sporenie Lišiak bez poplatkov, s úročením 3 % p. a.
-
peterkollar
Expert
sporenie Lišiak bez poplatkov, s úročením 3 % p. a.
ahoj,
ludia co sa hybete v investovani.. ak mam nejake volne prostriedky na ucte (viac ako 10 tis).. je dobry napad dat to bezpecne na tento typ sporenia ? https://www.pss.sk/sporenie/online-sporenie-lisiak/
PRIPADNE KAM BY STE ODPORUCILI ODLOZIT PENIAZE NA 3-5 ROKOV (zatial - idealne s moznostou ze sa daju kedykolvek vybrat bez nejakych poplatkov za predcasny vyber a straty doterajsich urokov...)
garantuju urok 3% rocne, bez vstupnych , vystupnych , za spravu poplatkov...
na prve pocutie to znie dobre, len sa mi nezda ci v tom nie je nejaky hacik.. preto sa pytam na skusenost, kto mate v tom prehlad
(viem ze sa asi odporuca investovat skor cez ETF a pod. ale tie mozu kolisat, pri tom sporeni lisiak do minusu ist nemozes , a mas mat grantovanych 3% - tak zvazujem cast porfolia konzervativne ulozit tam)
ludia co sa hybete v investovani.. ak mam nejake volne prostriedky na ucte (viac ako 10 tis).. je dobry napad dat to bezpecne na tento typ sporenia ? https://www.pss.sk/sporenie/online-sporenie-lisiak/
PRIPADNE KAM BY STE ODPORUCILI ODLOZIT PENIAZE NA 3-5 ROKOV (zatial - idealne s moznostou ze sa daju kedykolvek vybrat bez nejakych poplatkov za predcasny vyber a straty doterajsich urokov...)
garantuju urok 3% rocne, bez vstupnych , vystupnych , za spravu poplatkov...
na prve pocutie to znie dobre, len sa mi nezda ci v tom nie je nejaky hacik.. preto sa pytam na skusenost, kto mate v tom prehlad
(viem ze sa asi odporuca investovat skor cez ETF a pod. ale tie mozu kolisat, pri tom sporeni lisiak do minusu ist nemozes , a mas mat grantovanych 3% - tak zvazujem cast porfolia konzervativne ulozit tam)
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: sporenie Lišiak bez poplatkov, s úročením 3 % p. a.
2.5% máš na fio sporiacom. resp je 3% ale budú to znižovať.
-
peterkollar
Expert
myslis to fio ze budu znizovat ? niesu tam ziadne dalsie skryte poplatky ?
cize momentalne kym stavebna ma tie 3% na lisiakovi je to asi vyhodnejsie tam, ked tam nie je nejaky odrb malymi pismenami..
-
K-u-b-i-a-k
Addict
no vo fiu mi to úročí na 3%. ale nedávno mi prišla sprava že sa to od budúceho mesiaca znižuje na 2.5%.
Je to garantovane.
Ale ak tie peniaze nepotrebujes v najblizsej dobe tak sa pripravujes o slusne zhodnotenie na kapitalovom trhu.
10r horizont je uz zanesbatelne rizikovy. A za 8-10r zdvojnasobis hodnotu uctu.
Darmo sa hovori ze odvaznym praje.
Ale ak tie peniaze nepotrebujes v najblizsej dobe tak sa pripravujes o slusne zhodnotenie na kapitalovom trhu.
tie 3 % platia len 3 mesiace, potom 2,3 %
-
K-u-b-i-a-k
Addict
presne tak
Autoeditácia príspevku po 54 sek:
Autoeditácia príspevku po 54 sek:
keby som mal na to hlavu tak investujem. len nemam prehľad.wladas napísal: 24 okt 2024, 15:21 Je to garantovane.
8r dozadu by som to este pochopil. Vyrazne tazsia dostupnost bola.
Dnes su ale neporovnatelne moznosti a uplne jednoduche.
Dnes su ale neporovnatelne moznosti a uplne jednoduche.
rieši sa to v 2 témach, hlavu mať na to nemusíš, práve naopak
-
K-u-b-i-a-k
Addict
priblizne odtialto: post2447578.html#p2447578
pripadne tato tema, staci poslednych par stran: investovanie-podielove-fondy-t200054-680.html
pripadne tato tema, staci poslednych par stran: investovanie-podielove-fondy-t200054-680.html
-
peterkollar
Expert
inak zaujimave ze na fio konte v ceskych korunach mam urok az 4 alebo 5 percent - do 200 000kc
Cesko nema euro, ich ekonomika je na tom lepsie ako ta nasa. Treba ale poznamenat aj to, ze tie uroky maju aj druhu stranu a ta je, ze uroky sa otocia aj proti tebe a to najma v pripade hypoteky. Ked boli na Slovensku uroky 2 percenta, tak v Cesku to bolo 6 percent. Dokonca pred 2 rokmi sa pohybovali okolo 7 percent - https://www.hypoindex.cz/clanky/swiss-l ... u-vyjimku/
Konkretnejsie povedane kedze Cesko ma vlastnu menu tak ma aj vlastnu urokovu sadzbu.
"Česká národná banka znížila hlavnú úrokovú sadzbu na 4,5 percenta
01.08.2024"
"Česká národná banka znížila hlavnú úrokovú sadzbu na 4,5 percenta
01.08.2024"
-
daniel.daniel
Medium Star
pozrel si niekto podmienky v sporeni Lišiak? Pisu ze 3% platia len prve 3 mesiace a potom davaju len 2,3%. Ak chces garanciu tak skoc do JT bank a daj si peniaze na terminovany ucet na 15 mesiacov urok 2,9%
JT banka ma minimalny vklad 10k na terminak
-
K-u-b-i-a-k
Addict
veď toľko chce zakladateľ témy vložiť
-
peterkollar
Expert
ja u lisiaka ako klient STAVEB SPOR, nemam dokonca ani tie 3:. ale 2.3 = ale tu su prachy kt. si vies na druhy den vybrat po castiach cize skoro ako na beznom ucte.. ziadna viazanost..daniel.daniel napísal: 27 okt 2024, 11:25 pozrel si niekto podmienky v sporeni Lišiak? Pisu ze 3% platia len prve 3 mesiace a potom davaju len 2,3%. Ak chces garanciu tak skoc do JT bank a daj si peniaze na terminovany ucet na 15 mesiacov urok 2,9%
inak ked spominas ten terminak v JT, u STAV SPOR maju v ponuke 3,5% terminak, 12 mesiacov, to mi vychadza este vyssie ako spominana JT
len k tym terminakom by som mal este otazku pre niekoho kto uz nejaky mal a danil sa mu- lebo vraj by tam mala byt 20% dan zo zisku alebo take nieco ? - a neviem ci tych 20% uz je zahrnutych tak ze to percento co deklaruju (3,5 napr) uz je len cisty zisk alebo z toho percenta ete treba odpocitat 20%... co by bolo nakoniec pri terminaku cisty zisk len 2,8.. co sa mi zda dost slabe na to ze mas tie peniaze fixovane.
Nie je tam zaratana dan. Tu nikto nezaratava.
-
peterkollar
Expert
tak to je dost na pi*u ten terminak - tym padom zisk iba 2,8%, pricom sporenie na tom ucte (kde mozes na druhy den vybrat) je 2,3 (ale tam sa asi tiez z toho zisku musi odpocitat dan tym padom to realne bude zisk iba 1,7% cca ked dobre ratam..) - otazka je - nakolko s tym nemam skusenost, v akom bode musis riesit tu dan... ked si to preposles na ucet .. povedzme pri 10 000 eur po roku mas zisk 300, dan z toho 60 eur.. a kto kedy to bude riesit ze si to nezdanil...alebo je to asi automaticky zdanene uz vtedy ked ti banka pripisuje na ucet zisk ? neviem nemam s tym skusenost...kazdopadne tie vynosove percenta su po zdaneni riadne slabe..
to uz je pomaly porovnatelne s tym co som mal z prenajmu mojho stareho bytu
chce to vymysliet asi nieco ine na investovanie /mam nieco v xtb finax - ale to je volatilne, moze sa stat ze v case ked budem potrebovat vybrat budu trhy 20% dole/
niekto nejaky napad kde odlozit prachy aby mali zisk aspon 3-4 percenta rocne s moznostou bezpecneho nudzoveho vyberu napr po roku ? - s tym ze ak nudzovy vyber nebude tak nech tam lezia roky a rocia sa aspon tymi 3/4 percentami