4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa harrison314 »

ArkanoviTigrovi - Ak niečo vyzerá ako kačka, chodí ako kačka, kváka ako kačka, je to kačka. (A tato kačka sa k tomu verejne hlási a hovori o "nosatých", ukazuje znak WihtePower, atd...).
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

curta napísal: 06 dec 2024, 19:51 No lepšie keď sa 800mil rozdelí celému národu - každý má nejakého dôchodcu v rodine, takže je to príjem do každej rodiny - ako keď tých 800mil vezme jeden miliardár :)
Toto je sila tvojích argumentov? Nie, dôchodcovia nie su celý národ a nie nie je to príjem do každej rodiny.
Je to lepšie kvôli Vianociam, história bola, že to začalo ako vianočný príspevok - na zvýšené výdavky na Vianoce, takže je to fajn takto.
To je absurdná blbosť, pretože na zvýšené výdavky na vianoce si vieš sporiť a odkladať peniaze počas celého roka každý mesiac z výplaty/dôchodku, o to viac ak ten dôchodok sa zvýši o hodknotu toho 13teho rozrátaného na 12 mesiacov. Výsledná suma je stále tá istá.

Prečo proste nepriznáš, že je to obyčajný populizmus?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

K tomu trinastemu dochodku - pre dochdcov je to ekonomicky menej vyhodne ako by ho dostavali pocas celeho roku, kvoli inflacii a rastucim cenam vsetkeho.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

curta napísal: 06 dec 2024, 19:51 No lepšie keď sa 800mil rozdelí celému národu - každý má nejakého dôchodcu v rodine, takže je to príjem do každej rodiny - ako keď tých 800mil vezme jeden miliardár :)

Je to lepšie kvôli Vianociam, história bola, že to začalo ako vianočný príspevok - na zvýšené výdavky na Vianoce, takže je to fajn takto.
je to nahoda ze tie peniaze su rozdelovane prevazne medzi ficovych a pelegriniho volicov?

samozrejme ked si mas vybrat medzi 800 milionov pre dochodcov a 800 milionov jednemu miliardarovi tak neni o com ale co by si si vybral keby to bolo medzi 800m pre dochodcov alebo 800m na rekonstrukcie nemocnic ktore su v katastrofalnom stave?

Autoeditácia príspevku po 34 sek:
preco fico absolutne ignoruje zdravotnictvo ktore sa na slovensku stale viac a viac blizi k neexistencii?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

harrison314
Aj a ak ho dostanú spolu s decembrovým riadnym - mnohí ho nerozumne oplieskajú.
A dostanú ho aj tí, ktorí ho nepotrebujú.
mLuks
Addict
Addict

Ale keď už si s tým začal
curta napísal: 06 dec 2024, 19:46 Vlaky zadarmo stoja 30 mil.
Platené z daní všetkých ďaových poplatníkov, aj dôchodcov aj študentov. Inak povedané, každý dôchodca a študent cestujúci vlakom zadarmo si lístok na neho kupuje každou DPH a inou daňou, ktorú zaplatí.
A zase má z toho niečo celý národ.
Študenti a dôchodcovia sú celý národ? A medzi tým nie je nič? A čo dôchodcovia a študenti, ktoí nemôžu tieto vlaky zadarmo využívať, lebo ku nim vlak nejazdí alebo v prípade dôchodcov im to nedovolí zdravotný stav, čo z toho majú oni?
Nechodia vlaky prázdne, ale poloplné; pár vlakov na najvyťaženejšej trati sa pridá, vzniknú ďalšie normálne platené pracovné miesta;
Poprosil by som konkrétne čísla na tieto tvrdenia, aj počet vlakov aj počet pracovných miest v ZSSK, ktorý takto vznikol.
Lebo ja čítam iné informácie ako ty píšeš.
ZSSK v tomto roku prepustia 880 zamestnancov, ŽSR nemajú spresnený početl
ZSSK k začiatku tohto roku zamestnávala zhruba 20 060 ľudí. Jej hovorca Miloš Čikovský konkretizoval, že prepustenie 880 pracovníkov sa bude dotýkať tak prevádzkových ľudí, ako aj z obchodného a administratívneho úseku. Približne polovica plánovaného prepúšťania súvisí so zrušením osobnej prepravy na 25 regionálnych tratiach.
Teda na tratiach kde sa dá cestovať zadarmo.
ZSSK chýbajú zamestnanci: Zlepší stavy náborová KAMPAŇ? Takto to vyzerá s výškou platu pre...

Ale ako vravíš, tak sa robí poctivé podnikanie.
miesto auta ide študent vlakom zadarmo, ekológia, menej zápch na cestách,
nevedel som, že vlaky jazdia aj v mestách medzi sídlliskami a školami. Jediní študenti, na ktorých by platil tento tvoj agrument sú vysokoškoláci cestujci na univerzity a stredoškoláci starší ako 18 rokov zo satelitných miest, ktorí majú priame vlakové spojenie na mesto v ktorom majú stredú školu. Vzhľadom na železničnú sieť, je takých študentov dosť maálo. A vysokoškoláci z východu a stredu SR, ktorí študujú v BA nechodili autami ani pred vlakmi zadarmo, lebo vlakom to mali výhodnejšie.

Antisociálnosť a neadresnosť ani radšej nespomínam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

mLuks napísal: 06 dec 2024, 20:16Prečo proste nepriznáš, že je to obyčajný populizmus?
On nemoze priznat ze je to populizmus. Podla mna on tomu slovu ani nerozumie kedze je to hlavny dovod podpory
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

ArkanoviTigrovi napísal: 06 dec 2024, 20:02 Keď som sa pytal preco tu je Bombic oznacovani ako neonacista, spomenul som ze existuje prezumpcia neviny a on odsúdený nebol, tak mi to mal vyvrátiť práve tento denník, ktory tu par ludi berie ako bibliu...
https://dennikn.sk/4347589/trestne-stih ... /?sfnsn=mo
Vies ako funguje neodkladne opatrenie? Asi nie. Funguje to tak, ze das navrh na sud a sud vychadza iba zo skutocnosti v tomto navrhu, ktore by mali byt objektivne (ale mozu byt aj zavadzajuce). Sud ich vyhodnoti a bud vyda neodkladne opatrenie alebo to odmietne. Druha strana nema moznost vyjadrit sa a vlastne o tom ani nevie. Dozvedas sa o tom, az ked sud vyda uznesenie. Proti uzneseniu sa da odvolat na krajsky sud, ktory rozhoduje a obe strany vedie argumentovat.

Takze by som sa na tvojom mieste vobec netesil, pretoze to krajsky sud moze zrusit. A pokial by to aj nezrusil a uznesenie by potvrdil, tak sa nic nedeje, pretoze je to stale len predbezne opatrenie, nie samotny verdikt sudu v riadnom konani. Az v konani sa budu vypocuvat svedkovia, predkladat dokazy a ine.

Zaiste vies, ze Bombic je okrem ineho trestne stihany aj za extremizmus (spada tam fasizmus, xenofobia, antisemitizmus) a caka ho sud, comu sa vsak vyhyba pobytom v Londyne. V januari sa ma rozhodovat o jeho vydani na Slovensko.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Však na to, že je stíhaný a nie odsúdený narážam. A už vtedy bola celá hádka len o tom, ze nemôžeš označovať niekoho kto sa ti nepáči tak ako sa ti zachce. A nehraj to ze ja neviem ako co funguje, mne je jasne, ze ak ho odsudia, tak dennik N si bude písať aj naďalej to co písal doteraz...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

predatavte si, osobu znamu na soc sietach, ktoru, parafrazujem, "nepoznate" a "nesledujete", ale aj tak o nej potrebujete casto vasnivo diskutovat. zaujimava obsesia.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Ak si to nepochopil (čo si nemyslím) tak Bombic je len postava ale dôležitý je dej (od ktorého odkláňaš debatu). Nemôže tu nejaký denník písať o niekom, že je napr. vrah pokiaľ mu vraždu nikto nedokázal.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ArkanoviTigrovi napísal: 07 dec 2024, 11:33 Ak si to nepochopil (čo si nemyslím) tak Bombic je len postava ale dôležitý je dej (od ktorého odkláňaš debatu). Nemôže tu nejaký denník písať o niekom, že je napr. vrah pokiaľ mu vraždu nikto nedokázal.
Ale moze o niekom pisat, ze je vrah, ked si natoci videjko ako vrazdi ludi, potom dalsie videjko ked sa tym chvali a nosi tricko "vrazdenie je super" (narazam na fotku z clanku, ktory si ty sam zdielal).

A hlavne je to cele od Bombica aj od teba pokrytecke. Pri tom co tvrdi... a zrazu mu je hyperkoretknost a prezunkcia neviny dobra.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

ArkanoviTigrovi napísal: 07 dec 2024, 11:33Nemôže tu nejaký denník písať o niekom, že je napr. vrah pokiaľ mu vraždu nikto nedokázal.
V poriadku, beriem tvoju argumentaciu. A teraz mi skus odpovedat len stylom ano/nie, ze ci je podla teba v poriadku, ak bez pravoplatneho rozhodnutia sudu:
1. Fico a Estok hovoria, ze Curillovci su mafia, klamali a manipulovali trestne stihania.
2. Estok rozprava, ze Simecka rozkradol krajinu.
3. Fico hovori, ze korupcia v politike neexistuje.

A bonusova otazka, pre teba ako antisemitistu a fanusika nacizmu:
4. Je podla teba normalne a v ramci zakonov, ak Bombic siri nepravdive informacie o lekaroch, ak zverejnuje ich osobne udaje, ak siri hoaxy o vakcinach, ak oznacuje lekarov za vrahov, ak strelca z vrazdy na skole v Martine oznacuje za cigana?
mLuks
Addict
Addict

Z článku, ktorý postol.
Neodkladné opatrenia vydávajú súdy bez toho, aby o tom vedela žalovaná strana. Noviny teda nemali možnosť sa zatiaľ k zákazu vyjadriť.

Bombic o rozhodnutí informoval na svojom účte na Telegrame. Tvrdí tam, že s Denníkom N „vyhral súd“, čo nie je pravda. Neodkladné opatrenie je v civilných sporoch dočasným rozhodnutím súdu, ktoré má zabrániť prípadným nepriaznivým následkom, ktoré by mohli nastať pred začatím riadneho súdneho konania.

Súdy teda ešte nerozhodovali o podstate sporu – v tomto prípade o tom, ako môžu noviny označovať Daniela Bombica.

„Pri rozhodovaní o neodkladnom opatrení súd nekontaktoval Denník N, nemali sme teda možnosť vyjadriť sa k tvrdeniam Daniela Bombica ani predložiť našu právnu argumentáciu. Uznesenie považujeme za vážny zásah do slobody slova a v čo najskoršom čase proti nemu podáme odvolanie,“ povedal riaditeľ vydavateľstva Denníka N Lukáš Fila.

Proti uzneseniu súdu sa možno odvolať do 15 dní od jeho doručenia.
A to Bombic môže klamať a zavádzať a vravieť nepravdivé informácie, že vyhral nejaký súd s eNkom, keď žiadny súd nevyhral?

Inak ja si pamätám nejaké vyjadrenia AT, kde písal, že Bombic mu je ukradnutý, resp. že mu je to jedno (niečo v tom zmysle), ale na to ako mu to je jedno sa ho zase nejako veľmi zastáva.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

mLuks napísal: 07 dec 2024, 13:57 Inak ja si pamätám nejaké vyjadrenia AT, kde písal, že Bombic mu je ukradnutý, resp. že mu je to jedno (niečo v tom zmysle), ale na to ako mu to je jedno sa ho zase nejako veľmi zastáva.
To je ako tie slovenské hetero "alfy" v strednom veku, ktoré majú pocit, že neustále sa všade riešia len gejovia a otravuje ich to...a následne tie isté profily vidíš komentovať a rozoberať úplne explicitne gej sex prakticky pod každým bulvárnym článkom, ktorý aj len okrajovo je o niekom z LGBT komunity (napr. že Koleník kúpil nehnuteľnosť) :D :D

napr. raz mi taká tradičná kotlebácka alfa napísala vyhrážku v štýle "však počkaj ty buz..., nájdeme si ťa, ráno sa zobudiš a budeš mať pri posteli 10 riadnych chlapov a potom uvidíš" :D :D :D ešte aj tá vyhrážka znela...ehm...homoeroticky? :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Fico obviňuje novinárov. Vytvorili ste takú atmosféru, že na Slovensku klesla spotreba. Spôsobujete hospodárske škody

https://www.postoj.sk/166785/vytvorili- ... rske-skody

Neviem či sa mi to len zdá, ale posledné dni vnímam čím ďalej tým absurdnejšie vyjadrenia od tejto vlády.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám za to, že to dobre zhodnotil pán Kňažko - ohrozujú strategické záujmy krajiny aby sa udržali pri moci:
https://x.com/ostravanda_/status/186535 ... 7pNvA&s=19
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja som čítal, že naopak mal v októbri a novembri maloobchod rekordné tržby, čo si vysvetľujú tým, že ľudia sa snažia predzásobiť predtým ako príde Ficova drahota. Čakali nejaký obvyklý nárast kvôli Vianociam, ale nie že ľudia budú nakupovať až tak veľa.

Tiež som to tak robil a minul som asi 4x viac ako bežne za mesiac. Už mám plné všetky skrinky. Ako nejaký preper :D :D A zjavne nie som jediný. Maliar v pozícii ministra financii bude riadne kukať, keď za prvý kvartál 2025 mu do štátnej kasičky pritečie ešte menej peňazí než pred zvýšením daní...
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

aacid napísal: 06 dec 2024, 20:32 je to nahoda ze tie peniaze su rozdelovane prevazne medzi ficovych a pelegriniho volicov?

samozrejme ked si mas vybrat medzi 800 milionov pre dochodcov a 800 milionov jednemu miliardarovi tak neni o com ale co by si si vybral keby to bolo medzi 800m pre dochodcov alebo 800m na rekonstrukcie nemocnic ktore su v katastrofalnom stave?
Príspevok, ktorý má hlavu a pätu.
Je úplne v poriadku, ak dôchodci so svojimi životnými skúsenosťami volia Fica a Pellegriniho a oni im dajú 13. dôchodok. Aj Sulík alebo Grohling rozpráva to, čo chcú počuť jeho voliči, napr. odluka cirkvi od štátu, zrušenie spovedného tajomstva. Aj v USA rozprávali kandidáti to, čo chceli počuť voliči. Sčasti to aj robia, a ak je demokracia "vláda ľudu", tak by politici aj mali robiť, čo chcú ich voliči.

800mil by som vybral radšej na 13. dôchodok ako na rekonštrukciu nemocníc, zdravotníctvo je dnes ako čierna diera, môžu sa tam peniaze liať donekonečna. Naproti tomu 13. dôchodok pred Vianocami naozaj zabezpečil dôstojný život dôchodcom. Nehladujú, netrpia zimou, aj TV aj internet majú, z bežných dôchodkov; akurát pred Vianocami majú zvýšené výdavky a tých 600€ im odbúra stres aj pred Vianocami, takže dôchodcovia sú už naozaj na tom ok. To za to stojí, aj keď mohol byť radšej odstupňovaný ako pred tým a stál by polovicu.
mLuks napísal: 06 dec 2024, 20:34 Študenti a dôchodcovia sú celý národ?
Nie sú celý národ, je to len polovica národa.
A iste, študenti moc autami nechodili ani predtým, veď sa to v budúcnosti možno rozšíri aj na ďalšie skupiny.
V Nemecku to už tiež skúšajú, zatiaľ cez prázdniny v lete za pár eur na neobmedzené cestovanie vlakmi, pre všetkých. Možno to k tomu smeruje. V niektorých mestách majú MHD zadarmo, ako ide pokrok dopredu, tak si to snáď môžme dovoliť.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

V Pezinku má byť budúci rok pre všetkých, v Leviciach pre žiakov počas školského roka a to znie rozumnejšie, než vlaky zadarmo.
Autobusová doprava je prakticky všade, vlaky nie.
Napísať odpoveď