Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa beardie »

clanky su z aprila 2023, vtedy nemohli mat tolko informacii ako Nemci na konci roka 2024

Jamal ide cez Polsko a od roku 2022 je uzavrety, cokolvek, co ide cez Ukrajinu (Sojuz a Bratstvo) je dotovanim ukrajinskeho rezimu, comu sa chcelo Rusko za kazdu cenu vyhnut, kedze to bolo jednym z dovodov, preco stavali NS
na juh nic posielat nebudu, lebo Europa taha plyn z Azerbajdzanu, ostatne okolite krajiny su na tom podobne
suma summarum => nemaju to kam poslat, hlavne v pripade, ak sa Europa zaviazala rusky plyn neodoberat => nedava zmysel, aby si odpalili jediny relevantny sposob transportu plynu plynovodom do Europy

ak ta zavery nemeckej prokuratury zaujimaju, mozes si to dohladat
potom mozes informacie, s ktorymi nesuhlasis, rozporovat

nieco malo som prelistoval, ale kedze som nic nenasiel, cakam, ze svoje slova podlozis, k comu som ta viackrat vyzval

ci nieco NYT vydava alebo nie, tie straty su realne a trend je celkom jasny, price of mile je dolezita pre normalne krajiny, nie pre krajiny, ktore si zivoty svojich obcanov nevazia

takze znova, podlozis svoje spravy, ze niekto na fore pisal, ze Kindzaly a Zirkony su neznicitelne?
mozes tiez odcitovat slova, kde na fore kto pisal, ze Suchoj sa neda zostrelit?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Odpálenie ATACMS ukrajinskými silami na ruské letisko.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40498717
Spomenul ho tu jackb, ale v tomto linku sú aj iné informácie.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Rusi momentálne dobíjajú Veľkú Novosilku. To je ďalšie mesto-pevnosť ktoré ich dlho držalo na juhu Donbasu. Zároveň to tvorí východný koniec obrannej línie ktorú Ukrajinci vybudovali oproti Surovkinovej línii. Ak Rusi Novosilku dobijú, dostanú sa v podstate za túto líniu a môžu ju začať likvidovať z východu na západ, teda smerom na ktorý nebola pripravená. Opevnenia tam sú totižto postavené tak, aby zabránili útokom z juhu. To je dosť nepríjemná situácia, ale Ukrajinci už údajne začali za Pokrovskom budovať ďalšie línie aby tomuto zabránili.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Uz sa to konecne nauc. Ak nahodou nebobijaju palicami a tycami svojich zranenych, alebo zajatych Ukrajincov, tak dobÝjaju pozicie. A kedze to pises ty, tak je jasne, ze dlhe mesiace nic nedobyju. Tak ako ked si klamal, ze Pokrovsk, kde "tazia koks", pada. Uz stavaju obranne linie. Vobec ti nepride divne, ze je to v rozpore s tym o com si klamal.

beardie,
Mas dokaz, ze Nemci maju dake informacie? Zatial su to len pravidelne sa meniace rozpravky, ktora sa vzajomne vylucujuc az do momentu vybuchov.

Na mapu si sa vykaslal. Ako na kazdu. Dobre. To je tiez dalsia ignoracia faktov.

Ty tvrdis, ze "nemecka prokuratura vysetrila", ty mas zdrojovat. Uz mas clanky o tom, ze to urobili Rusi. Nedal si nic. Ako vzdy.

A ako vzdy, budes na strane rusofilov. Takze nemas najemsi zaujem diskutovat, len si zdielat proruske lzi. Od dobÝjania pozicie, cez vieru v nedotknutelnost ruskych zbrani po nicim nepodlozene obvinenia Ukrajincov z terorizmu. Este napis nieco o tom, ako vsetci Ukrajinci uctievaju postavu z Futuramy a bude vymalovane.
beardie
Redeemer
Redeemer

Nemci maju tolko informacii, ze z toho spravili pripad, ktory vysetrili, dal som odkaz na clanok na Nku, kde je vsetko dostatocne popisane, to je moj zdroj, ktory je pre diskusiu adekvatny
ty si sa zmohol len na rok a pol stare clanky, nic aktualne

neviem o akej mape hovoris, ale ak myslis plynovody, tak som to dost jasne popisal slovne

podlozis svoje spravy, ze niekto na fore pisal, ze Kindzaly a Zirkony su neznicitelne?

-------------
opat si na plnej ciare diskusiu prehral
posledne zbytky ega zbieras po zemi a zostava ti obvinovat mna aj inych z rusofilstva, dezolatstva a neviem coho este dalsieho
ze sa tebe nieco nepaci este nie je proruska loz, nemas argumenty, skoncil si, ako obvykle
jackb
Redeemer
Redeemer

BBC, Februar 2024
Danish police said that the investigation, which was carried out with the Danish intelligence agency PET, had been "complicated and extensive" and said it would not provide further comment on the case.

Reacting to the Danish police's statement, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said: "The situation is close to absurd.

"On the one hand, they recognise that a deliberate sabotage took place, but on the other hand they are not moving forward."

An investigative report by four Nordic public broadcasters in 2023 found Russian ships to have been involved in suspicious movements in the area in the months leading up to the blasts.

Moscow denies responsibility, saying the US and UK were to blame.

---
Sweden closed its investigation earlier this month, citing a lack of jurisdiction.
https://www.bbc.com/news/world-europe-68401870
Co sa stane, ked Pejskov odmieta zodpovednost? Sam P*tin to nariadil
A co je este dolezitejsie? Ze vedome a otvorene klames. Lebo Svedi a Dani to vysetrili. Nemci nemaju nic. Len z telefonneho zoznamu generuju mena ludi, ktorych potom sikanuju.

BBC, August 2024
If the latest media reports are true, that a group of Ukrainian divers blew up the pipelines, it still doesn’t answer the broader question of who ordered the attack.
https://www.bbc.com/news/articles/cnvyz1472rpo

Tak ako zvysok sveta sa aj BBC z tych blbosti vysmieva a vobec ich neberie ako fakty.

Preco ti vadi najpravdepobnejsia moznost, ze si to Rusi znicili sami, za pouzitia adekvatneho vybavenia? Preco veris pribehu, ktory nevie ci sa zacal na pitke po porazke Rusov na Kyjivom alebo este ked bol NS2 len nacrtnuty v CADe? Naozaj ti neprekazaju tie zjavne plot holes? Radsej budes nezmyselne obvinovat Ukrajincov.

Nevies o akej mape hovorim, aj ked som ti dal link. Tvoja slovna interpretacia ukazuje, ze si ju ani nemal otvorenu. Tak preco ti mam davat este viac linkov, ktore ani len neotvoris? Ved si vedome prehliadol sracky, ktore pisu rusofili. Teraz systematicky pracujes na urazani ludi, ktori bojuju o svoju buducnost.

Pritom hlavne tebe by malo ist o to, aby neprehrali. Tebe ako imigrantovi prekazaju ini imigranti. Co ti asi sposobi, ked budu utekat miliony ludi pred ruskou genocidou? A P*tin bude posledny, kto im bude rozdavat platne pasy, aby do nich mohli dostat Schengenske viza na zapadnych velvyslanectvach. Cize, dalsia tvoja prehrata diskusia, holubok. A dezolat si uplny. Uz od toho ake tuposti si zdielal za covidu, o tom koho a co zdielas a branis teraz ani nehovoriac. A nesmiem ti oponovat. Cim vacsia sracka na vacsom bludwebe, tym pre teba lepsie. Aj ten NS si najdi u dakeho maggota a pochval sa tym.
beardie
Redeemer
Redeemer

takze Dani maju polohy ruskych lodi pocas mesiacov pred vybuchmi a Svedi maji... co presne?
mozes to porovnat s ucelenym retazcom pripadu, ktory vysetrili Nemci

v mojom pribehu plot holes nie su, dovody, preco to spravili Ukrajinci, su zrejme
ja neobvinujem Ukrajincov, ja odkazujem na vysetrovanie nemeckej prokuratury

link s mapou som otvoril
mozno by si si mal znova precitat, co som o plynovodoch napisal, je to dost detailne - 5 riadkov textu:
Jamal ide cez Polsko a od roku 2022 je uzavrety, cokolvek, co ide cez Ukrajinu (Sojuz a Bratstvo) je dotovanim ukrajinskeho rezimu, comu sa chcelo Rusko za kazdu cenu vyhnut, kedze to bolo jednym z dovodov, preco stavali NS
na juh nic posielat nebudu, lebo Europa taha plyn z Azerbajdzanu, ostatne okolite krajiny su na tom podobne
suma summarum => nemaju to kam poslat, hlavne v pripade, ak sa Europa zaviazala rusky plyn neodoberat => nedava zmysel, aby si odpalili jediny relevantny sposob transportu plynu plynovodom do Europy
neurazam ludi, iba prinasam relevantne informacie, ktore ti nevyhovuju, lebo si si Ukrajincov zidealizoval
urazky vyzeraju inak

chcem, aby Ukrajina vyhrala, to ale neznamena, ze si budem zatvarat oci pred zjavnymi chybami
Ukrajinci migranti nepotrebuju pasy, to som ti uz vysvetlil

podlozis svoje spravy, ze niekto na fore pisal, ze Kindzaly a Zirkony su neznicitelne?
jackb
Redeemer
Redeemer

Nemal ten Kupjansk padnut uz pred vyse rokom, tak to hlasil Rajbár, a ZSU nemaju mat moralku ani municiu, vsade su ruske drony tak dobra robota, I would say
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... uwfj7wc22k

Ved Svedi tiez maju fotky lodi. Bol clanok. A je to jedno, kedze ruske namorne koraby sa tlacili do danskych a nie svedskych vod.

"Tvoj" pribeh nevie kedy zacal. Preco by zacal v roku 2019, ak sa este hodiny pred vojnou neverilo, ze zacne? A ak sa zacal tak skoro, preco potrebovali zatopenu banu, ked mali pobrezie? A preco amatersky potapac, ked sa pred letom tohoto roka pisalo, ze to musela byt robota profikov? Preco kazda nova verzia pribehu neguje tu predoslu? Este stale nemas plot holes? Nezaujima ta, preco "Nemci obvinuju Ukrajincov" a nevystruju co tam robili Rusi? Napriklad aspon "chceli tie naloze odstranit", by bolo viac ako divne ticho.

Uz ked som si precital prvu cast suvetia, je mi jasne, ze si mapu nevidel. Dakujem, ze si to skopiroval opat. Ak sa chces bavit o tom ako mozu jamalsky plyn predavat, skus tu mapu citat aj s tym co som napisal.

Ak by z teba niekto robil teroristu, bola by to snad pochvala?

Ak je citacia kritiky pripravenosti NATO v roku 2014 "schvalovanim ruskej agresie", tak ako asi vyhodnotit kritizovanie Ukrajiny? Apelujem na pouzivanie jedneho metra.

Pri tych pasoch je to dalsie citanie s nepochopenim. Je to v podmienovacom sposobe a je to hypoteticky scenar "ak Ukrajina padne".

Mozes mi objasnit co na slovinovej defincii pojmu "hyperbole" nerozumies? Lebo sa na to pytas tak vytrvalo, ze mi ta zacina byt luto.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ukrajinci sú najmä vojnový utečenci, nie len migranti.
Výroba balistických striel krátkeho doletu v továrni KLDR.
Dnes https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... o-40498709
beardie
Redeemer
Redeemer

NS1 bol spusteny v 2012, konstrukcia NS2 zacala v 2018, uvahy z roku 2019 su logicke
pri pobrezi su Rusi, v baniach nie
preto amatersky potapac, lebo na to asi stacil
stale nevidim plot holes, prave naopak

Nemci maju dovod neobvinovat Ukrajincov, kedze to tak vysetrili, ci vysetrovali Rusov, to neviem

ja nerozporujem "ako" sa to neda, ale "preco" sa to neda, citaj s porozumenim

ak zo mna niekto robi teroristu, tak sa mu len vysmejem, ze je blbecek

ta pripravenost neviem k comu patri

pre diskusiu o pasoch je irelevantne ci Ukrajina padne alebo nie, na Slovensku je vela Ukrajincov, ktori v 2022 odisli a pasy nemali

cakam, ze k obom vetam jasne napises, ze je to klamstvo, hyperbola alebo to odcituj, ale mohlo by to byt konkretne v style:
jackb napísal:ak tvrdim, ze na fore niekto pisal, ze Kindzaly a Zirkony su neznicitelne, tak som klamal
alebo
jackb napísal:ak tvrdim, ze niekto na fore pisal, ze Suchoj sa neda zostrelit, tak som si to vycucal z prstu
mozes si to skopirovat

pripadne staci odcitovat, kto to kde na fore napisal, to mi pride rozumnejsie, v pripade Suchoja ta o to ziadam od 13.10., Kindzaly si pridal nedavno

mne je ta luto, odkedy si sa uchylil k ocividnym klamstvam a argumentacnym faulom :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

Bane su na Donbase. Tam uz aj v roku 2019 Rusi aj rozni debili. Preto je more bezpecnejsie. Ved sa len daky potapacky klub potapa ku galeram, ako sa "potapal" P*tin na Kryme.
Nebol jeden zo zaverov po tom, co sa objavilo meno jachty, ze robotu musel robit profesional?
Derave ako sito

Preto by bolo fajn mat nemecku spravu ku tomu, preco ignorovali zbran dymiaciu z Kaliningradu.
Preco robis teroristov z Ukrajincov? :)

Ku sieti plynovodov v Rusku uz nic? Stojis si na misinterpretacii "mapy, ktoru si videl"?

Ta pripravenost je ku pouzivaniu terminu rusofil. Ak si nemal potrebu negovat vyroky uzivatela, ktory ma pre stary post obvninil z rusofilie, aj ked to bolo len citovanie odbornicky, ani ked o mne chrlil loz za lzou, tak je dost divne, ked si arbiter pravdy a branis aj ludi, ktori otvorene klamu v prospech Ruska.

Napriklad aj posledne spravy o dopade sankcii. Mas tu uzivatelov, ktory hned od jari 2022 otvorene klamali, ze sankcie nielenze nefunguju a preto ich treba okamzite zrusit, ale sirili aj verneovky o precerpavani ropy na otvorenom mori z lode do lode. Skutocnost je, ze sankcie funguju aj napriek tomu, ze Rusi tovar dovazaju cez svojich emigrantov a cez tretie krajiny. A takych ludi, ktori si vymyslia nove nerastne suroviny, dezinterpretuju vysetrovacie spravy alebo halucinuju zeleznice nechces nazyvat rusofilmi, aj ked na nich ten pojdem sedi presne.

Pri pasoch je naopak klucove, ci Ukrajina padne. Lebo pad Ukrajiny si zelaju ti isti ludia, ktorym sa protivi moznost, ze ludia ilegalne utekaju pred okupaciou a genocidou. Kde som takeho naposledy videl?

Ja som ti ku obom vetam napisal. Na rozdiel o teba nepocitujem nutkanie opakovat rovnaky text dookola.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nechceli by ste si ísť dokazovať kto má väčší dakam inam - najlepšie do prdele?
To zasieranie vláken vzájomnými hádkami je porucha?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ved diskusia medzi nami porovnava najnovsie rozpravky o zniceni Nord Stream s realitou v hlbsom kontexte pretrhnutia internetovych kablov.

Dalsia cast spociva v kritike legimizacie otvorene proruskych luharov.

O com by si tu chcel diskutovat?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb

otázka či "sankcie proti Rusku funguju alebo nie" sa asi ani nedá takto jednoznačne postaviť. Ono si je dobré uvedomiť, že vývoj sankcii sa od roku 2022 postupne menil a navyšoval ich počet a dosah. Lenže na druhej strane, Rusko úspešne priebežne vytvorilo rôzne alternatívne kanály ktorými vplyv sankcii do urcitej miery kompenzovalo. Napr Eu a Usa doteraz niektore druhy tovarov z Ruska nadalej legálne dováža. A čo sa tyka sankcii na rusku ropu, tak to je zase take kontroverzne: pretože Rusko to rieši tak, že doda ropu tretím statom ktore ropu tazia, ktore ju minu na svoju potrebu, alebo preposlu dalej, a ten treti stat tu ropu ktoru sam tazi preda Zapadu.
Co sa tyka sankcii na dovoz citlivych suciastok ktore sa daju vyuzit vo vojenskych zariadeniach, tak tie sa tiez obchadzaju a v ruskych zbraniach sa aj nadalej nachadzaju. V dnesnom blobalizovanom svete sa tomu uplne zabranit neda.
Na druhej strane je pravda, že sankcie Rusku starosti robia.
Ruska ekonomika ma problemy a hospodarstvo ide na 100percent vykonu , čo je dlhodobo neudrzatelne /nemá už dalsie rezervy/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Centrálna banka uviedla, že od 28. novembra do konca roka nebude nakupovať devízy na domácom trhu. K nákupom by sa mala vrátiť v roku 2025. „Toto rozhodnutie sme urobili s cieľom zmierniť výkyvy na finančných trhoch," uviedla banka v oficiálnom oznámení."
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 nov 2024, 8:18 Bane su na Donbase.
bani je viac, aj v inych castiach Ukrajiny a este viac v inych castiach sveta

ziaden z tvojich protiargumentov nie je priekazny
Preto by bolo fajn mat nemecku spravu ku tomu, preco ignorovali zbran dymiaciu z Kaliningradu.
domnievam sa, ze je volne dostupna
Preco robis teroristov z Ukrajincov?
nemyslim si, ze pouzitie slova terorizmus je adekvatne
podla vysledkov vysetrovania Ukrajinci znicili zariadenia, vdaka ktorym by mohlo Rusko potencialne inkasovat nemale zisky
nevidim velky rozdiel medzi znicenim NS1/2 a znicenim rafinerky Rusku, co aj ty povazujes za pozitivum
Ku sieti plynovodov v Rusku uz nic? Stojis si na misinterpretacii "mapy, ktoru si videl"?
vyjadril som sa podla mojho nazoru dostatocne
ak nesuhlasis, mozes vzniest namietky
pisat, ze nesuhlasis, je pre pokracovanie diskusie nedostatocne
Ak si nemal potrebu negovat vyroky uzivatela
nereagujem na vsetko, o com si myslis, ze by som na to reagovat mal, z viacerych dovodov
ty na to pokojne reaguj
Pri pasoch je naopak klucove, ci Ukrajina padne.
nie pre diskusiu o naroku na vstup
ty to posuvas do inej roviny, uz opat, ja ale na tuto temu nediskutujem
Ja som ti ku obom vetam napisal. Na rozdiel o teba nepocitujem nutkanie opakovat rovnaky text dookola.
rad by som to videl samostatne, nie skryte kdesi v balaste - to k Suchojom
v pripade Kindzalov a Zirkonov som veru ziadnu reakciu od teba nevidel, mozno z rovnakeho dovodu ako v predchadzajucom polbode

preto ta o to viacnasobne ziadam, tentokrat sa uz dockam?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 nov 2024, 11:08 bani je viac, aj v inych castiach Ukrajiny a este viac v inych castiach sveta
ziaden z tvojich protiargumentov nie je priekazny
To este bude Bondovka 3 - ako sa potapali v Opalovych baniach ci rovno v Macoche. Preco ti neblika generator blbosti?
domnievam sa, ze je volne dostupna
tak nebude problem poskytnut na nu link
nemyslim si, ze pouzitie slova terorizmus je adekvatne
podla vysledkov vysetrovania Ukrajinci znicili zariadenia, vdaka ktorym by mohlo Rusko potencialne inkasovat nemale zisky
nevidim velky rozdiel medzi znicenim NS1/2 a znicenim rafinerky Rusku, co aj ty povazujes za pozitivum
to su hrusky a jablka. rafinerie dodavaju a) paliva armade, b) paliva obcanom, c) paliva na export. Skrtnutie vsekych troch je pozitivum, lebo sa deje na ruskom uzemu.
trubky isli do Nemecka pri pobrezi Danska. je super, ze Rusko neinkasuje peniaze od Nemecka, ale ako som z mapy interpretoval, bez vacsich problemov a moznost inkasovat od inych zakaznikov.
nie pre diskusiu o naroku na vstup
ty to posuvas do inej roviny, uz opat, ja ale na tuto temu nediskutujem
neposuvam do inej roviny. ak by si realne zdielal zelanie na skoru porazku Ukrajiny, kolidovalo by to ku tvoju postuju ku ilegalnemu opusteniu krajiny, hoc pri snahe o zachranu zivota.
rad by som to videl samostatne, nie skryte kdesi v balaste - to k Suchojom
v pripade Kindzalov a Zirkonov som veru ziadnu reakciu od teba nevidel, mozno z rovnakeho dovodu ako v predchadzajucom polbode
co vsetko by som ja rad videl. mozno, ked na to budes skutocne mysliet, tak sa cely Vesmir spoji,... :D
tak ako si nevidel nic na temu (ne)nicenia Suchojov ci rakiet, hoc si v tom case aktivne prispieval, alebo si dostal link, kde stacilo listovat; tak si musel rozporovat "schvalovanie" a "tisice"
akoby ti slo len o konflikt a nie o debatu
beardie
Redeemer
Redeemer

musis skusit nejaky argument, na mna tvoje pocity nemaju vplyv

poskytol som clanok z Nka, ak chces viac, nech sa paci, hladaj
mimochodom, v tom clanku z Nka je odkaz na nemecky Spiegel, aj na NDR

nie, nemoze, lebo ma stale menej a menej zakaznikov
image-7-1024x615.png
ze niekam vedie plynovod este neznamena, ze to dana krajina bude odoberat
ak by si realne zdielal
nezdielam

celkom by ma zaujimalo, preco sa odkazujes na posty, o ktorych maju viaceri ludia pochybnosti, ze existuju, tak sa teda na ne pytam
jackb
Redeemer
Redeemer

Takze zase nic. Mas rusku lod operujucu nad NS, no veris blbosti, ze sa trenovali v Macoche. Tebe nezaujimaju fakty.

Ja som clanok otvoril a odkazujem sa na tie najvacsie hluposti, ktore do neho prelozili. Mas dat tu oficialnu nemecku spravu, ktora ma vysvetlit, preco ked zbran dymi z Kaliningradu, tak utoky vykonali Ukrajinci "hrdzvavou rybickou".

Vsimol si si, ze som nepisal, ci tych zakaznikov ma? Ja som opisal trasy, po ktorych dopravovat moze. Teoreticky. Tak ako ked sa ty pozeras, ako trasou pojdes. To ze existuje trasa A, neznamena, ze si ju vyberies, alebo ze cestu vobec uskutocnis. Ved ja mam len dve skusky z geo. dopravy, ty mas mat cely titul z logistiky. Tak ta poprosim.

Ak nezdielas zelanie na skoru kapitulaciu Ukrajiny, aky zmysel malo zdielat stlpcovy graf strat uzemia bez udania kontextu ruskych strat?
Mimochodom, tie vcera dosiahli 2030.

A povedal by si, ze si uzivatel vymysli zeleznicu a jej pouzitie? Alebo si vymysli nerastnu surovinu? Alebo bude vedome misinterpretovat vysetrovaciu spravu? Alebo ze da znamienko rovnosti medzi kadenciu a rozptyl Gattlingu na lietadle s manualne nabijanym kanonom tanku? Alebo ze bude zdielat lzi vyvinujuce Rusko z jeho zjavnych vojnovych zlocinov? Ja tiez nie. A to sme po SARS2, kedy som myslel, ze uroven hluposti dosiahla vrchol. Pritom mas spravy o zostreloch ci o raketach a precitas si "nedaju sa zostrelit/znicit"...

Tiez niekto klamal, ze "Ukrajinci nemaju tusenie co im tam lieta a nedokazu to nicit", "ukrajinske nebo je presytene ruskymi dronmi". Tak ti Ukrajinci "ktori hovno vedia a dokazu" znicili Switchbladeom rusky POW system TOR. Ten sa na krasnom videu javi, ze netusil co tam lieta ani sa nedokazal branit. Akoby to ruske nebo bolo presytene ukrajinskym dronmi.
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... zhgmd3a225
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 28 nov 2024, 9:27 Co sa tyka sankcii na dovoz citlivych suciastok ktore sa daju vyuzit vo vojenskych zariadeniach, tak tie sa tiez obchadzaju a v ruskych zbraniach sa aj nadalej nachadzaju. V dnesnom blobalizovanom svete sa tomu uplne zabranit neda.
Jasne, ze sa dovozu tych suciastok uplne zabranit neda, ale su pre Rusko dost obmedzene a nevyse, to, ze to musi ist cez XY preikupnikov ich cenu vyrazne dviha. takze vsetko maju ovela ovela drahsie a sucasne kvoli tomu istemu musia ropu vyvazat vyrazne lancnejsie.

Ono to zatial moc nevyzera, ze im to skodi, ale skodi. No Rusko ide teraz naplno na vojenskej ekonomike a jedine co vyrabaju su zbrane, za ktory stat plati vela penazi, tym utlmuje klasicku ekonomiku, lebo ludia radsej budu pracovat v zbrojovjke, kde dostanu viac penazi. Ludia mau viac penazi, lebo armada plati dobre.
Ale v momente, ked sa vojna skonci akokolvek, tak sa ich ekonomika rozsype ako domcek z kariet.

Ako teraz sa svine o nas tesia z toho, ze ked klesa rubel, ze budu mat viac penazi z vyvozu, ale do Ciny a Indie vyvrazaju za ich meny, nie za rubel.
Napísať odpoveď