Zdravíčko
Môj počítač sa rozhodol že sám vymaže všetko čo sa dá a neviem ako to zastaviť
Sám sa zapne odinštaluje programi a potom sa vypne skúšal som vimeniť súčiastky ale vôbec to nepomohlo
Ja ti zial nerozumiem. Vsak to napis normalne ako clovek a nie aby tu niekto tahal z teba veci ako z chlpatej deky. Takze pekne napis celu zostavu, ake mas diely, co si vymenil, ci si preinstaloval Windows a ine dolezite veci.
Hardware uz vieme. A teraz by to chcelo opis problemu, pokusit sa to najviac co rozpisat. Pretoze so. Pochopil len to, ze sa nieco maze, aj to mi nejde do hlavy.
"Sám sa zapne odinštaluje programi a potom sa vypne" - zachytil som samovoľné zapínanie kedysi pri Vistách a mám za to, že ho môže zapínať aj USB, LAN, plánovač. No ak celkom vypnem napájanie a nemá povolené blbiny typu rýchle spustenie, hybridný spánok - asi ťažko.
Aby sám od seba odinštalovával programy si neviem celkom dobre predstaviť. Jedine že by to niekto/niečo naplánoval(o).
Teda pokiaľ to celé berieme vážne.
ano deje sa to aj po Preinštalovaňiu windows alebo po jeho oprave alebo vraťenie do virobnich nastaveni
Autoeditácia príspevku po 12 min 1 sek:
ked nainštalujem Steam ,Mozilu , Driveri Intelu a zakladnej dosky sa prebehu 24h vimažu
(na windows 10 sa vedel odinštalovať aj Windows defender)
Event wiever je plni erorov a Critikal Problemov(Event 41,kernel power / The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. )
A stale sa to stane behom nepritomnosti u PC cca 20 min ako odiďem na kavu alebo k deťom.
1. Odkial je Windows - je legálny?
2. Nemáš problém s elektrinou - výpadky, poklesy - alebo zlý kontakt napájacích káblov? Zas ak to nerobí Linux nemal by byť.
Programy sa zrejme neodinštalovávajú ale niečo poškodzuje systémové súbory.
Nie sú staré tie HDD? Môžu im pribúdať vadné klastre, vtedy sa dejú podivnosti.
no pokus o žart to nieje bohužial kiež bi ano
windows je legaly
elektriku som kontroloval aj zasuvky aj rozvodnu skrynu 230 +-5v
hdd ma cca 4roky
sučiastky krore boli vporiadku som vratil naspeť takže aktualna zostava je
Msi Z390 GAMING PRO CARBON
i9 9900K
ssd m2 500gb
32gb ram
hdd 2tb
1000w zdroj
pričom z neznamich dovodov va mi odpolik keblik na Zap/Vip PC , predni USB port z jack 3.0
a skoro aj USB na Chladič procesora.
a roby to len umňa doma v PC servise maa vismiali lebo im fungoval vpohode.
(na nojej zakladnej doske haproval klavesnica buď bola oneskorena alebo nereagovala vobec)