Inštalácie Windows 11
Re: Inštalácie Windows 11
Pri w10 som upravil registr pre to,že nemám TPM 2.0, ale pri čistej inštalácii sa predsa registre vymažú tzn., že úprava registrov bola zbytočná. Či sa mýlim?
-
starysomar
Hardcore addict
Skúsiš, zistíš. Ak sa nainštaluje - nebola 
Update vies spravit z Win10 upravou registrov. Lenze ak robis cistu instalaciu s formatom, tak sa logicky registre vymazu.
Tu mas navod ako spravit cistu instalaciu - https://www.tomshardware.com/how-to/byp ... equirement
Tu mas navod ako spravit cistu instalaciu - https://www.tomshardware.com/how-to/byp ... equirement
-
starysomar
Hardcore addict
Vlastne áno - tiež som tak inštaloval na predchádzajúce železo.
Redeemer ďakujem, vyskúšam.
Autoeditácia príspevku po 1 deň 4 hod 6 min 28 sek:
Teraz som skúšal instaľovať w11 z napáleného ISO . Predtým som upravil register podľa návodu Microsoftu. Inštalácia začala no potom sa objavila hláška, že PC nespíňa požiadavky pre inštaláciu w11. Podľa návodu by mala inštalácia obísť kontrolu TPM a CPU, no nestalo sa tak. Čo som urobil zle? Viete poradiť?
Autoeditácia príspevku po 1 deň 4 hod 6 min 28 sek:
Teraz som skúšal instaľovať w11 z napáleného ISO . Predtým som upravil register podľa návodu Microsoftu. Inštalácia začala no potom sa objavila hláška, že PC nespíňa požiadavky pre inštaláciu w11. Podľa návodu by mala inštalácia obísť kontrolu TPM a CPU, no nestalo sa tak. Čo som urobil zle? Viete poradiť?
-
starysomar
Hardcore addict
Pripravil si si inštalačku podľa state "How to Bypass Windows 11's TPM Requirement Using Rufus" z článku čo postol heker?
Prečo inštalácia z DVD, ak sa bežne inštaluje z USB ? Načo je dobrá úprava registrov ?To je zbytočná strata času.
A hlavne, ak už je tu verzia 24H2,pre ktorú to neplatí.
Stačí stiahnúť zo stránky microsoft originál ISO Win11.
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows11
Spustiť Rufus,ukázať cestu na dané ISO a pripraviť inštalačku na USB.Tam si odkliknúť ,čo /ne/potrebujem,od tej inštalačky.
A hlavne, ak už je tu verzia 24H2,pre ktorú to neplatí.
Stačí stiahnúť zo stránky microsoft originál ISO Win11.
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows11
Spustiť Rufus,ukázať cestu na dané ISO a pripraviť inštalačku na USB.Tam si odkliknúť ,čo /ne/potrebujem,od tej inštalačky.
Podarilo sa mi nainštaľovať w11, ale tak, že som pri inštalácíi upravil registre cez prīkazový riadok. Nakoľko nemám s w11 skúsenosti, nemôžem ikony nainštaľovaných programov dostať na plochu obrazovky. Stále mám ikony len v ponuke štart. Najradšej by som bol zobraziť ponuku štart, ako vo w10.
-
starysomar
Hardcore addict
V starších Win si vedel?
Mám 11-ky upravené dvoma utilitkami k vzhľadu XP/7
Mám 11-ky upravené dvoma utilitkami k vzhľadu XP/7
Samozrejme, že som starších verziách bez problémov inštaľoval programy a po nainštaľovaní sa vždy zobrazila na ploche ikona. Vo w11 sa ikona zobrazí len v ponuke štart a plocha zostane čistá. Nedá sa mi na plochu dostať ani ikonu Tento počítač.
Jaj ,tak to sa iba nevieš zorientovať.
-
starysomar
Hardcore addict
ab021 - ako to skúšaš?
Pravým tlačítkom myši a uložiť, ako kópiu na plochu. Fungovalo to na w10.
-
starysomar
Hardcore addict
Kópiu?
Hádam odkaz - ak na spúštací EXE súbor.
Obávam sa, že problém bude medzi operadlom stoličky a klávesnicou.
Hádam odkaz - ak na spúštací EXE súbor.
Obávam sa, že problém bude medzi operadlom stoličky a klávesnicou.
Väčšinou už pri inštalácií nejakého programu máš ponuku,či chceš umiestniť zástupcu programu na plochu.
Ak nie,klik na Štart-Klik PTM na ikonu programu-Otvoriť umiestnenie súboru.Tam opäť klik PTM na ikonu a vybrať Vytvoriť odkaz.
Ikona Tento počítač.
Klik na Štart-Nastavenia-Prispôsobenie-Motívy-Nastavenie ikon na Pracovnej ploche.
Ak nie,klik na Štart-Klik PTM na ikonu programu-Otvoriť umiestnenie súboru.Tam opäť klik PTM na ikonu a vybrať Vytvoriť odkaz.
Ikona Tento počítač.
Klik na Štart-Nastavenia-Prispôsobenie-Motívy-Nastavenie ikon na Pracovnej ploche.
Hardcore addict: Ďakujem za takú radu. Nie všetci sú majstri sveta, ako Ty.
-
starysomar
Hardcore addict
Máš možnosť naučiť sa - alebo uraziť. Že Ti nik neukázal alebo si sa nedočítal ako - neznamené, že to neide.
Naučíš sa a problém nebude
Prvé PC som kúpil kvôli tomu, aby deti neboli pozadu voči ostatným v roku 2001. Nevedel som ani hovno, ani ho vypnúť.
Kamaráti mi aj chceli pomôcť, poradiť no končilo to na tom, že som nevedel nič - čo je čo, ako sa čo volá tak sa na mňa vysr...
Úplné začiatky som sa učil krok za krokom z brožúrky - inet sme z kraja nemali. Deti boli moc malé, manželka dodnes moc s PC nevie. Niekto musel. Boli to stovky hodín popri práci, starostlivosti o deti, príbuzných - často na úkor spánku. Postupne sa mi začalo dariť, porobil som si v PC skeny kinofilmov, diákov, pnahrával magnetofónové kazety, LP platne a veľa iného. Naučil som sa.
Dnes máš super možnosti - otázku do Google hoci "win11 ako vytvoriť odkaz na ploche".
Na vytvorenie odkazov je aj o Win11 niekoľko spôsobov, vyberieš si ktorý Ti najlepšie vyhovuje.
Môžeš nájsť videá, napísané postupy alebo si spíš do texťáku to čo najviac potrebuješ a odpoviem Ti ako to ide najľahšie.
(nie som hardcore addict - zdravie mi už neumožňuje behať po horách, sedieť len tak a pozerať do prázdna neviem, tak som aj na pár fórach)
Naučíš sa a problém nebude
Prvé PC som kúpil kvôli tomu, aby deti neboli pozadu voči ostatným v roku 2001. Nevedel som ani hovno, ani ho vypnúť.
Kamaráti mi aj chceli pomôcť, poradiť no končilo to na tom, že som nevedel nič - čo je čo, ako sa čo volá tak sa na mňa vysr...
Úplné začiatky som sa učil krok za krokom z brožúrky - inet sme z kraja nemali. Deti boli moc malé, manželka dodnes moc s PC nevie. Niekto musel. Boli to stovky hodín popri práci, starostlivosti o deti, príbuzných - často na úkor spánku. Postupne sa mi začalo dariť, porobil som si v PC skeny kinofilmov, diákov, pnahrával magnetofónové kazety, LP platne a veľa iného. Naučil som sa.
Dnes máš super možnosti - otázku do Google hoci "win11 ako vytvoriť odkaz na ploche".
Na vytvorenie odkazov je aj o Win11 niekoľko spôsobov, vyberieš si ktorý Ti najlepšie vyhovuje.
Môžeš nájsť videá, napísané postupy alebo si spíš do texťáku to čo najviac potrebuješ a odpoviem Ti ako to ide najľahšie.
(nie som hardcore addict - zdravie mi už neumožňuje behať po horách, sedieť len tak a pozerať do prázdna neviem, tak som aj na pár fórach)