Bikepacking

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Fglx
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Bikepacking

Príspevok od používateľa Fglx »

Mate niekto tento konicek?

Ja sa tomu venujem uz cca 4 roky. Najprv len po SR, neskor v 2022 som bol s kamosmi na 13 dennom vylete po Balkáne a toto leto som si dal solo trip Baltskemu moru a spat – smer CR, DE, PL. Celkom 18 dni a 2100km, kde som kazdy den spal v stane, okrem 2 noci pri mori v apartmane. V podstate 18 dni len so svojimi myslienkami, bez nejakych dopaminovych lakadiel :) Dobry reset.
map.jpg
//obrazky vkladaj do prilohy

Nejake fotky Balkan
//obrazky vkladaj do prilohy

Video Balkan, kde to kamos natacal len od Madarska, kde som sa s nimi stretol (ja som siel 3 dni zo SR sam v predstihu – nerad cestujem vlakom, ked nemusim)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Bikepacking

Príspevok od používateľa hojko »

Bicyklujem, ale toto ma vobec nelaka. Proste ma nelaka spanie v stane, cestovanie s batohmi a tak podobne. Pohodlnejsie mi pride spat v hoteli ci aparatmane, v klude sa vyspat, osprchovat, byt v teple. Nepochybujem, ze aj tvoje cestovanie s bicyklom ma nieco do seba, ale nie je to zrovna pre mna.

PS: Obrazky patria do prilohy.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Chýba mi nejaké info o tom čo na to všetko potrebuješ. Resp. čo si berieš so sebou. Treba na to nejaký špeciálny bike? Stan máš v batohu? :D

Mne príde šialená predstava ísť na biku zo Slovenska do Chorvátska napríklad. Rád by som to zažil. Ale už je to málo predstaviteľné v dnešnej dobe kde väčšina kamošov sú po-párikovaný.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja ho mám iba pasivne :D Ale tiež by som si také niečo vedel predstaviť. Jediné čo ma odrádza ako bolo spomenuté, trochu nepohodie stanovania(ešte nikdy som sa pri stanovaní dobre nevyspal, ale nebolo to ani tragické, asi nemám taký tvrdý spánok a dosť mi vadí chrápanie) tiež spojené s adrenalínom či sa človek prebudí živý a neokradnutý, ak by šiel sám, ale z väčšej miery je to určite iba o hlave a nič také z 95% nenastane.
Plus to, že príroda ma chce počas leta aktívne skántriť, lezú na mňa všetky hávede sveta a po skúsenostiach so slovenskými kliešťami mám rešpekt pred každým nepokoseným kúskom kde by som si rozložil stan a nie len stan.

Určite to má svoje čaro a je to dobrý spôsob ako spoznávať svet. Tiež sa možem prihovoiť za nejaké vybavenie, či to obnáša nejaké nosiče, alebo si človek vystačí iba s nejakým batôžkom, ale mám akú takú predstavu o výbave, pozeral som aj iohana a na sk celkom zaujimavé videá točí napri lacijawa, posledne jeho cesta do Španielska, ale možno viac sa mi páčila tá čo šiel do Istanbulu? Ale on je docela extrém, lebo má rád také extra dlhé prechody za čo najkratší čas, tuším pracuje alebo aj žije už v Nórsku, alebo pracoval a žil, kto vie.
Fglx
Medium Star
Medium Star

hojko napísal: 25 nov 2024, 15:35 Bicyklujem, ale toto ma vobec nelaka. Proste ma nelaka spanie v stane, cestovanie s batohmi a tak podobne. Pohodlnejsie mi pride spat v hoteli ci aparatmane, v klude sa vyspat, osprchovat, byt v teple. Nepochybujem, ze aj tvoje cestovanie s bicyklom ma nieco do seba, ale nie je to zrovna pre mna.

PS: Obrazky patria do prilohy.
Chcel som ti usetrit miesto na disku a tiez sa neda nahrat velky pocet suborov naraz, ale tak preco si to nekomplikovat 😄 Sice mate kus pravdu :) obrazky-t24652.html

Balkan 22
Prílohy
IMG_20220702_070109.jpg
IMG_20220705_141139.jpg
IMG_20220707_092508.jpg
IMG_20220707_101937.jpg
IMG_20220709_090536.jpg
IMG_20220709_171349.jpg
IMG_20220710_101223.jpg
Screenshot_20220705-233808_Messenger_Lite.png
Screenshot_20220711-154657_Chrome.jpg
Fglx
Medium Star
Medium Star

Baltské more 24
Prílohy
IMG_20240712_070641.jpg
IMG_20240712_121554.jpg
IMG_20240713_072648.jpg
IMG_20240714_071543.jpg
IMG_20240714_180352.jpg
IMG_20240714_195351.jpg
IMG_20240715_070554 1.jpg
IMG_20240716_153504.jpg
IMG_20240717_145202.jpg
IMG_20240719_132517.jpg
IMG_20240720_174515.jpg
IMG_20240720_202110.jpg
IMG_20240722_122223.jpg
IMG_20240724_104153.jpg
IMG_20240725_104434.jpg
Fglx
Medium Star
Medium Star

dodatok k Balkan 24 😄 (viac fotiek to v predchadzjucom prispevku nevzalo)

Autoeditácia príspevku po 9 min 22 sek:
fildinko napísal: 25 nov 2024, 16:49 Chýba mi nejaké info o tom čo na to všetko potrebuješ. Resp. čo si berieš so sebou. Treba na to nejaký špeciálny bike? Stan máš v batohu? :D

Mne príde šialená predstava ísť na biku zo Slovenska do Chorvátska napríklad. Rád by som to zažil. Ale už je to málo predstaviteľné v dnešnej dobe kde väčšina kamošov sú po-párikovaný.
Batoh nenosim. Specialny bike zaidny netreba, tie tasky zavesis na kazdy. Stan mam v taske na rajdoch, spolu s karimatkou a inymi vecami. Pod sedlom v taske mam spacak, veci na oblecenie. V ramovej taske je jedlo, varic, powerbanka. Tasky na vidlici kozmetika, elektronika, lekarnicka, dalsie jedlo. Nabijam si solarnou nabijackou pocas jazdy..

Tiez som chodil v minimalne pare predtym, aj z dovodu, ze som sa bal nakupovat a nechavat bike pred obchodom. Skusil som is teraz sam a musim povedat, ze je to maximalna sloboda. Nikto do toho nefrfle, nikomu sa nemusis prisposobovat rychlostou, ides do kedy a do kolkej chces, alebo kam chces.. Samozrejme spolocnosti sa nevyhybam.

Autoeditácia príspevku po 3 min 45 sek:
retkvic napísal: 25 nov 2024, 18:01 Ja ho mám iba pasivne :D Ale tiež by som si také niečo vedel predstaviť. Jediné čo ma odrádza ako bolo spomenuté, trochu nepohodie stanovania(ešte nikdy som sa pri stanovaní dobre nevyspal, ale nebolo to ani tragické, asi nemám taký tvrdý spánok a dosť mi vadí chrápanie) tiež spojené s adrenalínom či sa človek prebudí živý a neokradnutý, ak by šiel sám, ale z väčšej miery je to určite iba o hlave a nič také z 95% nenastane.
Plus to, že príroda ma chce počas leta aktívne skántriť, lezú na mňa všetky hávede sveta a po skúsenostiach so slovenskými kliešťami mám rešpekt pred každým nepokoseným kúskom kde by som si rozložil stan a nie len stan.

Určite to má svoje čaro a je to dobrý spôsob ako spoznávať svet. Tiež sa možem prihovoiť za nejaké vybavenie, či to obnáša nejaké nosiče, alebo si človek vystačí iba s nejakým batôžkom, ale mám akú takú predstavu o výbave, pozeral som aj iohana a na sk celkom zaujimavé videá točí napri lacijawa, posledne jeho cesta do Španielska, ale možno viac sa mi páčila tá čo šiel do Istanbulu? Ale on je docela extrém, lebo má rád také extra dlhé prechody za čo najkratší čas, tuším pracuje alebo aj žije už v Nórsku, alebo pracoval a žil, kto vie.
Toto sa da vyriesit kempami. Ja som siel teraz tak, ze som vacsinou spal v kempe. Cize sprcha a bezpecnost. Bike som aj tak zamkol o lavicku :)
Na spanok pouzivam vykonne stuple do usi a masku na oci, lebo rano ta slnko zobudi dost skoro.
Prílohy
IMG_20240725_122000.jpg
Fglx
Medium Star
Medium Star

Dnes som doplanoval moj dalsi trip k moru. Pojde sa cez skore leto alebo az jesen, chcem skory jun, podla pocasia. Mozno ale az v septembri.

Vychadza mi to zatial na 25 dni, ale mozno sa to predlzi. Kazdy den v stane, vacsinou kempy, nech mam aspon sprchu a pri mori si dam nejaky apartaman na par dni. Ten apartman asi co najkratsie, minuly rok mi boli uz dlho aj 2 dni, co som sa zozieral od nudy. Prechadzat sa po meste, alebo plavat v mori ma nebavi. Namiesto toho som chodil len po restauraciach a zral :D

Pojdem smerom SR > HU > AU > IT — Ligúrske more — IT > SLO > HU > SR

Takto to vypada na mape.
tam.png
spat.png

Ziadne POI, co by som po ceste chcel vidiet nemam, skor je pre mna dolezita ta casta. Jedina pamiatka je asi len trapna sikma veza v Pise, nech mam nieco na instagrame :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pekna trasa. To ides s niekym ci ides sam? A co pocasie, ked prsi, tak sliapes do pedalov ci si das radsej volny den???

Ja toto leto Bormio v Taliansku - Passo dello Stelvio, Passo di Gavia, Bormio 2000, mozno pri stati Mortirolo (Passo della Foppa) a este nieco. Ideme na 6 dni, ale tak 25km priesmyky postacia.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Sam.
Ked prsi nahodim nepremokave oblecenie, zapnem vzadu blikacku a frcim ako nic. Tasky mam vsetky nepremokave, takze som safe. Horsie to je, ked prsi a musis skladat rano stan. Ked uz sedis na biku je to ok.

Stelvio poznam, kamosi chodia pomerne casto..aj okolite kopceky.. sak asi to co ty ides. Tipujem, ze nejdes prvykrat.

Ja budem mat najtazsie prejst Toskanske Apeniny. Je to v podstate jeden neprijemny kopec, ma sice „len" cca 1000 m prevysenie, ale je nekryty od slnka. Cize ak bude pripekat a ja s 30kg bajkom, tak tam uz pojde o zdravie. S upalom mam skusenost. Hnus. Budem musiet ist dost setrne. Strasne ma zdrzalo to pohorie pri planvani, skusil som snad vsetky mozne alternativy a nakoniec som vymyslel len nieco pomerne kratke s tym, ze zakempim hore na kopci.. tam aj naspat..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Krásna trasa.
Mal by som niekolko otázok:

1/ked si na bajku väčšinu dňa, ako to znáša tvoja chrbtica, krk, zadok?
2/doprava na Balkáne a Taliansku je dost chaotická a spontánna, aku mas ty skusenost ako cyklista?
Fglx
Medium Star
Medium Star

S Talianskom zatial ziadnu, snad to prezijem :)
Balkan sa celkom dal i ked jedna cesta prvej triedy v case najvacesj premavky kamionov mi dal zabrat. (navigoval moj blby kamos, preto si uz trasy planujem len sam)

S chrbatom na bajku nemam paradoxne problemy, ovela viac trpim, ked sedim dlho pri pc. Tiez je fajn obcas zastavit a ponatahovat sa.
Tento rok ma zacal bolievat pri sedeni za pc SI klb, tak uvidim ako s nim bude na dlhsich trasach. Kratsie zatial bez problemu.

Zadok viac boli prve 3 dni, potom si zvyknes (rovnako ako na celkovu zataz). Mal som s nim vacsie problemy, ale nasiel som (pre mna) dobru cyklovlozku a sedlo. Tiez si rano sedacie partie natriem tymto https://www.mtbiker.sk/shop/vyziva-a-ko ... 97300.html
, vecer zas Sudocremom.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Cesta je ciel, parada. Dalsi iohan alebo lacijawa, inac pozeram, ze aj tu bol kedysi registrovany nejaky lacijawa, mozno to je ten isty :)
Snaď tento rok tiež niekde prevertrám bicykel, teda urcite nie tak daleko :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

No neviem, ze ci by som chcel sliapat, ked prsi. Zazil som to raz v Taliansku, akurat sme dosli poobede, ubytovali sa. Vsetci sa tesili, tak ze ideme najblizsie Passo Staulanza. Obliekli sme sa, dali plastenky a vyrazili. Po asi 5min som mal uplne mokre tretky (nemal som nepremokave navleky), voda frkala na topanky a zadok, celkom neprijemne pre mna. Cestou na vrchol sa pocasie umudrilo a prestalo prsat, nasledne to schlo. Dole zjad na ubytko. Oblecenie cez noc nevyschlo, to ale nebol problem, kedze mam toho viac. Problem boli topanky, lebo mam len jeden par a hoci nosim susic do topanok, aj tak to nebolo ono. Ale neviem si predstavit ist 50, 80, 120 km v dazdi...

Inak tu je moje video zo zjazdu z Passo Staulanza...
Fglx
Medium Star
Medium Star

Kedy si tam bol? Nevypada to tam najteplejsie.

Inak s najvacsou pravdepodobnostou vyrazam v utorok a vratit by som sa mal tretieho jula. Obcas sem hodim nejake aktuality.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

9 ci 10 rokov dozadu, treba pozriet datum videa.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Skor som myslel mesiac :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bolo to v juli. Mali sme vtedy smolu prve dva dni, ze pocasie bolo ake bolo, takze celkom poprsalo.
Fglx
Medium Star
Medium Star

To s topánkami poznám, schnu aj dva dni. Teraz nosím už 3. rok shimano SPD sandále a lepší doplnok na bajk asi nemám, duplovane pri tripoch. Schne taomer ihneď, normálne sa v tom v kempe sprchuje a potom s tým idem do mesta 😁 Ďalšia vec, že mi netreba žiadne iné prezuvky a ani ponožky. Keď prší alebo je chladno pod 17C, na nohy hodim neoprénové „ponožky ".
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kedze chodim na vyjazdy autom, tak nosim susic do topanok, ktory cez noc vysusi topanky.
Napísať odpoveď