo podla dakeho odporucania na nete nieco od Lagerfelda - neviem nazov, nevonia to zle, ale strasne tazka vona.
To co spominas dzeska3, mal som klasicky JPG - Le male, podla mna vyborna vona, ale niekedy mi az vadila, prisla mi tazka, taka vyrazna. Samemu mi ta vona vadila, neviem preco. Pocitam, ze ta tvoja bude podobna.
Nic nove a zaujimave som neobjavil. No a o novinky za dvojnasobnu cenu nemam zaujem, ked o pol roka ta cena padne na polovicu. Ak ma niekto zaujimavy tip na nieco novsie a zaujimave,tak sem s nim.
Ja som mal tiez klasicky Le Male, mne sa aj ten pacil, ale tento Elixir je podla mna iny, jasne, je to tiez sladkasta vona, ale ma uplne iny podton.
Cena noviniek je vazne vzdy prestrelena, ak nejaka sa mi zapaci, tak si objednam z internetu z doveryhodnych obchodov, kde viacmenej vzdy bezia nejake promo akcie, minuly tyzden bol napr. Black Week s -25% na parfemy, jednoducho vzdy sa nejaka akcia u nejakeho predajcu najde.
Cena noviniek je vazne vzdy prestrelena, ak nejaka sa mi zapaci, tak si objednam z internetu z doveryhodnych obchodov, kde viacmenej vzdy bezia nejake promo akcie, minuly tyzden bol napr. Black Week s -25% na parfemy, jednoducho vzdy sa nejaka akcia u nejakeho predajcu najde.
Inak objavili ste v poslednej dobe nejake novinky? Rad by som nasiel nieco nove, reku, ci mate tipy, ktore vone mam skusit v parfumerii.
Ja som znovu objavil toto. Kedysi sa mi to nehodilo a prišlo mi to ako vôňa pre chlapa. Teraz už na to mám vek.
https://www.notino.sk/hermes/terre-dher ... v/p-63291/
https://www.notino.sk/hermes/terre-dher ... v/p-63291/
-
Michael123
Medium Expert
Ja som si naposledy kúpil novu verziu Aqua di Gio Profondo od Armaniho (ale EDP, nie Parfum). Na leto a vysoké teploty je to paráda. Ešte zvažujem Acqua di Gio Parfum (ako Profumo v minulosti).deszka3 napísal: 21 sep 2024, 12:36 Inak objavili ste v poslednej dobe nejake novinky? Rad by som nasiel nieco nove, reku, ci mate tipy, ktore vone mam skusit v parfumerii.
Čo ma ešte zaujalo je 1 Million Royal (aj keď sladké vône nejako nemusím, táto ma niečo do seba) a taktiež aj Coach Green je celkom zaujimavý.
Tak to sú klasiky, ja som na leto bral Mount Blanc modrý a sivý (Explorer?) za 20ku v tom praktickom 30ml balení.
Not bad not terrible.
Na zimu mám Versace Eros Flame.
Not bad not terrible.
Na zimu mám Versace Eros Flame.
-
Michael123
Medium Expert
Eros Flame mam aj ja, na skúšku som zobral najmenšie 30 ml balenie - celkom fajn, akurat ten citrusovy uvod je relativne intenzivny, každopádne za mňa lepšie ako klasický Eros EDT alebo EDP (Eros Parfum som ešte neskúšal).
Modry Mount Blanc (Legend Blue?) som skúšal práve včera, a mne teda veľmi nesedel.
Práve ten 1 Million Royal mi v zaklade dosť pripomína Eros Flame, akurát je viac drevitý.
Skúšal som aj novinky od Hugo Boss - Absolu a Triumph Elixir.. a teda mi to vôbec nesedelo.. intenzívne a ťažké..
Modry Mount Blanc (Legend Blue?) som skúšal práve včera, a mne teda veľmi nesedel.
Práve ten 1 Million Royal mi v zaklade dosť pripomína Eros Flame, akurát je viac drevitý.
Skúšal som aj novinky od Hugo Boss - Absolu a Triumph Elixir.. a teda mi to vôbec nesedelo.. intenzívne a ťažké..
Modrý Mont Blanc je taký priemer ale na sivý som dostal pár komplimentov.
Najbližšie budem.kupovat nejakú "modrú vôňu" buď klasika Dior Savage alebo práve to Aqua do Gio. Do kanclu akurát
Najbližšie budem.kupovat nejakú "modrú vôňu" buď klasika Dior Savage alebo práve to Aqua do Gio. Do kanclu akurát
-
Michael123
Medium Expert
Tak to odporúčam aj Versace Dylan Blue. Je trochu zaujímavejšia ako Acqua Di Gio Parfum/Profumo... ale zároveň viac cítiť, že to je viac "umelá/syntetická" vôňa.
Ale to je ten EdT ani nie že EdP to má dosť odrádza
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pri panskych parfemoch je minimum EdP. A vone, ktore sa spomenuli vyssie, tak za mna Versace - Dynal Blue nic moc, skor mi vadi, to iste aj vona Versace - Eros Flame. Ak nieco od tejto znacky, tak za mna urcite lahsie vone a to je Pour Homme a este Eau Fraiche.
Taká otázka, objednával niekto tie napodobneniny od ... ?
Spoiler
parfen.sk
Mal som od nich napodobeninu Dior - Sauvage, ktora bola vyborna (mal som 20ml flasku v aute) a z tych velkych som mal Prada - L'homme a to bolo tiez v pohode. Ine nemam odskusane, takze neviem poradit. Ale kludne skus 20ml parfem, stoji 7 ci 8 eur, k tomu postovne, takze ak kupis 2 kusy a nebudes spokojny, tak to az tak nezaboli. Daj vediet pokial nieco odskusas, aby som sa mohol inspirovat.
Toto majú aj v LIDL ako G. Bellini Homme Paris. Je to v pohode. Len intenzita a výdrž je slabšia. Tak ale za tú cenu...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
jop. za 6€ pohoda 
Tak v mojom pripade s vydrzou problem nebol. Len je otazne ako vydrz ocakavas, pretoze 18 hodin to urcite nebude. Ale tak 6-8 hodin by som videl realne. Ja dako vydrz neriesim, pretoze sa striekam aj tak 3-4x na den.
Objednal som si Hermes Terre d ́hermès a Chanel Allure homme sport eau extreme a akože podobá sa to, ale výdrž a intenzita je nič moc. Povedal by som, že ešte je to ešte slabšie ako tie LIDL fejky, ktoré stoja okolo 5€ za 50ml. V priebehu 30 min cítiš hneď hlavu, srdce, telo...a následne už len taký slabý "podmaz" a za 2 hodiny nič.
No tak ja mam lepsiu skusenost, ale mal som len 20ml parfum.
Okrem toho taká maličkosť, tie flakóny su identické. Takže som si fixkou musel napísať, čo je čo.
Inak bol som práve v LIDL a majú tam "HOMME SPORT"...a mám už zmagorený nos alebo to je kópia Chanel Allure sport?