emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

Si si istý, že čierna kronika nejak zníži počty útokov migrantov?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

"Oleg M. (vľavo) získal slovenské občianstvo, ale pôvod mal v niektorej z krajín bývalého ZSSR" písali v NČ.
https://www.cas.sk/clanok/2975763/slova ... masakri/4/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

ArkanoviTigrovi napísal: 21 okt 2024, 21:39 "Oleg M. (vľavo) získal slovenské občianstvo, ale pôvod mal v niektorej z krajín bývalého ZSSR" písali v NČ.
https://www.cas.sk/clanok/2975763/slova ... masakri/4/
No a ten druhý je madarský občan, ktorý tiež má slovenské občianstvo. Podla jackba sú to Slováci ako repa.
To zabitie Slovákov vo Viedni je "ok". Tam nepoukáže na zločiny namierené voči slovenským imigrantom v Rakusku.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 21 okt 2024, 21:28 Si si istý, že čierna kronika nejak zníži počty útokov migrantov?
Nie som si isty, prave naopak. Poukazujem na zlociny imigrantov. Lebo poucka z Geografie Obyvatelstva nespecifikuje farbu pleti, domcek na aerobik ci miesto opustenia porodnych ciest.

Cudujem sa, ze este nedoslo ku kategorickemu odsudeniu toho co ti ludia porobili. Akoby bol niekde dvojity meter.
beardie
Redeemer
Redeemer

Hovorí ta poučka niečo o štatistike? Lebo jednotky prípadov, ako sme sa naučili pred niekoľkými rokmi, nie sú štatisticky dôležité
jackb
Redeemer
Redeemer

Nerozumiem. Poucka definuje kto su imigranti, emigranti, vnutorni, vonkajsi. To so statistikou nemoze mat nic spolocne uz len z principu.
Ale myslis, ze tam je nieco ako "ak 90% casu travi mimo miesta, kde sa narodil, tak ..."? Tak to nie. Tie skripta som tu linkoval, alebo si najdi svoje.

Nesuhlasim s druhou castou. Pred niekolkymi rokmi sme si tu ukazali, ako su jednotky pripadov dolezite. Lebo rozne bulvarne platky pisali o xy-percentnom naraste kriminality. No islo o jednotky pripadov. No aj na ich zaklade boli "vsetci" ludia z MENA prehlaseni za zlocincov a bludy o nich sa stale siria.

Boli aj pripady, kedy si "zlociny" vymyslela FSB a dala to sirit. Aj take novinky sa pretekali, aby zdielali info o ohavnom zlocine, ktory sa ale nikdy nestal. No dolezite bolo, ze zasialo nenavist voci ludom, ktori si dovolili narodit sa mimo Europy.
https://www.nato.int/docu/review/articl ... index.html

Nemam vedomost o tom, ze by sa novinky ospravedlnili za systematicke sirenie lzi.

A prave preto je nesmierne dolezite ukazovat, ze nie je spravne pouzivat dvojity meter. Ak zlociny spachaju imigranti narodeni mimo Europy, je zle a maju byt hned vyhosteni, aby ich nemuseli danovi poplatnici zivit. To iste plati aj pre ludi, ktori sa narodili v EU a do krajiny, kde spachali zlocin prisli uplne legalne.

Zmienka o statistikach kriminality na vedie naspat ku cislam z Anglicka, kde uz v lete bolo jasne, ze cisla stupaju, ale nie pre zlociny, ktore by mohli pachat ludia bez zazemia ci znalosti jazyka. Teda sa da povedat, ze ich nemozu pachat ilegalni imigranti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Jednotky prípadov sú dôležité len vtedy, ak boli predchádzajúce hodnoty blízke nule

Ak sú v Rakúsku desaťtisíce Slovákov a jednotky z nich spáchajú trestný čin, je to štatisticky nevyznámné

Ak sú v Dánsku státisíce Sýrčanov a tisíce z nich páchajú trestné činy, je to podstatné, lebo sa dostávame nie k desatinám promile, ako v prípade Slovákov v AT, ale k percentám

Kultúra a náboženstvo s tou štatistikou jasne korelujú

Podobne pre UK, je smutné vidieť, ako sa napríklad z bieleho Londýna stalo za 50 rokov miesto, kde je bielych Britov tretina
Nie je problém, že tam nežijú belosi, je problém, že nebelosi už neudržiavajú pôvodnú britskú kultúru
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A možný vznik autonomie na cudzom území. :wink:
K téme aktuálne - https://www.topky.sk/cl/11/2882071/Vlad ... -Albanskom
" Vláda v Ríme prijala dekrét na vyriešenie sporu o migračnej dohode s Albánskom "
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal: 22 okt 2024, 11:50Nie je problém, že tam nežijú belosi, je problém, že nebelosi už neudržiavajú pôvodnú britskú kultúru
Kultura sa vyvija a ano, urcite sa tam prebralo viac veci z inych casti sveta. Ale vies mi dat priklad nejakeho neudrzaneho aspektu Britskej kultury ktory povazujes za smutny?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie, za posledne dni ma dokazane, ze kriminalita nema s kulturou a nabozenstvom nic spolocne.
Holandan asi bude ateista a ako Zapadoeuropan by mal byt na vyssom "kulturnom ramci". Pritom je to hovado. A jeho krajania v 90tych rokoch, ktori ublizovali detom boli rovnako ludsky odpad.
A Slovaci v AT detto. Mali byt kulturne blizsi, ako napriklad Marocania posedavajuci v Pratri. Pritom Marocania nikoho neolupili a potom nezabili, ani sa nezabarikadovali v dome s vybusninami.

Ten Londyn ti je strasne zaujimava vec. Velmi vadi vam, ktori ste tam boli raz na neplanovanom vylete. Anglicanom z jeho sirsieho okolia vobec. Ma sa Londyn menit kvoli Slovakom zijucim v Brne, alebo kvoli Anglicanov, ktorych je to hlavne mesto?
A aj tusis, preco su v Londyne 2/3 ini ako bieli? A mohol by si skusit daky sauce ku tomu. Cheers.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Slušné klaunoviny. :roll: Nie neboli to Slováci, ale imigranti čo predtým získali slovenské občianstvo.
Marocký migranti sa prezmenu vyhrážajú holandskej kráľovskej rodine únosom a zabitím ich princezny. :wink:
Takže znovu sa tu natíska otázka, či je v poriadku že boli slovenský imigranti zabití vo Viedni iným imigrantom ?
Natíska sa tu aj dalšia otázka, kedy stihli spáchať verejne známe trestné činy slovenský imigranti v Rakúsku, ked boli zabití ?
beardie
Redeemer
Redeemer

javatar napísal: 22 okt 2024, 12:35 Kultura sa vyvija a ano, urcite sa tam prebralo viac veci z inych casti sveta. Ale vies mi dat priklad nejakeho neudrzaneho aspektu Britskej kultury ktory povazujes za smutny?
pliziva islamizacia, opustanie zapadnych hodnot, woke psychopatizmus

neviem si predstavit, ze by pred povedzme 20 rokmi mohlo za Hamas protestovat 100 tisic ludi v Londyne

Autoeditácia príspevku po 1 min 8 sek:
jackb napísal: 22 okt 2024, 17:51 beardie, za posledne dni ma dokazane, ze kriminalita nema s kulturou a nabozenstvom nic spolocne.
zial, len v tvojom svete
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 23 okt 2024, 10:55pliziva islamizacia, opustanie zapadnych hodnot
1. mozno som slepy ale plizivu islamizaciu nevidim a to mam kanclik kusok od mesity na Whitechapel, nepamatam si kedy som naposledy videl zensku v burque (ci ako sa to pise) a hijabovych pocitovo tiez ubudlo - ale samorejme, to, ze ja nieco nevidim realitu neovplyvnuje, ak mas nejake relevantne data tak sem s nimi
2. opustanie zapadnych hodnot - budem vychadzat len s predpokladu co si myslim, ze si myslis - vid nizsie, ak je moj predpoklad chybny, len to uved a nechame to tak
beardie napísal: 23 okt 2024, 10:55woke psychopatizmus
Tu je moj predpoklad o tom, ze pod zapadnymi hodnotami myslis demokraciu, nadradenost (a vymozitelnost) prava, rovnost pred pravom a osobne slobody. A v mnohych pripadoch ide woke priamo proti nim.

Lenze woke neprisiel s imigraciou, je to extremna a pokrivena forma "rovnosti a slobody" - a to su zapadne hodnoty. Nepopieram, ze sa na woke potom prizivuju aj skupiny ktore tieto hodnoty neuznavaju. Lenze tie su v tomto pripade len oportunisti, nie pricina problemu.

Ako hovorim, predpoklad, lenze mi nedavas konkretne veci s ktorymi mozem pracovat, velmi jednodusujes a vyjadrujes sa velmi vagne (aspon tu) - napis co ti vadi a ako vnimas realitu a potom mozeme checknut aky je rozdiel medzi realitou a jej vnimanim (detto u mna).
beardie napísal: 23 okt 2024, 10:55neviem si predstavit, ze by pred povedzme 20 rokmi mohlo za Hamas protestovat 100 tisic ludi v Londyne
Co je len dalsi dokaz o zjednodusovani reality a nasledne vyvodzovani nespravnych zaverov. V tom dave najdes hamasakov, antisemitov, ludi sucitiacich so slabsimi, woke idiotov ktori sa vzdy pridaju na stranu ludi s tmavsou pokozkou a rozne kombinacie danych vlasnosti. Podobne ako ty, sa nepozreli na komplexnost situacie, len to nejako citia a teda to tak musi byt :roll:

A mensia uvaha:
Ak ty ako nadpriemerne inteligentny jedinec nie si schopny odosobneneho pohladu na vec ako to mozes ocakavat od priemernej masy protestujucich ktorej je kriticke zmyslanie cudzie?
beardie
Redeemer
Redeemer

1. preto je pliziva, nie je viditelna na prvy pohlad :)
moslimovia (a aj Sikhovia) maju svoje sudy, mnohe mesta maju oblasti, kde je moslimska vacsina, je viac moslimskych starostov
ked je niekde vacsina, vie ovplyvnovat svoje okolie, nemusime to nazyvat no-go zonami, mozeme to nazyvat oblasti s nebritskou vacsinou
nemyslim si, ze je vhodne nazyvat taku oblast britskou, ked tam nie su pritomne jej zakladne prvky - ludia a kultura

2. ten woke psychopatizmus bol k tej Britskej kulture, spolu s tymi 2 predchadzajucimi
nesuhlasim s tym, ze je to zapadna hodnota, ktora je zalozena na poznani a dokazoch, woke psychopatizmus si prave zaklada na pocitoch, preto je to presnym opakom zapadnych hodnot a teda aj Britskej kultury

ano, ja viem, ze su tam rozne skupiny, problem je, ze spolocnost vie protestovat za teroristicku skupinu a ze ich je tolko, ze vedia vytvorit skupinu 100 tisic ludi na jednom mieste
bola niekedy v minulosti situacia, ze take velke mnozstvo ludi v UK protestovalo za teroristov? nemyslim si

co presne nie je odosobneny pohlad? ze dookola opakujem, ze islam a neriadena migracia nie su kompatibilne so zapadnym systemom zivota a kazdy jeden den to potvrdzuje?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pokiaľ prišelci kdekoľvek neakceptujú miestne tradície, zvyky, zákony no pretláčajú si svoje - je to problém.
Tolerancia je jedna vec - ustupovanie netoleratnosti nie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 23 okt 2024, 12:411. preto je pliziva, nie je viditelna na prvy pohlad :)
moslimovia (a aj Sikhovia) maju svoje sudy, mnohe mesta maju oblasti, kde je moslimska vacsina, je viac moslimskych starostov
ked je niekde vacsina, vie ovplyvnovat svoje okolie, nemusime to nazyvat no-go zonami, mozeme to nazyvat oblasti s nebritskou vacsinou
nemyslim si, ze je vhodne nazyvat taku oblast britskou, ked tam nie su pritomne jej zakladne prvky - ludia a kultura
Data poprosim, lebo nic konkretne tu nedavas len svoje pocity. A to nevrham na situaciu svoj prvy pohlad. Ked pri druhej najvacsej mesite v Londyne vies kupit alkohol, bravcovinu, rozsiruju sa tam hlavne korejske restiky tak sa mi tak trosku tazko veri tvojim pocitom o plizivej islamizacii. A zdrz sa ojedinelych clankov a videii o tom ako sa 5 moslimov rozhodlo presadzovat sharia law ked ich nasledne zrusil ich vlastny iman. Ak je j*bnutych 0.5% moslimov tak to nie je pliziva islamizacia.
beardie napísal: 23 okt 2024, 12:412. ten woke psychopatizmus bol k tej Britskej kulture, spolu s tymi 2 predchadzajucimi
nesuhlasim s tym, ze je to zapadna hodnota, ktora je zalozena na poznani a dokazoch, woke psychopatizmus si prave zaklada na pocitoch, preto je to presnym opakom zapadnych hodnot a teda aj Britskej kultury
Moj argument nebol o tom, ci je woke v rozpore z tradicnymi Britskymi hodnotami ale o tom, ze ho ani nedoniesli a ani nesiria moslimski imigranti :roll:
Poprosim odpoved:
Kde woke hnutia vznikli?
Kto su ich hlavny siritelia?
beardie napísal: 23 okt 2024, 12:41ano, ja viem, ze su tam rozne skupiny, problem je, ze spolocnost vie protestovat za teroristicku skupinu a ze ich je tolko, ze vedia vytvorit skupinu 100 tisic ludi na jednom mieste
bola niekedy v minulosti situacia, ze take velke mnozstvo ludi v UK protestovalo za teroristov? nemyslim si
Asi nevies, ze su tam rozne skupiny, pretoze by si nasledne nenapisal, ze protest bol za teroristicku skupinu (aj ked urcite boli aj taki).
beardie napísal: 23 okt 2024, 12:41co presne nie je odosobneny pohlad? ze dookola opakujem, ze islam a neriadena migracia nie su kompatibilne so zapadnym systemom zivota a kazdy jeden den to potvrdzuje?
Neriadenu imigraciu UK nema (ma velmi daleko od skutocne neriadenej imigracie) a Islam tu ma uz velmi dlho.

Kedy si sklzol do kategorie "nenecham si faktami zmenit svoje presvedcenie"? Lebo uz znies ako doomsayer ala LSNS ale nic uchopitelne.

Autoeditácia príspevku po 6 min 34 sek:
starysomar napísal: 23 okt 2024, 12:48Pokiaľ prišelci kdekoľvek neakceptujú miestne tradície, zvyky, zákony no pretláčajú si svoje - je to problém.
A pokial to celkovo robi mala cast z priselcov vseobecne, tak problem asi nebude vo vsetkych clenoch specifickej skupine priselcov pri ktorej je ta mala cast len viac vidiet ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

woke psychopatizmus som uviedol ako priklad, kde sa mi zda, ze britska kultura je upozadovana, podobne aj opustanie zapadnych hodnot, nema to priamy suvis s migraciou
priklad s migraciou je pliziva islamizacia

k sharia sudom, resp councils
Sharia councils – also known as Sharia courts – have existed in the UK since
the early 1980s.1 The Islamic Sharia Council (ISC) based in Leyton, East
London, was established in 1982.
tu

odpoved od UK parlamentu na zakaz sharia sudov
There are a number of Sharia councils in England and Wales which help Muslim communities resolve civil and family disputes, by making recommendations, which they hope the parties will abide by. They are not part of the court system in this country and have no means of enforcing their decisions. If any of the decisions or recommendations they make are contrary to national law (including the Equality Act 2010)then national law prevails. This is no different to any other council or tribunal - whether or not based on Sharia principles.
tu
na papieri je to sice krasne, ale v uzavretych komunitach na odkazy parlamentu serie pes, ktory je samozrejme haram :)

nieco viac k Islamic Sharia Council: https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Sharia_Council

takze otazka z mojej strany: popieras existenciu sharia sudov?

k tym alkoobchodom, su podobne rozmiestnene aj v islamskych stvrtiach? pochybujem o tom a nielen z dovodu, ze by nemali zakaznikov, v tomto pripade je celkom jasne, ci bolo skor vajce alebo sliepka

ano, boli tam viacere skupiny, ale to vyznenie je jasne, lebo sa kricali pro-hamas hesla od uplneho zaciatku, naozaj to nie je pochod, ku ktoremu by sa mal pridat ktokolvek mysliaci si opak a ano, viem, ze casto maju spolupochodujuci velmi obmedzene znalosti problematiky
nemyslim si ale, ze by sme im to mali prepacit

ak je niekde pochod nackov, ak sa k nim pridam, legimitizujem ich
javatar napísal: 23 okt 2024, 15:10Neriadenu imigraciu UK nema (ma velmi daleko od skutocne neriadenej imigracie) a Islam tu ma uz velmi dlho.
ako by si nazval nezabranenie prichodu nedokumentovanych ilegalov?
ako sa vyvija pomer islamu k ostatnym nabozenstvam v ramci populacie? lebo ja vidim, ze len v Anglicku sa za 20 rokov pocet vyznavacov islamu zdvojnasobil, podobne v zbytku UK
suhlasis s vyrokom, ze islam nie je kompatibilny so zapadnymi hodnotami?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ilegálna migrácia nielen ten slovenský problém https://www.topky.sk/cl/11/2882721/Lidr ... -migraciou
K doterajšej diskusii sa výrazne prikláňam k beardieho príspevkom. Pozerá sa na mincu z každej strany, aj jej hrany.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30woke psychopatizmus som uviedol ako priklad, kde sa mi zda, ze britska kultura je upozadovana, podobne aj opustanie zapadnych hodnot, nema to priamy suvis s migraciou
Dakujem. Jeden z bodov mame za sebou.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30priklad s migraciou je pliziva islamizacia
A stale neviem ako sa prejavuje.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30k sharia sudom, resp councils
Ano, cize ako kazdy iny council, ponuka svoje sluzby skupine ktora ma o to zaujem, riesi cisto civil disputes, nemoze riesit criminal cases a rozhodnutia nerobia precedens pre common law. A sam si si to odcitoval, je podriadene narodnemu pravu.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30na papieri je to sice krasne, ale v uzavretych komunitach na odkazy parlamentu serie pes, ktory je samozrejme haram :)
Tvoja domienka alebo mas aj dokaz? K wiki linku sa vyjadrujem nizsie. (Inak parlament im nic neodkazuje ani neschvaluje, parlament urcil podmienky na zaciatku, ze ich rozhodnutia su pravne nevymahatelne v kazdom pripade a v pripade, ze idu proti narodnym zakonom su jednoducho neplatne)
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30takze otazka z mojej strany: popieras existenciu sharia sudov?
Nie, ak pozorne citas tak popieram presadzovanie Sharia Law v kontexte islamizacie (akokolvek plizivej) - tzn. jeho uplatnovanie na nemoslimov. Dokonca aj v pripade moslimov musia na sud prist sami. Ak si precitas wiki ktoru si si postol sam, tak problemy nastavaju pri rozvodoch moslimskych zien ktore stale maju teoreticku moznost obratit sa na sud. V praxi to uz zavisi na ich osobitnych podmienkach a ano, aj ked v takom pripade dochadza k porusovaniu prav, nie je to problem ani imigracie (dialo by sa to aj v krajine povodu) a ani islamizacie (uplatnovanie na nemoslimov). Celkovo vyzeraju byt viac uzitocne ale nepatral som po nejakych cislach aky je pomer pripadov kolko riesia dlhov, krivd a kolko rozvodov a ako casto dochadza k vyslovene nespravodlivemu rozvodu.

A inak PDF ktore uvadza prave tie kroky ktore vlada ucinila proti Saria sudom a peticiu ktora bola otvorena 6 mesiacov a dostala menej nez 22k podpisov (v 64M krajine v 2013) su argumenty proti tebe. Ale nie je to prvy krat, co posielas veci ktore obsahuju casti co potvrdzuju tvoje tvrdenia ale ako celok nie (cize ich necitas). Tvoj Confirmation bias nespominam prvy krat, len by som ti ho rad priatelsky pripomenul. Mame ho do istej mieri vsetci ale tak mas naviac.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30k tym alkoobchodom, su podobne rozmiestnene aj v islamskych stvrtiach? pochybujem o tom a nielen z dovodu, ze by nemali zakaznikov, v tomto pripade je celkom jasne, ci bolo skor vajce alebo sliepka
Toto je multifaktorove a vidis v praxi skor trzne sily ako binarny vplyv moslim/nemoslim. Najdes obchody vlastnene moslimami ktore nepredavaju alkohol bez ohladu na stvrt. Najdes obchody vlastne moslimami ktore predavaju alkohol. Niekedy vedla seba. Nepoznam velmi silnu moslimsku stvrt kde by som si mohol overit, ze musis ist za alkoholom viac ako 10 minut peso. Uz sa mi stalo, ze som musel ist o ulicu vedla. Takisto predpoklad, ze moslimovia nepiju je chybny. Vela z nich (najma co sa v UK narodilo) nema s pitim ziadne problemy.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30ano, boli tam viacere skupiny, ale to vyznenie je jasne, lebo sa kricali pro-hamas hesla od uplneho zaciatku, naozaj to nie je pochod, ku ktoremu by sa mal pridat ktokolvek mysliaci si opak a ano, viem, ze casto maju spolupochodujuci velmi obmedzene znalosti problematiky
nemyslim si ale, ze by sme im to mali prepacit

ak je niekde pochod nackov, ak sa k nim pridam, legimitizujem ich
Protest bol za ceasefire v palestine, nie za hamas. Cely predpoklad, ze sa protestovalo za Hamas je tvoja fabulacia. V dave 100k ludi (inak BBC hovori o 300k - hovorime o tom istom?) najdes urcite miesta kde sa hamasaci koncetrovali a o par sto metrov od nich nikto nemusel ani nic tusit co vykrikuju za nimi.

Ked krestania zorganizuju protest proti potratom a pridu tam nackovia tak je to automaticky nackovsky protest a kazdy krestan sa tam stava nackom? (to sa tusim na SR stalo, ci sa mi to len zda?)
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30ako by si nazval nezabranenie prichodu nedokumentovanych ilegalov?
Zlyhanim uplatnovania platnych zakonov. Tiez sa mi ale tazko veri, ze by to bolo umyselne, kedze moje skusenosti hovoria nieco ine (aj ohladom kontrol aj zivota v UK ako imigranta) - data si ale precitam rad.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30ako sa vyvija pomer islamu k ostatnym nabozenstvam v ramci populacie? lebo ja vidim, ze len v Anglicku sa za 20 rokov pocet vyznavacov islamu zdvojnasobil, podobne v zbytku UK
Za kolko moze imigracia a za kolko porodnost? Mal by som chciet aby moslimovia nemali deti? Mal by som chciet aby sa ludia nemohli stahovat za vidinou lepsieho zivota (legalne, tu sa zhodneme)? Mal by som byt za to aby ludia co tu prezili vacsinu zivota isli do krajiny odkial su ich rodicia a uz tam prakticky nemaju vazby? Toto su otazky skor pre mna, neziadam odpovede, len ozrejmujem ako o tom zmyslam.
beardie napísal: 23 okt 2024, 15:30suhlasis s vyrokom, ze islam nie je kompatibilny so zapadnymi hodnotami?
Zavadzajuca otazka. Akakolvek ideologia nerespektujuca slobodu jednotlivca je nekompatibilna so zapadnymi hodnotami a prax ukazala, ze islam moze byt (a aj bol) takto chapany. Vacsina jeho vyznavacov zijuca v zapadnych krajinach sa ale prisposobila do rozumnej miery (aka respektuje slobody jednotlivcov).
jackb
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 23 okt 2024, 12:48 Pokiaľ prišelci kdekoľvek neakceptujú miestne tradície, zvyky, zákony no pretláčajú si svoje - je to problém.
A ja som priselec. Ak namiesto vyrezavania tekvice zapalim sviecku za svojich mrtvych predkov "neakceptujem miestne tradicie, zvyky a pretlacam svoje". To iste aj ked 5. novembra nestrielam delobuchy, 11. nemam vlci mak. A ked mam vianocnu veceru 24. decembra a nejem vtedy moriaka alebo pecenu sunku.

Kde je hranica toho, co sa moze a nemoze?

Moj kolega nebude robit horsie modely pre tvojich kolegov len preto, ze je hallal jedlo a v piatok ide na modlitby. Ani mi zubar neurobi horsi snimok a optometristka nestanovi horsi predpis na okuliare.
beardie napísal: 23 okt 2024, 10:55 zial, len v tvojom svete
takze vsetkym trom vrahom sa v rodnom liste zmenilo miesto narodenia na random miesto v mena a stali sa moslimami aj vizualne?
aj Miki Cernak? Aj Ondrej Rigo a Jozef Slovak? Stefan Svitek? Hubert Pilcik? Olga Hepnarova? nie. len tvojom rasistickom svete je to inak.

inak to tvoje kňučanie o dakych propalestinskych demonstraciach je trapnucke ako vsetky tvoje rasisticke bludy. videl som propalestinsku demonstraciu aj na Islande. pritom tam maju moderne protestantske kostoly a pred vacsinou z nich je ulica pomalovana duhou. myslis, ze aj na Islande prebieha "islandizacia"? (zamerne) alebo len ku svojmu rasizmu vymyslal coraz hlupejsie "argumenty". ku tej populacii Londyna si stale nedal sós, ja ked som si slusne pytal. zda, ze si si to vymyslel, alebo opat das daky obskurny web ako stale ked mas nieco dokazat :)
Napísať odpoveď