Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Ako môžeš zviditeľniť niečo, čo neexistuje?
Odpovedal som. Ako dokážeme objaviť neexistujucich mimozemšťanov ?
Čo máš stále s tými mimožemšťanmi? Videl si nejakých?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak som to pochopil s tych stoviek stran, tak to, ze ateista veri, ze existuju mimozemsnia, tak je spravne, ze veriaci veri v Boha.
znova sa ťa pýtam, dá sa zviditeľniť niečo, čo neexistuje?
snaha je objaviť tých existujúcichAko dokážeme objaviť neexistujucich mimozemšťanov ?
-
starysomar
Hardcore addict
harrison314 - akurát, že nie každý ateista verí, že existujú mimozemšťania 
jeho problémom je, ako stále, vlastný výklad a význam slov. pre neho "neexistujúci" znamená "existujúci, ale zatiaľ neobjavený", preto dookola argumentuje tým, že nejakou technológiu o tisíce rokov dokážeme boha. resp. že takto sa dokazuje neexistencia a je sám so sebou spokojný.
pre nás normálnych znamená "neexistujúci", že nebol, nie je, ani nikdy nebude
pre nás normálnych znamená "neexistujúci", že nebol, nie je, ani nikdy nebude
To teba našťastie vylučuje 2x. Slová - nikdy nehovor nikdy je "svätosväté".
starysomar- jj ako všade predvádzaš u teba bežné, ako ti bolo iným písané ten nick si vybral teba.
beardie - neexistuje nič, ani Boh a božstvá, rôzne bytosti a ľudia si vymysleli aj mimozemšťanov, tak jest.
starysomar- jj ako všade predvádzaš u teba bežné, ako ti bolo iným písané ten nick si vybral teba.
beardie - neexistuje nič, ani Boh a božstvá, rôzne bytosti a ľudia si vymysleli aj mimozemšťanov, tak jest.
Teraz len tak strelím, ale nie sú toto 2 úplne odlišné veci? Viera a viera? Faith a bielef?harrison314 napísal: 03 okt 2024, 21:31 Ak som to pochopil s tych stoviek stran, tak to, ze ateista veri, ze existuju mimozemsnia, tak je spravne, ze veriaci veri v Boha.
Je bežné považovať vieru (belief) a vieru (faith) za synonymá. Viera (faith) zahŕňa spoliehanie sa a dôveru a vydrží aj napriek pochybnostiam, zatiaľ čo viera (belief) je jednoducho niečo, čo považujeme za pravdivé. Viera (belief) sú veci, ktoré považujeme za pravdivé na základe našej logiky a skúseností.
Je to pravdepodobnejšie ako kresťanský boh, to áno
A to, že večer objednáš a ráno máš, nie je dostatočný dôkaz mimozemšťanov?
lukas: trafil si to po hlavičke, angličtina má na to dve slová. Akurát blastbit toto nerozlišuje.
ephram: máš bod, skoro som oprskal monitor.
ephram: máš bod, skoro som oprskal monitor.
Opýtajte sa ateistických realianov v ich vieru v mimozemšťanov a nie "vieru" anglické výrazy. Hlavne ty rozlišuj slonov, kurierov, súdy to sa ti zíde.
-
starysomar
Hardcore addict
Môžete to niekto preložiť?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
No vies, rozdiel je v tom, ze zivot je v podstate len blba chemia, vieme, ze chemia funguje vsade vo vesmire, vieme, ze existuje mesmierny pocet exoplanet, takze by ma prekvapilo, keby je zivot len na Zemi.Blastbit napísal: 03 okt 2024, 22:15 Opýtajte sa ateistických realianov v ich vieru v mimozemšťanov a nie "vieru" anglické výrazy. Hlavne ty rozlišuj slonov, kurierov, súdy to sa ti zíde.
Zatial co Boh je vsade pritomna, vsemocna a vsevediaca bytost, popisana vzajomne rozprujucimi tvrdeniami. Sam o sebe nedava logiku a nikdy sme jeho posobenie ani interakciu nepozorovali. Vlastne jedine zdroje, z ktorych o nom vieme je jedna kniha, ktora sa nicim neodlisuje od inych mytov a z prijemneho pocitu nadradenosti krestnov, ze s nimi Boh komunikuje.
Chapes uz konecne ten rozdiel?
Lenže tých rozdielov je viac - kresťanský Boh+Ježiš a moslimský Boh zvaný Allah (po arabsky) je inak opísané než iné božstvá iných kultúr.
A dôležité je aj to, kto čo o Bohoch popísali ľudia, či už by sa im prihovoril Boh/bohovia, alebo by sami ľudia o nich písali hocičo.
Na jednej strane kresťanský Boh s prikázaniami a až liberálnym, pacifistickým zmýšlaním = miluj svojho blížneho ako seba samého, kto do teba kameňom ty doňho chlebom.
Na druhej strane Somoda a Gomora, potopa sveta ( zásah Boha, alebo okolnosti prírodných katastrof regionu, čo by sa dalo vysvetliť vedou ).
A ak niekto naprieč storočiami až tisícročiami v tom cíti rozpory, tak pokiaľ je to možné zistiť aktuálnou technológiou tak to zistiť.
Ved aj pri mimozemštanoch či v nich veríme či nie v ich existenciu (hoci slovo mimozemšťania/alliens/außerirdische a pod) si vymysleli ľudia do seriálov a filmov, no skúšajú skúmať ich existenciu. Veríme v robotov ? Slovo robot je tiež vymyslený človekom. No ako pomôcku máme robotov.
A dôležité je aj to, kto čo o Bohoch popísali ľudia, či už by sa im prihovoril Boh/bohovia, alebo by sami ľudia o nich písali hocičo.
Na jednej strane kresťanský Boh s prikázaniami a až liberálnym, pacifistickým zmýšlaním = miluj svojho blížneho ako seba samého, kto do teba kameňom ty doňho chlebom.
A ak niekto naprieč storočiami až tisícročiami v tom cíti rozpory, tak pokiaľ je to možné zistiť aktuálnou technológiou tak to zistiť.
Ved aj pri mimozemštanoch či v nich veríme či nie v ich existenciu (hoci slovo mimozemšťania/alliens/außerirdische a pod) si vymysleli ľudia do seriálov a filmov, no skúšajú skúmať ich existenciu. Veríme v robotov ? Slovo robot je tiež vymyslený človekom. No ako pomôcku máme robotov.
Ak niekto tvrdí, že mu život ovplyvňujú mimozemšťania, väčšina ľudí si o ňom myslí, že je cvok
Ak niekto tvrdí, že mu život ovplyvňuje boh, zrazu ho máme rešpektovať?
Vôbec nie, je to úplne rovnaká blbosť, ty rozdiel cítiš len preto, lebo si bol k viere v Boha vedený od detstva, skrátka si indoktrinovaný
Ak niekto tvrdí, že mu život ovplyvňuje boh, zrazu ho máme rešpektovať?
Vôbec nie, je to úplne rovnaká blbosť, ty rozdiel cítiš len preto, lebo si bol k viere v Boha vedený od detstva, skrátka si indoktrinovaný
Sak to, že každý má nejaký ten svoj uhol pohladu. Asi aj preto má táto téma skoro 800 strán. Pozitiva, zločinecké negatíva Cirkvi tiež vnimam.
Ako aj ateista je, ked má ateistických rodičov (ty nie, si hovoril že máš veriacich rodičov), ale postupom rokov ťa tiež niečo ovplyvnilo k zmene.
Rešpekt má byť vzájomný hlavne základ umiernenosť, ale uznávam sme ludia tak radi vraciame požičané a "požičané". Vidieť aj na fore každý deň.
Ako aj ateista je, ked má ateistických rodičov (ty nie, si hovoril že máš veriacich rodičov), ale postupom rokov ťa tiež niečo ovplyvnilo k zmene.
Rešpekt má byť vzájomný hlavne základ umiernenosť, ale uznávam sme ludia tak radi vraciame požičané a "požičané". Vidieť aj na fore každý deň.
-
starysomar
Hardcore addict
Pritom stačí nevnucovať svoje presvedčenie tým, ktorí majú iné. Tlak vyvoláva protitlak - na škodu všetkých.
Opakovane som písal že mám pár priateľov hlboko veriacich a niektorí z nich príkladne žijú v duchu tých zásad.
Veľmi si ich vážim a zčasti obdivujem. Ideály, učenia sú spravidla výborné, zlyháva ich interpretácia ak sa (ako aj čokoľvek iné skvelé) zneužíva niektorými.
Opakovane som písal že mám pár priateľov hlboko veriacich a niektorí z nich príkladne žijú v duchu tých zásad.
Veľmi si ich vážim a zčasti obdivujem. Ideály, učenia sú spravidla výborné, zlyháva ich interpretácia ak sa (ako aj čokoľvek iné skvelé) zneužíva niektorými.
vyrástol som z rozprávok, doporučujem