emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

islamizacia na Zapade sa vobec nezvacsuje, vobec nie
ja viem, ze zakryvat si oci pred realitou je tvoj pristup, ale problem to nevyriesi
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

List of Islamist terrorist attacks - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_I ... st_attacks
stránka nie je príliš aktuálna, v zozname chýbajú ďalšie tragické útoky ktoré sa stali v Európe koncom roka 2024 a začiatkom roka 2025.
According to Fondapol, a French think tank, between 1979 and May 2021, at least 48,035 Islamist terrorist attacks took place worldwide, causing the deaths of at least 210,138 people.
**
jackb
pokial je v poriadku, že existuju spoločenstva a n.o. ktoré majú za ciel podporu práv LGBTI, žien, alebo práv zvierat a pod. tak prečo z tvojho pohladu nie je ok "Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže"?
Prečo ten dvojitý meter? Na základe čoho?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

lebo to ma asi taky zmysel ako neziskova organizacia na podporu svetovych miliardarov. bieli heretosexualni muzi nemaju ziadne problemy.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal: 19 feb 2025, 23:45Video je nastavené že začína od bodu kde sa rozoberá rozmáhajuci sa islamizmus v Uk, šaria súdy, atd.
Odporúčam si vypočuť do konca.
Ako clovek ktory ma(l) vsetky kancelarie za poslednych 9 rokov v 2hej najmoslimskejsej casti Londyna, mal vela moslimskych kolegov, stretava sa v roznych kontextoch s moslimami tvrdim, ze ten clovek jednoducho trepe.
Sem tam povie nieco co je pravda (napr. Saria sudy riesiace rozvody, majetkove pomery a pod.) ale brutalne zjednodusuje a jeho zavery su proste mimo realitu.

Mal som o tom debatu s beardiem, posledny prispevok je tu (beardie nan nereagoval alebo svoju napisal do dlhych flame postov co maju s jackb-om a tie proste necitam). V skratke by som to zhrnul ako "Obvinovanie nehomogennej skupiny ktora v ramci svojho udajneho spiatocnickeho spravania je schopna vysoko sofistikovanej koordinacie ktoru lokalne obyvatelstvo prakticky nepocituje ale je uz vlastne ovladnute" (podobnost s konspiracnymi teoriami cisto nahodna).

Pani, vacsi problem ako moslimsky teroristi (lebo ano, existuju a ano, su problem), je obvinovanie moslimov plosne a sirenie nenavisti (IMHO hlavny dovod ak sa nezverejnuju informacie o etnicite a nabozenstve pachatela - nepotrebujeme aby sa aktivizovali ti co nenavidia a isli "trestat" ludi co s cinom nemali nic spolocne).

Gogo tu posiela zoznam Islamistickych utokov a informaciu o tom, ze ich celosvetovo bolo cez 40k za poslednych 50 rokov. Trosku opomina, ze vacsina utokov sa deje voci inym moslimom. Urobili 40k utokov celosvetovo za 50 rokov - a to tvoria celkom vyraznu casto celosvetovej populacie.
Par milionovy Irsky narod stihol za 30 rokov cez 10k (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_b ... e_Troubles). Rozhodne by som sa mal preto bat vsetkych Irov a davat si pozor na ich koncentraciu, nie len tych co by nevahali pouzit nasilie len aby Irsko zjednotili.
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid napísal: 20 feb 2025, 11:08 lebo to ma asi taky zmysel ako neziskova organizacia na podporu svetovych miliardarov. bieli heretosexualni muzi nemaju ziadne problemy.
odkial vieš, že pre nikoho "Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže" nemá zmysel? Len preto že pre TEBA to zmysel nemá?

javatar
dávať na rovnakú úroveň aktivity IRA a islamistických útočníkov zabijajucich okrem ineho deti v Europe kvôli nejakej stredovekej knihe, to je fakt trochu mimo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

velmi rad sa necham poucit aky zmysel by take zdruzenie mohlo mat. lebo mas pravdu, pre mna zmysel nema a ani si neviem predstavit pre koho by zmysel malo. okrem extremistov, ktori by chceli za taketo nieco schovat svoj rasizmus.

lebo chapes, u inych neziskoviek je to velmi lahke si predstavit za co bojuju.
LGBTI ma mensie prava ako heterosexualne pary, su diskriminovani a casto utlacani.
zeny su tiez diskriminovane oproti muzom, mensie platy, sexualne obtazovanie, stereotypy.
zvierata napriek tomu ze su to zive stvorenia s pocitmi a schopnostou citit bolest su zakonom povazovane ze veci a teda sa k nim moze spravat kto chce ako chce, napriklad im ublizovat.

akymi problemami trpi biely heterosexualny muz v nasej spolocnosti? ze na neho obcas v telke vyskoci bozkavajuci sa homosexualny par a on musi povedat "ugh"? alebo ze bol zvyknuty na to ze vsetci herci v priateloch su bieli a teraz spravili remake kde su aj ine rasy?

mozno to vidim zle, velmi rad si precitam o nejakych skutocnych problemov o ktorych neviem, prosim.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

„Sdružení přátel heterosexuálního bílého muže“, alias vlastenců, národovců a příznivců takzvaných alternativních médií " - ďalej som nečítal.
Toto majú ako titulku na FB (a v komentoch "„Ať kluci používaj víc indulony, dře jim to a pak sou mrzutý
"):
475842735_1192008419023836_8709164680214787013_n.jpg
"
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid
príklad: ty si zastanca liberalizacie drog, alebo možno iba dekriminalizacie, to teraz nie je az tak podstatne. A teraz si predstav, že niekto iný, je nielen proti libealizacii drog v spolocnosti, ale ešte podporuje dalsie sprisnenie predmetnej legislativy.
Kazdy z vas dvoch ma svoj nazor a ma nan pravo. Ak ma niekto moznost si zalozit "Spolok priatelov oravskej výšivky" tak uplne rovnako ma ktokolvek pravo si zalozit "Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže". Nezda sa ze by tym akokolvek porušoval platné zákony.
Je to sucastou demokratickej spolocnosti a slobody prejavu. A to ešte oproti Usa máme tu slobodu prejavu značne oklieštenú. Napr. je dost divné, že propagacia komunistickych ideii je plne legálna, vratane jej symbolov, pritom celkový počet obeti komunizmu sa odhaduje na 65-100milionov. Pre porovnanie obeti nacizmu bolo asi 17milionov /Holokaust+rasove a politicke obete+civilne obete vojny/
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 20 feb 2025, 12:28dávať na rovnakú úroveň aktivity IRA a islamistických útočníkov zabijajucich okrem ineho deti v Europe kvôli nejakej stredovekej knihe, to je fakt trochu mimo.
Celkovo ano (klast Troubles a islamsky terorizmus napriec spektrom na jednu uroven je skutocne mimo), v ramci kontextu (skupina pouzivajuca nasilie kde umieraju prevazne nevinny aby dosiahla ciel, kde vacsina clenov danej skupiny nie je ochotna pouzit nasilie z roznych dovodov) mi to pride velmi podobne. Ukaz mi prosim, ze tam tie spolocne znaky nie su alebo, ze nie su relevantne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

javatar napísal: 20 feb 2025, 13:37 Celkovo ano (klast Troubles a islamsky terorizmus napriec spektrom na jednu uroven je skutocne mimo), v ramci kontextu (skupina pouzivajuca nasilie kde umieraju prevazne nevinny aby dosiahla ciel, kde vacsina clenov danej skupiny nie je ochotna pouzit nasilie z roznych dovodov) mi to pride velmi podobne. Ukaz mi prosim, ze tam tie spolocne znaky nie su alebo, ze nie su relevantne.
prečo by Ťa niekto mal presviedčať o inom nazore?
Máš nárok na svoj názor ako každý.
Keď tam tie rozdiely sám nevidíš, tak v poriadku. :)

starysomar
podobne zoskupenia, skupiny, spolocenstva existuju vsade. Je urcity minoritny spolocensky fenomen ktory tu vzdy bol, je a asi aj bude. Rovnako ako existuju ultrapravicove alebo ultralavicove prúdy.

Autoeditácia príspevku po 9 min 17 sek:
Je to velmi znama a skvela kniha s protivojnovou tematikou: Bitunok cislo 5.
Keď Billy Pilgrim spomenie vojnu, Trafalmadorania ho nijako nesúdia ani neprejavujú emócie. Ich filozofia je, že veci sa dejú tak, ako sa majú diať, a nemá zmysel sa nimi trápiť.

Keď sa Billy pýta na vojnu, odpovedajú mu, že na ich planéte tiež prebiehajú vojny, ale oni ich nehodnotia ako dobré alebo zlé – sú jednoducho súčasťou reality.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Rozdiel - aktivity IRA je politický motív voči Anglicku/VB a aktivity moslimských teroristických organizácii je z náboženskej radikalizácie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 20 feb 2025, 13:58prečo by Ťa niekto mal presviedčať o inom nazore?
Máš nárok na svoj názor ako každý.
Keď tam tie rozdiely sám nevidíš, tak v poriadku. :)
Musim sa smiat.
Napises mi svoj nazor (analogia je mimo) ale ked sa ta spytam aby si ho vysvetlil tak ma zrazu nemusis presviedcat o svojom nazore?

Ja viem, ze pracujes v korporate kde su vyhybave vyjadrenia standard ale ak chces diskutovat tak bud pripraveny svoje postoje a nazory obhajovat.
Blastbit napísal: 20 feb 2025, 14:02Rozdiel - aktivity IRA je politický motív voči Anglicku/VB a aktivity moslimských teroristických organizácii je z náboženskej radikalizácie.
Takze politicky motivovany terrorizmus je v poriadku a nabozensky motivovany nie?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie nie je to v poriadku ani v jednom prípade, ale pýtal si sa na rozdiely a gogo ti napísal či ich tam nevidíš.
Takže rozdiel medzi terorizmom napr. u IRA, ETA z Europy je politický motív územných nárokov voči Anglicku (Británii) a Spanielsku.
Zatial čo u moslimských skupín vo forme radikálneho náboženského fanatizmu, plus pomsta Europanom za historické udalosti, územné nároky.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano a urcil som aj kontext:
"skupina pouzivajuca nasilie kde umieraju prevazne nevinny aby dosiahla ciel, kde vacsina clenov danej skupiny nie je ochotna pouzit nasilie z roznych dovodov" co plati pre obe skupiny,

v skratke:
tak ako brutalna vacsina irov nie su (a ani za cias nepokojov neboli) nebezpecni tak aj brutalna vacsina moslimov nie su nebezpecni
(vsetci moslimovia s ktorymi som sa rozpraval priamo a silno odsuzduju terorizmus ale to je moja skusenost a teda nema statisticky vypovednu hodnotu)

Napriek tomu sa demonizuje islam, siria sa vyslovene nepravdy (ako moslimovia uz ovladaju oblasti UK, nepravdy o Saria sudoch atd), myty o No-Go zonach (prvy vyzvu o navsteve no go zon som tu postol v 2016 a stale nic) - a siri sa uplne zbytocne nenavist/strach.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar - " tak aj brutalna vacsina moslimov nie su nebezpecni,...atd " - v prípade takej Palestíny toto ale neplatí.
Ked odpočítam nevinné deti (ktoré ale tiež vedia držať v rukách zbrane, lebo im ich dajú do rúk dospelý), tak v podstate tie teroristické hnutia ako Hamas, Fatah a tie dalšie menšie organizácie, v Libanone Hizballah majú miliony podporovatelov v regione a vo svete (napr. Irán).
Takže z toho vyplýva ked raz Hamas nebude mať desaťtisíce bojovníkov ale len pár stoviek pretože im ich pozabijajú izraelské vojská, tak tie tisíce/desaťtisíce si lahko potom doplnia z podporovatelov (ženy, muži v produktívnom veku, deti čo maju napr 13 rokov a dospievajuci).
Tak nedá sa dať na misku váh Irsko s IRA a napr tá Palestína s Hamasom, Libanon s Hizballahom ktorý majú za sebou velké počty podporovatelov. No go zony Svedsko pozri. Ako aj Nemecko, no a kedysi som ti písal o Camore ktorá zase obsadila sidlisko v Neapoli a bez vojakov tam ani policajti nechodia, ked im chcú aspoň nejako kontrolovať ich aktivity.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Realita je taká, že v niektorých mestských castiach sa pocet obyvatelov hlasajucich k Islamu blíži k hodnote 35-40percenta /overitelne na nete/. S tým, že taketo rodiny maju vyrazne vyšší počet detí ako je tomu o pôvodnych obyvatelov Uk, to znamená že tento podiel bude výhľadovo rásť.

V rámci Londyna:
Tower Hamlets, Newham, Redbridge, Waltham Forest

V Birmingheme je celkovo cca 30percent moslimov, v niektorych castiach vyrazne viacej. Podobne Bradford, Blackburn a ďalšie mestá.
(vsetci moslimovia s ktorymi som sa rozpraval priamo a silno odsuzduju terorizmus ale to je moja skusenost a teda nema statisticky vypovednu hodnotu)
To si naozaj myslíš, že tí "umiernení" nebudu presadzovat moslimske prvky do spolocnosti hned ako ziskaju ešte väčšie politicke zastupenie a vplyv? Tvoja skusenost nanestastie nema zo stastitickeho hladiska vypovednu hodnotu, lebo pochopitelne si v kotakte s tými umiernenymi a nie tymi radikalnimi. Keď to bude výhodne, chytia sa toho tí radikálni a za podpory tych akoze umiernenych si upravia zakony ako im bude vyhovovat. Takze ano, potom uz terorizmus nebudu potrebovat, pretoze rozhodujuca moc bude v ich rukach.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit - ale tu som pisal ako reakciu na to video kde pan sociolog tvrdi, ze UK je uz ovladnute moslimami.

Gogo:
Prave v Tower Hamlets som poslednych 9 rokov (s vynimkou pandemie) na dennej baze. Moslimovia tu uz maju politicke zastupenie a vplyv. Momentalny Mayor of London je moslim. A nejako tie moslimske prvky do spolocnosti nepresadzuje.
Tvoje teorie o tom, ze umierneni (lepsie slovo by tu bolo normalni) dostanu a budu podporovat radikalov pri moci ma asi taku logiku ako keby som ti povedal, ze kedze na SR je ~55% ludi Rimskokatolickeho vyznania tak musi vladnut KDH a to bez potreby koalicneho partnera.

Aku motivaciu by mal mat moslim co do mesity nepachne ako je rok dlhy, podporovat niekoho kto by mu vyrazne siahal na osobnu slobodu a ekonomicky by zhorsil jeho situaciu?
Preco v Tower Hamlets kupis bravcove a alkohol asi 5 minut chodzou od mesity (East London Mosque)?
V poslednom obobi sa tu dost rozrastaju azijske restiky.

Je to druhy najmoslimskejsi borough v Londyne a niesu tu najvyraznejsi ani len z kulturneho a kulinarskeho hladiska. Ked beardie postoval statistiky o kriminalite tak sme korelaciu o kriminalite a zastupeni moslimskej vacsiny nenasli (a nenasli sme ani opak, takze ani k manipulacii statistik aby moslimovia vyzerali dobre nedochadza).
gogo956
Redeemer
Redeemer

A nejako tie moslimske prvky do spolocnosti nepresadzuje.
pochopitelne, ked stale nemaju dostatocnu volicsku zakladnu. Príď nám prosím povedať, ked ich bude 50percent.
V poslednom obobi sa tu dost rozrastaju azijske restiky.
prečo by tam nemohli byt "azijske restiky"? To že prezentujes moznost kupit si "bravcove a alkohol" ako nejaky znak liberalne pristupu zo strany miestnych Moslimov, tak to nema vypovednu hodnotu, z dovodu, ze Moslimov zatial nie je tolko aby mohli menit zakony vo svoj prospech.
Tvoje teorie o tom, ze umierneni (lepsie slovo by tu bolo normalni) dostanu a budu podporovat radikalov pri moci ma asi taku logiku ako keby som ti povedal, ze kedze na SR je ~55% ludi Rimskokatolickeho vyznania tak musi vladnut KDH a to bez potreby koalicneho partnera.
pozri sa ako sa spravaju ku krestanskym mensinam v statoch kde ma väcsinu Islam. Napr. na Blizkom vychode boli v minulosti najstarsie krestanske komunity, niektore aj velmi pocetne. Väčšina z nich ale postupne zanikla, pretože ich "niekto" doslova vyštval- v tom lepšom pripade. A na mnohych miestach sa tak deje doteraz, nielen v Syrii.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 20 feb 2025, 13:25Kazdy z vas dvoch ma svoj nazor a ma nan pravo. Ak ma niekto moznost si zalozit "Spolok priatelov oravskej výšivky" tak uplne rovnako ma ktokolvek pravo si zalozit "Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže". Nezda sa ze by tym akokolvek porušoval platné zákony.
ja som nikde nepisal ze je to protizakonne. odpovedal som na otazku, citujem:
gogo956 napísal: 20 feb 2025, 10:03pokial je v poriadku, že existuju spoločenstva a n.o. ktoré majú za ciel podporu práv LGBTI, žien, alebo práv zvierat a pod. tak prečo z tvojho pohladu nie je ok "Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže"?
Prečo ten dvojitý meter? Na základe čoho?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 20 feb 2025, 16:18prečo by tam nemohli byt "azijske restiky"? To že prezentujes moznost kupit si "bravcove a alkohol" ako nejaky znak liberalne pristupu zo strany miestnych Moslimov, tak to nema vypovednu hodnotu, z dovodu, ze Moslimov zatial nie je tolko aby mohli menit zakony vo svoj prospech.
Ponuka a dopyt? Ak ich je tam 40% tak by mali celkom vyrazne ovplyvnovat predavane tovary. Nejako podozrivo dobre sa tam dari aj prevazkovatelom co predavaju haram veci.
gogo956 napísal: 20 feb 2025, 16:18pozri sa ako sa spravaju ku krestanskym mensinam v statoch kde ma väcsinu Islam. Napr. na Blizkom vychode boli v minulosti najstarsie krestanske komunity, niektore aj velmi pocetne. Väčšina z nich ale postupne zanikla, pretože ich "niekto" doslova vyštval- v tom lepšom pripade. A na mnohych miestach sa tak deje doteraz, nielen v Syrii.
Tvoj argument je zalozeny ma premise, ze Islam je homogenny a nemenny. Moj na tom,ze moslimovia su tiez ludia v ramci ludskej natury si budu vo vacsej miere prisposobovat nabozenstvo sebe ako sa prisposobovat nabozenstvu (ako je to na celom svete v pripade vsetkych ideologii vseobecne). Pokial objetivne nepreukazes, ze Islam je skutocne vynimocny a zjednocuje ludi na takej urovni aby sli casto proti svojim osobnym zaujmom a slobodam tak jednoducho nemas pravdu.

Autoeditácia príspevku po 1 min 1 sek:
Odpovedz (hlavne sam sebe) na otazku ktoru si pohodlne ignoroval:
javatar napísal: 20 feb 2025, 16:13Aku motivaciu by mal mat moslim co do mesity nepachne ako je rok dlhy, podporovat niekoho kto by mu vyrazne siahal na osobnu slobodu a ekonomicky by zhorsil jeho situaciu?
Napísať odpoveď