Aku pouzivate vonavku?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aku pouzivate vonavku?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

ephramko napísal: 09 okt 2024, 12:17 Objednal som si Hermes Terre d ́hermès a Chanel Allure homme sport eau extreme a akože podobá sa to, ale výdrž a intenzita je nič moc. Povedal by som, že ešte je to ešte slabšie ako tie LIDL fejky, ktoré stoja okolo 5€ za 50ml. V priebehu 30 min cítiš hneď hlavu, srdce, telo...a následne už len taký slabý "podmaz" a za 2 hodiny nič.
Keď chceš kvalitne napodobeniny, tak treba pozrieť Arabov. Oni teraz valcuju trh. Niektore napodobeniny maju dokonca lepšie ako su ich originaly (či už vydrž, projekcia, alebo aj samotna vôňa ako taka). Bez akejkoľvek nadsazky. A za zlomok ceny. Samozrejme maju aj menej vydarane, ale skoro nikdy to nie je vyslovene že zle. Konkretne Terre dhermes a Allure robi napr. Maison Alhambra. Terre dhermes je u nich Toro Pour Homme a Allure sa vola Alpine homme sport. Pravda nestoji to 5€ ako v Lidli, ale zase ta kvalita je niekde inde, a zaroveň maju aj väčši objem. Toro vieš najsť za 15€ (100 ml) a Alpine za 17 (100 ml).
Vyhoda tych Arabov je aj to, že aktualne zaživaju veľky hype, takže vieš najsť aj kopu videii s recenziami aj s porovnaniami s origo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ryan Giggs napísal: 05 jan 2025, 12:54 Keď chceš kvalitne napodobeniny, tak treba pozrieť Arabov.
A majú nejaký eshop v EU alebo máš nejaký tip, odkiaľ to objednať z inej krajiny EU bez slovenského priekupníka a ficovej 23% dane?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja som to pochopil tak, ze ma na mysli tzv. arabske vone. Nieco take predavaju pri schodoch v OC Nivy.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Pokiaľ viem teraz je veľký boom okolo značky Lataffa. Arabské parfémy "inšpirované " svetovými. Zoženieš aj na notine. Nemám s nimi skúsenosti, lebo majú veľké flakony.. ale s ostatnými značkami "fejkov" mám bohaté, testujem o 106. Už som ich pár otestovala
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal: 05 jan 2025, 23:28 Ja som to pochopil tak, ze ma na mysli tzv. arabske vone. Nieco take predavaju pri schodoch v OC Nivy.
Nie, to bola ešte stará doba, keď naši spoluobčania nakúpili fejky v Turecku/Bulharsku...prípadne ešte fejk napančovali a tak predávali. Ale tak vtedy si v pohode cez letisko preniesol aj plný kufor tabaku do shishy, lebo sme ešte neboli v Schengene.

Maison Alhambra patrí pod Lataffa, čo je regulérna arabská parfuméria fungujúca od 80. rokov a založil ju nejaký šejk (ale tam je každý druhý šejk), ale sústredili sa na arabské krajiny a robia vlastné parfúmy. No od covidu si založili značku MA a pod ňou robia tie klony.

Čo som z internetu pochopil, tak to bude aj dôvod, prečo v EU nemajú oficiálny eshop a zoženieš to len cez priekupníkov alebo ebay. Lebo ich Tom Ford a ďalšie značky žalujú, ale keď oficiálne nepodnikajú v EU a európske právo sa v emirátoch neuplatňuje, tak asi smola. Možno by mali kopírovať len vône a nie aj flakóny. To tie spoločnosti asi najviac serie. Ako keď Číňan dá na tepláky 3 pásiky, tak je problém, ale 5 pásikov a adiasdias už neni problém.

___
___
Ak si nemyslel cigošov postávajúcich pred nákupným centrom, ale reálne "arabské parfumy"...tak tie fakt netuším, odkiaľ sa berú. Ale je pravda, že v poslednej dobe sa vynorilo nejako strašne veľa spoločností s parfumami značiek, o ktorých som v živote nepočul. Zaujímalo by ma, kto to reálne vyrába. Aj tie fejky pre LIDL/Kaufland.

Inak oplatí sa dnes vlastne predávať fejk na parkovisku, keď vďaka Ficovi môžem beztrestne ukradnúť originál a predať ho na nete? :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

heker napísal: 05 jan 2025, 23:28 Ja som to pochopil tak, ze ma na mysli tzv. arabske vone. Nieco take predavaju pri schodoch v OC Nivy.
Nie. Mam na mysli seriozne parfumerie, etablovane znacky z Emiratov ako je napr. spominana Lataffa, Ajmal, Afnan, Armaf, Dumont, Al Haramain atd. Okrem originalnych kreacii robia aj vyborne klony. Maju to bezne v nasich eshopoch, napr. aj na notine, ci dokonca aj na alze.

Pokial viem, tak napr. konkretne Lattafa ma v EU oficialneho dostributora, francuzsku firmu Balade Orientale. S tym asi Fico nic nema. Ci to nase obchody beru odtial alebo nejako inak, netusim.

Inak k tym zalobam, tak napr. Maison Alhambra teraz menili vela nazvov a aj flakonov (hlavne Tom Ford), kvoli autorskym pravam.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pár dní dozadu mi prišiel YSL MYSLF a som veľmi spokojný. Okrem toho mám klasický Versace Eros, aj ten veľmi fajn a mám aj Dior Sauvage, ten sa mi páči veľmi ale začalo mi vadiť že som ho cítil skoro všade.

Viete odporučiť ešte niečo? Mám rád skôr asi také sladšie vône, ale možno by som rád skúsil niečo dospelejšie, korenistejšie. Celkom ma zaujal Ryan s feedbackom na tie arabské vône, lebo ceny klasických parfémov sú dosť cez, ale nelákajú ma vôbec také vyslovene orientálne vône. Viete odporučiť niečo sviežejšie, možno konkrétnu vôňu od konkrétneho výrobcu, s ktorou máte skúsenosti?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Hensym napísal: 12 jan 2025, 21:30 Viete odporučiť ešte niečo? Mám rád skôr asi také sladšie vône, ale možno by som rád skúsil niečo dospelejšie, korenistejšie. Celkom ma zaujal Ryan s feedbackom na tie arabské vône, lebo ceny klasických parfémov sú dosť cez, ale nelákajú ma vôbec také vyslovene orientálne vône. Viete odporučiť niečo sviežejšie, možno konkrétnu vôňu od konkrétneho výrobcu, s ktorou máte skúsenosti?
Arabské vône nemám rád ani ja, lebo cudzinci, ktorí ich nosia mi smrdia ako staré vyslúžilé kur*y (pardon my french). A je mi záhadou, prečo muži z teplých krajín radi nosia také ťažké bolehlavy (možno aby v tom teple prekryli smrad iných upotených ľudí?).

No arabská firma a arabská vôňa, môže ale nemusí byť to isté. Napr. to Maison Alhambra robí vône pre naše európske nosy.

Teraz som si od nich kúpil Dark Door Sport, čo má byť podľa fragrantiky kópia Dior Homme Sport, ale mne to skôr pripomína Hermes Terre d’Hermès EDP. Citrus, grapefruit, ceder, nejake bylinky a korenie. Je to taká svieža vôňa. Aj keď sa priznám, že netuším, ako teraz vlastne vonia Dior Homme sport, lebo Dior jeho zloženie za posledných 15 rokov menil asi 4-5krát a mne sa páčila ešte tá pôvodná verzia. Po prvej reformulácii už smrdel dosť tak synteticky (začali tam dávať to ISO E), tak som si ho už nekupoval.

No Maison Alhambra môžem pochváliť (aspoň podľa toho Dark Door Sport). Výdrž aj sila je taká povedzme priemerná. Ale je to rozhodne oveľa lepšie ako tie kópie z LIDL. A 100ml je za nejakých 20€.

___
___
Dior Sauvage je niečo ako pred pár rokmi Versace Pour Homme. Všetci to kopírujú, takže teraz to je na každom druhom chlapovi. Aj LIDL má svoj Dior Sauvage.

___
___
Najmä od žien dostávam komplimenty na Versace pour homme OUD NOIR. To nosím len cez zimu. Je to taká ťažká drevito-korenistá vôňa. Pripomína mi to kôlňu u babičky, kde sa rúbalo drevo.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Hensym, ak mas rad sladsie vone, tak zbehni do nejakej parfumerii a skus Jean Paul Gaultier Le Male Elixir, alebo Armani Code Profumo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hensym napísal: 12 jan 2025, 21:30
Viete odporučiť ešte niečo? Mám rád skôr asi také sladšie vône, ale možno by som rád skúsil niečo dospelejšie, korenistejšie. Celkom ma zaujal Ryan s feedbackom na tie arabské vône, lebo ceny klasických parfémov sú dosť cez, ale nelákajú ma vôbec také vyslovene orientálne vône. Viete odporučiť niečo sviežejšie, možno konkrétnu vôňu od konkrétneho výrobcu, s ktorou máte skúsenosti?
Väčšina tych parfumeriek robi klony. Čiže poväčšinou to nie su orientalne vône, ale inšpirovane inymi, popularnymi, zapadnymi parfemamy. Ale samozrejme maju aj čisto ich orientalne. Ako sa piše vyššie, sladke vône robi napr. Jean Paul Gaultier. Veľmi kvalitnu inšpiraciu JPG Ultra Male, maš napr. Afnan 9pm. To je vôňa ako žuvačka. Pričom Afnan ma lepšiu vydrž.
Alebo JPG Scandal ma Armaf, Mandarin Sky. Alebo JPG Scandal Absolu ma vyborny klon tiež Armaf, konkretne King.

Pripadne sladka vôňa, ale skôr vyhradne zimna, pozri Lattafa Khamrah/Khamrah Qahwa. To vonia ako nejaky vianočny kolač. Je to aktualne jedna z najpredavanejšich a najobľubenejšich voňaviek, nielen medzi arabskymi, ale v ramci parfemov vôbec.

ephramko napísal: 12 jan 2025, 22:36 No Maison Alhambra môžem pochváliť (aspoň podľa toho Dark Door Sport). Výdrž aj sila je taká povedzme priemerná. Ale je to rozhodne oveľa lepšie ako tie kópie z LIDL. A 100ml je za nejakých 20€.
Ono obecne citrusove, ľahke, letne vône nemaju veľku vydrž. Bezohľadu na cenu. To je proste dane tymi surovninami. Citrusy nikdy nebudu držať tak dlho ako nejaka škorica, vanilka, oud atd. I keď su aj nejake vynimky, ale je ich malo. Z arabskych napr. Afnan Supremacy Not Only Intense. Ta ma na vôňu (aj keď to nemožno vyslovene nazvať klonom, skôr hybrid 2 vôni), ktora je inšpirovana Creedom Aventus dosť brutal vydrž. O takej sa 200 eurovenu Aventusu môže snivať.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Hensym napísal: 12 jan 2025, 21:30
Viete odporučiť ešte niečo? Mám rád skôr asi také sladšie vône, ale možno by som rád skúsil niečo dospelejšie, korenistejšie.
Môžem odporučiť vôňu teraz na zimu. Trošku sladšia Gisada Ambassador. (Existuje aj verzia Intense) Otestuj.

Autoeditácia príspevku po 10 min 43 sek:
Ryan Giggs napísal: 13 jan 2025, 17:22
Pripadne sladka vôňa, ale skôr vyhradne zimna, pozri Lattafa Khamrah/Khamrah Qahwa. To vonia ako nejaky vianočny kolač. Je to aktualne jedna z najpredavanejšich a najobľubenejšich voňaviek, nielen medzi arabskymi, ale v ramci parfemov vôbec.

Ono obecne citrusove, ľahke, letne vône nemaju veľku vydrž. Bezohľadu na cenu. To je proste dane tymi surovninami. Citrusy nikdy nebudu držať tak dlho ako nejaka škorica, vanilka, oud atd.
Lataffa Khamraf je originál Angels Share by Kilian. To je skvelý tip, vôňa je unisexova. Angels Share je čisto zimná vôňa a všade mám na ňu komplimenty 👍🏽
Ryan Giggs
VIP
VIP

Khamrah nie je tak uplne klon Angels Share. Nejaka podobnosť tam je, ale ide inym smerom. A Qahwa je ešte trochu ina.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Hensym napísal: 12 jan 2025, 21:30 Viete odporučiť ešte niečo? Mám rád skôr asi také sladšie vône, ale možno by som rád skúsil niečo dospelejšie, korenistejšie. Celkom ma zaujal Ryan s feedbackom na tie arabské vône, lebo ceny klasických parfémov sú dosť cez, ale nelákajú ma vôbec také vyslovene orientálne vône. Viete odporučiť niečo sviežejšie, možno konkrétnu vôňu od konkrétneho výrobcu, s ktorou máte skúsenosti?
Skús Rasasi Fattan. Je to klon na Terre d Hermes za cenu nejakých 12,- Eur +-.

Mimochodom nájde sa tu niekto, kto má problém s výdržou dizajnérskych parfémov? Hlavne, ktoré sú z 70.m 80. rokov, tak ich výdrž je mizerná. Napr z takého Halstonu 1-12 doslova sa musím nastriekať zo 15 krát, aby som ho cítil nejaké dve hodky. Polo Green alebo Paco Rabanne Pour Homme tak isto (aj keď z nich stačí možno 8-10 strieknutí).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mnohe parfemy, ktore su na trhu desiatky, či X rokov zväčša prešli za tie roky niekoľkonasobnou reformulaciou. V drvivej väčšine k horšiemu. Proste šetrenie atd. Tak poväčšinou staršie šarže su na tom podstatne lepšie.
Preto sa v dnešnej dobe oplati kupovať skôr tie klony, kde mnohe z nich su klony prave tych pôvodnych, poctivych receptur.
Preto už ani napr. spominany Terre d Hermes nie je to čo byval, a ten spominany Fattan či Maison Alhambra Toro maju lepšiu vydrž.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Niekto nejaký tip na letnú vôňu od Maison Alhambra? Pozerám, že už to nemusím pokutne zháňať z obchodov, o ktorých som nikdy nepočul. Ale už majú celkom veľký výber aj na elnino a dokonca aj na alze. :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Uff... Toho je kopa. Zaleži čo preferuješ. Či to ma byť nejaka "mejnstrimova", vôňa alebo niečo špecialnejšie. Z tych klasickych citrusovo, koreisto, drevitych vôni je dobry napr. Alpine Homme sport. Čo je veľmi vydarena inšpiracia Chaneloveho Allure Homme Sport. Z podobneho sudka Toro pour Homme, kopia Terre de Hermes. Maison ma potom aj nahradu za niekoľko odnoži Armaniho Aqua di Gio, pod menom Jorge di ... (Profumo, Profondo...). Takisto maš dobru kopiu Invictus od Paco Rabanne, pod nazvom Victorioso.

Za mňa asi naj Jean Lowe Immortel, čo je prezlečeny Luis Vuiton.

Všetko su to plus/minus vydarane inšpiracie, kde nejaky vykon (vydrž, projekcia) nie je vôbec horši ako u originalov. Za tie peniaze je to všetko nadštandardna kvalita. Aj keď tieto klasicke letne vône (citrus-korenie) nema vo všeobecnosti nejaku veľku vydrž. Bezohľadu na cenu voňavky, proste vlastnosti tychto ingrediiencii nepustia.

Z nejakych špecialnejšich vôni potom Pacific Blue, čo je kopia Neroli Portofino od Toma Forda. Či Sceptre Malachite.

Ak to môže byť ine ako Maison Alhambra, tak veľmi dobru vydrž (z letnych vôni) ma napr. Afnan Turathi Blue. Dosť masaker je potom Afnan Supremacy not only intense, je to parfemovy extrakt, takže silny shit. Nie uplne do najväčšich horučav, ale da sa. Na predajparfumov.sk je aktualne za 36€ ale 150 ML. Čo je veľmi dobra ponuka. Alebo zas Afnan 9 PM Rebel, to tiež dosť drži.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ja som sa trošičku poučil z tých klonov a radšej investujem do dizajnérskych značiek. Teraz akurát nosím dosť Issey Miyake L eau d issey, ktorú si vieš zohnať za 32,- Eur za tester. A keď silou mocou nejaký klon, tak sa tiež pripájam ku Turathi Blue, tá je skvelá alebo ešte Afnan 9AM Dive. Na Jean Lowe čítam tiež pozitívne reakcie, ale som ho ešte neskúšal.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, je kopa staršich klonov (5 rokov a viac späť), ktorych je na trhu stale väčšina, ktore sa nevyrovnaju originalu a kde bola ta kvalita ešte pochybna. Dnes je už ale vynimka, že Arabi pridu s niečim vyslovene zlym. Veľa z nich už ma porovnateľnu kvalitu s predlohou, niektore dokonca originaly predčili po všetkych strankach. Za zlomok ceny. Stale je ale samozrejme potrebne poriadne vyberať.

Treba si uvedomiť, že tie kultove dizajnerske parfemy su na trhu X rokov (niektore desiatky) a mnohe z nich prešli za ten čas niekoľkonasobnou reformulaciou zloženia. A to skoro vždy znamena aj nejake šetrenie nakladov, teda menej kvalitne suroviny atd. Preto byvaju aj veľke rozdiely medzi tym istym parfemom, ktory ma vyrobnu šaržu spred X rokov a medzi tym istym z roku 202x. Ta reformulacia znamena v "99%" pripadov horšiu kvalitu.
No a Arabi to využivaju tak, že často sa inšpiruju pôvodnou formulou a nie aktualnou, a preto sa stava, že niektore klony (je ich čim ďalej viac) su už proste rovnake, resp. lepšie ako original. A je to pre dizajnerov čim ďalej tym horšie. Arabi proste tymto uplne rozbili trh.

Ale každopadne, aj keď sa niekedy nie uplne trafia do kopirovanej vône (pripadne ak niekto nehľada klon, len dobru voňavku), tak sami osebe su tie parfemy aj tak v mnohych pripadoch viac než super. Za 10-30eur sa tam veľmi neda na čo sťažovať. Oproti nejakym Adidasom, Avonom atd., ktore stoja rovnake peniaze je to neporovnateľna kvalita.

Mimochodom už su aj pripady, kedy slavne parfemove domy klonuju Arabov.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs napísal: 29 máj 2025, 22:20 Uff... Toho je kopa. Zaleži čo preferuješ. Či to ma byť nejaka "mejnstrimova", vôňa alebo niečo špecialnejšie. Z tych klasickych citrusovo, koreisto, drevitych vôni je dobry napr. Alpine Homme sport. Čo je veľmi vydarena inšpiracia Chaneloveho Allure Homme Sport. Z podobneho sudka Toro pour Homme, kopia Terre de Hermes.
Alpine homme sport už mám a kúpim si zase. To je fajn. Toro pour Homme sa mi na Terre de Hermes podobá tak na 60% a moc sa mi to nepáčilo. Je tam niečo také nepríjemne korenisté, čo mi dráždi nos na kýchanie.

Asi skúsim Salvo alebo Salvo intense, čo by mal byť klon Dior Sauvage edT/edP.

Inak ani sa nečudujem, že sa Arabom darí. Lebo čo som si pozeral aktuálne ceny vôní, ktoré som v minulosti mal, tak študentská vôňa na bežné nosenie teraz stojí okolo 80€ (kupoval som to tak za 20-30). Chanel je teraz na 200€ (stál okolo 100ky). Akože viem, že covid, inflácia, energie...blabla...ale až takto? A to ste písali, že to stále reformulujú, aby znižovali náklady na suroviny a výrobu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

No a tie klony su stale lepšie a lepšie. Takže Chanel a spol. budu mať čim ďalej väčšie problemy. Ti Arabi su už na tom tak že si najimaju svetovych parfumerov čo im robia parfemy. Už aj tych "kradnu" dizajnerskym značkam. A stale su schopni udržať ľudske ceny.
Keď maš parfem na 80+ podobny originalu, v rovnakej kvalite, niekedy za desatinu ceny, tak nedava ekonomicky zmysel kupovať original. Tam už je to potom len čisto emočna zaležitosť keď chceš origo.
Napísať odpoveď