4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa starysomar »

Nemusí byť platený troll.
Niektorí ľudia inklinujú ku zlu - lebo nevedia konať dobro. Všade vnášajú rozvrat, chaos, neistotu.
Zaštiťujú sa hoci kresťanstvom.
Zvyknem takým povedať - Teba až raz zahrabú, budú Ti kopať dve jamy. Do tej druhej budú chodiť červíky grcať.
Za iný koment nestoja.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

curta napísal: 16 dec 2024, 20:22 Nemám naštudované, ktoré krajiny ako privatizovali, ale nie je ťažké pochopiť, že ak napr. Orange patrí francúzskym štátnym telekomunikáciám, tak každý ich zákazník v postkomunistickej krajine vo faktúre platí komfort Francúzom. To iste plynárne, elektrárne atď. Samozrejme aj my by sme radi zas žili na úkor napr. Srbov, alebo Bulharov, alebo Ukrajincov, skúpili ich podniky a zisky by boli príjmy nášho štátneho rozpočtu. Ale vlastní Slovenská republika naopak niečo vo Francúzsku, Británii, Nemecku?
Dzurinda sľuboval, že 1,5 roka si bude treba uťahovať opasky a potom už bude dobre, nakoniec si ľudia uťahovali opasky 7,5 roka a vďaka tomu sme boli akože úspešní, korporácie na nás bohatli, západ na nás bohatne, len Slováci museli šetriť.
Nooo, to asi naozaj nie je tazke pochopit, akurat ty vychadzas z predpokladu, ze statne podniky su vzdy spravovane dostatocne efektivne na to aby boli na prospech statu a to zdaleka nie je pravda nakolko k tomu nie su a neboli nutene. Co sa prerobi sa dofinancuje a bolo to vidiet aj na nasich elektrarnach a inych podnikoch. V tomto ta logika trochu kulha.

BTW, jedny z ekonomicky najvyspelejsich krajin sveta su Svajciarsko, alebo Singapur a pri vlaznom skumani zistis, ze statne podniky nie su ich dominantou.

Ano, Dzurindove sluby sa mozno uplne nenanplnili a ani nemyslim, ze boli realne, ale stale je to politik. Fakt ale je, ze spravil konkretne kroky k tomu aby sa Slovensko zaradilo medzi vyspele krajiny sveta. Tu Fico dokazatelne zlyhava, nakolko neurobil ziadne kroky. Ficova politika vzdy boli nejake socialne balicky pred volbami a tym to hasne. Nikdy sa nepustal do nicoho co by mu zobralo hlasy a to je zasadny rozdiel oproti Dzurindovi a zatial co Dzurinda preukazatelne vysledky ma, Fico jednoducho nie. Pritom v SR nie je politik ktory mal na vladnutie lepsie podmienky nez Fico a to je dalsi fakt.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Fico s Orbánom sa postavili za proruskú vládu v Gruzínsku a vetovali sankcie EÚ. Slovensko sa pridáva na zlú stranu histórie, vravia experti

https://dennikn.sk/4364802/fico-s-orban ... a-experti/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dvaja špinavci...
Johnnny - videl som v našej firme koľko investovali do rozvoja zahraniční spoločníci za 10 rokov. Ak by to bol chcel robiť "štát" - nabral by drahé úvery a nemalá časť prostriedkov by sa stratila. Mali sme hovno a boli by sme mali hovno a štvrť. Občas sa mudrákov pýtam, či by sa boli poskladali na nevyhnutné investície s kamarátmi (alebo babky z dôchodkov).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Aj ucitelia mozno pojdu do basy - vyhlasili strajkovu pohotovost - https://spravy.rtvs.sk/2024/12/po-lekar ... hotovosti/

taktiez aj obciansky budeme mat narodny a ziadny iny - https://zive.aktuality.sk/clanok/UExlkO ... je-vacsia/ tentraz bez vzorov z wishu, ale z horsou citatelnostou.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Este sa vratim k Andassymmu z NKU.
Prekvapilo ma ze je proti 2.pilieru
Chapem ho ze ked tam niekto vstupil pred 10-20r pri urcitych pravidlach tak tie sa odvtedy zmenili k horsiemu.
Stale je nevyvratitelny fakt ze sa to oplati.
31:45

curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

mLuks
nepresvedčil som ťa, ani ty mňa si nepresvedčil a už zazneli asi všetky argumenty, mohli by sme teraz riešiť, že brigády študentov nie sú plnohodnotné zarábanie, a študenti by si mali mladosť aj trochu užiť, ale to je len také doťahovanie sa
sociálne štipendiá sú samozrejme tiež skvelé opatrenie
na záver by som chcel vyjadriť predstavu, že v blízkej budúcnosti budú vlaky zadarmo pre všetkých
pokrok ide dopredu, energie budú snáď onedlho zdarma (slnko, elektrina z vody alebo sa konečne objaví nejaká fúzia) tak prečo nie?
ak ťa teraz trápi 50mil. na vlaky pre všetkých študentov a dôchodcov, tak onedlho by mali byť aj pre ostatných

Fico nekradol, nebral úplatky, max. sa poznal s nejakou Troškovou, ktorá sa poznala s nejakým Vadalom a ten sa poznal s nejakým Talianom, čo sa poznal s nejakým mafiánom, to je taká <>ina, že to nestačí na žiadny súd, akurát na nejaký progresívny lynč
ak za jeho vlády zobral nejaký Imrecze 40 000 úplatok, tak to ani štát nezruinovalo, ani to nie je Ficova vina
mali by ťa mrzieť iné miliardy :)

Johnnny
Dzurinda ale naše štátne podniky predali iným štátnym podnikom
Švajčiarsko a Singapur sú len centra napr. bankových služieb, to nemôže fungovať na celom svete, centrum a neutrálny štát má zmysel, len ak je jeden.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

curta napísal: 17 dec 2024, 21:33 nepresvedčil som ťa, ani ty mňa si nepresvedčil a už zazneli asi všetky argumenty
Ty si ma nemal čím presvedčiť, keďže na tvojej strane absentujú relevantné argumenty. Mne je jedno či som teba presvedčil, ja viem, že trolla nepresvedčím, ale zároveň som každú tvoju vetu vyvrátil a tak ani ty nikoho nepresvedčíš o tvojich výmysloch.
mohli by sme teraz riešiť, že brigády študentov nie sú plnohodnotné zarábanie, a študenti by si mali mladosť aj trochu užiť, ale to je len také doťahovanie sa
Znovu sa mýliš, mnoho študentov si už popri škole dokáže zarábať 'aj plnohodnotne (samozrejme je to načiero, kvôli papierom a obmedzeniam, ktoré sa viažu na DBPŠ, ďalší si vďaka brigáde popri škole nájdu aj uplatenie v tej istej firme po skončení školy. Práveže študenti si svoj život užijú zo svojich peňazí, ktoré si zarobia sami, doprajú si viac a dokážu sa k svojim financiám aj správať zodpovedne, keď to nie je len o tom, že natiahne ruku na rodičov so slovo "dajte"
sociálne štipendiá sú samozrejme tiež skvelé opatrenie
áno, preto lebo sú adresné a systémové a nie neadresné a nesystémové ako vlaky zadarmo, či 13. dôchodky
na záver by som chcel vyjadriť predstavu, že v blízkej budúcnosti budú vlaky zadarmo pre všetkých
pokrok ide dopredu, energie budú snáď onedlho zdarma (slnko, elektrina z vody alebo sa konečne objaví nejaká fúzia) tak prečo nie?
ak ťa teraz trápi 50mil. na vlaky pre všetkých študentov a dôchodcov, tak onedlho by mali byť aj pre ostatných
Ak slovensko bude v plusových číslach štátneho rozpočtu, môžu byť pre mňa za mňa aj autá do každej rodiny zadarmo ale nie v časoch, keď sa tvárime, že musíme konsolidovať ľudom dvíhame DPH ale na nesystémové bludy sa vždy nájdu peniaze z vrecák ľudí.
Fico nekradol, nebral úplatky, max. sa poznal s nejakou Troškovou, ktorá sa poznala s nejakým Vadalom a ten sa poznal s nejakým Talianom, čo sa poznal s nejakým mafiánom, to je taká <>ina, že to nestačí na žiadny súd, akurát na nejaký progresívny lynč
ak za jeho vlády zobral nejaký Imrecze 40 000 úplatok, tak to ani štát nezruinovalo, ani to nie je Ficova vina
mali by ťa mrzieť iné miliardy :)
Toto myslíš vážne? Fico vytvoril a dovolil fungovať systému našich ľudí. Bašternák (v jeho byte fico býval), Kočner (fica prosil o vybavenie u mamojku na US), Bodor (starý bodor ryžoval s sbs na štátnych zakázkach za vlád smeru, mladý ovládal políciu a bral úplatky), Brheľ (považovaný za mecenáša smeru, ku ktorému sa aj fico priznal a ryžoval na zakázkach ktoré mu počas vlád Smeru prihodzovali), Široký (ďalší mecenáš smeru s váhostavom, ktorému sa dobre darilo), Výboh, Kováčik (ktorý je právoplatne odsúdený a Fico sa ho aj tak zastáva, vieš prečo? lebo sa bojí aby nespieval atď. Priamo zo Smeru Paška, Počiatek, Rošková, Stormček, Kažimír, Pellegriny, Kaliňák, atď Imrecze bol človek dosadený Ficovou vládou na to miesto, jeho vláda za neho zodpovedá.

Ty si fakt taký naivný, že si myslíš, že Fico z týchto všetkých kšeftov a biznisov, odrbov na DPH, eurofondov nič nemal, že to všetci títo ľudia robili poza jeho chrbát a on o ničom nevedel? Nebuď smiešny, to môžeš rozprávať tak na FB skupinách "Ja milujem Fica" ale nie rozumným ľudom. Fico dodnes nevysvětlil financovanie smeru a čo znamená zháňať 40 milionov sk vlastnou hlavou, to že Ficovi nikto priamo neodovzdal peniaze neznamená, že z toho nikdy nič nemal. Fico nalial peniaze do Smeru cez oligarchov a odvďačuje sa im za to pre štát predraženými zakázkami, na ktorých oni zarobia. Kaliňák teraz na obrane dáva zarábať svojmu kamarátovi Strnadovi, prihazuje mu jednu zakázku za druhou. Chápem, že ako smeráckeho trolla ťa to netrápi, ale taká je realita a tú nezakryješ žiadnymi svojimi rečami, nie na tomto fóre.

A nevrav mne aké mld by mňa mali trápiť, pokiaľ teba netrápi to, že Fico, Smer a ľudia nacucaní na Smer rozkradli štátny rozpočet, eurofondy.

A keby si aspoň vedel priame fakty, ten nejaký Vadala je primo mafián a obchodník s drogami.
Ale slovné spojenie "progresívny lynč" ukazuje presne odkiaľ u teba fúka vietor. :)

A páči sa mi, ako sa snažíš diskusiu v ktorej nemáš žiadne argumenty uhrať do outu, miesto toho aby si si priznával svoje chyby.

Autoeditácia príspevku po 21 min :
ooo a taká najväčšia zákernosť Fica, zneužiť inštitúcie štátu v politickom boji a snažiť sa odstaviť svojich ptorivníkov. Keď mával daňovým priznaním Matoviča na tlačovke, pritom by sa k nemu nemal ako dostať keby neporušil zákon - teda využil kamaráta Bodora a jeho ľudí aby pozhaňali na Matoviča niečo.

rovnaký scenar aj v prípade Kisku a tam to Fico dotiahol až do osobnej pomsty, keďže jednak Kiska ho porazil vo voľbách, Kiska ho odmietol vymenovať na ustavný súd a Kiska aj tlačil na rekonštrukciu vlády po vražde Kuciaka.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Celá audio nahrávka GORILA-Jaroslav Haščák, Robert Fico a zločinecká organizácia SMER a.s. trvá deň aj 14 hodín, má cez 2GB.
Kto vie - vie si overiť že je neupravená, nezostrihaná - proste originál.
Časti - zhruba hodinové sú aj na Youtube. To ovšem niektorí (...) akosi nechcú vedieť, počuť - že?

mLuks - s niektorými "ľuďmi" je diskusia zbytočná - zväčšuje im priestor na rafinované šírenie svojich dezinformácií...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

curta napísal: 17 dec 2024, 21:33 Dzurinda ale naše štátne podniky predali iným štátnym podnikom
Švajčiarsko a Singapur sú len centra napr. bankových služieb, to nemôže fungovať na celom svete, centrum a neutrálny štát má zmysel, len ak je jeden.
Nie, predavali sa statnym aj sukromnym podnikom a aj tie "statne" nie su vzdy, alebo vobec (nechce sa mi overovat vsetky) vyhradne statne. Podobne ako u nas nie su tie podniky vyhradne v sukromnych rukach, podiel na vlastnictve ma aj stat (konkretne dopredaj do 100% vlastnictva napriklad dokonali Ficove vlady), takze stale plati, ze to co ty a podobne zmyslajuci ludia povazujete za najvacsiu tragediu SR je uplne standardny model bezne fungujuci na zapade.

Ako som uz pisal, privatizacia sa diala v mnohych postkomunistickach krajinach (tusim Slovinsko bolo vynimkou), pretoze krajiny jednoducho boli v zlom stave a nemali peniaze na modernizaciu podnikov na uroven tych zapadnych. Preto budes aj pomerne tazko hladat ekonoma ktory privatizaciu ako taku odsudi hoci urcite najdes mnohych ktori budu tvrdit, ze sa tam spravili chyby.

Realita ale opat je, ze pred Dzurindom bolo Slovensko ciernou dierou, po nom Tatranskym Tigrom a ten privlastok si nedavali politici, ale dostali sme ho zo zahranicia ktore sa da v tomto pripade povazovat za nestranne. Ze sa nam zlepsovali ekonomicke ukazovatele je nespochybitelne rovnako ako je nespochybnitelne, ze nastupom Ficovych vlad zacali opat klesat.

Ano, Svajciarsko hodne stava na bankach, ale Singapur nie. Tazi zo zahranicnych investicie, ale ide primarne o technologicke firmy. Skratka taka ta mantra, ze bez statnych podnikov to nie je proste neplati a v casoch ked sme tie podniky mali sme na tom boli este daleko horsie. Staci sa pozriet na ratingy ktore som postol a zistis, ze z pohladu investicii sme boli velmi rizikovou krajinou.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

No a taká drobnosť - dzurindova vláda dotiahla do firiem kapitál - aspoň do časti tých. ktoré Mečiar nerozdal kamarátom za korunu (ktoré potom predali, peniaze ostali im...)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

curta napísal: 17 dec 2024, 21:33 Fico nekradol, nebral úplatky, max. sa poznal s nejakou Troškovou, ktorá sa poznala s nejakým Vadalom a ten sa poznal s nejakým Talianom, čo sa poznal s nejakým mafiánom, to je taká <>ina, že to nestačí na žiadny súd, akurát na nejaký progresívny lynč
2. otázky:

- Z čoho teda Fico žil posledných 20 rokov?
(Podľa daňových priznaní Fico 95% svojho príjmu míňal na nájomné, ktoré platil Bašternákovi. Pani Ficová ho živila? Asi ťažko, lebo tá dala Ficovi hodinky za 60,000€ v čase, keď plat VŠ učiteľky bol 700€ v čistom, čiže aj ona musela hodne dlho šetriť a žiť zo vzduchu. Ficovcov teda živil ich maloletý syn z brigád (ktoré nemal)? Alebo potom Fica živila milenka Trošková? Tá má byt za 500,000€, síce na hypotéku, ale od 2018 je dobrovoľne nezamestnaná. Z čoho tú hypotéku platí a z čoho žije?)

- Ak Fico nekradol a nezaložil organizovanú zločineckú skupinu, prečo sa bál súdu ako čert kríža a musel seba aj svojich kumpánov samoamnestovať zmenou trestného zákona? (Ja kebyže som nevinný a niekto ma obviní z tak závažných zločinov, tak duplom by som chcel ísť pred súd, aby som odtiaľ odišiel s papierom "nevinný" a ešte by som od republiky vysúdil poriadne tučné odškodné)

Sú 2 typy sociálnych demokratov. Ten prvý typ si ukladá 100% výplaty na účet a žije zo vzduchu. Ten druhý typ 100% výplaty minie na životné náklady, ale napriek tomu majú nehnuteľnosti a majetok, ktorí by si mohli dovoliť, keby boli vo funkcii už od čias Tutanchamóna. Nemôžu tí dobrí sociálni demokrati konečne nám bežným občanom prezradiť, ako sa takto dá žiť a ako to robia? Nezaslúžia si všetci Slováci taký život, ako má napr. Kičurov syn (šéf Ficovho riaditeľa štátnych hmotných rezerv), ktorý ako 18 ročný čerstvo zmaturovaný chalan kúpil 2 byty v centre Bratislavy v hotovosti a bez hypotéky?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Máš zložité otázky na nich...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pelegriny podpisal dalsi zmrseny zakon - tentoraz nebude mozne pouzit erecepty na vsetky lieky.

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/94121 ... ektronicky
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Asi by bol jednoduchší výpočet toho, čo nedodrbali.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mLuks napísal: 17 dec 2024, 22:27ooo a taká najväčšia zákernosť Fica
ak by som mal nieco Ficovi vycitat, tak otocenie smerovania k vychodu
nejake ekonomicke aspekty su az druhorade
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Spachana skoda pre Slovensko je ale na podobnej urovni podla mna.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

:D
Screenshot_2024-12-18-16-07-59-963_com.miui.gallery.jpg
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

beardie napísal: 18 dec 2024, 15:29 ak by som mal nieco Ficovi vycitat, tak otocenie smerovania k vychodu
nejake ekonomicke aspekty su az druhorade
To bolo len na margo Curtovho vyjadrenia, že on nekradol, nebral úplatky. Jasné, že Ficovi sa dajú vyčítať aj iné veci, od názorových otočiek, cez politické otočky, až po otočky smerovania krajiny a z toho vyplývajúce škody pre krajinu, ktoré budú násobne väčšie ako tie 3,5mld o ktorých dookola točí Curta pri Matovičovi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lukas9206 - to znamena, ze kupime len dve vesmirne rakety od Ruska, vsak je konsolidacia. (V kazdej inej vlade by som zapojenim nasich univerzit do ESA tlieskal, ale tu sa bojim, ze to dopadne ako vzdy.)
Napísať odpoveď