4. Ficova vláda (2023-202x)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
Ved o to ide.
Tak potom kde vidis problem?
-
harrison314
Hardcore addict
To, ze tak poslu domov, kde nedostanes liecbu alebo spravis na Doniu zbierku na liecbu v zahranici.
Osobne si nemyslim, ze akciove spolocnosti su vhodna forma pre statne nemocnice, lebo akciove spolocnosti maju jediny ciel a to uspokojit akcionarov. Ked sa pozries na socialne siete, alebo velkych distributorov hier tak sa z nich stali monstra, co spravia cokolvek aj nemoralne veci len aby uspokojili akcionarov (viem, ze priklad z ineho sudka, ale napriklad vdaka tomu sa Facebook z miesta, kde si nasiel spoluziakov a ludi co si davno nevidel dezolacka antidemokraticka stoka).
Osobne si nemyslim, ze akciove spolocnosti su vhodna forma pre statne nemocnice, lebo akciove spolocnosti maju jediny ciel a to uspokojit akcionarov. Ked sa pozries na socialne siete, alebo velkych distributorov hier tak sa z nich stali monstra, co spravia cokolvek aj nemoralne veci len aby uspokojili akcionarov (viem, ze priklad z ineho sudka, ale napriklad vdaka tomu sa Facebook z miesta, kde si nasiel spoluziakov a ludi co si davno nevidel dezolacka antidemokraticka stoka).
To si si z ktoreho prsta vycucal ze ta poslu domov? Z ustavy mas pravo na liecbu.
Netvrdim ze akciovky by boli lepsie ale pocul som na to celkom dost kladov.
Akcionar bude len stat. Takze ziadne uspokojovanie by sa nekonalo. Dalo by sa aj zabranit prichod sukromnych akcionarov.
Spytam sa ta na opacnu kartu. Preco by mal primator niektorej nemocnice dobre hospodarit ked na to nema motivaciu? Bude strata tak stat doplati. Doslova vyhadzovanie statneho rozpocnu von oknom.
Netvrdim ze akciovky by boli lepsie ale pocul som na to celkom dost kladov.
Akcionar bude len stat. Takze ziadne uspokojovanie by sa nekonalo. Dalo by sa aj zabranit prichod sukromnych akcionarov.
Spytam sa ta na opacnu kartu. Preco by mal primator niektorej nemocnice dobre hospodarit ked na to nema motivaciu? Bude strata tak stat doplati. Doslova vyhadzovanie statneho rozpocnu von oknom.
-
harrison314
Hardcore addict
To je sice pekne, ale uz som tu spominal znameho v Presovskej nemocnici, kde sa zredukoval pocet lozok, tam to funguje tak, ze ta bud poslu inam, alebo domou, lebo ta proste nemaju kde dat. Ked sa ti ale niecos stane, tak si to zlizne lekar, co tak rozhodol.wladas napísal: 08 dec 2024, 20:41 To si si z ktoreho prsta vycucal ze ta poslu domov? Z ustavy mas pravo na liecbu.
A poopravim ta, z ustavy mas pravo na urgentne osetrenie. To znamena, ze ti zasiju diery, stabilizuju tlak,...
Ale v tom pripade z toho netreba robit akciove spolocnosti, ale len zmenit pravidla.wladas napísal: 08 dec 2024, 20:41 Akcionar bude len stat. Takze ziadne uspokojovanie by sa nekonalo. Dalo by sa aj zabranit prichod sukromnych akcionarov.
To, ze z toho robia akciovky ma len jeden dovod a to, ze ich chcu privatizovat, nie hned, ale potichu, ked tento humbuk utichne.
Ja chcapem a suhlasim, ja uz roky hovorim, ze mame neudrzatelny stav a potrebujeme reformu zdravotnictva a statnych nemocnic.wladas napísal: 08 dec 2024, 20:41 Spytam sa ta na opacnu kartu. Preco by mal primator niektorej nemocnice dobre hospodarit ked na to nema motivaciu? Bude strata tak stat doplati. Doslova vyhadzovanie statneho rozpocnu von oknom
Lenze problem s riadtelmi je len cast problemu, a ide ho vyriesit inac.
Niekde som cital post lekarky, ktora daval priklad z jednym vystrenim myslim pomocou lapraoskopickej operacie, tak poistovna preplacala promile ceny zakroku. Takze, ako ma byt nemocnica v pluse, ked jej poistovna za to nezaplati, ale statna nemocnica musi zo zakona ten zakork spravit, inac by zanedbala zdravotnu starostlivost?
Myslim, ze v tych poziadvkach memoranda bola aj zmena vztahu s poistovnami a napriklad to, aby stat platil do VsZP rovnake prispvky za svojich poistencov ako vsetci ostatni.
Nie primator, ale primar. Lenze su nemocnice, ktore musia robit drahe ukony a drahu starostlivost, napriklad operacia srdca, transplantacie, pacient je dlho na ARE, na JISke, dlho sa doliecuje. A su to castokrat stratove ukony pre nemocnice.
V com by bolo lepsie, ze mala nemocnica prejde na akciovku a bude v zisku, lebo nebude vykonavat drahe ukony, nocne sluzby na urgente a tak podobne? Pritom velke nemocnice budu musiet mat argunet, zubnu pohotovost, sluzby na neurologii a kardiologii atd.?
V com by bolo lepsie, ze mala nemocnica prejde na akciovku a bude v zisku, lebo nebude vykonavat drahe ukony, nocne sluzby na urgente a tak podobne? Pritom velke nemocnice budu musiet mat argunet, zubnu pohotovost, sluzby na neurologii a kardiologii atd.?
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/94014 ... j-situacii
To neuveritelne klamanie ludom, a ludia to zeru.
Minister povie ze lekari chcu vyssie platy a furt menia poziadavky, predstavitel lekarov povie ze platy nechcu a ze poziadavky su jasne a minister s nimi suhlasil.
A najlepsie ze minister k rokovnaiam nechce pustit media aby mohol dalej klamat... Premakani su
To neuveritelne klamanie ludom, a ludia to zeru.
Minister povie ze lekari chcu vyssie platy a furt menia poziadavky, predstavitel lekarov povie ze platy nechcu a ze poziadavky su jasne a minister s nimi suhlasil.
A najlepsie ze minister k rokovnaiam nechce pustit media aby mohol dalej klamat... Premakani su
Hlavne ten Sasko, ake divadlo tam cely cas hra, ako taký...
Drzim lekarom palce ale tato argumentacia je chybna. Chrenek aj Hascak maju rozsiahle portfolia podnikania. Penta, pokial si pamatam, ma viac nemocnic v zahranici ako u nas. Zisk zo slovenskeho zdravotnictva v pripade Penty tvori len 9% z celkoveho zisku z ich podnikania v zdravotnictve.
Prispevkova spolocnost, tak ako to maju teraz statne nemocnice, mozu v podstate vytvarat dlh donekonecna. V pripade a.s. je hlavny rozdiel v tom, ze sa pri zadlzovani zapnu mechanizmy ktore pravne nedovolia vyrobit taky dlh. Co je velmi potrebna vec. Motivacie u akcionarov budu, hoc to bude aj stat, aby sa ta nemocnica nezadlzila. Inak, tie nemocnice su tak zadlzene, ze ak by sa mali pretransformovat na a.s., niekto velmi velmi velmi bohaty ich najprv z toho dlhu musi dostat. A tiez sa bavime o majetku v hodnote stovak milionov eur. Je to drahy biznis, preto v zdravotnictve budu vzdy figurovat osoby vo forbes v top 10. Nikto iny nema na to peniaze. Neviem, ci sa v zahranici najde nejaky dobrodruh ktory by s nasimi vladami bol ochotny ist do riadenia nemocnic.
Tiez nevnimam, ze by sa sukromnici vyhybali zlozitejsim zakrokom. Mozno sa to deje, ale treba na to data a nie priklad jeden operacie ci dvoch nemocnic a ich platbami od poistovni. Penta a Agel v mojom okoli vykonava vsetky mozne lekarske ukony. Nizke platby od poistovni v pripade statnych nemocnic nie je obzaloba poistovni. Je to skor obzaloba nemocnic, kedy nie su schopne dojednat take zmluvy ako dojednavaju sukromne nemocnice.
Prispevkova spolocnost, tak ako to maju teraz statne nemocnice, mozu v podstate vytvarat dlh donekonecna. V pripade a.s. je hlavny rozdiel v tom, ze sa pri zadlzovani zapnu mechanizmy ktore pravne nedovolia vyrobit taky dlh. Co je velmi potrebna vec. Motivacie u akcionarov budu, hoc to bude aj stat, aby sa ta nemocnica nezadlzila. Inak, tie nemocnice su tak zadlzene, ze ak by sa mali pretransformovat na a.s., niekto velmi velmi velmi bohaty ich najprv z toho dlhu musi dostat. A tiez sa bavime o majetku v hodnote stovak milionov eur. Je to drahy biznis, preto v zdravotnictve budu vzdy figurovat osoby vo forbes v top 10. Nikto iny nema na to peniaze. Neviem, ci sa v zahranici najde nejaky dobrodruh ktory by s nasimi vladami bol ochotny ist do riadenia nemocnic.
Tiez nevnimam, ze by sa sukromnici vyhybali zlozitejsim zakrokom. Mozno sa to deje, ale treba na to data a nie priklad jeden operacie ci dvoch nemocnic a ich platbami od poistovni. Penta a Agel v mojom okoli vykonava vsetky mozne lekarske ukony. Nizke platby od poistovni v pripade statnych nemocnic nie je obzaloba poistovni. Je to skor obzaloba nemocnic, kedy nie su schopne dojednat take zmluvy ako dojednavaju sukromne nemocnice.
na FB som si všimol nárast príspevkov bežných užívateľov namierených proti lekárom... neviem či naozaj narástla antipatia ľudí proti lekárom, alebo tu fungujú nejakí "riadení roztlieskávači" ktorí tieto nálady úmyselne stupňujú v nejakých FB skupinách. ak je to to druhé tak sa celkom desím, ako ľahko sa dá ovplyvniť mienka ľudí na FB.
-
harrison314
Hardcore addict
Pravdu ma Fico aj Estok (len to bolo v roku 2022).
To neznamena, ze ten zisk nebude rozsirovat. Ani to, ze transformacia na akciovky je len priprava na privatizaciu.lamalajma napísal: 09 dec 2024, 0:09 Penta, pokial si pamatam, ma viac nemocnic v zahranici ako u nas. Zisk zo slovenskeho zdravotnictva v pripade Penty tvori len 9% z celkoveho zisku z ich podnikania v zdravotnictve.
Opakujem u nas nie je problem, ze nemocnice nie su akciovky, ale to, ze musia robit za nevyhodnych podmienok.lamalajma napísal: 09 dec 2024, 0:09 V pripade a.s. je hlavny rozdiel v tom, ze sa pri zadlzovani zapnu mechanizmy ktore pravne nedovolia vyrobit taky dlh. Co je velmi potrebna vec.
Takisto tomu nepomohlo to, ze stat sa v podstate vzdal financne vyhodnych zakrokov v prospech sukromnych firiem ala Penta a Agel, a on musi robit tie nerentabilne. Rovnako je to z poistovnami VsZP ma najviac dochodcov a dlhodbo chorich.
Len v mojom okoli som pocul o troch pripadoch.lamalajma napísal: 09 dec 2024, 0:09 Tiez nevnimam, ze by sa sukromnici vyhybali zlozitejsim zakrokom. Mozno sa to deje, ale treba na to data a nie priklad jeden operacie ci dvoch nemocnic a ich platbami od poistovni. Penta a Agel v mojom okoli vykonava vsetky mozne lekarske ukony. Nizke platby od poistovni v pripade statnych nemocnic nie je obzaloba poistovni. Je to skor obzaloba nemocnic, kedy nie su schopne dojednat take zmluvy ako dojednavaju sukromne nemocnice.
Autoeditácia príspevku po 2 min 57 sek:
Ved toto iste bolo pocas covidu. Lekari boli zli, lebo hovoria, ze na virusove ochorenie funguje ockovanie a nosenie rusky. Potom boli zli, lebo nebrali kazdy soplik a nedodziavali "sokratovu" prisahu. Sam Fico vyzival na boj proti ockovaniu a Blaha burcoval davy proti lekarom a covid opatreniam, atial co mu v nemocnici nan zomieral otec.Mirrorion napísal: 09 dec 2024, 0:57 na FB som si všimol nárast príspevkov bežných užívateľov namierených proti lekárom... neviem či naozaj narástla antipatia ľudí proti lekárom, alebo tu fungujú nejakí "riadení roztlieskávači" ktorí tieto nálady úmyselne stupňujú v nejakých FB skupinách. ak je to to druhé tak sa celkom desím, ako ľahko sa dá ovplyvniť mienka ľudí na FB.
Nic nove.
-
starysomar
Hardcore addict
Nepochybujem ani trošku o cielenom štvaní ľudí proti niekomu - niečomu. O tom sa dá nájsť dosť odkial a prečo.
Dávno som si všimol u bývalej zubárky (aj inde) - ako klient VSZP (by) som najviac doplácal u zubára.
V 2020 sme všetci prešli pod Union - s ideou že konkurenciu u nás treba a Dôvera je penťácka, preto Union.
Zistili nám nádory - bez úplatkov sme sa dostali do asi najlepšieho zariadenia za najkratšiu čakaciu dobu. Lebo Union.
Penťácke nemocnice sú spravidla lepšie vybavené - to neide bez investícií. Vyverajú si občas.
Štátne a VSZP doplácajú aj na neodvádzanie príspevkov štátom za "svojich" poistencov. No oveľa viac na darebáctva, zlodejiny.
Jedna nemenovaná ... pred rokmi mala manko ešte v korunách 5 miliónov. Jej direktor nejakou náhodou postavil 5 miliónových barákov. Aká záhada...
Dávno som si všimol u bývalej zubárky (aj inde) - ako klient VSZP (by) som najviac doplácal u zubára.
V 2020 sme všetci prešli pod Union - s ideou že konkurenciu u nás treba a Dôvera je penťácka, preto Union.
Zistili nám nádory - bez úplatkov sme sa dostali do asi najlepšieho zariadenia za najkratšiu čakaciu dobu. Lebo Union.
Penťácke nemocnice sú spravidla lepšie vybavené - to neide bez investícií. Vyverajú si občas.
Štátne a VSZP doplácajú aj na neodvádzanie príspevkov štátom za "svojich" poistencov. No oveľa viac na darebáctva, zlodejiny.
Jedna nemenovaná ... pred rokmi mala manko ešte v korunách 5 miliónov. Jej direktor nejakou náhodou postavil 5 miliónových barákov. Aká záhada...
-
harrison314
Hardcore addict
Tu je status od lekarky, ktora vyvstluje ako nahovno je u nas nastavene financovanie statnych nemocnic
https://www.facebook.com/ponikova.maria ... JoZ4JUYqUl
https://www.facebook.com/ponikova.maria ... JoZ4JUYqUl
Je to smutné.
No bohužiaľ aj niektorí moji známi z východu sú stále názoru, že doktori majú mega platy, berú úplatky a aj tak im je malo. A bohužiaľ to nie sú len dôchodcovia ale aj ľudia v mojom veku. Roky sa sťažujú, na dlhé čakacie doby na rôzne termíny, na rušenie niektorých konkrétnych služieb v ich meste ale stále volia to isté.
No bohužiaľ aj niektorí moji známi z východu sú stále názoru, že doktori majú mega platy, berú úplatky a aj tak im je malo. A bohužiaľ to nie sú len dôchodcovia ale aj ľudia v mojom veku. Roky sa sťažujú, na dlhé čakacie doby na rôzne termíny, na rušenie niektorých konkrétnych služieb v ich meste ale stále volia to isté.
lamalajma - Zdroj odkial mas, ze ma Penta viac nemocnic v zahranici ako u nas? Aj tak ma zdravotnu poistovnu? Pri akciovej spolocnosti su ake mechanizmy, aby nevytvarali dlh? Ci odmietnu drahe operacie a nechaju si len ziskove ukony?
-
starysomar
Hardcore addict
lamalajma - možno (internetových) lekární.
Aria si "myslí" toto:
Penta Investments má v súčasnosti viac nemocníc na Slovensku ako v zahraničí. Tu sú kľúčové informácie:
1. **Na Slovensku**:
- Penta prevádzkuje **14 regionálnych nemocníc** a **11 polikliník** pod značkou ProCare.
- Tieto zariadenia zamestnávajú približne **11-tisíc zamestnancov**.
2. **V zahraničí**:
- Penta má silnú prítomnosť v **Poľsku**, kde ovládla najväčšiu súkromnú nemocničnú firmu **EMC Instytut Medyczny**, ktorá zahŕňa **8 nemocníc** a **16 špecializovaných ambulancií**.
- Celkovo má Penta viac ako **30 nemocníc** v zahraničí, ale väčšina z jej operácií a investícií je sústredená na Slovensko.
Takže, aj keď Penta má významnú prítomnosť v zahraničí, na Slovensku má viac nemocníc a zdravotníckych zariadení.
Nejak mi tie súčty nesedia - 14+11=25 na Slovensku, čo je myslené viac ako 30 v zahraničí neviem.
Aria si "myslí" toto:
Penta Investments má v súčasnosti viac nemocníc na Slovensku ako v zahraničí. Tu sú kľúčové informácie:
1. **Na Slovensku**:
- Penta prevádzkuje **14 regionálnych nemocníc** a **11 polikliník** pod značkou ProCare.
- Tieto zariadenia zamestnávajú približne **11-tisíc zamestnancov**.
2. **V zahraničí**:
- Penta má silnú prítomnosť v **Poľsku**, kde ovládla najväčšiu súkromnú nemocničnú firmu **EMC Instytut Medyczny**, ktorá zahŕňa **8 nemocníc** a **16 špecializovaných ambulancií**.
- Celkovo má Penta viac ako **30 nemocníc** v zahraničí, ale väčšina z jej operácií a investícií je sústredená na Slovensko.
Takže, aj keď Penta má významnú prítomnosť v zahraničí, na Slovensku má viac nemocníc a zdravotníckych zariadení.
Nejak mi tie súčty nesedia - 14+11=25 na Slovensku, čo je myslené viac ako 30 v zahraničí neviem.
-
harrison314
Hardcore addict
Aj oni by mali mega platy, keby maju tolko nadcasov, nocnych, keby 6 reokov studuju vysoku skolu, 5 rokov potom robia atestaciu adalsich 5 rokov robia v spitali.lukas9206 napísal: 09 dec 2024, 12:13 Je to smutné.
To je všade rovnaké v každom odvetví, kde sa robí s ľuďmi. Vždy to schytá zamestnanec v prvej línii, namiesto toho, aby sa Slováci vyzúrili na manažmente alebo v tomto prípade na tom ko*ot na úrade vlády.
-
starysomar
Hardcore addict
Na to odvahu nemajú - zato napadnúť zdravotnícky personál niektorí ano. Presne tí, ktorí volia ten hnoj čo je vo vláde.