dodatok k
Balkan 24 
(viac fotiek to v predchadzjucom prispevku nevzalo)
Autoeditácia príspevku po 9 min 22 sek:
fildinko napísal: 25 nov 2024, 16:49
Chýba mi nejaké info o tom čo na to všetko potrebuješ. Resp. čo si berieš so sebou. Treba na to nejaký špeciálny bike? Stan máš v batohu?
Mne príde šialená predstava ísť na biku zo Slovenska do Chorvátska napríklad. Rád by som to zažil. Ale už je to málo predstaviteľné v dnešnej dobe kde väčšina kamošov sú po-párikovaný.
Batoh nenosim. Specialny bike zaidny netreba, tie tasky zavesis na kazdy. Stan mam v taske na rajdoch, spolu s karimatkou a inymi vecami. Pod sedlom v taske mam spacak, veci na oblecenie. V ramovej taske je jedlo, varic, powerbanka. Tasky na vidlici kozmetika, elektronika, lekarnicka, dalsie jedlo. Nabijam si solarnou nabijackou pocas jazdy..
Tiez som chodil v minimalne pare predtym, aj z dovodu, ze som sa bal nakupovat a nechavat bike pred obchodom. Skusil som is teraz sam a musim povedat, ze je to maximalna sloboda. Nikto do toho nefrfle, nikomu sa nemusis prisposobovat rychlostou, ides do kedy a do kolkej chces, alebo kam chces.. Samozrejme spolocnosti sa nevyhybam.
Autoeditácia príspevku po 3 min 45 sek:
retkvic napísal: 25 nov 2024, 18:01
Ja ho mám iba pasivne

Ale tiež by som si také niečo vedel predstaviť. Jediné čo ma odrádza ako bolo spomenuté, trochu nepohodie stanovania(ešte nikdy som sa pri stanovaní dobre nevyspal, ale nebolo to ani tragické, asi nemám taký tvrdý spánok a dosť mi vadí chrápanie) tiež spojené s adrenalínom či sa človek prebudí živý a neokradnutý, ak by šiel sám, ale z väčšej miery je to určite iba o hlave a nič také z 95% nenastane.
Plus to, že príroda ma chce počas leta aktívne skántriť, lezú na mňa všetky hávede sveta a po skúsenostiach so slovenskými kliešťami mám rešpekt pred každým nepokoseným kúskom kde by som si rozložil stan a nie len stan.
Určite to má svoje čaro a je to dobrý spôsob ako spoznávať svet. Tiež sa možem prihovoiť za nejaké vybavenie, či to obnáša nejaké nosiče, alebo si človek vystačí iba s nejakým batôžkom, ale mám akú takú predstavu o výbave, pozeral som aj iohana a na sk celkom zaujimavé videá točí napri lacijawa, posledne jeho cesta do Španielska, ale možno viac sa mi páčila tá čo šiel do Istanbulu? Ale on je docela extrém, lebo má rád také extra dlhé prechody za čo najkratší čas, tuším pracuje alebo aj žije už v Nórsku, alebo pracoval a žil, kto vie.
Toto sa da vyriesit kempami. Ja som siel teraz tak, ze som vacsinou spal v kempe. Cize sprcha a bezpecnost. Bike som aj tak zamkol o lavicku
Na spanok pouzivam vykonne stuple do usi a masku na oci, lebo rano ta slnko zobudi dost skoro.