Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Ja používam tento merač od Blue Technology: https://glym.sk/merace-hrubky-laku/212-mgr-11-s-al.html
Je to poľský výrobca, za mňa za tie peniaze spokojnosť - veľký rozsah, dobrá presnosť a meria aj hliník.
Odporučil mi to sused, ale stretol som sa s tým aj keď som predával auto. Keď si ho prišiel dať do ponuky típek z Carbi a následne aj keď prišiel záujemca s nejakým poradcom, tiež mali Blue Technology.
Je to poľský výrobca, za mňa za tie peniaze spokojnosť - veľký rozsah, dobrá presnosť a meria aj hliník.
Odporučil mi to sused, ale stretol som sa s tým aj keď som predával auto. Keď si ho prišiel dať do ponuky típek z Carbi a následne aj keď prišiel záujemca s nejakým poradcom, tiež mali Blue Technology.
Rozhodujem sa medzi BLUE TECHNOLOGY P-13-S-AL a Blue Technology DX-13-S-AL,
neviem,ci sa oplati priplacat.
Rozmyslal som aj nad Cinou, co postol heker, ale chcel by som nieco kvalitnejsie.
neviem,ci sa oplati priplacat.
Rozmyslal som aj nad Cinou, co postol heker, ale chcel by som nieco kvalitnejsie.
Ahojte, niekto skúsenosti s Peugeot 308 gt, r.v. cca 2017 - rozmýšľam na ním 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
benzinove 1.2 sa dost kazia
ahojte, známy predáva BMW E90 LCI, r. 2008, 110 xxx km, je prvý majiteľ a viem že o auto sa dobre staral a je ozaj v dobrom stave.
len ma celkovo zaujíma váš názor na BMW, napr. je pravda že diely sú podstatne drahšie ako na iné značky?
len ma celkovo zaujíma váš názor na BMW, napr. je pravda že diely sú podstatne drahšie ako na iné značky?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To je taka dost stupidna otazka z tvojej strany, nemyslis??? Co to znamena, ze predava diely drahsie ako ine znacky??? Inou znackou sa rozumie co, ci diely pre Skodu 120, pre Kiu Ceed prvej generacie alebo pre novy Maybach??? Ake konkretne diely mas na myslis, tie v origo servise BMW alebo diely od Febi, Bosch, Valeo, Denso, Metzger alebo co??? Lebo podla mna sa pytas na nieco co sa neda porovnavat a nie je to s cim porovnavat, vzdy to treba pozerat na presnom priklade.
Len tak som si zapol Elit, ale len tak orientacne to tvoje BMW:
predne lozisko FAG - 153 eur s DPH
alternator Bosch - 288 eur, ERA - 241 eur
rozvodova sada s retazou SWAG - 230 eur
olejovy filter UFI - 11 eur
predny tlmic Sachs - 188 eur
Pre porovnanie Audi A4, daky benzinovy 4-valcec, rovnaky rocnik:
predne lozisko FAG - 158 eur s DPH
alternator Bosch - 382 eur, ERA - 288 eur
rozvodova sada s retazou SWAG - 174 eur
olejovy filter UFI - 20 eur
predny tlmic Sachs - 630 eur (ma elektricke regulovanie)
A pre porovnanie daka benzinova Kia Ceed s rovnakym rocnikom:
predne lozisko FAG - 38 eur
alternator Bosch - 182 eur, ERA - 193 eur
rozvodova sada SWAG - 266 eur
olejovy filter UFI - 7 eur
predny tlmic Sachs - 102 eur
Takze je to zbytocna diskusia, ze predava drahsie diely. Ano, v origo servise to bude urcite drahsie ako ked si kupujes diely na Daciu alebo Kiu. No ked chces premiovu znacku, tak musis pocitat, ze si niekde treba priplatit. Ale ako vidis len v taktom lahkom porovnani, tak tie ceny su normalne, nieco stoji viac, nieco menej, niekde je akcia a niekde nie. Napriklad ked si vezmes ceny na Audi A4, ktore som uviedol, tak cast tych dielov pasuje a na Octaviu a Passat.
Len tak som si zapol Elit, ale len tak orientacne to tvoje BMW:
predne lozisko FAG - 153 eur s DPH
alternator Bosch - 288 eur, ERA - 241 eur
rozvodova sada s retazou SWAG - 230 eur
olejovy filter UFI - 11 eur
predny tlmic Sachs - 188 eur
Pre porovnanie Audi A4, daky benzinovy 4-valcec, rovnaky rocnik:
predne lozisko FAG - 158 eur s DPH
alternator Bosch - 382 eur, ERA - 288 eur
rozvodova sada s retazou SWAG - 174 eur
olejovy filter UFI - 20 eur
predny tlmic Sachs - 630 eur (ma elektricke regulovanie)
A pre porovnanie daka benzinova Kia Ceed s rovnakym rocnikom:
predne lozisko FAG - 38 eur
alternator Bosch - 182 eur, ERA - 193 eur
rozvodova sada SWAG - 266 eur
olejovy filter UFI - 7 eur
predny tlmic Sachs - 102 eur
Takze je to zbytocna diskusia, ze predava drahsie diely. Ano, v origo servise to bude urcite drahsie ako ked si kupujes diely na Daciu alebo Kiu. No ked chces premiovu znacku, tak musis pocitat, ze si niekde treba priplatit. Ale ako vidis len v taktom lahkom porovnani, tak tie ceny su normalne, nieco stoji viac, nieco menej, niekde je akcia a niekde nie. Napriklad ked si vezmes ceny na Audi A4, ktore som uviedol, tak cast tych dielov pasuje a na Octaviu a Passat.
ďakujem za odpoveď na moju stupídnu otázku 
ak chces mat opicu, musis mat na banany
problem s hentou opicou je, ze uz je stara a vyzaduje vacsiu starostlivost
problem s hentou opicou je, ze uz je stara a vyzaduje vacsiu starostlivost
-
starysomar
Hardcore addict
warham - vie, prečo ho predáva...
E90ky su super auta. ale vela detailov si k nemu nenapisal. dolezite je co je tam za motor. starsie mali N52, ktore su vraj super a vydrzia vsetko, novsie N53 uz nie az tak.
Pokukujem po nejakom zabavnejsom aute. Predstavujem si 5-9r. +-15k
Uz dlhsie sa mi paci benzinova Mazda 6, ale kludne aj 3 (u nej je ale slaby motor s manualom)
Je to moc zle s koroziou?
Pozeral som aj Abarth 595 ale za tie prachy je to strasne jednoucelne auto. Aj ked by som 95% jazdil mesto.
Uz dlhsie sa mi paci benzinova Mazda 6, ale kludne aj 3 (u nej je ale slaby motor s manualom)
Pozeral som aj Abarth 595 ale za tie prachy je to strasne jednoucelne auto. Aj ked by som 95% jazdil mesto.
Čo je na Mazde 6 a 3 zábavne? Pokiaľ viem, tak sú tam atmosferické benzínové motory, ktoré majú pod 200 koní, plus Mazda 6 je veľké a ťažké auto. Ako vnímaš zábavu v aute? Skôr by som pozeral po Mazde mx-5
Jasne ze necakam mustang. Skor som myslel zabavnejsie nez na nudne vozenie. Mal som uz 280 konovu hracku...
121kW skyactive uz snad nieco potiahne.
Hyundai I30 N?
Moc rarita a cenovka uz je mimo. Nemam rozpocet na vyslovene sportove auto. Ten Abarth je len taky vystrel do tmy.
Na čo konkrétne chceš to auto používať? Má to byť auto na bežné jazdenie pre jednotlivca, alebo aj rodinu? Poprípade len niečo na zábavu, čo občas vytiahneš mimo mesta prevetrať? V tej cene môžeš mať aj Renault Clio RS 220, Renault Mégane GT, Peugeot 208 GTI, poprípade aj Volkswagen Scirocco GTS. S týmito autami sa už dá aj zabaviť.
ak nehladas nic moc sportove tak si vyber nejaky mild-hatch a neries. nejaky golf gti.
ale ak chces uplne ze "bezne" auto a proste len medzni nimi co je zabavnejsie tak ta mazda je fajn. ale zabavne aj ked nie vykonne auta su aj vw up (existuje aj gti) alebo honda jazz.
ak chces nieco rodinnejsie tak by som pozeral subaru levorg alebo outback. symetricke 4x4 je sranda hlavne v zime na snehu.
ale ak chces uplne ze "bezne" auto a proste len medzni nimi co je zabavnejsie tak ta mazda je fajn. ale zabavne aj ked nie vykonne auta su aj vw up (existuje aj gti) alebo honda jazz.
ak chces nieco rodinnejsie tak by som pozeral subaru levorg alebo outback. symetricke 4x4 je sranda hlavne v zime na snehu.
Veru ani nie.wladas napísal: 25 okt 2024, 21:15 Jasne ze necakam mustang. Skor som myslel zabavnejsie nez na nudne vozenie. Mal som uz 280 konovu hracku...
Je to ťažké, a tomu motoru sa veľmi nechce, zrýchlenia sa hýbu nad 10 s.
Jedine 2,5l sa dá považovať za aspoň trochu zábavný motor v rámci 6tky.
pokiaľ budgetová víkendovka, tak Miata je fakt super zábavné auto. Má aj silnú komunitu, vieš sa s tým riadne vyblbnúť, taká motokára pre dospelákovwladas napísal: 25 okt 2024, 21:03 Pokukujem po nejakom zabavnejsom aute. Predstavujem si 5-9r. +-15k
este Toyota GR86 je celkom fajn aj ked trochu horsie dostupnejsia.