Feedback na správanie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
skooty
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Feedback na správanie

Príspevok od používateľa skooty »

Ahoj.

Potreboval by som nejaký feedback na situáciu.

Mal som konflikt s kamošom, ktorého som až donedávna považoval za najlepšieho.
Ten konflikt vznikol na základe toho, že som plánoval akciu na víkend, na ktorú som ho pozval. On oponoval že už má niečo dohodnuté s kamoškou. Tak som mu navrhol nech to teda spojíme. On že dá vedieť. Podotýkam že sa tam z jeho strany nejednalo o rande.

Deň na to mi písal, že to asi spojovať nechce, lebo že čo ak by sme si s tou jeho kamoškou nesadli, že by sa potom z toho môhol cítiť zle a že to nechce riskovať.

Úprimne ma tento postoj dosť zármutil, keďže ja som ho nikdy nemal problém zoznamovať s novými ľuďmi a nikdy som sa týmto štýlom nezamýšľal. A to nie je len u neho ale u nikoho. Vždy som to bral tak, že rozumní ľudia sa nejako dohodnú. Druhá vec je že k dosť veľa jeho súčasným kamošom sa dostal cez zo mňa. Prakticky až s vínimkou dvoch ľudí ma on za celý ten čas s nikým nezoznamil. Teda mi to prišlo také paradoxné a nevďačné. Akože pochopil by som hocijaké iné dôvody, napr. že smrdím, že chcú súkromie alebo že sa im nepáči ten program a pod... Tento dôvod mi prišiel taký ja neviem. ako keby sa za mňa hanbil ? Príde mi to nefér, obzvlášť od človeka s ktorým sa celkom aktívne stretávam 4 roky a čosi sme spolu preskákali.

Kto je v tomto prípade debil ? Alebo som len moc vzťahovačný ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Feedback na správanie

Príspevok od používateľa beardie »

chce s nou byt osamote, neries to tak velmi
skooty
Light Star
Light Star

beardie napísal: 21 jan 2025, 21:21 chce s nou byt osamote, neries to tak velmi

No veď toto by som bral úplne v pohode. Aj som mu to napísal že chápem ak s ňou chce byť sám a on mi to vyvrátil a napísal ešte raz ten dôvod.
Že sa bojí že by sme si nesadli.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

za prvé, treba si zvyknut, že nie vždy si ludia hovoria pravdu, tj skutocny dovod moze byt iny ako ti napisal.
za druhe, ludia sa menia a kamaratstva malokedy vydržia dlhodobo.

Vieš, od bodu zrelosti muži vyhladavaju viacej spoločnost žien ako spoločnost svojich kamaratov :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja by som sa dako nad tym nezamyslal. Mozno to s tou kamoskou mal dohodnute skor, chce s nou byt sam, lebo sa mu paci a tak ju uprednostnil pred tebou. Pretoze vie, ze ked sa s tebou kamarati aktivne 4 roky, tak si mozete spravit akcii kolko len chcete. Lenze ak ma o tu kamosku zaujem a prijala pozvanie von, tak to chce zurocit. Podla mna by si si nemal z toho robit tazku hlavu.
skooty
Light Star
Light Star

Neviem, tak nikdy som nemal pocit že by sme si klamali. A keby mal o ňu zaujem, tak to povie snáď narovinu. A opäť by to bolo úplne OK. Pochopiteľné a akceptovateľné rozhodnutie.
A to odovodnenie ktore som tu písal tak mi ho povedal dvakrát ešte s aj s vysvetlením, takže si ozaj myslím že to bolo úprimné.

Veľkú hlavu by som si z toho nerobil, keby to bolo od nejakej random osoby. Mňa sa to osobne dotklo, lebo si myslím že takéto veci si kamaráti nerobia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pozval si kamarata na vikendovu akciu a on neprisiel lebo mal ine plany? to je cely problem?
pride mi to ako uplna hlupost ktoru netreba riesit. na dovode preco neprisiel ani nezalezi, nie? mozno mal ozaj strach ze si nesadnete, mozno mu ona navrhla ze by radsej ostala vo dvojici ako ist na akciu.
hlavne je ze je to tvoj najlepsi kamarat, ma viac informacii ako ty (ty ju nepoznas, on ano) a teda by si mal jeho rozhodnutiu doverovat.

ked sa to stane stvrty krat ze si najde dovod preco ta s nou nezoznamit potom to ries.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ťažko hodnotiť, partia čo sme sa poznáme viac ako 15 rokov; ale keby mi niekto z nich niečo také napísal, tiež by som ostal zaskočený..
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

keby máte 14 tak asi pochopiteľná reakcia z tvojej strany. Ale predpokladám, že si dospelý človek a tu by som za tým nič nehľadal , jednoducho mal iný / lepší / nekompatibilný program ako si mal ty. A je to úplne normálne. Ja kamošom ani len neodpisujem, keď ma volajú na sprostosti a mám svoj program.
skooty
Light Star
Light Star

aacid napísal: 22 jan 2025, 9:10 pozval si kamarata na vikendovu akciu a on neprisiel lebo mal ine plany? to je cely problem?
pride mi to ako uplna hlupost ktoru netreba riesit. na dovode preco neprisiel ani nezalezi, nie? mozno mal ozaj strach ze si nesadnete, mozno mu ona navrhla ze by radsej ostala vo dvojici ako ist na akciu.
hlavne je ze je to tvoj najlepsi kamarat, ma viac informacii ako ty (ty ju nepoznas, on ano) a teda by si mal jeho rozhodnutiu doverovat.

ked sa to stane stvrty krat ze si najde dovod preco ta s nou nezoznamit potom to ries.
No mne je úplne fuk že nepríde. Jediné čo ma na to zarazilo/sklamalo bol ten dôvod.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

presne kvoli tomuto ja dovody neudavam :D na co je dobre udavat dovod? prist nepridem, ci vies dovod alebo nevies, pokial ho poviem tak to este bude niekto riesit a aj tak nic nevyriesi lebo stale nepridem.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Napada ma, ze ak vas oboch pozna, tak mozno vie nieco, co by mohol byt problem – napr. jeden z vas je antivaxer, druhy nie.. alebo nieco v tomto duchu.
Nepovie ti to mozno preto, ze nechce aby si vedel, ze sa s takym clovekom kamarati.

Alebo proste klame. Kedze si vypytal cas na rozmyslenie, mohol sa jej opytat, ona to znegovala a on nechce pred tebou vypadat tak, ze radsej bude s nou ako s tebou, resp. ze by aj siel, ale nejde, lebo nechce ona..

Je mi tiez divne, preco si sa ho hned neopytal, preco si mysli, ze si nemusite sadnut. Ved to je blbost typu: radsej ani nepojdem von, lebo ma moze zrazit auto.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

aacid napísal: 22 jan 2025, 12:56 presne kvoli tomuto ja dovody neudavam :D na co je dobre udavat dovod? prist nepridem, ci vies dovod alebo nevies, pokial ho poviem tak to este bude niekto riesit a aj tak nic nevyriesi lebo stale nepridem.
Ty máš nejaký vzťah s kamarátmi, on má nejaký vzťah s kamarátmi. Ak si zvyknutý na otvorenosť a korektnosť tak Ťa môže prekvapiť, že zrazu dostaneš prinajlepšom podivný dôvod neúčasti.

Skooty - aj ja si myslím, že tam niečo smrdí..
skooty
Light Star
Light Star

Fglx napísal: 22 jan 2025, 13:04 Alebo proste klame. Kedze si vypytal cas na rozmyslenie, mohol sa jej opytat, ona to znegovala a on nechce pred tebou vypadat tak, ze radsej bude s nou ako s tebou, resp. ze by aj siel, ale nejde, lebo nechce ona..
No paradoxne sa to ani neopytal a odpisal to este predtym.

Kazdopadne zacinam si uvedomovat ze som asi reagoval trochu prehnane, asi som si mal o tom pomysliet svoje a nechat to tak/do buducna sa zariadit podla toho... Teda moja reakcia na to bola ze ma to velmi mrzi ze to berie takto a ze som ho vzdy bral ako seberovneho...

Autoeditácia príspevku po 1 min 18 sek:
JCM01 napísal: 22 jan 2025, 13:08 Ty máš nejaký vzťah s kamarátmi, on má nejaký vzťah s kamarátmi. Ak si zvyknutý na otvorenosť a korektnosť tak Ťa môže prekvapiť, že zrazu dostaneš prinajlepšom podivný dôvod neúčasti.
Trafil si to. S dobrymi kamosmi mam prave velmi korektne vztahy a ked sa niekto nieco opyta, nestava sa casto ze otazka ostane nezodpovedana.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Prečo to riešiš na nejakom diskusnom fóre, keď je to podľa tvojich vlastných slov najlepší kamoš?
Nemáš ho s kým ohovárať?

Najlepší kamoši nepotrebujú vysvetlenia, jednoducho nemám čas, chuť, náladu, whatever... povedz mu že ťa sklamal a život ide ďalej. Úplne zbytočný konflikt si vyrábaš v hlave.
skooty
Light Star
Light Star

kayko napísal: 22 jan 2025, 17:12 Prečo to riešiš na nejakom diskusnom fóre, keď je to podľa tvojich vlastných slov najlepší kamoš?
Not anymore ale pravda.
Kazdopadne potreboval som iba feedback, nemal som v umysle nikoho ohovarat. Pytal som sa ze ci reagujem prehnane alebo nie, to bolo vsetko.
Koncim tuto temu
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ako celkom nerozumiem preco toto vobec dokazes riesit, kamaratov mam mozno dvoch ? zvysok su len lepsi znami, kazdemu z tych dvoch mozem zavolat raz za pol roka, za rok a ani jedneho z nas to nenapadne riesit, proste mame svoje zivoty, svoje rodiny, ani jeden z nas nema povinnost tomu druhemu nieco zdovodnovat, kolko mate prosim ta rokov ? pretoze toto mi pride, ze ste este nejake postbubertalne osoby
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Podobne to vnímam tiež. A tak trocha ako závislosť. Mám známych. Nepotrebujem kamarátov, stačím si sám. Iste - každý sme iný.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

skooty napísal: 22 jan 2025, 17:14 Not anymore ale pravda.
Toto som pred pol rokom riesil tiez, nemohol som prekusnut ze moj naj kamos ma predomnou tajnosti a este ich nechce zdielat a vyhovara sa. Nie za vsetkym hladaj zenu though, niekedy je tam aj chlap a to bol dovod tajnosti a tiez uz asi not my bff any more. A nemusel som tak nastojit na pocuti pravdy ale proste som si myslel, ze kamosi si mozu povedat vsetko, a tak sa ma to dotklo. Niektore bff priatelstva nikdy nevydrzia vecne a hlavne ak su na dialku, ludia sa menia.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

No čo skooty už si s kamošom za dobre ? Žiadne nezhody tobôž nie pre odlišný program ?
Napísať odpoveď