mLuks napísal: 11 dec 2024, 18:17
A navyše, študent staríš ako 16 rokov si vie zarobiť svoje peniaze na brigáde, napr. podľa sociálnej poisťovne pracovalo v roku 2019 cez 90 000 študentov
Tiež som brigádoval, ale cestovať po Slovensku by som nikdy nešiel. Až keď bol akcia týždeň zadarmo, keď si kúpiš ročný preukaz, tak som vďaka tomu precestoval celé Slovensko. Prvý raz v živote som bol v Medzilaborciach, prvý krát v Čiernej nad Tisou, vďaka tomu cestovaniu po Slovensku som pochopil hudbu ako ľudovky, pozrel som si múzeum Andyho Warhola, múzeum v Humennom, jednoducho kultúrne obohatenie ako má byť. Všetko vo vlastnej krajine. Možno aj preto ho teraz doprajem iným
Také výborné, že každý jeden ekónom ho odprúča zrušiť resp. nahradiť niečim iným. Neefektívne, nesystémové, neekonomické a nesociálne. Kvalita cestovania sa zohršila atď.
Nasrať takým ekonómom na hlavu...
Aj kvalita ciest sa zhoršuje, keď po nich chodí veľa áut, teraz zakážeme autá?
Bude treba nejakú investíciu do infraštruktúry ŽSR, ale vlaky sú v norme.
A Matovič rozdával peniaze aj ľudom, napr, daňový bonus. Správal sa sociálne, takže neviem čo ti vadí na matovičovom sociálnom rohadzovaní ale ficové sociálne rozhadzovanie vychvaľuješ.
Na tom nič, skôr ľudom vadí, že je to narcis. Alebo že nezakročili proti bohatnutiu energetických firiem na úkor ľudí. Proste im išlo len o seba.
Ty si tvrdil, že Dzurinda a matovič zadlžili slovensko najviac, teraz už píšeš, že je to pol na pol s Ficom, stále ale tým pádom Fico zadlžil slovensko najviac lebo Durinda nevládol 13 rokov, tak ako Fico.
Pol na pol je to len finančne, Dzurinda je na tom horšie, lebo mal navyše príjmy z privatizácie.
beardie napísal: 11 dec 2024, 22:41
Slovensko ma 26 rokov?
Od Dzurindu. Nerozoberať ešte Moravčíka či Mečiara.
Johnnny napísal: 12 dec 2024, 7:01
S akym dlhom krajinu potom Fico v 2020 odovzdaval ? Tiez to bolo 35%, alebo to bolo malinko viac ?
Isteže viac, ale nemal okrem polovice telekomu obrovské príjmy z privatizácie, tiež mal krízu v 2009. A teraz nás bude zadlžovať už každý, lebo zlaté vajcia ekonomiky už patria západu.
deszka3 napísal: 11 dec 2024, 18:21
Curta chod do riti s tvojimi vlakmi zadarmo, zeleznice sa idu rozpadnut, meskania na dennom poriadku, stav zeleznic ako v nejakej zaostalej krajine. Studenti nasackovani v Eurocity vlakoch a osobaky idu poloprazdne. Potom my nestudenti, nedochodcovia platime 25 eur za spiatocny listok a ani sadnut si nevieme lebo vlak je plny batozinkovych studentov, kde dvaja s batozinami obsadia stvorku. Jedina moznost bola kupit si auto a vyhnut sa oblukom cestovaniu vlakom na Slovensku. A to nie som jediny, kto takto spravil.
Náhodou trasa PB-BA je už na 160km/h rýchlosť, interval BA-KE sa práve teraz mení na 1 hod, tuším už budú aj miestenky povinné, aby sa dalo sadnúť. Veci sa lepšia.
aacid napísal: 12 dec 2024, 9:32
ty sa fakt cudujes ze tu s tebou vacsina ludi nechce diskutovat ked sa spravas takto. on ti da data a ty na to odpovies "ale nie, vlaky zadarmo su super, ty len nemas rad fica"...
ved to to nema ziadnu logiku bud tie data vyvrat inymi datami alebo ich respektuj.
ked nechces diskutovat ale len sa tlapkat po chrbte s ludmi co rozmyslaju rovnako ako ty tak to si fakt na zlom fore
Neviem, kde sa čudujem. Niektorí sa pochválili, že si dali ignore a mám od nich pokoj. Mohlo by si ešte pár ľudí dať a mal by som ešte väčší pokoj.
Na dáta som mu reagoval, ale keď sa niekomu zdá podstatné sa doťahovať či 1,13mil alebo 1,5mil. študentov a dôchodcov využíva vlaky bezplatne, tak sa doťahujeme na takýchto blbostiach.
Poviem to aj tebe - tu viac ako o dáta ide o ľudí. Ak by všetko pre ľudí malo byť populizmom, tak sme zas v 19. stor.
Našťastie je demokracia a väčšina ľudí to schvaľuje.
Niekde si písal, že podľa teba som ešte nič rozumné nenapísal, zrejme myslíš úplne inak ako ja, tak preskakuj alebo ignore, tiež preskakujem niektorých užívateľov.