Deje sa mi taka zvlastna vec - na domacej sieti cez router mi niektore stranky blokuju pristup, na niektorych vypise ze "ste v zahranici.." (som na SK)...ako priklad decathlon.sk.
Ked sa namiesto toho prepnem na mobilne data pripadne skusim vpn tak to ide. Vyzera to akoby nejaky problem ktory moze sposobovat router prip. nieco na strane ISP?
Tieto stranky mi ukazu cloud ray ID a ze moja IP je 87.244.194.72 (ktora vyzera podozrivo)....tu ked som hladal tak mi zobrazilo nejaku spojitost s energotel a.s.
Niekto obdobna skusenost pripadne napad kde je problem?
Vdaka
Geoblocking?
Re: Geoblocking?
Problem je u poskytovatela, je tam zla geoip.
skusal som to teraz nejako viac testovat, vyzera ze je to tak - ten problem je aj napriamo cez kabel z optickeho prevodnika ked obchadzam router. Pozeral som stranku ISP a medzi odkazmi je tam referencia na Energotel (neviem ci aj priamo nieco cez nich ide ze ich IP adresu ukaze pri blokovani)
Je uplne jedno cez co to robis. Provider ma tu IP adresu pridelenu niekde do tramtarie a tam to konci.
Autoeditácia príspevku po 3 min 3 sek:
Pozeram teraz tu IP co si uviedol a ukazuje mi ju normalne ako Slovensku IP.
Autoeditácia príspevku po 3 min 3 sek:
Pozeram teraz tu IP co si uviedol a ukazuje mi ju normalne ako Slovensku IP.
-
starysomar
Hardcore addict
TheJester - deje sa. Pýtaj sa providera na dôvod, pravdepodobne niečo na jeho strane. Mne v domácej sieti aj niektoré slovenské stránky alebo ich časť, napríklad fórum nenačítavalo s hláškou "Vaša IP bola zablokovaná, pretože je uvedená na čiernej listine" (...s odvolávkou na nejaký Spamhaus, miestny net Kinet) no v mobile cez dáta išli.
Inokedy opačne - napríklad Alzu nejaký čas v mobile nenačítavalo-blokovalo. Nešla cez data Radosť, no cez Orange data áno.
Dôvod netuším.
Inokedy opačne - napríklad Alzu nejaký čas v mobile nenačítavalo-blokovalo. Nešla cez data Radosť, no cez Orange data áno.
Dôvod netuším.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
starysomar - to co popisujes je, ale nieco ine, tvoja aktualne pridelena ip adresa je v blackliste, to sa moze stat z roznych dovodov, bud ti uz blokovana bola pridelena alebo sa blokla tym, ze bud spamujes cez maily konkretne smery, pripadne mas virus ktory to robi na pozadi a posiela x tisic poziadaviek do internetu, vtedy to zachytia tieto servery ako spamhaus a vtedy aj mozu nastat problemy kedy sa dotycny nevie dostat na niektore zabezpecene weby - prevazne banky, statne stranky alebo maily najvacstejsie od lokalov, tj. nie gmail a podobne, da sa to lahko preverit cez stranku https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx , ak tam das svoju ip adresu pekne ti vypise kde je bloknuta, vseobecne je to zalezitost uzivatela, vsetky az na niektore ako RATS sa daju odblokovat bezplatne, ak mas pri kazdom pusteni routra novu ipcku neries a resetuj.
TheJester - toto si prever aj ty, akeho mas operatora ? napriklad ja mam doma telekom a obcas tento problem mam, ze niektore geolokacne sluzby eviduju, ze idem cez budapest, pricom ipcku mam v ipv4 dodavanu normalne Slovensku, nedavno som na stolnom pc skusal proton vpn kvoli pristupu inam, po odinstalovani protonu mi zacali tieto sluzby kadetade vyhadzovat divne info o mojej polohe, neprisiel som na to ako to je mozne kedze vpnku som uz nemal, no pomohlo mi az pridelenie novej ipcky od providera
TheJester - toto si prever aj ty, akeho mas operatora ? napriklad ja mam doma telekom a obcas tento problem mam, ze niektore geolokacne sluzby eviduju, ze idem cez budapest, pricom ipcku mam v ipv4 dodavanu normalne Slovensku, nedavno som na stolnom pc skusal proton vpn kvoli pristupu inam, po odinstalovani protonu mi zacali tieto sluzby kadetade vyhadzovat divne info o mojej polohe, neprisiel som na to ako to je mozne kedze vpnku som uz nemal, no pomohlo mi az pridelenie novej ipcky od providera
-
starysomar
Hardcore addict
cORP - to robilo u predchadzajuceho miestneho providera a pisalo cosi, ze jeho ip je bloknuta. Odkedy mam Orange - nikdy. Nemam virus, mail posielam raz za cas atd.