Kvalitne BT sluchadla z Ciny
Re: Kvalitne BT sluchadla z Ciny
a pocul si nejake modely od BOSE? co si o nich myslis?
-
Ryan Giggs
VIP
Bose je to iste čo spominam vyššie. Veľa peňazi za malo muziky.
Kamosovi som uz objednal Grado GT220 TWS, uz som bol rozhodnuty, ze si ich zoberiem aj ja, vedel by som sa zmierit s tym, ze nemaju ANC, ale nakoniec ma od nich odradil ten velmi nekvalitny mikrofon, ktory sa spomina v recenziach a nechcem vytahovat mobil vzdy, ked mi niekto zavola, ked uz mam na sebe sluchadla. Uz by som proste chcel take, ktore sa daju pouzivat aj na telefonovanie. Takze posledna otazka: Ak by si mal porovnat Astell-Kern-AK-UW100MKII a Final Audio ZE8000 MKII, po ktorych by si siahol a preco?
-
Ryan Giggs
VIP
Final Audio maju viac funkcii, vratane ANC. Astelly lepsi zvuk.
Pisal som Ti SS, ale mozno sa neodoslala, tak skusim sem aj ked je to mozno trochu OT. Cital som recenzie na tie Astelly a v podstate kazdy ich po zvukovej stranke chvali, ale zaroven vo viacerych recenziach sa uvadza, ze velmi zle drzia v usiach, az priamo vypadavaju. Najkritickejsi je v tomto smere techradar https://www.techradar.com/audio/headpho ... KII-review
Takze by ma zaujimalo ci si tie sluchadla podla tvojho nazoru mal moznost testovat dostatocne dlho na to, aby si sa k tomu mohol vyjadrit a posudit to alebo skor nie?
Neviem, uz mam dojem, ze mam smolu na tie bezdraty. Viackrat som bol rozhodnuty pre nejaky model a potom som narazil na nejaky hacik.
Takze by ma zaujimalo ci si tie sluchadla podla tvojho nazoru mal moznost testovat dostatocne dlho na to, aby si sa k tomu mohol vyjadrit a posudit to alebo skor nie?
Neviem, uz mam dojem, ze mam smolu na tie bezdraty. Viackrat som bol rozhodnuty pre nejaky model a potom som narazil na nejaky hacik.
-
Ryan Giggs
VIP
Drzanie v usiach je vec spravnych nausnikov. A svet nausnikov nekonci pri tych dodavanych.
Davnejsie son hladal nejake samostatne sady nausnikov (dokonca myslim, ze aj vtedy to bolo na tvoje odporucanie), ale nic som nenasiel. Okrem nejakych baleni z Ciny typu 100 ks "vselijakych" nausnikov balenych len v sacku a uprimne do toho sa mi ist nechce. Predsa len nikto nevie pri tychto jednoduchych baleniach ako tam nahadzali tie nausniky a kde vsade uz mohli byt
Tiez som postrehol doteraz, ze vymena nausnika sice moze pomoct lepsiemu drzaniu v uchu, ale nausnik zaroven dokaze z mojho pohladu podstatne ovplyvnit prejav zvuku a nie vzdy pozitivne, je to subjektivne samozrejme.
-
Ryan Giggs
VIP
Nastavce samozrejme ovplyvňuju zvuk. Lenže to plati aj v pripade, že maš v baleni k sluchadlam rôzne original nastavce. Takmer každe sluchadla maju v baleni rôzne veľkosti, a mnohe aj rôzne tvary. A tam maš tiež rozdiel vo zvuku (niekedy masivny), aj keď sa bavime o originaloch.
Najčastejšie sa ako neoriginal odporučaju Comply foam, resp. Shure olives. Samozrejme s ohľadom na rozmer otvoru.
Najčastejšie sa ako neoriginal odporučaju Comply foam, resp. Shure olives. Samozrejme s ohľadom na rozmer otvoru.
Ano, ja som to tiez myslel na original nastavce, ze ovplyvnuju zvuk ( s neoriginalmi ani skusenost zatial nemam). No tak skusim teda pohladat tie co pises a risknem to s tymi Astellami teda. Budem musiet zobrat viac tych nastavcov pretoze vobec netusim, ktore mozu ako ovplyvnit zvuk a zaroven, ktore budu sediet na sluchadlach a v uchu.
EDIT: Nedari sa mi najst ani jednz y tzch nastavcov co pises.
EDIT2: Myslis tieto: https://www.audigo.sk/Prislusenstvi-83/ ... 00-cerne-M
EDIT: Nedari sa mi najst ani jednz y tzch nastavcov co pises.
EDIT2: Myslis tieto: https://www.audigo.sk/Prislusenstvi-83/ ... 00-cerne-M
-
Ryan Giggs
VIP
Ano. Len si treba osefovat priemer otvoru.
Tak som nakoniec aj ja zobral Grado GT220 TWS a neskor zoberiem mozno nieco s ANC. Chcem sa ta ale spytat: Casto (pri vicerych skladbach) mam z nich dojem nekvalitnej reprodukcie a ked som rozmyslal ako to mam popisat (lebo nie som ziadny audiofil), tak najviac sa tomu asi podoba situacia, ked clovek pocuva hudbu na niektorych reproduktoroch a da vysoku hlasitost 90-100%, tak sa casto stava, ze ta skladba je potom takym specifickym sposobom vyrazne skreslena a nepocuvatelna. Rovnaky dojem mam, ked pocuvam s tymito sluchadlami, tak niektore pasaze skladieb reprodukuju podobne zlym sposobom ako som popisal, ale deje sa to aj pri nizsej hlasitosti - testovane na iPhone. Vies k tomu nieco povedat? Postrehol som aj to, ze ak som napr na NTB bol zvyknuty pocuvat na CCA C12 nieco na hlasitosti 20-30% tak aby som dosiahol pocitovo podobnu hlasitost na Grado tak musim ist s hlasitostou niekde na 70-80%, ale tento velky rozdiel v hlasitosti vnimam len na NTB, na iPhone nie.
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem sa velmi vyjadrit takto na dialku, otazka je co to je skresleny zvuk? Pises ze sa to nedeje vzdy, tak nie je pravdepodobne ze je to sluchadlami. Moze to byt napr. zlou nahravkou, prehravacom, prehliadacom (ak nieco pocuvas cez neho)..... Tazko povedat co za to moze.
Co sa tyka tej hlasitosti, ak ti to ide z iphonu normalne, tak problem by som videl niekde na strane nastaveni v ntb.
Co sa tyka tej hlasitosti, ak ti to ide z iphonu normalne, tak problem by som videl niekde na strane nastaveni v ntb.
este mi napadlo, ze aj v NTB aj v iPhone mam integrovany BT 4. Myslis, ze ak by som do iPhonu dokupil jackovy BT 5.3 transceiver a do NTB zase BT 5.3 USB dongle, mohlo by to pocutelne zlepsit kvalitu zvuku?
-
Ryan Giggs
VIP
Ak ten notas nepodporuje aptx, tak receiverom s aptx si o nieco polepsis. Nakolko ti ten rozdiel ale obhaji nakup takeho bazmeku, to zalezi od viacerych faktorov a je to vysoko subjektivne.
aha, takze ty tie asi nemas prakticke skusenosti s tranceivermi, aby si vedel nejaky doporucit na zaklade realnych skusenosti ze?
-
Ryan Giggs
VIP
S nejakymi som sa už stretol.
Este sa spytam v tejto teme nech to nepletiem do dvoch, ked je to rozdebatovane tu. Ku Grado GT 220 TWS si tu odporucal penove nastavce od Comply, aby sluchadla lepsie drzali v uchu. Ked som hladal nejake kompatibilne modely, tak mi filter na webe vyrobcu zobrazil len tento jeden model, ale tie nevyzeraju ako penove, takze tie si asi nemyslel alebo ano?
https://www.complyfoam.com/products/tru ... c-ear-tips
https://www.complyfoam.com/products/tru ... c-ear-tips
-
Ryan Giggs
VIP
Su penove.
aha, takze tie si myslel? Lebo som mal pocit ze si mal na mysli iny model. Ten model ale nemaju na Audigo a ak budem pre toho znameho objednavat tie sluchadla okolo usi rovno by som k nim prihodil tie nastavce. Vedel by si poradit niektore z audigo, aby dobre drzali a boli kompatibilne s Grado GT220 TWS?
-
Ryan Giggs
VIP
No maju tam akurat penove Intezze, ale či budu pasovať, to ti zvoleja nepoviem. Skus napisať do audiga.