Pes a bývalý priateľ

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
wewka
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Pes a bývalý priateľ

Príspevok od používateľa wewka »

Ahojte,

v lete som sa rozišla s priateľom, s ktorým sme si spolu adopotovali fenku pred 2.5 rokmi. Od začiatku bolo jasné, že ostane so mnou, pretože býlalý nie je typ človeka, ktorý by sa vedel a chcel o zviera dlhodobo postarať.
Odsťahovala som sa na začiatku októbra a odvtedy sme sa videli len raz - zabudla som si pre ňu na byte niektoré dôležité veci. Pri tej príležitosti sa ma spýtal, kedy sa môže s našou fenkou stretnúť, na čo som mu povedala, že určite aspoň pár mesiacov nie, pretože si myslím, že by sme si mali dať od seba úplný odstup.
Na to my povedal, že chce peniaze, ktoré investoval do veterinára v lete (fenka mala v lete úraz, týždeň po tom, čo sme sa rozišli - v tom čase sme boli dohodnutí, že si dáme pauzu) naspäť, pretože ak ju nebude vídať, už to nie je jeho pes. Za mňa bol toto od neho úplný fail, odišla som a odvtedy sme sa nekontaktovali, až kým mi pár dní na to zas napísal, kedy môže vidieť psa.

Fenka mala tento týždeň operáciu, ktorá bola dôsledkom toho úrazu v lete.
Môj plán je sa s ním už nekontaktovať a nevídať sa s ním. Moja rodina, ktorá ho osobne pozná bola za to, aby som mu dala vedieť ako operácia dopadla. Kamarátka hovorila, že mu už nič nedlžím, a nemám mu písať.
Mne to ale nedalo, cítila by som sa zle a chcela som to mať uzavreté, tak som mu dnes napísala, že je fenka po operácii, v poriadku, ale že by som s ním už nechcela ostať v ďalšom kontakte. Na čo mi odpísal, že súhlasí, ale chce vidieť našu fenku, lebo mu chýba.
Boli ste niekto v takejto situácii? Je "nesprávne" keď nechcem kontakt, a že by sa s fenkou už nevídal? Sprostredkovanie ich stretnutia cez tretiu osobu nie je možné.
Ten vzťah nebol úplne OK, a rada by som sa úplne posunula ďalej.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Pes a bývalý priateľ

Príspevok od používateľa heker »

Kamarat mal to iste. Striedali si psa po par dnoch, az kym s tym jeho expriatelka sekla a prerusila to. Teraz ma psa len ona, co mu vadi, ale nezmoze s tym nic. Ona ma zrejme cistu hlavu, ze nie su v kontakte a on rozmysla, ze si kupi vlastneho psa.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

preruš kontakt. prečo ste sa rozišli? predpokladám, že si to ukončila ty a psa teraz bude využívať ako zámienku na stretnutia.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Nechaj mu psa alebo ho daj do útulku.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vsade si ho blokni a ser nanho. toto robil byvaly kamaratke ked sa rozisli. v podstate nikdy nejde o toho cokla, len sa chcu povyzvedat ako sa maju ich ex(hlavne ked boli iniciatorky rozchodu tie baby).
ale ak by si s nim predsa nadalej pisala a vytiahol by este tie peniaze, tak mu rovno ponukni, ze mu donesies psa a bude jeho ked ho tak chce. uvidis ako rychlo ho to prejde.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Peniaze čo vrazil do veterinára a žiada ich od teba mu vráť (vtedy aj jemu patril pes-fenka) a spál sním mosty.
wewka
Expert
Expert

Ja mám tiež trochu pocit, že využíva psa ako zámienku prečo ostať v kontakte. Chcel vedieť, kde bývam (čo som mu nepovedala), aby ju mohol prísť navštevovať :smt018
Rozišla som sa s ním ja, pretože ten vzťah nefungoval a ex začal mať problémy so zvládaním hnevu. Krátko pred tým aj potom, čo sme sa rozišli a stále sme bývali spolu, si našiel každý deň zámienku, prečo na mňa nakričať alebo vyvolať konflikt.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

...by som mu psa ani ineho ziveho tvora nezveril do ruk ani na sekundu...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja som mal podobnú, ale vlastne úplne inú situáciu.
Priateľka ma po dlhých rokoch opustila, zobrala so sebou aj psa, ktorého sme si spolu vybrali. Rozišli sme sa v dobrom a keďže vedela ako toho psa milujem, dohodli sme sa na striedavej starostlivosti. Vymieňali sme si ho každé 2-3 týždne, podľa toho ako ten druhý napísal že už mu ten pes chýba. Dali sme si vedieť ako máme v lete dovolenku a keď bol jeden na dovolenke, druhý si užíval stráženie.
Fungovalo nám to takto pár rokov, kým pes nezomrel. Samozrejme som platil veterinu.
Išlo ale naozaj o psa a lásku k nemu, nikdy tam nebola zámienka vidieť toho druhého a zisťovať koho má nového a podobné veci....
heker
Redeemer
Redeemer

Paťko napísal: 18 okt 2024, 20:56 Nechaj mu psa alebo ho daj do útulku.
Toto moze napisat len hlupak, ktory psa nikdy nemal. Navyse ten za nic nemoze a vdaka tvojej "rade" by mal skoncit v utulku? Zamyslel si sa vobec nad tym co pises a co by to pre toho psa znamenalo, aky zivot v utulku by ho cakal a aky by to bol sok pre toho psa najma v tejto situacii, ked ma svoju milujucu majitelku?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Uprednostňuješ psa pred človekom? Dôležitejšia je psychická pohoda človeka. Ak má mať kvôli psovi nejaké problémy, tak nech sa ho zbaví. A celá téma je pre mňa nepochopiteľná, aby sa toto kvôli zvieraťu vôbec riešilo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tak nerieš.
wewka
Expert
Expert

Paťko napísal: 19 okt 2024, 9:49 Uprednostňuješ psa pred človekom? Dôležitejšia je psychická pohoda človeka. Ak má mať kvôli psovi nejaké problémy, tak nech sa ho zbaví. A celá téma je pre mňa nepochopiteľná, aby sa toto kvôli zvieraťu vôbec riešilo.
Velmi zaujímavé :) Toto vôbec nebola otázka, čo s fenkou, majitelka som ja a bude žiť so mnou, a z útulku mimochodom je.
Som rada, že žijem v mojej "bubline" ľudí, ktorí zvieratá neberú ako vec.
heker
Redeemer
Redeemer

Paťko napísal: 19 okt 2024, 9:49 Uprednostňuješ psa pred človekom? Dôležitejšia je psychická pohoda človeka. Ak má mať kvôli psovi nejaké problémy, tak nech sa ho zbaví. A celá téma je pre mňa nepochopiteľná, aby sa toto kvôli zvieraťu vôbec riešilo.
V tonto pripade auto. Autorka temy je majitelkou psa, ma toho psa rada a nema v plane sa jej vzdat. Nedocital som sa, ze by to mal byt opak. Na druhej strane som sa ale docital, ze kontaktu sa vzdala s jej byvalym priatelom s ktorym ukoncila vztah, dostahovala sa a teraz byva so psom. S tym psom, ktoreho ma rada a chce s nim byt. Nechce byt s priatelom. No a priatel sa pokusa o kontakt so psom, mozno len ako zamienku pre stretnutie s autorkou tejto temy. Preto nechapem preco by sa autorka temy mala vzdavat psa a davat ho do utulku. Ten pes je v tom nevinne!
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

inštitút striedavej starostlivosti u adoptovaného psíka slovenská legaslatíva nepozná. Nemáš dôvod ani nijako vracať peniaze. Prerušiť kontakt a dovidenia. Nie si prvá a ani posledná, kto bol v tejto situácii. Zo svojho okolia poznám niekoľko párov, ktoré si v eufórii lásky adoptovali psa a nikomu po rozchode striedavka nevyšla. :-)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Pokiaľ už nebude wewku otravovať ohľadom peňazí za veterinára, tak bude dobre. :smt006
baldorex
Addict
Addict

Tak ale ked boli rozideni a on platil operaciu, co nie je mala palka, tak celkom jeho postoj k vrateniu penazi chapem...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to sa vzhladom na tvoje vystupovanie na fore vobec necudujem, ocakavane. kazdopadne to mal premysliet dopredu, nie dat na nieco peniaze a potom ich spatne pytat spat. vedel predsa co sa deje a v akej situacii sa ich vztah nachadza.
baldorex
Addict
Addict

tak mozno citil nadej, aj ked vieme ze pauza je technicky rozchod. ona vedela lepsie ako na tom ta pauza je a nechala si zaplatit operaciu.

neviem presne okolnosti, ci tam bol z jej strany nedostatok financii, alebo aky bol dovod nezaplatit operaciu svojho psa, alebo on na tom trval...ale mne by bolo blbe dat si pauzu vo vztahu a nechat druhu stranu zaplatit vacsiu sumu penazi
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

baldorex napísal: 20 okt 2024, 18:17 Tak ale ked boli rozideni a on platil operaciu, co nie je mala palka, tak celkom jeho postoj k vrateniu penazi chapem...
náklady počas vzťahu by som po rozchode považoval za hovadinu si deliť spätne. Naťahovať sa o pár stoviek je nezmysel.
Napísať odpoveď