ako dostať dáta z nefunkčného telefónu (Google Pixel 4a)
ako dostať dáta z nefunkčného telefónu (Google Pixel 4a)
ahojte, mám Google pixel 4a na ktorom je poškodený displej. mobil ako taký je funkčný a dokonca sa dalo naň dovolať aj zdvihnúť hovor.
otázka je, ako mám z neho dostať dáta? predtým keď som ho pripájal k PC, musel som na mobile na displeji kliknúť na "data transfer". keďže je displej pokazený, tak sa naň naviem dostať. USB síce "cinkne" že bolo pripojené zariadenie, ale na PC ho nikde nevidím.
vopred ďakujem za pomoc!
otázka je, ako mám z neho dostať dáta? predtým keď som ho pripájal k PC, musel som na mobile na displeji kliknúť na "data transfer". keďže je displej pokazený, tak sa naň naviem dostať. USB síce "cinkne" že bolo pripojené zariadenie, ale na PC ho nikde nevidím.
vopred ďakujem za pomoc!
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: ako dostať dáta z nefunkčného telefónu (Google Pixel 4a)
čo znamená poškodený display? nefunguje dotyk nič nevidno?
-
starysomar
Hardcore addict
...preto je užitočné mať povolené ladenie USB a po pripojení k PC nastavený defaultne prenos súborov...
po krajoch len preblikáva, nič nevidno.
Autoeditácia príspevku po 2 min 56 sek:
keď som dal SIMku do iného telefónu a prihlásil som sa na svoj Google účet, začalo mi do neho sťahovať fotky ktoré som mal archivované. takže check. kontakty mi neprenieslo, čo už. nainštaloval som si Whatsapp na iný mobil a tam mi stiahlo zálohu chatov do 30.9.
je tam ešte pár vecí ktoré by som potreboval z 1.10 ktoré mi neobnovilo (prílohy vo WA), ale to by som sa musel naozaj dostať do mobilu....
Autoeditácia príspevku po 2 min 56 sek:
keby sa to defaultne na tom telefóne dalo nastaviť, tak by som to nastavené mal.starysomar napísal: 02 okt 2024, 20:43 ...preto je užitočné mať povolené ladenie USB a po pripojení k PC nastavený defaultne prenos súborov...
keď som dal SIMku do iného telefónu a prihlásil som sa na svoj Google účet, začalo mi do neho sťahovať fotky ktoré som mal archivované. takže check. kontakty mi neprenieslo, čo už. nainštaloval som si Whatsapp na iný mobil a tam mi stiahlo zálohu chatov do 30.9.
je tam ešte pár vecí ktoré by som potreboval z 1.10 ktoré mi neobnovilo (prílohy vo WA), ale to by som sa musel naozaj dostať do mobilu....
-
K-u-b-i-a-k
Addict
nic z neho nedostaneš.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
lebo. buď servis alebo ho hoď do koša. nemáš čo vymyslieť keďže display je KO a nevidíš na ňom nič.
Googlim že samotný displej (cca 150e) na ten telefón je drahší ako keby si kúpiš rovnaký telefón.
Tak ma napadlo že: kúp si na bazosi rovnaký telefon (cena max 100e) a daj niekomu vymeniť displej. Alebo to skús ty.
To by mohlo fungovať. Ale niesom servisák.
Tak ma napadlo že: kúp si na bazosi rovnaký telefon (cena max 100e) a daj niekomu vymeniť displej. Alebo to skús ty.
To by mohlo fungovať. Ale niesom servisák.
keby cez otg usb pripojit monitor? teraz som testovne pripojil telefon do dockovacej stanice a displej sa zapol.
takze pokial vies telefon aspon odblokovat tak to vyriesis takto.
inak by som isiel do servisu, ked som do googlu napisal "zachrana dat z poskodeneho telefonu" tak pri pokazenom displeji tam bola cena 25-55 eur.
takze pokial vies telefon aspon odblokovat tak to vyriesis takto.
inak by som isiel do servisu, ked som do googlu napisal "zachrana dat z poskodeneho telefonu" tak pri pokazenom displeji tam bola cena 25-55 eur.
Solution: kúpil som vyšší model Google Pixel 6a a ten mal možnosť transferu dát z predchádzajúceho mobilu cez wifi alebo kábel. V určitom kroku mi to ponúklo možnosť napísať PIN starého telefónu na obrazovke nového, čím mi stiahol chýbajúce dáta a kontakty. Jediné o čo som prišiel bolo niekoľko dní správ na Whatsappe, lebo na tom som mal nastavenú mesačnú zálohu a mne sa to stalo začiatkom októbra.
ja som prisiel o 3 dni whatsappu a to som mal aj stary aj novy telefon funkcny a pristupny
takze ziaden stres. ale zaujimave ze takto to funguje.
jednalo sa o kopirovanie nastaveni a dat priamo zo stareho telefonu do noveho alebo o restore z cloudovej zalohy? lebo pokial islo o priamy transfer tak mi to pride celkom zaujimave ze ti staci len pin kod, to mi pride lahko zneuzitelne.
jednalo sa o kopirovanie nastaveni a dat priamo zo stareho telefonu do noveho alebo o restore z cloudovej zalohy? lebo pokial islo o priamy transfer tak mi to pride celkom zaujimave ze ti staci len pin kod, to mi pride lahko zneuzitelne.
aacid: neviem či mi fotky stiahlo fyzicky všetky, alebo sú z cloudu. pri tom množštve to nemám možnosť skontrolovať. neprenieslo mi hudbu stiahnutú v starom zariadení. do nového tel. mi stiahlo všetky kontakty a appky ktoré som mal nainštalované na starom, s tým že som sa musel do nich znovu prihlásiť. dokonca aj rozmiestnenie ikon mám rovnaké ako na starom.
nj, toto vsetko ide aj cez cloud, takze mozno by to islo aj keby k telefonu nemas pristup vobec.
Ahojte,
mam trosku inu otazku ale nebudem kvoli tomu zakladat nove vlakno.
Moj telefon samsung a33 pocas nabijania odisiel...proste sa vypol a ani so vsetkymi dostupnymi navodmi na youtube nejde nijak zapnut ani na nic nereaguje - teda v nom nieco fyzicky odislo. Cize mne ide momentálne len o zachranu nejakaych fotiek a dokumetov, ktoré som v tom telefone mal. No a moja otazka je (ak je pre niekoho moc banalana tak nech ma kludne vysmeje
)...keby telefon za týmto ucelom záchrany fotiek a dokumentov dam do servisu, aké je nebezpecenstvo, ze sa servisák dostane k nejakym citlivým údajom ktoré su potenciálne zneuzitelne...mal som v tom telefone predsalen internetbanking, penazenku, token a dalsie veci. Respektíve, je vobec mozne nejake citlive prihlasovacie udaje takymto sposobom vytiahnut z telefonu a pripadne ich zneuzit? Do tychto veci absolutne nevidim. dakujem.
mam trosku inu otazku ale nebudem kvoli tomu zakladat nove vlakno.
Moj telefon samsung a33 pocas nabijania odisiel...proste sa vypol a ani so vsetkymi dostupnymi navodmi na youtube nejde nijak zapnut ani na nic nereaguje - teda v nom nieco fyzicky odislo. Cize mne ide momentálne len o zachranu nejakaych fotiek a dokumetov, ktoré som v tom telefone mal. No a moja otazka je (ak je pre niekoho moc banalana tak nech ma kludne vysmeje
-
starysomar
Hardcore addict
Do inetbankingu, peňaženky by sa nemal dostať bez znalosti PIN.
Na okraj - sú dva typy používateľov - jedni zálohujú, druhí budú.
Na okraj - sú dva typy používateľov - jedni zálohujú, druhí budú.
no nemal, len ze ci ten PIN alebo cokolvek ine nebude niekde nejak v tom telefone dohladatelne
na okraj - ano ano
, uz sa transformujem z druhej do prvej
-
starysomar
Hardcore addict
Mám za to, že bankové apky ani Peňaženka si neukladajú heslá lokálne.
K zálohám na dotaz správou alebo inde nech to tu nezatoto.
K zálohám na dotaz správou alebo inde nech to tu nezatoto.
K udajom a heslam sa urcite nedostane. A podla mna ani k fotkam, pokial ti odisla doska.
-
starysomar
Hardcore addict
dudo64 - čo si mal v mobile nemusí byť vôbec zachrániteľné - neviem ako v Samsungoch no v Xiaomi/POCO je v posledných Androidoch interné úložisko šifrované. Mám za to, že to je podmienka od Androidu 9.