4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 09 jan 2025, 11:36 Každá nehnutelnost je vedená pod LV, pkn a pod, a na kazdom kaatstri existuje archív podkladov rozdelený na cast pre geodetov a na cast kde sú zalozené zmluvy, takze vsetko je aj v analógovej podobe, ako tomu bolo pred digitalizáciou, teda ty más originál zmluvy overený notárom a ten je aj v archíve katastra. Teraz ale nefunguje digitálny systém. Neviem presne ako mali evidované tie postupnosti zápisov na LV v analógovej podobe, ale co uz je zapísané by malo byt vsetko v archívoch vo svojej chronológii.
To je pekné. A teraz si predstav, že komplet všetci na Slovensku budú musieť preukazovať svoje vlastnícke práva v analógovej podobe. Alebo že to tam budú úradníci preverovať, listinu po listine. Milióny a milióny listín a strán. Však to zaberie ďalších 50 rokov. Do toho ľudské chyby alebo priamo podvodný úmysel a korupcia.

Škoda za miliardy. A to do tej škody nerátam investičné dlhy (pretože teraz ti banka nedá úver na nič), investičné dlhy samospráv (lebo nedostanú eurofondy)...a nikto nevie, či tento stav potrvá dni, týždne, mesiace...pretože ani toto zjavne nie je premiérska téma pre Roberta Fica.

Nehovoriac o tom, že my už teraz neskutočne zaostávame v porovnaní so susedmi. Naozaj si nemôžeme dovoliť teraz proste stáť a rok alebo koľko nevyužívať EU dotácie.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 09 jan 2025, 11:42 Do toho ľudské chyby alebo priamo podvodný úmysel a korupcia.
Takto to fungovalo pred digitalizaciou, ludia nevedeli co vlastnili, kde vlastnili, vsetko bolo na papieri, ktory im vytlacili na poziadanie na katastri, samozrejme uz aj vtedy boli asi nejake databazi LV a dalsich veci, ale to bolo asi tak vsetko. To boli zlate casy katastra, tie za Meciara a potom ked sa robili roepy, kedy sa robili rozne cachre a podvody, golden age is back it seems.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

ephramko (aj ďalší) - nedá sa vylúčiť, že tomu smradovi táto situácia hraje do karát - zrútiť vládu, nové voľby kde naplno zaberie v ohlupovaní dutých obviňovaním iných, vyzdvihovaním seba, sľubmi že všetko zariadi, napraví a získa väčšinu pre samovládu...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

ephramko napísal: 09 jan 2025, 11:26 A ako notár/súd vie, že naozaj vlastníš to, čo vlastníš? Ako môže rozhodnúť o vysporiadaní/dedení niečoho, keď nevie zistiť vlastnícke práva a nevie zapísať nové vlastnícke práva? Banky teraz totálne stopli akékoľvek pôžičky viazané na nehnuteľnosti/hypotéky...a to sa bavíme "len" o bankách a fyzických osobách. Právnické osoby budú mať ešte väčšie problémy. A notári/súdy sú totalne v riti.

Či si myslíš, že keď prídeš s nejakým 10 rokov starým papierom, že tú nehnuteľnosť vlastniš, tak ti to pomôže? Hocikto môže prísť a obviniť ťa z podvodu, že si mu tú nehnuteľnosť v priebehu tých 10 rokov predal a už dávno nie je tvoja.
Takto. Ani na dedičské, ani na rozvodové konanie nepotrebuješ kataster z právneho hľadiska, pretože zákon nehovorí o tom, že predpokladom týchto konaní je fungujúci kataster nehnuteľností. Áno, na zisťovanie údajov je to elementárna záležitosť, ale samotná skutočnosť, že kataster má "výpadok" neznamená, že tieto konania nemôžu prebiehať. Samozrejme sa dá dopátrať ku vlastníckemu právu, pretože ty môžeš mať k dispozícií kúpne / darovacie / iné zmluvy, a hlavne rozhodnutie okresného úradu - katastrálneho odboru o povolení vkladu vlastníckeho práva do KN. Myslím si, že je to na diskusiu, ale podľa môjho názoru v takýchto prípadoch sa má vychádzať z týchto listín dovtedy, kým sa nepreukáže opak. Samozrejme, v skutočnosti takéto fungovanie by bolo obtiažne a pravdepodobne zažijeme niečo ako v prípade novelizácie trestného zákona, že súdy, resp. iné úrady z opatrnosti počkajú, kým sa výpadok odstráni. Avšak samotný výpadok katastra nie je prekážkou z právneho hľadiska ani na vedenie dedičského, ani na vedenie rozvodového konania. To je však môj osobný názor, s ktorým môžeš aj nemusíš súhlasiť.

Autoeditácia príspevku po 18 min 30 sek:
harrison314 napísal: 09 jan 2025, 11:31 Lenze smeraci tie zmluvy uzatvaraju tak, aby sa nedali zrusit, matovicova garnitura to tam mozno chcela doplnit, mozno o probleme ani nevedela, problem je, ze tie firmy co su tam nacucane od cias smeru maju stale platne zmluvy a niekoho, kto by tam tu zaloho dorobil proste ani nepustia.

PS:
Myslim, ze Remisova sa pokusila zrusit pre stat nevyhodne zmluvy zo Skytollom na dialnicne myto, neuspela prave kvoli tomu, ze Skytoll ma nezrusitelne zmlluvy.
Ja osobne nepoznám žiadnu takú zmluvu, ktorá by sa nedala "zrušiť" alebo aspoň dodatkom zmeniť. Vždy prichádza do úvahy buď: 1) výpoveď zmluvy 2) odstúpenie od zmluvy 3) dohoda o zrušení zmluvy 4) uplynutie doby; eventuálne zmena dodatkom. Ak by sa zmluva nedala žiadnym spôsobom zrušiť či zmeniť, trvala by naveky a v znení ako sa uzavrela.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Leslie10 napísal: 09 jan 2025, 14:48 Ja osobne nepoznám žiadnu takú zmluvu, ktorá by sa nedala "zrušiť". Vždy prichádza do úvahy buď: 1) výpoveď zmluvy 2) odstúpenie od zmluvy 3) dohoda o zrušení zmluvy 4) uplynutie doby. Ak by sa zmluva nedala žiadnym spôsobom zrušiť, trvala by naveky.
Nezrusitelnou zmluvou nazyvam to, ked jej zrusnie je vyrazne nevyhodnejsie ako aktualna situacia. Napriklad tam daju klauzulu, ze v pripade zrusnia/odstuepnia od zmluvy stat zaplati pokutu, ktora je rovna sume, ktoru by zaplatil za prevadzku systemu. Takze v pripade zrusnia zmluvy nema stat ani dany system ani peniaze na novy.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

harrison314 napísal: 09 jan 2025, 14:56 Nezrusitelnou zmluvou nazyvam to, ked jej zrusnie je vyrazne nevyhodnejsie ako aktualna situacia. Napriklad tam daju klauzulu, ze v pripade zrusnia/odstuepnia od zmluvy stat zaplati pokutu, ktora je rovna sume, ktoru by zaplatil za prevadzku systemu. Takze v pripade zrusnia zmluvy nema stat ani dany system ani peniaze na novy.
No, zmluvná pokuta neznamená nezrušiteľnosť zmluvy. Takéto zmluvy sa dajú napadnúť na súde napr. pre rozpor s poctivým obchodným stykom, eventuálne v civilných veciach pre rozpor s dobrými mravmi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslim si, ze to maju pravne osetrene. Navyse aj velki operatori mavaju taketo zmluvy napriklad na poskytovanie internetu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ephramko napísal: 09 jan 2025, 11:42Naozaj si nemôžeme dovoliť teraz proste stáť a rok alebo koľko nevyužívať EU dotácie.
Ale prosim ta. My sme predsa suverenna krajina, mozme si to dovolit !!! :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Suterénna - ak nie, budeme.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Vyzera, ze aj v rusku sa nejaka skupina hackerov naburala do ruskeho katastra, aká to náhoda.

Na konci clanku je nieco ako predzvest ako to bude vyzeraj asi aj u nas s informaciami
https://meduza.io/en/news/2025/01/08/ha ... e-fragment
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Z utoku Estok, ktory s katarom podla vlastnych slov nic nema obvinil Ukrajinu https://www.sme.sk/minuta/23433922/za-k ... i-politici

To som cakal uz v utorok, akosi meskaju.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som čakal, že za to bude môcť Šimečka :D alebo Radičovej vláda. :D však ich voliči po lobotómii zožerú všetko.

Ale vládne mlčanie bolo fakt extrémne dlhé. Už pred týždňom sa mal postaviť niekto z nich pred kamery a povedať niečo v štýle "intenzívne na tom pracujeme, všetko bude dobré, nebojte sa, o majetky nikto nepríde". Mlčanie naznačuje, že problém je veľmi vážny a klamú alebo že ak aj nejaký hackerský útok naozaj nastal, tak vláda sama plánuje robiť čachremachre s katastrom a potrebovali si to dohodnúť so šéfom, ktorý bol medzitým nezvestný.

Ja už neverím ani tomu, že Fico má medzi očami nos...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja to mlacanie priprisujem aj vsebecnej neschopnosti riesit realne problemy. Vzdy ked sa nieco realne pokazi, tak nasi ustavni cinitelia Ficovej vlady zduchnu ako gafor, no ked tu mame nejaky vkonstrovany problem ako napriklad "nehorazny utok studentov na dochodcov", tak su ich plne media a maju silne reci.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

One time next time. Ja už ani neviem či je to real alebo Photoshope ale niečo mi to pripomína :lol: :roll:
FB_IMG_1736503963623.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas9206 napísal: 10 jan 2025, 11:13 Ja už ani neviem či je to real alebo Photoshope ale niečo mi to pripomína :lol: :roll:
Ak im po kontakte s tou vaňou začnú rásť bradavice, budeš vedieť, že je to real a Robert Fico sa tam naozaj kúpal.

____
____
Prípadová štúdia: Ako zistiť, či komentuje smerácky bot alebo reálny človek?

Pani Ľudmila sa nahnevala, že pani Studenková odmietla vyznamenanie od pána prezidenta. Mala potrebu napísať hneď niekoľko komentárov v znení "je sprostá", "nikoho nezaujíma", "aj tak si to nezaslúži". Po kliknutí na jej profil zistíme, že tam má aj túto fotku. :D

Záver: Ide o reálneho tupovoliča.
Prílohy
472679816_10161493829663227_6425707808921667650_n.jpg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Bolo už spomenuté kdesi - možno v rámci týchto stránok a všimol som si tiež že mimoriadne narástol v diskusiách na akožespravodajských weboch počet "provládnych" komentárov s bezchybnou štylistikou a gramatikou.
Buď sa degeneráti bleskovo dovzdelali - alebo niekto za aj moje dane platí hodne rozsiahle trolie farmy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Toto ma celkom pobavilo, dobre to Visolajsky povedal - https://dennikn.sk/4394938/odborar-a-le ... votnictvo/

Počas výpovedí ste poskytli rozhovor konšpiračnej Infovojne, neboli ste tam prvýkrát. Prečo tam chodíte?

Vnímam, že v tomto médiu odznievajú aj nepravdy alebo zavádzanie. Bol som tam prvýkrát kvôli nemocnici Rázsochy. Môj dôvod je, že toto médium počúvajú hlavne koaliční voliči. Pre nás je dôležité, aby všetci voliči chápali problémy slovenského zdravotníctva, aby tu bol veľký dopyt po zmene k lepšiemu. Mrzí ma, že voliči koalície nečítajú Denník N alebo Sme, kde sa často vyjadrujeme. Potrebujeme osloviť aj týchto voličov a vysvetľovať im problémy. Išiel som tam vysvetľovať aj pandémiu a covid. Bola to dosť nepríjemná debata, nepríjemné útoky. Snažil som sa vysvetľovať vážnosť pandémie, dosah covidu a benefity očkovania. Každý chápe, že pre mňa nebolo príjemné tam sedieť, odpovedať na tieto otázky a vysvetľovať. Vyjadroval som sa aj ku konfliktu na Ukrajine. Pre mňa ako lekára je samozrejmé, že keď príde do ambulancie pacient, tak mu to vysvetľujem, bez ohľadu na to, koho volil, ani či počúva Infovojnu alebo Denník N. Tohto sa držím aj v médiách.

Počúvate Infovojnu?

Nie. Keď som tam bol, tak som časť relácie počúval. Na Slovensku sme si postavili barikádu, kde jedna strana hovorí, že druhí sú dezoláti, druhá, že slniečkári. Z jednej strany na druhú sa naslepo prehadzujú kamene a rôzne zbrane, nejde to dobrým smerom, to všetci vidíme. Jediná cesta je komunikovať medzi sebou. Bez toho slovenskú spoločnosť nezlepšíme. Z roka na rok to ide horším smerom, vidia to všetci. Doterajší prístup nebol efektívny, pretože situácia sa na Slovensku zhoršuje a barikády len narastajú. Sú to len drobné kamienky a slovné útoky, ale môže to prerásť do ďaleko horšej situácie. Jediná cesta je komunikácia. Nejde o to, či chcem nejaké médium vyzdvihovať alebo pozdvihovať, ide o to, aby sme medzi sebou komunikovali. Išiel som tam preto, aby voliči koalície počuli a vedeli, čo sa deje v zdravotníctve aj počas vlády, ktorú volili. To médium má obrovský dosah. Nie je cesta ich ignorovať. Keď som bol v Infovojne, prekvapilo ma, kto všetko ma oslovil na ulici a z blízkeho okolia, že to počúval. Zatvárame oči pred týmto problémom, ale už sa to nedá riešiť ignorovaním. Jediná cesta je komunikovať aj cez barikádu, aby barikády klesali a nie stúpali. Lebo inak aj útoky budú horšie a horšie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Slovenski vlastizradcovia isli bozkvat lemrucha P*tinovi. Polsko im zamietlo ziadost o prelet, museli cez Cesko, Nemecko, ponad Balt a Lotyssko :D
https://www.flightaware.com/live/flight/OMBYA
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Škoda, že im nedošlo palivo nad tou mlákou. :D

Daj vlkovi ovce strážiť - dopadneš ako Kataster.
Odporúča Kaspersky...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tetušky v komentároch sa riadne zavzdušňujú, lebo klamárovi niekto nepodal ruku. Že kvôli Pellegrinimu musia cestovať po papierové recepty, to im nevadí. Ale čo čakať od národa, kde je základná stratégia prežitia držať hubu, ohnúť chrbát, stiahnuť nohavice, nastaviť zadok a dúfať, že to nejako prežijeme.
https://www.facebook.com/reel/1183789103120249

363 sa prebudila z kómy...
Prílohy
473522310_1034914102008320_3647789761416413712_n.jpg
Napísať odpoveď