Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa retkvic »

Novinka, podla ruských vládnych zrojov budúci rok pôjde 40% ruského štátneho rozpočtu na zabíjanie Ukrajincov na Ukrajine a znížia sa sociálne príspevky dôchodcom a rôznym odkázaným skupinám o 10%, keby to nebolo málo pri tej skoro 20% inflácii čo tam majú.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Russian forces enter Vuhledar, situation 'extremely difficult,' governor says
https://kyivindependent.com/vuhledar/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

950 dni dobyjat 14 tisicove mesto, zosrotovat si pri tom triliony jednotiek vlastnej meny v technike a zavrazdit vyssie tisice vojakov. To sa bude ucit ako jeden z dalsich prikladov, ako sa to nerobi.
Aka je teda prognoza? Do 24 hodin padne Kyjiv? Alebo rovno Lviv, ci len Zaporizia, alebo Dnipro? Alebo zase len daky zhluk domov, o ktorom nikdy nepoculi ani v okresnom meste a nikto nevie vyslovit jeho nazov, no na rozkaz z Kremla to budu vacsie oslavy ako ked padol Berlin?
beardie
Redeemer
Redeemer

Prognóza je taká, že Rusi budú ešte pár mesiacov posielať meat waves, potom sa prezidentom strane Trump, stopne pomoc a Ukrajine nezostane nič iné ako sa vzdať územia
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

beardie napísal: 01 okt 2024, 19:28 potom sa prezidentom strane Trump
obmedz twitter troska :D

inac jack chcel by som mat tvoj optimizmus. bez ohladu na to kolko to rusko stoji, s ua to bohuzial vyzera zle. a s rozhorenim konfliktu v libanone to bude len horsie.

//opravil som to, ked som mazal cast prispevku, tak tam ostalo pismeno z prvej vety.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ten preklep tam nemám

Ak bude prezidentkou Kamala, tak sa toho veľa nezmení, ak by im chceli povoliť útočiť na územie Ruska strelami s dlhým doletom, ako ich už Zelensky prosí rok, už by to spravili

Ak sa niečo významné nezmení, nevidím to pre Ukrajinu pozitívne
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Lokálne úspechy ako Kursk pre UA alebo Vuhledar pre RU dokážu viesť ku nejakým aj väčším pohybom na fronte, ale nevedú ku nejakým zásadným zmenám v strategickom rozložení síl. Momentálne sa dá konflikt charakterizovať skôr ako opotrebovania vojna, ktorá môže skončiť dvoma spôsobmi: buď to opotrebenie prinúti Rusov zastaviť v nejakom bode ofenzívne akcie a zostane im to čo sa mi podarilo dobyť. Alebo opotrebovanie doľahne na Ukrajinu a dôjde tam ku zrúteniu frontu. Varianta že by sa Ukrajincom podarilo dobyť späť svoje územia je asi veľmi málo pravdepodobná. Ktorá z tých dvoch možností nastane je ťažké povedať, pokiaľ človek nemá spoľahlivé informácie o stave oboch armád.

Zelensky šiel vybavovať nejaké zázračné riešenie z tohoto patu do USA, ale prijatie bolo veľmi vlažné a zrejme tam k ničomu nedospeli. Nejaké nečakané riešenie si strany Západu preto asi nemôžme čakať. Inak údajne toto pomalšie sťahovanie z Vuhledaru bolo spôsobené aj tým, že nechceli počas jednaní v USA prísť o takú výraznú pevnosť. Ťažko sa predáva víťazný plan, keď z médií ide že strácajú pozície.
retkvic
Addict
Addict

Nevieme kto sa stane prezidentom v US ale vieme, že pre US je výhodnejšie ničiť postupne ruskú ekonomiku tým, že bude naďalej podporovať Ukrajincov aby Rusko muselo rok čo rok polovicu svojho rozpočtu vynakladať na kilometrové posuny frontu. Nech to znie akokolvek smutne, keby US dodalo Ukrajincom potrebné zbrane a povolilo im útočenie na ruské územie tak by to mohlo viesť k rýchlejšiemu ukončeniu konfliktu, ale to by mohlo de fakto zastaviť úpadok ruskej ekonomiky. Nemyslím si však, že by to umožnilo speť doytie okupovaných území, lebo na to by potrebovali podobné počty munície ako Rusi vynakladali pri dobytí tých území a teda neviem či spojenci majú akuálne take počty k dispozícií.
jackb
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: 01 okt 2024, 19:37 obmedz twitter troska :D

inac jack chcel by som mat tvoj optimizmus. bez ohladu na to kolko to rusko stoji, s ua to bohuzial vyzera zle. a s rozhorenim konfliktu v libanone to bude len horsie.

//opravil som to, ked som mazal cast prispevku, tak tam ostalo pismeno z prvej vety.
To o twitteri nebolo sice pre mna, ale staci nesledovat maggots, ci v pripade ineho uzivatela ruske hovnomety a ide to.
Ja nie som optimisticky, len "nastavujem zrkadlo" stale sa opakujucim doom prophecies. Front sa ma zrutit po Bachmute. Front sa mal zrutit, ked si mala horda nacheatovat stovky tisic vojakov v lese pri Kupajnsku. Ako som pisal, po Avdijivke mali "bez odporu" dobyt vsetko po Dnipro. Potom Nju York a Toretsk, Pokorovsk... a nic.
Realita je, ze po rafineriach a skladoch pohonnych hmot, prichadzaju Rusi o municne sklady. Tanky na fronte, ak este su, su T55. Pechota pouziva ukradnute motorky. Rusko je neschopne vyhnat ZSU z Kurskej oblasti. A cim viac budu ukrajinske drony a rakety utocit v hlbke Ruska, tym sa zvysuje sanca, ze toho zmrda (a vsetkych jeho dvojnikov) vytiahnu za usiska z jeho bunkra a vyriesia si to s nim sami, alebo ho odovzdaju do Haagu za to, ze z ich krajiny urobil meme.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajinci jsou připraveni jednat o územním kompromisu
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .seznam.cz
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

uvidime. je pravda, ze sme sa uz napocuvali somarin dost(a to z oboch stran), ale momentalne je ta situacia naozaj zla. tu suhlasim s beardim, ak sa nezmeni pristup spojencov, tak z toho vyjde ua velmi zle. hovori o tom dost aj clanok, co tu postol gogo.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Zachovala by sa ovca a aj medved by bol sýty ( získal by časť uzemia UA).
Potom keď by bol mier, by bolo možné pre UA sa plne dostať do západných štruktúr.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

A zakrátko si niekto ďalší (alebo ten istý) skúsi ulúpiť cudzie územia.
Západ to posral, lebo sa zosral. Dávno mohlo byť po.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajinský Vuhledar padl - Novinky

**
Rusové zavraždili nebo znásilnili stovky zajatých ukrajinských vojáků i civilistů - Novinky
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tak ved kremelská armáda nepostupuje centimetre po ukrajinskom územii, takže nejaké tie mestá žial padnú.
Otázne či sa jednalo o homosexuálnych vojakov v kremelskej armáde, alebo o vojakov s úchylkami a s nedostatkom sexu.
retkvic
Addict
Addict

gogo956 napísal: 02 okt 2024, 16:11 Ukrajinský Vuhledar padl
Jp, po tisícom vypade, síce ten 999 bol neúspečný, ale za 3 roky ho "konečne" majú. Doneck čo je 40km východne bol dobytý v 2014-2015, alebo kedy to bojovali o to zničené letisko.

Pozerám že hneď po ceste je nejaké dedino/mesto - Pavlivka, to je pod koho kontrolou?
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 02 okt 2024, 16:11 Rusové zavraždili nebo znásilnili stovky zajatých ukrajinských vojáků i civilistů - Novinky
A to v januari vypisoval daky psychopat, ze Rusi nikdy nikoho neznasilini a vsetko si vymyslela daka pani. Komu teda verit? :smt017

USA sa posrali a namiesto techniky urcenej na zostrotovanie neposielaju nic. Tak si Ukrajinci tie drony a rakety robia sami. Ved na Ukrajine sa vyrabali raketove motory pre Roskozmos, tak know how tam zjavne je. Len niektorym "expertom" to nedochadza a myslia si, ze Ukrajinci by USA liezli po stromoch a vymyslali klinove pismo. (a za toto bude iny druh blba pisat, ze ja som rusofil a kto vie co vsetko robit ked vidim fotku Botoxa, ako sa uz raz stalo)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

zareagoval na vyhrážky - čakáme.jpg
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Osobne dufam, ze pri Pokrovsku to este vydrzi aspon mesiac, kym pride blato a potom by sa ukrajincom mohlo lahsie branit.
Ale mesiac je na druhu stranu dost dlha doba a ked si pozrieme rusky posun za posledny mesiac...

Rusi sa snazia teraz silno utocit, aby stihli nieco dobyt prave pred tou uprsanou sezonou. Za posledne 2-3 dni im UA rozbili obrovske mechanizovane utoky, napr jeden vo Vovcansku a jeden pri Kupjansku, co je super. Pripomina mi to utoky na Avdijivku minuly Oktober. Tam boli denne desiatky kusov znicenej techniky. Myslim, ze rusi si uz taketo nieco dovolit nemozu. Resp. mozu, ale potom im zostanu skutocne takmer prazdne sklady.
Napísať odpoveď