Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

Rusku docházejí vojáci i zbraně, tvrdí kritik Kremlu Girkin - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... -internetu
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

mLuks napísal: 17 okt 2024, 9:48 Ty odkial cerpas nejake svoje senzacie o mobilizovani zien, znizovani veku? Nie z clankov, ktore najdes?
To bolo od Vitaliho Portnikova (nepoznas?), nekecal o tom nejaky Andrij od Kurakova
mLuks napísal: 17 okt 2024, 9:48 Ci ty si priamo v ukrajinskom parlamente, priamo na ukrajine? Postujes len senzacie, ktore navyse ani nie su pravda
to je o tej o pokute od 17 000 UAH do 25 500 UAH?
mLuks napísal: 17 okt 2024, 9:48 Mlyncek bol v bachmute, v adjivke
a to bol len rusky mlyncek?
mLuks napísal: 17 okt 2024, 9:48 Bud ty chlap a ospravedln sa za svoj vyrok o vymyslenom rozhovore s vymyslenym vojakom.
ja sa ospravedlnovat nebudem, ja si stojim za tim co som napisal
Mlynček na mäso môže byť hocijak veľký a hocijak rýchly, nie len taký ako spomína neznámy (možno dokonca vymyslený) ukrajinský výsadkár Andrij spod Kurachova
ja netvrdim, ze je vymysleny Andrij, ani ten mlyncek ale nevylucujem ani tieto moznosti tak sa uvedom...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 14:47 To bolo od Vitaliho Portnikova (nepoznas?), nekecal o tom nejaky Andrij od Kurakova
pointa nie je od koho to bolo, ale či si o tom čítal niekde v článku, alebo to má z prvej ruky z UA parlamnetu. Lebo mne si vyčítal, že nemám sa oháňať článkami, tak sa ani ty neoháňaj informáciami, ktoré máš len z nejakých postov a článkov a píš len to čo budeš mať zprvej ruky. A Vitali kecať nemôže? Veď je to len novinár. Jáj, ľudia, ktorí podporujú tvoj názor a ktorí rozprávajú to čo sa tebe páči nekecajú, tí majú vždy pravdu, všetci ostatní kecajú. Lebo vlastne ak vojak pozorpráva čo zažil, tak je to kecanie a isto si vymýšľa.
a to bol len rusky mlyncek?
pojem "ruský mlynček na mäso" sa používa v tých článkoch v súvislosti s útočením, rovnako aj empiko vravel o útočení ľudskými vlnami, takže ak rusko v tom čase útočilo a používalo taktiku ako pri dobíjaní bachmutu, adjivky, tak áno je to len ruský mlynček na mäso. Logicky sa ukrajinci bránia, bránia mestá, bránia pozície a pozíciu neubrániš ak nebudeš dopľňať straty. Ale ja chápem, ty by si chcel aby sa ukrajinci nebránili.
ja sa ospravedlnovat nebudem, ja si stojim za tim co som napisal
ja ti rovnako nič ďalšie nebudem vysvetľovať, tam máš články čítaj, ak nevieš čítať, douč sa to, ak nechceš čítať, tvoj problém. Osttaní chápu a vedia čo sa myslí po pojmom "ruský mlynček na mäso", ty nie, tak chyba nebude na našej strane.
ja netvrdim, ze je vymysleny Andrij, ani ten mlyncek ale nevylucujem ani tieto moznosti tak sa uvedom...
veď si si to sám teraz odcitoval " nie len taký ako spomína neznámy (možno dokonca vymyslený) ukrajinský výsadkár Andrij spod Kurachova" spochybnil si jeho exstenciu. Slovičkárenie si nechaj na telegram.

Ale inak páči sa mi, že mne si napísal, že som ako jackb, že sa idem hádať na jedej veci na 5 strán, pritom to robíš ty sám, pretože ty si zareagoval na mňa ako prvý a sám si aj priznal, že si si rýpol. Takže ty si vyvoláš flame aby si sa mohol hrajkať a točiť okolo jedného výrazu pár strán ale ja mám byť ten zlý? Nie. Čo máš voľno v práci, nudíš sa? Inokedy tu dva týždňa človek nevidí od teba príspevok, zrazu máš čas vypisovať x za deň a hádať sa.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 17 okt 2024, 15:54 pojem "ruský mlynček na mäso" sa používa v tých článkoch v súvislosti s útočením, rovnako aj empiko vravel o útočení ľudskými vlnami, takže ak rusko v tom čase útočilo a používalo taktiku ako pri dobíjaní bachmutu, adjivky, tak áno je to len ruský mlynček na mäso. Logicky sa ukrajinci bránia, bránia mestá, bránia pozície a pozíciu neubrániš ak nebudeš dopľňať straty. Ale ja chápem, ty by si chcel aby sa ukrajinci nebránili.
OK, chapem, mlyncek na maso moze byt len rusky, lebo to tak Ukrajoncom a proukrajinskym vyhovuje...
bol tu spomenuty aj Verdun a to bol teda nemecky mlyncek na maso, lebo Francuzi sa branili...
mLuks napísal: 17 okt 2024, 15:54 veď si si to sám teraz odcitoval " nie len taký ako spomína neznámy (možno dokonca vymyslený) ukrajinský výsadkár Andrij spod Kurachova" spochybnil si jeho exstenciu. Slovičkárenie si nechaj na telegram.
ja som to napisal jasne... to ze ty si potrebujes moje slova prekrutit tak ako to vyhovuje tebe je tvoj problem...
mLuks napísal: 17 okt 2024, 15:54 pointa nie je od koho to bolo, ale či si o tom čítal niekde v článku, alebo to má z prvej ruky z UA parlamnetu. Lebo mne si vyčítal, že nemám sa oháňať článkami, tak sa ani ty neoháňaj informáciami, ktoré máš len z nejakých postov a článkov a píš len to čo budeš mať zprvej ruky. A Vitali kecať nemôže? Veď je to len novinár. Jáj, ľudia, ktorí podporujú tvoj názor a ktorí rozprávajú to čo sa tebe páči nekecajú, tí majú vždy pravdu, všetci ostatní kecajú. Lebo vlastne ak vojak pozorpráva čo zažil, tak je to kecanie a isto si vymýšľa.
"Tento názor vyjadril novinár Vitaly Portnikov v relácii Espresso."
vies co je to nazor? on netvrdi, ze videl dokument alebo ze mu to povedal nejaky minister na pive, on vyjadril svoj nazor...
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 16:15 OK, chapem, mlyncek na maso moze byt len rusky, lebo to tak Ukrajoncom a proukrajinskym vyhovuje...
bol tu spomenuty aj Verdun a to bol teda nemecky mlyncek na maso, lebo Francuzi sa branili...
nestrápňuj sa ešte viac, sme v téme o vojne na UA, ktorú vyprovokovalo rusko a rusko väčšinu času útočí a snaží sa dobýjať ukrajinské územie a útočí aj spôsobom, kedy nehľadí na straty ale chce ísť dopredu, teda spôsobom mlynčeka na mäso. Ja som nikde nenapísal, že mlynček na mäso môže byť len ruský, to si napísal len a len ty teraz.
ja som to napisal jasne... to ze ty si potrebujes moje slova prekrutit tak ako to vyhovuje tebe je tvoj problem...
ano, jasne si napísal, že "možno dokonca vymyslený", teda jasne si spochybnil jeho existenciu, teda jasne si spochybnil celý rozhovor, ktorý s nim urobil The Times a jasne si spochybnil udalosti, ktoré on v tom rozhovore uvádza, lebo ty ukrajinskému vojakavi neveríš.
"Tento názor vyjadril novinár Vitaly Portnikov v relácii Espresso."
vies co je to nazor? on netvrdi, ze videl dokument alebo ze mu to povedal nejaky minister na pive, on vyjadril svoj nazor...
Čiže veríš a zdieľaš názor ukrajinského novinára, ale neveríš ukrajinskému vojakovi, ktorí The Times porozprával, čo začil na fronte. Logicky ak vojak rozpráva o tom, čo zažil, tak nevyjadruje svoj názor ale opisuje udalosti, ktoré sa stali. Ak si myslíš, že klame, tak to dokáž a môžeš napísať do The Times, že uverejnili nepravdivý článok.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 17 okt 2024, 16:31 nestrápňuj sa ešte viac, sme v téme o vojne na UA, ktorú vyprovokovalo rusko a rusko väčšinu času útočí a snaží sa dobýjať ukrajinské územie a útočí aj spôsobom, kedy nehľadí na straty ale chce ísť dopredu, teda spôsobom mlynčeka na mäso. Ja som nikde nenapísal, že mlynček na mäso môže byť len ruský, to si napísal len a len ty teraz.
a Ukrajinci podnikali protiutoky, napr. aj v Bachmute alebo Avdejevke... chapes co chcem povedat? ak nie, tak ser na to...
mLuks napísal: 17 okt 2024, 16:31 Čiže veríš a zdieľaš názor ukrajinského novinára, ale neveríš ukrajinskému vojakovi, ktorí The Times porozprával, čo začil na fronte.
Ano verim proukrajinskemu novinarovi, ktori vyjadri svoj konstruktivne kriticky nazor aj za cenu toho, ze sa to niektorym inym (pro)ukrajincom nemusi pacit a naopak neverim slepo kazdemu neznamemu (mozno dokonca neexistujucemu) ukrajinskemu vojakovi, ktori kritizuje rusov alebo prehana ukrajinske uspechy... ak nechapes pointe, tak nereaguj
mLuks napísal: 17 okt 2024, 16:31 ano, jasne si napísal, že "možno dokonca vymyslený", teda jasne si spochybnil jeho existenciu, teda jasne si spochybnil celý rozhovor
pripustil som moznost, ze to moze byt cele vymyslene... ak nemam pravo neverit, tak prepac moj pane, idem sa vyspovedat...
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 17:21 a Ukrajinci podnikali protiutoky, napr. aj v Bachmute alebo Avdejevke... chapes co chcem povedat? ak nie, tak ser na to...
vzhľadom na obmedzené vojenské aj ľudské zdroje UA si nemôžu pri svoji útočných, či proti útočných aktivitách dovoliť ísť hlava nehlava mlynčekom na mäso ako to robia rusi. Pekný rozdiel vidieť medzi UA ofenzívou na robotyne, kde im to hneď nevyšlo podľa ich predsáv a museli zmeniť taktiku a pri ofenzíve na Adjivku, kde rusi dobýjali tú haldu hlava nehlava, nech to stálo čo to stálo.

Kursk detto, keď ho už tak rád spomínaš. Aké tam sú vlastne straty ukajincov, keď je to podľa teba ukrajinský mlynček na mäso? KOľko vojakov stratila UA v Kursku a koľko rusi pri adjivke? Veď prvé dni postupovali oblasťou ako nôž do masla.
Ano verim proukrajinskemu novinarovi, ktori vyjadri svoj konstruktivne kriticky nazor aj za cenu toho, ze sa to niektorym inym (pro)ukrajincom nemusi pacit a naopak neverim slepo kazdemu neznamemu (mozno dokonca neexistujucemu) ukrajinskemu vojakovi, ktori kritizuje rusov alebo prehana ukrajinske uspechy... ak nechapes pointe, tak nereaguj
Ano toto si presne ty, antiukrajinec, ktorý verí každému, kto vyslovuje kritiku na UA, lebo to sa ti páči a to chceš vidieť. To nie je môj problém, ale tvoj osobnostný, že prechovávaš nenávisť voči UA. Tvoj problém je, že si takto hlučne kritický len voči UA. Ja tu nevidím tvoje posty, ktoré by takto rovnako hlučne spochybňovali slová ruských vojakov, ruských predstaviteľov, vždy sú tvoje posty ladené len proti UA.
pripustil som moznost, ze to moze byt cele vymyslene... ak nemam pravo neverit, tak prepac moj pane, idem sa vyspovedat...
Ale takto sa nediskutuje, to potom môžem aj ja pripustiť možnosť, že všetko čo tu postneš ty alebo napíšeš ty môže byť vymyslené. Aj ten novinár môže byť vymslený. Je to jeho pravé meno? Skutočne to bol jeho názor? Čo keď ho k tomu len niekto donútil? Čo keď si to tie noviny, ktoré tn jeho názor uverejnili celé len vymysleli?

Reagovať môžeš prestať ty, aj tak si celý tento flame začal ty svojím rýpaním, ako si sa sám priznal. Tak ako si ho začal, tak ho môžeš aj ukončiť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

eMPiko napísal: 16 okt 2024, 20:46 mLuks, Našiel si aj tu správu služieb ktorá tie straty odhaduje? Zo skúsenosti to často vyzerá tak že tie služby len citujú ukrajinské údaje a nerobia vlastné odhady.
A keby si pocuval podcasty Telegraphu a necital len ruske dristy na redite, tak by si od jari vedel, ze tie cisla sedia.
Zase si len potreboval dourazat Ukrajincov, diskusia ziadna
eMPiko napísal: 16 okt 2024, 22:00 Zachytil som správy že Ukrajinci na Kursk poslali nové posily. Možno teda čakať že ruská protiofenziva sa spomalí.
Ved si pisal, ze sa neho vykaslali a nechali tam len svojich mobikov. Pluralita vlastnych nazorov?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 17 okt 2024, 17:40 vzhľadom na obmedzené vojenské aj ľudské zdroje UA si nemôžu pri svoji útočných, či proti útočných aktivitách dovoliť ísť hlava nehlava mlynčekom na mäso ako to robia rusi.
:lol: to odpoved ako je z nejakej prirucky...
mLuks napísal: 17 okt 2024, 17:40 Kursk detto, keď ho už tak rád spomínaš. Aké tam sú vlastne straty ukajincov, keď je to podľa teba ukrajinský mlynček na mäso?
4 ciferne, moje tvrdenie a nazor za ktorym si stojim
mLuks napísal: 17 okt 2024, 17:40 Ano toto si presne ty, antiukrajinec, ktorý verí každému, kto vyslovuje kritiku na UA, lebo to sa ti páči a to chceš vidieť.
evidentne si to nepochopil, skoda slov...
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 20:07 :lol: to odpoved ako je z nejakej prirucky...
no lepšie, ako písať o tom, že ten vojak môže byť vymyslený. Či som to mal napísať ako mongol aby si to pochopil?
4 ciferne, moje tvrdenie a nazor za ktorym si stojim
to môže byť od 1000 do 9999, uveď konkretne číslo pre UA straty v Kursku a konkretne číslo pre RF straty v Adjivke. Stáť si za ním môžeš, ale pravdivý byť nemusí.
evidentne si to nepochopil, skoda slov...
Ja ťa chápem až veľmi dobre, ale keď škoda slov, tak nerozumiem tomu, prečo ich míňaš a kadíš si do vlastných úst.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 17 okt 2024, 20:27 to môže byť od 1000 do 9999, uveď konkretne číslo pre UA straty v Kursku a konkretne číslo pre RF straty v Adjivke.
presne tolko to moze byt... ako ty si fak taky naivny a myslis si, ze ti tu napisem cislo ktore tvrdia Rusi ohladom Kursku a Ukrajinci ohladom Avdejevky ked tomu sam neverim? :lol:
Nie, nie, takto fungujes ty ale veris to len 1 strane a Andrimu spod Kurachova :lol:
nase svety evidentne funguju uplne inak, maj sa
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal: 17 okt 2024, 19:49 A keby si pocuval podcasty Telegraphu a necital len ruske dristy na redite, tak by si od jari vedel, ze tie cisla sedia.
Je teda tá správa alebo analýza niekde k dispozícii aby som si ju mohol prečítať? Som trochu stratený v tejto diskusii či ju mám hľadať na WSJ, Nku, Telegraphe či kde. Stačí mi link na niečo čo si viem pozrieť.
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 17 okt 2024, 20:37 presne tolko to moze byt... ako ty si fak taky naivny a myslis si, ze ti tu napisem cislo ktore tvrdia Rusi ohladom Kursku a Ukrajinci ohladom Avdejevky ked tomu sam neverim? :lol:
Nie, nie, takto fungujes ty ale veris to len 1 strane a Andrimu spod Kurachova :lol:
nase svety evidentne funguju uplne inak, maj sa
vidíš a toto je tiež tvoj problém, ako si vymýšľaš a domýšľaš. Ja som chcel aby si tu uviedol nejaké konkrétne čísla z oboch strán, resp. z nezávyslých zdrojov atď, veď keď vieš, že straty sú štvorciferné, tak si nejaké číslo niekde musel vidieť, nikde som nenapísal, že mi máš napísať číslo, ktoré tvrdia rusi o kursku a ukrajinci o adjivke. To si si ty sám domyslel a pokladaš to za moju myslienku a nazývaš ma naivným?

Evidente ti ten vojak leží v žalúdku, keď ho tak často spomínaš, ale to o ruskom mlynčeku na mäso nie su len Andriho slová, ale aj slová iných vojnových analytikov, novinárov atď. Nie, nič ti tu nebudem postovať hľadať si to a čítaj.

Ano hlavne ten tvoj svet funguje úplne inak a odlišne ako väčšine ľudí tu na fóre. Odlišný si ty, nie ja. A počet použitých emoji, ti na sile argumentov a dôveryhodnosti nepridá.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 17 okt 2024, 21:13 tak si nejaké číslo niekde musel vidieť
4387, pisal mi to Sergej od Lyubimovky
mLuks
Addict
Addict

tak ho pozdravuj, že mu posielam kľučenku
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

u nás taky bydlel.jpg
u nás taky bydlel.jpg (12.13 KiB) 1052 zobrazení
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 17 okt 2024, 22:32 tak ho pozdravuj, že mu posielam kľučenku
Mohol si ju rovno poslať tomu od Kurachova a bol by pokoj.
Srary somar, radšej chod nakŕmiť vtáky na balkón a keď ho budeš mat zase osraty, tak si daj facku aby si si nemyslel, že hráš šachy s holubom. Inak co to tam vôbec chovaš? Poštulky?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

eMPiko napísal: 17 okt 2024, 20:55 Je teda tá správa alebo analýza niekde k dispozícii aby som si ju mohol prečítať? Som trochu stratený v tejto diskusii či ju mám hľadať na WSJ, Nku, Telegraphe či kde. Stačí mi link na niečo čo si viem pozrieť.
Rule of thumb je prestat povazovat za zdroje tie, ktore ti dva a polroka klamu; ktorych kazda jedna informacia sa ukazala ako lziva. Pocuvaj Noru Mojsejovu.

Tu mame ukrajinsky zdroj odvolavajuci sa na ISW
https://newsukraine.rbc.ua/news/putin-a ... 36496.html

Tu ISW
https://www.understandingwar.org/backgr ... une-6-2024
Spoiler
Putin inadvertently indicated on June 5 that Russian forces may be suffering roughly 20,000 monthly casualties in Ukraine, which, if accurate, would be roughly equal to or just below the number of new personnel that Russia reportedly generates per month. Putin inadvertently suggested that roughly 5,000 Russian personnel are killed in action in Ukraine each month, which further suggests that roughly 15,000 Russian personnel are wounded in action, assuming a standard three-to-one wounded-to-killed casualty ratio.[14] ISW cannot confirm Putin's suggested casualty rate and his apparent inadvertent admission does not serve as a clear claim about Russian casualties in Ukraine. Putin's suggested figure does align somewhat with the lower end of Ukrainian reporting about Russian casualty rates, however. Ukrainian Ground Forces Commander Lieutenant General Oleksandr Pavlyuk stated on May 2 that Russian forces suffer about 25,000 to 30,000 killed and wounded personnel per month.[15] Ukrainian Main Military Intelligence Directorate (GUR) Deputy Chief Major General Vadym Skibitskyi reported on January 15, 2024, that Russia recruits around 30,000 personnel per month.[16] Ruslan Pukhov, the head of the Moscow-based Center for Analysis of Strategies and Technologies and a member of a Russian Ministry of Defense (MoD) civilian advisory board, similarly claimed in mid-April 2024 that current Russian crypto-mobilization efforts are generating roughly 30,000 new personnel each month.[17] Russian officials are reportedly concerned about decreasing recruitment rates ahead of the expected Russian Summer 2024 offensive effort, and it is unclear if the Russian Ministry of Defense (MoD) has maintained the roughly 30,000 recruitment rate it reportedly had in January and April of 2024.[18]

Russian forces have notably established a more sustainable force generation apparatus in recent months for ongoing offensive operations and have intensified efforts to establish operational- and strategic-level reserves.[19] Russian forces have leveraged their possession of the theater-wide initiative in Ukraine to dictate a tempo of fighting in recent months that would generate casualties roughly equal to or slightly less than the rate of newly generated forces.[20] This has allowed Russian forces to immediately replenish losses along the frontline and sustain their overall offensive tempo in Ukraine but has set limits on the extent to which Russian forces can intensify offensive operations in any given direction.[21] The marginal amount of additional newly generated forces not immediately committed to the front as reinforcements has allowed Russian forces to gradually establish operational reserves.[22] Pavlyuk stated in early May 2024 that Russian forces intended to generate about 100,000 more personnel for use in offensive operations this June and July and 300,000 more personnel by the end of 2024.[23] Russia will likely fall far short of this immediate and near-term goal, even at the lower limit of reported or suggested monthly Russian casualties and the upper limit of reported monthly Russian force generation. ISW continues to assess that likely poorly trained and equipped Russian operational- and strategic-level reserves are unlikely to be ready to act as a first-echelon penetration force or as a second-echelon exploitation force capable of conducting large-scale assaults in 2024 if Ukrainian forces have the wherewithal to resist them.[24]
Ak si uz teda nemyslis, to co si povypisoval minuly rok:
eMPiko napísal: 15 jún 2023, 19:43 Pytal si sa este na ISW. Za prve, ISW na rozdiel od OSN alebo inych organizacii nie je neutralne. ISW je plne zapojene do americkeho establismentu a to co pusta von je do velkej miery v sulade s tym. Oni teda ani nikde netvrdia ze su nejaki nezavisli pozorovatelia konfliktu, oni tvrdia ze su tu na to, aby naplnali americke strategicke zaujmy. A teda oni aj ked reportuju, tak vacsinou nerobia vlastny vyskum, ale iba opakuju spravy od inych zdrojov, t.j. Ukrajinci tvrdia toto, Rusi tvrdia toto a pod.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kedze si naspat, tak sa znova pripomeniem
jackb napísal: 13 okt 2024, 9:39 To je v konflikte s viacerymi tvrdeniami, ktore tu banda rusofilov popisla:
Suchoj sa neda zostrelit
si si istý, že to niekto napísal?
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 18 okt 2024, 8:08 Mohol si ju rovno poslať tomu od Kurachova a bol by pokoj.
ja si s nim nepisem a nemam na neho kontakt, narozdiel od teba s tvojim Sergejom, posli mi jeho adresu do ss, nech viem kam poslat tu klucenku.
Napísať odpoveď