Ahojte,
Posledné dni som si všimol ako by trhanie/sekanie obrazu na Tv keď dačo prehrávam z PC.
Zvuk ide bez problémov.
Na monitore trhanie nebádam, preinšťaloval som aj ovládače na grafike Nvidia 3080 ako aj k-lite code pack ale zatiaľ to nepomohlo.
Keď pozerám klasicky TV tak tam všetko ide ako má.
Tv mám s PC prepojenú hdmi káblom.
Neviem či to pomôže ale ale ssd disk, z ktorého to púštiam začal vydávať zvuky /mám pocit, že to ide z toho disku/ a v poslednej dobe sa aj veci na ňom občas dlhšie otvárajú resp načítajú.
Trhanie nie je stále viditeľné ani systematické, objavuje sa ako by náhodne.
Zaujímave je ale keď skúšam prehrať napr staršiu mp4 nie nové mkv tak problém som nebádal.
Ďakujem za akúkoľvek radu
Sekanie obrazu na TV
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sekanie obrazu na TV
SSD by nemalo vydavat ziadny zvuk, pretoze nema mechanicke tociace sa casti ako stare HDDcka. Treba ten disk otestovat cez HD Tune alebo nieco podobne, ale nemyslim si, ze by sekanie sposoboval disk, pokial to na pocitaci funguje. Treba skusit pouzit iny kabel.
SSD je na hry a tam kde sú filmy je HHD Seagate BarraCuda 2 TB ,ktorý má ale už 4 roky.
Problem je , že teraz bádam to isté aj na monitore s tým, že skúšal som film prehrať aj s SSD disku v PC a sekanie bolo na oboch (TV +Monitor)
Drivery aj codecy som preinštaloval a aj som skúsil použiť staršie ale to problém nevyriešilo.
Skúšal som aj defragmetnovať disk ale ten chybu nevykázal.
Ale vyzerá to, že možno bude problém s kodekom 265 lebo pri 264 to nerobí problém resp skúšam teraz vlc namiesto mpc a mám pocit zlepšenia aspoň na tv
Problem je , že teraz bádam to isté aj na monitore s tým, že skúšal som film prehrať aj s SSD disku v PC a sekanie bolo na oboch (TV +Monitor)
Drivery aj codecy som preinštaloval a aj som skúsil použiť staršie ale to problém nevyriešilo.
Skúšal som aj defragmetnovať disk ale ten chybu nevykázal.
Ale vyzerá to, že možno bude problém s kodekom 265 lebo pri 264 to nerobí problém resp skúšam teraz vlc namiesto mpc a mám pocit zlepšenia aspoň na tv
K-Lite daj prec a skus prehrat ce VLC Player.
použil som ten vlc a problém som nebadal takže evidentne má mpc problem s H265